2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Doğum da tam temizlemezlerse bebek kirli gelebilir güzel özel takımları dogumhqneye vermeyin sonra odaya gelince siz giydirisiniz
Gobek bagi dusune kadar yikamiyoruz dimi ? K.validem hastanede yikayacaklar ne gobek bagina kasar yikamamak vs dedi.
Hahahah ay sevindim bu aralar esine gicik kapmayan bi ben degilmisim. Ben bisey yapsa da kavga etsem icimdeki kotu enerjiyi disari atsam diye tetikteyim

Şuan ejderha gibiyim midem alev atıyor
Onun dışında hala temizliği yapmadım bu hafta başlayacağız inşallah.
Çantamız hazır ama her an doğuma gidecek gibi

Yarın kontrolüm var benim dana kaçtır kendini göstermiyor yarın gösterir inşallah

Canım emzik biberonu nasıl kaynattın acaba. Philips avent emzikleri kaynatmayın diyorlar. Nasıl temizlenir ki öyle olmazsa?

ben biberon emzik falan koymadım çantaya şehir hastanesinde olacak doğumum hemşireler sakın koyma istemiyoruz onları dediler zaten ilk çocukta da kullanmadık süt az olsa bile şırınga ile vermişti hemşireler mamayı kızıma bundada hazırlamadım bende

Maşallah cnm benimde ilkinde çatlak yoktu ikizlerde çatlakların oldu tabi o dobem kizimin rahatsızlığı falanda vardı o yüzden krem yağ falan sürmek aklıma bile gelmedi gerçi ilk kızımda da bisey sürmemiştim ama olmadı bundada eski çatlakların tek var ekstra çatlak oluşmadı sanırım kişiden kişiye değişiyor çatlama cnm

Gerçekten 3.sezeryan 1 e göre uzunmu zormu olur acaba benim 3. Olcak kulaktan dolma duyduğum zor diyorlar ama bilemiyorum tabi yaşamadan ilk kez korkuyorum galiba sil baştan yaşamaktan o sıkıntıları ..
Yakinda 4 .yu olacağım evet fark ediyor süre uzuyor doğumda sebebi de her doğum sonrası artan yapışıklık ama içini ferah tut doğumdan sonra aynı toparlama süresi

Yok ben de çok gıcığım asla yalnız olduğunu düşünme. o da farkında zaten cok bulaşmamaya çalışıyor bu arada benim arkadaşımın bebeğini hastanede ilk temizleme için yıkamadan bağımsız olarak 4 günde 2 kere yıkamışlar . Eve alıp getirince arkadaşım da yıkamış , göbek bağı için pudra olarak veya farklı bir dezenfekte sıvısı satılıyor burda , orda da mutlaka vardır . Banyodan sonra da kurulayıp onu döküyorlarmış enfeksiyon kapmaması için. Ben de yıkamayı düşünüyorum göbeği beklemeden.

Yakinda 4 .yu olacağım evet fark ediyor süre uzuyor doğumda sebebi de her doğum sonrası artan yapışıklık ama içini ferah tut doğumdan sonra aynı toparlama süresi
Anladım inşallah yaa bakalım zaten o ilk ayağa kalkma ve yürüyüşü yaptıktan sonra yatmak yok ara ara sabaha kadar yürümüştüm koridorda

Canım emzik biberonu nasıl kaynattın acaba. Philips avent emzikleri kaynatmayın diyorlar. Nasıl temizlenir ki öyle olmazsa?
Kuzum icme suyunu ocakta çelik tencere içinde kaynattım, fokurdamaya başlayınca emzik biberon süt saklama kabı kapaklari göğüs pompası haznesi kapaklari emzik kabı ne varsa parça parça attım bi kac dk fokurdadi çıkarttım,kurumaya koydum şimdi.
İçim rahat etmeyecekti benimde avent biberon ama yaptım valla mis gibi oldu
Ha kaynatmissin ha sicak suda durulamissin nolcak diye dusundum

Iste benimki de bulasmiyo bulassa da bi icimi dokebilsem hahaha
Turkiyede yikamiyolar galiba ama bilemedim. Artik hastane yikamak gerekir derse yikariz bekleyin derse bekleriz bilemedim valla

Iste benimki de bulasmiyo bulassa da bi icimi dokebilsem hahaha
Turkiyede yikamiyolar galiba ama bilemedim. Artik hastane yikamak gerekir derse yikariz bekleyin derse bekleriz bilemedim valla

Aslına bakarsan bizim ülkede de yıkıyorlardı.
Ben kardeşlerimi hatırlıyorum ikisi de eve temiz geldi.
Annem de yine yıkadı.

Şimdilerde duyuyorum ben yıkanmıyor diye.

Aslına bakarsan bizim ülkede de yıkıyorlardı.
Ben kardeşlerimi hatırlıyorum ikisi de eve temiz geldi.
Annem de yine yıkadı.

Şimdilerde duyuyorum ben yıkanmıyor diye.
K.validem de aynisini dedi cok sacma benim bildigim yikanir dedi. Yurtdisinda da yikaniyor. Belki de saglik bakanliginin yakin zamanda aldigi bi karardir bilemiyorum. Yasayarak gorecegiz canim.

K.validem de aynisini dedi cok sacma benim bildigim yikanir dedi. Yurtdisinda da yikaniyor. Belki de saglik bakanliginin yakin zamanda aldigi bi karardir bilemiyorum. Yasayarak gorecegiz canim.

Yani normalde olsa sezeryan da olsa çocuk kanlı doğuyor aslına bakarsan yıkanması en doğrusu ama şuan işler hep değişiyor.
Öncesinde doğru bildiğimiz her şeyi bir bir yanlış diye farklılaştırıyorlar.

Ben ordan almadım ama biri büyük biri küçük duruyor fiyonkun
Bu o yönden iyi canım. Ama dediğim gibi ben Esenay dan aldım. Onda da kalmamış

Olmazsa bende emzirme sütyeni koymayayım. Lcw nın kaplı emzirme atletlerinden almıştım zaten göğüs ucum belli olursa diye

Aynen ben de ondan koydum. Şimdi öyle koy. Olmadı kontrole gittiğin bir gün kadın doğum servisine çık hemşirelere sor. Ben öyle yaptım, hazırladığım listemi göstermiştim orda görüp söylemişlerdi sütyene gerek yok, getirsen de giydirmiyoruz diye. İlk gün meme ne kadar ortada o kadar iyi dediler hatta
Ama işte her hastane farklı olabilir

Ben de içme suyunda 4-5 dk kaynattım canım. Ama benim aldığım aventlerin içinden çıkan kullanım kılavuzlarında ilk kullanımda kaynatın diyordu hep

Aynen ben de öyle biliyordum ama mart annelerinde görünce emin olamadım. Sonuçta magnezyumu kasılma, kramp önlesin diye de veriyorlar ya, doğum kasılmasında da etkisi olursa açılma vs olmaz o zaman???
Önceki hamileligimde de magnezyum kullandım kızım gününü doldurdu seni sancı ile dogumu yaptim şükür açıldı çatır çatır doğurdum. Ne suyum gelmişti, ne sancı vardi ama doğurdum. Belki ihtimal var gibi birsey demiştir doktor.
Oooo sende şanslısın ne güzel.

Göbek bağı geç düştüğü için ondan yıkanıyor bebekler. Kimisi yıkarken yanlışlıkla göbek bağını zedeliyor ve kanama oluyor. Bende kızımı 1 hafta yikamadim zaten 7. Gün göbeği düştü. Ama vücudunu ıslak mendille ılık bez ile temizledik.
pembemanolya burda da göbek bağı bakim seti var , göbek bağı düşene kadar o set kullanılıyor canım.

Biz kontrolden geldik İlk kez nst ye girdim, sancı çıkmadı her şey yolunda dedi. Kızım bugün tam 33+0 da 2100 gram olmuş boyu 44.6 cm . İlk başlarda geriden geliyordu çok şükür toparladı kilosu, ben bebeğin gelişimi için tahin pekmezin faydalı olduğunu düşünüyorum artık gerçekten, yemeye başladığımdan beri kilo alımı güzel gidiyor şükürler olsun Başını tekrar yukarı almış çapraz duruyor ve yüzü arkaya bakıyor bu yüzden yine göremedik yüzünü hevesim kursağımda kaldı biraz ne güzel aşağıdaydı geçtiğimiz muayenelerde . Eğer bu pozisyonu korursa zorunlu sezeryan olur bekleyeceğiz dedi doktor. Sezeryan olursa 5-10 nisan arası tarih seçebilirsin, normal doğum için de 19 nisan bekleyebileceğimiz son tarih dedi. Tarihleri falan konuştukça heyecanlandım içimden gidip kendi doğum günüm 5 nisana gün almak geliyor ama bekleyeceğim 37.haftaya kadar eğer pozisyonda değişiklik olur da normal gelmeye karar verirse diye .

Ama şu da var belki kendi sancın kasılman olacaktı ama magnezyum engelledi bu yüzden de suni verdiler?
Ben diğer konuda gördüm sadece fikir yürütüyorum tabi ki, en mantıklısı ve doğrusu doktora danışmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…