Allah sağlıklı, sıhhatli büyütmeyi nasip etsin. Gözlerim dolarak okudum çok heyecanlandım. Rabbim hepimizin kucağını evlatlarıyla doldursun. İsimler çok güzel bantları da çok güzel olsun.Rahim agzinda kisalma, Acilma, su gelmesi vb hicbisey olmamisti. Dun sadece 14:30dan 17ye kadar karnimda garip acisiz sertlesmeler oluyordu ( gaz sancisi gibi tanimlayabilirim) sonra karnimdakiler epey hareketliydi. Ikizde haftam itibariyle yalanci sanci normal oldugu icin Su ictim, pozisyon degistirdim, odada dolandim vb. artmadi ama bitmedi de. Saat 17de oglen yemegimi de istifra edince 19:30 doktora yazdim; geliyorum hastaneye diye.
Once kan tahlillerim alindi, bir yandan NST bakildi, 70duzeyinde cok duzenli sancilar vardi (hicbir aci vb yok), susuzluk kaynakli olabilir mi diye 1000lik bir serum takildi, tedbiren tek doz ciger gelistirici yapildi. Ikinci NST sakin, bir daha yapildi tekrar duzenli sanci goruldu. Duzensiz sanciyi durdururduk ama sezeryan gecirmis bir hastada riske gerek yok diye dogum karari aldilar.
Hem spinal hem epidural 4 kez denendi ama katater ve igne bir turlu girmedi/ilerlemedi (insan kasiyor tabi), genel anesteziye donduk. Bebekler az etkilensin diye sonda takimi, dezenfeksiyon, sabitleme vb islemleri anestezi oncesi yaptilar. Cikista agri oldu ama bir igne, bir de kum torbasi destegi ile 30dk'ya gecti sukur. ilk sezeryana kiyasla hicbirsey yok, dualariniz ile Allah cok yardim etti. Allah razi olsun.
Bebikler 2kg'dan biraz az 1900gr civari, yenidogan yogun bakimdalar. Sadece corap bez ve sapkalari var. 0 degil 1 numara bez daha iyi olur dediler. Ilk yemegimi yedim, birazdan yuruyerek ogullarima gidecegim gormeme izin var. Hastane cantamda olmayan "bebe yagi" istediler. Bir de 60x90 alt acma ortusu istiyorlar ozellikle kucuk olmasin dediler (sleepy o boyda zaten).
Kendi pompalarimi getirmedigim icin Mamajoo marka sifir pompa hastaneden tedarik edildi, sabit emme unitesi ucuna tum hortumlar, basliklar ve sifir biberon size aciliyor. Ana uniteye de sut degmedigi icin gonul rahatligi ile kullanabilirsiniz.
Hasta bezi icinde gazli bez var, cok kanamam yok, depend kullanmaya gerek olmayacak gibi. Şu ana kadar 7 unite 1000lik serum takildi, bobrekler calissin diye... artik o is de bitti.
Herseyi yazdim :))
Gülmekten katıldım eeji böyle görünce hamilelik hali işte bir üşür, bir ateş basar.3 pijama takimi, 2 tane de gecelik aldin hicbirini giymiyosun. Rahat rahat giysene hala hamilelik oncesi pijama taytlarini giyiyosun diye esimin zoruyla dun gecelikle uyuyayim dedim. Aman Allahim gecelikle ne kadar usudum anlatamam. Gece uyanip bi pijama elime gecirip geceligin altina giyiverdim.Ay ben galiba hastanede gecelik giyemicem. Evde dogalgaz kapaliydi belki ondandir ama gecelik ister istemez aciliyo yukari cikiyor bacaklar ayaklar buz gibi oluyor ya.
3 pijama takimi, 2 tane de gecelik aldin hicbirini giymiyosun. Rahat rahat giysene hala hamilelik oncesi pijama taytlarini giyiyosun diye esimin zoruyla dun gecelikle uyuyayim dedim. Aman Allahim gecelikle ne kadar usudum anlatamam. Gece uyanip bi pijama elime gecirip geceligin altina giyiverdim.Ay ben galiba hastanede gecelik giyemicem. Evde dogalgaz kapaliydi belki ondandir ama gecelik ister istemez aciliyo yukari cikiyor bacaklar ayaklar buz gibi oluyor ya.
Hayırlı olsun cnm Allah analı babalı büyütsün inşallahRahim agzinda kisalma, Acilma, su gelmesi vb hicbisey olmamisti. Dun sadece 14:30dan 17ye kadar karnimda garip acisiz sertlesmeler oluyordu ( gaz sancisi gibi tanimlayabilirim) sonra karnimdakiler epey hareketliydi. Ikizde haftam itibariyle yalanci sanci normal oldugu icin Su ictim, pozisyon degistirdim, odada dolandim vb. artmadi ama bitmedi de. Saat 17de oglen yemegimi de istifra edince 19:30 doktora yazdim; geliyorum hastaneye diye.
Once kan tahlillerim alindi, bir yandan NST bakildi, 70duzeyinde cok duzenli sancilar vardi (hicbir aci vb yok), susuzluk kaynakli olabilir mi diye 1000lik bir serum takildi, tedbiren tek doz ciger gelistirici yapildi. Ikinci NST sakin, bir daha yapildi tekrar duzenli sanci goruldu. Duzensiz sanciyi durdururduk ama sezeryan gecirmis bir hastada riske gerek yok diye dogum karari aldilar.
Hem spinal hem epidural 4 kez denendi ama katater ve igne bir turlu girmedi/ilerlemedi (insan kasiyor tabi), genel anesteziye donduk. Bebekler az etkilensin diye sonda takimi, dezenfeksiyon, sabitleme vb islemleri anestezi oncesi yaptilar. Cikista agri oldu ama bir igne, bir de kum torbasi destegi ile 30dk'ya gecti sukur. ilk sezeryana kiyasla hicbirsey yok, dualariniz ile Allah cok yardim etti. Allah razi olsun.
Bebikler 2kg'dan biraz az 1900gr civari, yenidogan yogun bakimdalar. Sadece corap bez ve sapkalari var. 0 degil 1 numara bez daha iyi olur dediler. Ilk yemegimi yedim, birazdan yuruyerek ogullarima gidecegim gormeme izin var. Hastane cantamda olmayan "bebe yagi" istediler. Bir de 60x90 alt acma ortusu istiyorlar ozellikle kucuk olmasin dediler (sleepy o boyda zaten).
Kendi pompalarimi getirmedigim icin Mamajoo marka sifir pompa hastaneden tedarik edildi, sabit emme unitesi ucuna tum hortumlar, basliklar ve sifir biberon size aciliyor. Ana uniteye de sut degmedigi icin gonul rahatligi ile kullanabilirsiniz.
Hasta bezi icinde gazli bez var, cok kanamam yok, depend kullanmaya gerek olmayacak gibi. Şu ana kadar 7 unite 1000lik serum takildi, bobrekler calissin diye... artik o is de bitti.
Yaaa çok tatlis görünüyorsun ama cnm hayırlısıyla sağlıkla kucagimiza almamız nasip olur insAllah3 pijama takimi, 2 tane de gecelik aldin hicbirini giymiyosun. Rahat rahat giysene hala hamilelik oncesi pijama taytlarini giyiyosun diye esimin zoruyla dun gecelikle uyuyayim dedim. Aman Allahim gecelikle ne kadar usudum anlatamam. Gece uyanip bi pijama elime gecirip geceligin altina giyiverdim.Ay ben galiba hastanede gecelik giyemicem. Evde dogalgaz kapaliydi belki ondandir ama gecelik ister istemez aciliyo yukari cikiyor bacaklar ayaklar buz gibi oluyor ya.
İyi olmanıza çok sevindim, inşallah biran önce toplar yanına gelirler.Rahim agzinda kisalma, Acilma, su gelmesi vb hicbisey olmamisti. Dun sadece 14:30dan 17ye kadar karnimda garip acisiz sertlesmeler oluyordu ( gaz sancisi gibi tanimlayabilirim) sonra karnimdakiler epey hareketliydi. Ikizde haftam itibariyle yalanci sanci normal oldugu icin Su ictim, pozisyon degistirdim, odada dolandim vb. artmadi ama bitmedi de. Saat 17de oglen yemegimi de istifra edince 19:30 doktora yazdim; geliyorum hastaneye diye.
Rahim agzinda kisalma, Acilma, su gelmesi vb hicbisey olmamisti. Dun sadece 14:30dan 17ye kadar karnimda garip acisiz sertlesmeler oluyordu ( gaz sancisi gibi tanimlayabilirim) sonra karnimdakiler epey hareketliydi. Ikizde haftam itibariyle yalanci sanci normal oldugu icin Su ictim, pozisyon degistirdim, odada dolandim vb. artmadi ama bitmedi de. Saat 17de oglen yemegimi de istifra edince 19:30 doktora yazdim; geliyorum hastaneye diye.
Gözünüz aydın. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Biran önce bebişlerinize kavuşursunuz inşallahRahim agzinda kisalma, Acilma, su gelmesi vb hicbisey olmamisti. Dun sadece 14:30dan 17ye kadar karnimda garip acisiz sertlesmeler oluyordu ( gaz sancisi gibi tanimlayabilirim) sonra karnimdakiler epey hareketliydi. Ikizde haftam itibariyle yalanci sanci normal oldugu icin Su ictim, pozisyon degistirdim, odada dolandim vb. artmadi ama bitmedi de. Saat 17de oglen yemegimi de istifra edince 19:30 doktora yazdim; geliyorum hastaneye diye.
O zaman hem doktor hem hastane ucreti ayri odeyeceksin değil mi? Biliyor musun hastanede doğum ucretini son fiyat ne olmusHayirlisi olsun canim ben Serkan guclu'ye gidiyorum tinaztepeyle baglantili calisiyor ama hastanenin karsisinda kendi muayenesi var, dogumlari ameliyatlari tinaztepede yapiyor.
Saol kuzuum halisini aldik, eve gidince sercem atarim resminiEminim cok güzel olcak halısıyla perdesiyleben de bitsin odası diye acele ediyorum artık cok merak ediyorum nasıl bişey olcak diye
Ayyy dogumlar basladi, allah yardimcin olsun canimmIlk nisan annesi olma firsatina dayanamadim, birazdan doguma giriyorum. Ikizler gelmeye karar verdiler, vakit bu vakitmis. 32+2 deyiz.
Duanizi eksik etmeyin
Canim ya gecer insallahAkşam çok zor geçti. Düz yatarken bile aşağıya itiyor kendini. Gündüz iyiydi ama akşam üzeri yine indi yatarken bile canim acıyor 3 hafta daha geçirsem iyi ama bakalim kısmet artık.
Oy oyyy Allah kurtarsın. Sağ salim bebeklerini kucağına al canım. Bebislerinin fotosunu bizimle paylaş. Saglikli uzun ömürlü olsunlar.
Allahim okurken gozlerimRahim agzinda kisalma, Acilma, su gelmesi vb hicbisey olmamisti. Dun sadece 14:30dan 17ye kadar karnimda garip acisiz sertlesmeler oluyordu ( gaz sancisi gibi tanimlayabilirim) sonra karnimdakiler epey hareketliydi. Ikizde haftam itibariyle yalanci sanci normal oldugu icin Su ictim, pozisyon degistirdim, odada dolandim vb. artmadi ama bitmedi de. Saat 17de oglen yemegimi de istifra edince 19:30 doktora yazdim; geliyorum hastaneye diye.
Kombin harika olmuş3 pijama takimi, 2 tane de gecelik aldin hicbirini giymiyosun. Rahat rahat giysene hala hamilelik oncesi pijama taytlarini giyiyosun diye esimin zoruyla dun gecelikle uyuyayim dedim. Aman Allahim gecelikle ne kadar usudum anlatamam. Gece uyanip bi pijama elime gecirip geceligin altina giyiverdim.Ay ben galiba hastanede gecelik giyemicem. Evde dogalgaz kapaliydi belki ondandir ama gecelik ister istemez aciliyo yukari cikiyor bacaklar ayaklar buz gibi oluyor ya.
Allah sağlıklı, sıhhatli büyütmeyi nasip etsin. Gözlerim dolarak okudum çok heyecanlandım. Rabbim hepimizin kucağını evlatlarıyla doldursun. İsimler çok güzel bantları da çok güzel olsun.Rahim agzinda kisalma, Acilma, su gelmesi vb hicbisey olmamisti. Dun sadece 14:30dan 17ye kadar karnimda garip acisiz sertlesmeler oluyordu ( gaz sancisi gibi tanimlayabilirim) sonra karnimdakiler epey hareketliydi. Ikizde haftam itibariyle yalanci sanci normal oldugu icin Su ictim, pozisyon degistirdim, odada dolandim vb. artmadi ama bitmedi de. Saat 17de oglen yemegimi de istifra edince 19:30 doktora yazdim; geliyorum hastaneye diye.
Gülmekten katıldım seni böyle görünce hamilelik hali işte bir üşür, bir ateş basar.3 pijama takimi, 2 tane de gecelik aldin hicbirini giymiyosun. Rahat rahat giysene hala hamilelik oncesi pijama taytlarini giyiyosun diye esimin zoruyla dun gecelikle uyuyayim dedim. Aman Allahim gecelikle ne kadar usudum anlatamam. Gece uyanip bi pijama elime gecirip geceligin altina giyiverdim.Ay ben galiba hastanede gecelik giyemicem. Evde dogalgaz kapaliydi belki ondandir ama gecelik ister istemez aciliyo yukari cikiyor bacaklar ayaklar buz gibi oluyor ya.
Sagol canim insallah geçer.Canim ya gecer insallah
Insallah kasilmalarin sıklaşmaz da bir kaç hafta daha geçer büyür çınar bey. Baksana minik ikizlerimiz doğdu yavaş yavaş sıra bizlere gelecek hepsi sağlıkla büyüyecekSelam kızlar ben geldimherkesler iyidir inşallah
Hafta içi babam gelmişti, haftasonu da eşim gelince biraz yoğun geçti bayadır toplanmamıştık böyle
Bugün 33ü de tamamladık Çınar’ımla çok şükür
Yaklaşık 6-8 saatte bir sancım oluyor. Önce bel ağrısı ve makatta baskı hissi geliyor, sonra karnım kasılıyor, tam o sırada dikişi hissediyorum galiba ufak bir sızı oluyor aşağıda sonra hepsi birden geçiyor. Yaklaşık 1-1,5 dkka da olup bitiyor. Ama sıklaşmıyor da iki gündür aynı. Bu iyi birşey sanırım
İnşallah böyle devam ederiz bir iki hafta daha
Canım geçmiş olsun çok, daha iyi misin şimdi? 30dan geri sayım başlıyor o zaman senin deseneIyi aksamlar kizlar bende 2 gundur cok hastaydim bakamadim epey sayfa birikmisbende şafak sayiyorum 38 artilarda alacak oda 30 32 gune denk gelio
Bel agrim cok fazla baya agirlastim artik ama okudukca herkeste benzer sikayetler var yalniz degiliz hicbirimiz
Çok sağol canımGeçmiş olsun canım sen dinlen güzelce bir şey olmayacak inşallahZaten uzun zamandır çıkmıyorsun onada ihtiyacın vardı bence suçlama kendini hiç. Bundan sonra biraz daha dikkat edersin zaten, mutlu sona adım adım ilerliyoruz
Geçmiş olsun canım, bize de haber edersin sonucunuYaaa bende birde bel fıtığı var salı günü MR a giricem son duruma göre doktor rapor yazıcak normal doğum yapabilir yada zorunlu sezeryan olması gerekir diyeHareketlerim çok kısıtlandı maalesef.
Geçmiş olsun kader ortağımGünaydın,
Cok zor bir akşam geçirdim dünden beri yatıyorum sancim yok ama bebek kendini kanala ittiriyor. Doktorumla konuştum uzacaksin dedi pazartesi kontrole çağırdı. Sancin olmaması iyi ama rahme çok baskı yaptığı içi ağrıların var uzan kalkma dedi. Son haftalar rahat olur derken tekrar yatmaya döndümson 1 ayi sağ salim atlatalım isallah
Kızlar doktorumla konuştuk ,karantinam da kalktı mide bulantısı için ilaç söyledi onu alacağım . Önümüzdeki hafta tam kan tahlili yapmam gerektiğini söyledi 32.haftada gerekliymiş belki de ben Korona geçirdiğim için gerekli buldu. Bir de doğumu ve sonrasını konuşurken dedi ki , burda dikkat etmişsindir anneler doğum yapar küçücük bebekleriyle kar kış demeden dışarı çıkar gezer dolaşır . Aynı şeyi senden de bekliyorum 40 çıkmasını falan beklemiyorsun öyle şeyler eskide kaldı dedidoğumdan sonra eve başka bir doktor gelecekmiş bebeğin muayenesi için, o anlatacakmış yapmamız gereken her şeyi. Hastaneden eve gelince birinci haftadan itibaren önce balkona 5 dakika çıkarıyormuşum bebeği, ikinci gün 10 dakika,üçüncü gün 15 dakika derken sonrasında yarım saatlik yürüyüşlere çıkıyormuşuz asla eve kapanmak yokmuş. Ay çok heyecanlı kızımla erkenden gezmelere başlayacağız
Canım sonucun iyi çıkmış çok şükür ilerleyen mesajlarında okudumKizlar dun aksam yine yemekten sonrq cok kotu olunca doktoruma mesaj attim. Sabah khvaltidan 1 saat sonra tokluk sekerine bakalim dedi. Sabah kan verdim, pazartesi sonuc cikacak. Kan verince yine bi kotu oldum ya.
Artik hepimiz cok zorlanmaya basladik. Su mart ayini da sag salim atlatalim
Bende de var işte açıklık canım 20. haftadan beri. Serklajım var çok şükür geldik bu günelere yineCanım içini ferah tutoğlumda bende öyleydim hatta açıklık vardı erken doğar dediler haftasini doldurup öyle geldi .
Selam kızlar grubun ilk dogurani olcak demisken ciddiydim34. Haftada birden suyumun azaldığını öğrendik hastanedeyim 47 cm 2660 Gr olmuş bebişim ciğer geliştirici yapıyorlar pazartesi büyük ihtimal alçaklar dua edin bana da küvoze almasinlar
Sinir oluyorum böyle insanlara kusura bakma yakınındırlar belki bilmiyorum amaKizlar bugun instaya bi foto attim iki tane uzaktan arkadas karnin baya dusmus dogumun yakin galiba dedi. Bi korkmadim degil acikcasiBen hic anlamam karin dusuklugunden falan. Sonucta ilk hamileligim. 2 ay var daha diyince o zaman hayirlisi karnin baya buyumus dedi.
İsimleriyle büyüsünler inşallahIlk nisan annesi olma firsatina dayanamadim, birazdan doguma giriyorum. Ikizler gelmeye karar verdiler, vakit bu vakitmis. 32+2 deyiz.
Duanizi eksik etmeyin
Çok seksisin bence çok yakışmış3 pijama takimi, 2 tane de gecelik aldin hicbirini giymiyosun. Rahat rahat giysene hala hamilelik oncesi pijama taytlarini giyiyosun diye esimin zoruyla dun gecelikle uyuyayim dedim. Aman Allahim gecelikle ne kadar usudum anlatamam. Gece uyanip bi pijama elime gecirip geceligin altina giyiverdim.Ay ben galiba hastanede gecelik giyemicem. Evde dogalgaz kapaliydi belki ondandir ama gecelik ister istemez aciliyo yukari cikiyor bacaklar ayaklar buz gibi oluyor ya.
Benim iş yerinde de böyle bir dengesiz var. Riskli gebelik durumundayım aylarca stresten mahvoldum, her gün iğne ilaçlar kullanıyorum ama kadın beni her gördüğünde kaç kilo aldın, çok almışsın, yüzün şişmiş, karnın kocaman olmuş… ya o kadar patavatsız ki. Ben umursayan biri değilim, hadi öyle olsam takıntı yapsam nolacak? Bazı insanlar gerçekten sadece laf olsun diye konuşuyor hiç takma o yüzden. Bir arkadaşımız doğum sonrası bebeğiyle geldi gitti o gün de o yoktu göremedi, onu görenlere soruyormuş kilo vermiş mi nasıl görünüyordu? Ya o arkadaşımız da gebelik zehirlenmesi geçirip ölümden döndü. İnsanlar böyle yani özet olarak çevrendeki kalbi güzel seni seven anlayan insanlara sahip çık gerisini çöpe at.Kizlar bugun instaya bi foto attim iki tane uzaktan arkadas karnin baya dusmus dogumun yakin galiba dedi. Bi korkmadim degil acikcasiBen hic anlamam karin dusuklugunden falan. Sonucta ilk hamileligim. 2 ay var daha diyince o zaman hayirlisi karnin baya buyumus dedi.
Canım ilk is doktorunu aradın mi sordun mu durumu? Sakin kalmaya calis lütfen bizede durumunu yaz merak ettim seniKızlar az önce kahverengi yoğun bir akıntı geldi biraz iş yapmistimkız da aşırı hareketlendi ilk defa bu kadar sert hissettim lavaboya gittim sizce ne yapsam doktorumun olduğu hastane baya uzak acile gitsem mi
Bence git en azından nst bakılsın sancı var mı bebeğin nabzı nasıl falan için rahat etsin. Akıntı doğum belirtisi de olabiliyor diye biliyorum. Ama sakın stres yapma hafta olarak erken dönemde değilsin çok şükür.Kızlar az önce kahverengi yoğun bir akıntı geldi biraz iş yapmistimkız da aşırı hareketlendi ilk defa bu kadar sert hissettim lavaboya gittim sizce ne yapsam doktorumun olduğu hastane baya uzak acile gitsem mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?