2 aylık bebeğe ne çorbası verecek :))) anne sütü içen 6 ay içsin varsın kilo olmasın. anne sütünden yararlı birşeymi var. bizimde babamız aceleciydi. 5 aylıkken bizim yemeklerden tattırıyordu. ama hoşlanmıyordum ama çokta birşey yapamadım. neyseki 6 aylık ek gıdaya geçmiştik. birde benim oğlumda tam 4 yaşında ve 18,5 kilo. bence kiloları ideal. çok zayıfta durmuyor bence. ama annelere sorsan hep onlara göre zayıf :))Biz Türk anaları bu konuda biraz şeyizz yani, illa bi besleme dürtüsüne kadar kilo alırsa o kadar sağlıklıdır gibi bi düşünce.
Kızıma kv hala hastalıklı gözüyle bakıyor zayıf diye
Neler neler dediler bana emzirirken sütüm yaramıyormuş, sütümün kalitesi iyi değilmiş, yağlı değilmiş vs.
Daha 2 aylık bebeğe çorba ver ekmek ver eline alışsın
Şimdi de diyo ki kv; erken vermedin yemeği ondan böyle oldu, bu sefer öyle yapmazsın artık 2 aylıkken ver alışsın diyor
Hayır ilk 6 ay sadece anne sütü vermekten vaz geçmeyeceğim
bebek ne gün doğarsa o gün yazılır eskiden köylük yerde öyle yaprmış eskiler askere geç gitsn vs diyeyok canım 2. doğum olacak bu. işte yeni yıl istediğimizden doktor bu tarihi verdi. ama artık haftalık gideceğiz belki gün değişir. dediğim gibi yıl olayına takıldım. yoksa 38-39 haftası olsa daha iyi olacaktı
eşim aralık sonu olursa ocak başı yazdıralım diyor yeni yıl olsun diye . bende istemiyorum ne zaman olursa o gün yazılsın diye. birazcık o durumdan dolayı ben beklemek istedim yoksa yıl sonu da bence önemli değil . aslında doktorum ne zaman doğarsa o zaman yazılır dedi . çünkü hastaneden onay alınıyormuş. ben ilk defa duydum bunu. dediğin gibi 29 aralıkta 38+5 olacak.
Benim 20 dk nst. Fenalık geliyor bitene kadar yatamıyorum bir türlüYaa çok iyi, kaç daka duruyorsun nstde, benim 10 dk. Çok az bence en az 30 olması gerekmiyormu
Cikmasin kiz daha ne istionNstde hiç sancı çıkmadı bugün dümdüzdü
Bence duruma göre uzatıyolar. Sancı çıktığında yarım saat sürdü, sancıların olduğu için uzun tuttum dedi hatta. devam edecek mi diye bakıyorlar sanırım.Yaa çok iyi, kaç daka duruyorsun nstde, benim 10 dk. Çok az bence en az 30 olması gerekmiyormu
Aynen canım birinde giriyor diğerinde çıkıyor çok farklı şeyler
Ayrıca normal doğumda korkacağın bir şey varsa bu bebeğin doğum anı, dikiş ya da kesi değil,
Asıl korkman gereken doğum sancıları ki bu da kişiden kişiye göre değişiyor.
Ben ne var sancıları çekerim, asıl kesiden dikişten korkuyorum diyordum ama tam tersi oldu
O dogum sancilari anlatilmaz yasanir zatenBilmeyince ben de kesisinden korkuyorum
Ağrıyı normal ağrı gibi sanmıyorum ama tahminde bulunamıyorum.
Neden ya ben seviyorum orda yatmayı bebeğin kalp atışları eşliğindeBenim 20 dk nst. Fenalık geliyor bitene kadar yatamıyorum bir türlü
Yatagi bulmusken yapisiyorum diosunNeden ya ben seviyorum orda yatmayı bebeğin kalp atışları eşliğinde
Evde gündüzleri mümkün değil 20 dk aralıksız uzanamam çünkü kızım izin vermez
Bana migren ağrısıyla eş değerde gelmişti canım.Bilmeyince ben de kesisinden korkuyorum
Ağrıyı normal ağrı gibi sanmıyorum ama tahminde bulunamıyorum.
Ben de aralık ortası doğmuşum ocak yazdırmışlar. Bi faydasını da görmedim zararını da. Emeklilikte sıkıntı mı oluyormuşbebek ne gün doğarsa o gün yazılır eskiden köylük yerde öyle yaprmış eskiler askere geç gitsn vs diye
ki çocuğa yapılan bir haksızlık bence babam beni 30 sene önce geç yazdırmış hala daha açıklamakla uğraşırım millete ve bu sebepten 5 ay geç emekli olacağım mesela
hiç de bir avantajını görmedim yıl farkı olmasının
Benim sezeryan tecrübem çok iyiydi sezeryanda hemen toparlanılmıyor demişlerdi bana ama benim hiç öyle olmadı ilk iki gün dikişliyim diye dikkat ettim sonra ayaktaydım bazıları 20 gün yatıyormuş bence o eskidenmiş şimdi dikişler bile kendi eriyor ben normal doğumu bekleyen biri olarak normal doğum sancısıda çektim ve tansiyonum düştüğü için acil sezeryana alındım normal doğumunda bayasını tatmış biri olarak o iyi bu kötü diye bir şey yok bence normal doğum adı üstünde normal olan ama iyi ki bilim gelişmiş ve sezeryan da ortaya çıkmış yoksa zorda olan kadınların hali ne olurdu düşünemiyorum sezeryanı sağlığın için bir kurtuluş gibi görürsen korkmazsın canım şimdi bu gebeliğimde sezeryan olacak zaten bebeğim çok iri iyi ki sezeryan diye bir çözüm varKizlar bide ilk bebesi sezeryan olanlar bi diyin bana dogum sonrasi cok mu zor toparlanio? bi kesimde ayy sezeryan olursan cok zor ay hemen ayaklanilmiyor bilmem ne wallahi kimseyle konusasim kalmadi gorenin agzindayim oglumun okulu olmasa yeminle kapi disari adim atmicam ne meraklilar kotu tecrube anlatmaya yaaaa. Ben burda bile korkan soran olunca normal zor ama bak gececek cok guzel duygu vb teselli veriyorum ki hic birinizi reel tanimiyorum Ama insaniz sonucta destek oluyoruz birbirimize korkularimiza wala reel de gunluk hayatta ki kisiler kara haber tellalcisi yaaa
Ya öylede 10 dakikada kasılma olmayabilir, zaten nefes nefese yatıyorum kalp atışı düzelen kadar bitiyoBenim 20 dk nst. Fenalık geliyor bitene kadar yatamıyorum bir türlü
Benim ebelerde iş yok ya kasılmanın yarısında kesti nstyi, 10 dakikada üç sancı çıktı, ebeye diyorum bu sancılar normalmi ard arda, doktorun bilir diyor, bence biraz daha devam ettirmeleri lazımdı senin gibiBence duruma göre uzatıyolar. Sancı çıktığında yarım saat sürdü, sancıların olduğu için uzun tuttum dedi hatta. devam edecek mi diye bakıyorlar sanırım.
Bugün 10 dk sürdü benim de. Zaten dümdüz gidiyordu herhalde o yüzden uzatmadı.
Parol icmeyi dene istersen tansiyon normal dedigin icin ilac icmende sakinca yok ama sadece parol tabi oda cok hafif kesermi bilemedimKızlar başım çok ağrıyo tansiyon normal nasıl geçer bu napsam acile mi gitsem
Hele daha kızım 2 aylıkken eltim benden habersiz çilek sürmüş ağzına. Odaya bi girdim ağzı kırmızı üstüne başına damlamış öyle bir kızdım ki. Çilek alerjik bi meyve bir yıldan önce önerilmez ki benim bebeğimin çoklu gıda alerjisi vardı gözüm döndü resmen görünce.2 aylık bebeğe ne çorbası verecek :))) anne sütü içen 6 ay içsin varsın kilo olmasın. anne sütünden yararlı birşeymi var. bizimde babamız aceleciydi. 5 aylıkken bizim yemeklerden tattırıyordu. ama hoşlanmıyordum ama çokta birşey yapamadım. neyseki 6 aylık ek gıdaya geçmiştik. birde benim oğlumda tam 4 yaşında ve 18,5 kilo. bence kiloları ideal. çok zayıfta durmuyor bence. ama annelere sorsan hep onlara göre zayıf :))
Bana migren ağrısıyla eş değerde gelmişti canım.
Hayatımda kusan bi insan değilimdir ne kadar midem bulansa da.
Ama bir migren sancısı çekerken ağrıdan kusmuşluğum var bir de doğum sancısı çekerken. O yüzden ikisi aynı gelmişti bana
Direniyorum içmemeye ama dayanamıcam galibaParol icmeyi dene istersen tansiyon normal dedigin icin ilac icmende sakinca yok ama sadece parol tabi oda cok hafif kesermi bilemedim
Hele daha kızım 2 aylıkken eltim benden habersiz çilek sürmüş ağzına. Odaya bi girdim ağzı kırmızı üstüne başına damlamış öyle bir kızdım ki. Çilek alerjik bi meyve bir yıldan önce önerilmez ki benim bebeğimin çoklu gıda alerjisi vardı gözüm döndü resmen görünce.
Bi de diyo ki kakasında hafif kırmızılık olabilir ama merak etme. Resmen cahillik ya. Ondan sonra hiç yalnız bırakamadım kızıma oraya gidince onlarla.
İc ya parolun zarari yok tabi icmemek en guzeli ama doktor bana gunde 4 taneye kadar icebilirsin dediDireniyorum içmemeye ama dayanamıcam galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?