ben özelde sgk'lı çalışıyorum nasıl oluyor kendi kendine mi yatırıyolar parayı? Mesela ben 32de çalışabilir raporu aldm 37de yani 21 aralıkta kendiliğinden izne ayrılmış görünecekmişim. Öyle söylemişlerdi. Bu durumda 32den sonra benim şirketim bana para yatırmicak devlet o parayı yatırcak diye biliyodm ben 4 ay boyunca. Süt parasını hiç bilemiyorum tabi
Çalışır raporu aldıysan 37.hafta raporun başladığı tarihe kadar iş yerinden maaşını almalısın, raporun başladıktan sonra, raporlu olduğun günleri devlet yatıracak. Süt parası ve doğum parası da alıyoruz ama bir yere başvurmak mı gerekiyor, otomatik mi yatıyor bilmiyorum
bebek ne gün doğarsa o gün yazılır eskiden köylük yerde öyle yaprmış eskiler askere geç gitsn vs diye
ki çocuğa yapılan bir haksızlık bence babam beni 30 sene önce geç yazdırmış hala daha açıklamakla uğraşırım millete ve bu sebepten 5 ay geç emekli olacağım mesela
hiç de bir avantajını görmedim yıl farkı olmasının
bende sana katılıyorum. sonuçta artık okullar aya göre alıyor. askerlik desen 2 yıl sonra ne olacak belli değil. hem çocuk doğum günü için ne söyleyecek. bencede ne zaman doğarsa o gün olmalı.
Hele daha kızım 2 aylıkken eltim benden habersiz çilek sürmüş ağzına. Odaya bi girdim ağzı kırmızı üstüne başına damlamış öyle bir kızdım ki. Çilek alerjik bi meyve bir yıldan önce önerilmez ki benim bebeğimin çoklu gıda alerjisi vardı gözüm döndü resmen görünce.
Bi de diyo ki kakasında hafif kırmızılık olabilir ama merak etme. Resmen cahillik ya. Ondan sonra hiç yalnız bırakamadım kızıma oraya gidince onlarla.
Hayir yahu geri almasi flan soz konusu degil kim dedi bunu r sene evvel hem is yerimden maasimi aldim hem devletten rapor parami bu is yeri insiyatifi olan bir durum ancak kanun degistiyse iiddia edemem
Çalışır raporu aldıysan 37.hafta raporun başladığı tarihe kadar iş yerinden maaşını almalısın, raporun başladıktan sonra, raporlu olduğun günleri devlet yatıracak. Süt parası ve doğum parası da alıyoruz ama bir yere başvurmak mı gerekiyor, otomatik mi yatıyor bilmiyorum
Emzirme ödeneği otomatik yatıyor rapor ücretiyle ancak çocuk parası için sosyal yardımlaşmaya başvuru yapılıyor. Alo 170 de çalıştım 5 yıl sorular varsa sorabilirsiniz
Emzirme ödeneği otomatik yatıyor rapor ücretiyle ancak çocuk parası için sosyal yardımlaşmaya başvuru yapılıyor. Alo 170 de çalıştım 5 yıl sorular varsa sorabilirsiniz
Hemen soralım o zaman ben bankada çalışıyorum. Banka bana 16 hafta ücretli iznimde maaşımı yatıracak. Devlette rapor parası yatıracak ya bunu benden insan kaynaklarının istemesi hak mıdır? Reva mıdır?
Hemen soralım o zaman ben bankada çalışıyorum. Banka bana 16 hafta ücretli iznimde maaşımı yatıracak. Devlette rapor parası yatıracak ya bunu benden insan kaynaklarının istemesi hak mıdır? Reva mıdır?
Ama soyle dusun. Mesela maasin 2 bin tl devlet sana verecek 1300 tl ( maasinin tamamini vermiyor ) sen simdi is yerinden 2 bin alip is yerine 1300 tl vereceksin gene karin var yani
Benden hic birini is yerim geri almayip bide sgk mi tam gun olarak yatirmisti ama cocuk mememde cizim yapiyordum bende is olunca cok yogun degildi zaten
Ama soyle dusun. Mesela maasin 2 bin tl devlet sana verecek 1300 tl ( maasinin tamamini vermiyor ) sen simdi is yerinden 2 bin alip is yerine 1300 tl vereceksin gene karin var yani
Benden hic birini is yerim geri almayip bide sgk mi tam gun olarak yatirmisti ama cocuk mememde cizim yapiyordum bende is olunca cok yogun degildi zaten