Canım dert etme onu annem hep der 2800 3 kilo doğan bebekler en iyi bebekler hem seni zorlamaz hem de zaten doğunca toparlanacak anne sütü ile . Hiç kiloya takma önemli olan sağlıklı olması. Ben annemin ilk çocuğuyum 2800 doğmuşum sonrakiler 4500 3500 öyle devamBen de az önce çıktım kontrolden, bir hafta gerilik devam ediyor 10 günde 100 gr almış2680 gr olmuş. Doktor iri bir bebek olmayacak dedi. Bi de kafasını zor ölçtü iyice almış doğum pozisyonunu yüzü bile görünmüyomuş. 38+'larda olur doğumun dedi. Sanırım bu gidişle 3 kilo bile doğmicak.
Aynen canım birinde giriyor diğerinde çıkıyor çok farklı şeylerIcime su serpildi cok sagol!Ben de ilk uzuldum ama.kendi kendimi girmesi ayri cikmasi ayri annem yaptiysa ben de yaparim diye motive ediyorum Israrci degilim ama sancim ve acilmam olursa neden denemeyeyim ki diyorum.
2 yaşındaki yeğenim 17 kilo kız ne ettin senBenim bebeler biraz tırt kızlar doğunca da kapatmıyolar arayı
Kızımdan biliyorum yani 4 yaşına geldi daha 15 kilo.
Ama sağlığı yerinde çok şükür, oğlan da kıza çekecek büyük ihtimal çekmeyesice
Himm evet o sancilari pek bir ovuyolarAynen canım birinde giriyor diğerinde çıkıyor çok farklı şeyler
Ayrıca normal doğumda korkacağın bir şey varsa bu bebeğin doğum anı, dikiş ya da kesi değil,
Asıl korkman gereken doğum sancıları ki bu da kişiden kişiye göre değişiyor.
Ben ne var sancıları çekerim, asıl kesiden dikişten korkuyorum diyordum ama tam tersi oldu
Oy tombs maasallah. Gercekten 17 mi? Her cocuk farkli benim kizim da zayif uzundur. Yegeninle 3-4 kilo fark var aralarinda oyle soylimm 8 yasinda2 yaşındaki yeğenim 17 kilo kız ne ettin sen
Ay bulunur inşallah yaa, sen başvurunu yapmışsın en azından, lazım olmadığında çıkar ummadığın Bi yerdenYok kiz sabah hastanede rica ile islem yaptirdim resmen onceden kalan dekontlar vardi onlari gosterdim de aldilar aradigim yer kalmadi eve geldim altini ustune getirdim. Hayir derdim sanci vs cikmamis olsa telasa dusmicem dogum olsa o hastanemo bi hastanemi diodum almicaklar resmen
300 lira almıştım ilk doğumda bi kereye mahsus
Şu an ne kadar oldu bilmiyorum, 2.de biraz daha fazla veriyorlarmış Allah razı olsun
Bir iki aylık bezini karşılar sanırım
Ya birak ne derlerse desinler. Ekmek ne Allah askina.. Vlla haftada 2-3 fastfoodu daya bak nasil sisiyo cocuk. Ama saglik?? Beslenme aliskanligi?? Yok.. benim kizim da zayif ama hoc sorun degil maasallah saglikli. Kof et ilerde basina dert.Biz Türk anaları bu konuda biraz şeyizz yani, illa bi besleme dürtüsüne kadar kilo alırsa o kadar sağlıklıdır gibi bi düşünce.
Kızıma kv hala hastalıklı gözüyle bakıyor zayıf diye
Neler neler dediler bana emzirirken sütüm yaramıyormuş, sütümün kalitesi iyi değilmiş, yağlı değilmiş vs.
Daha 2 aylık bebeğe çorba ver ekmek ver eline alışsın
Şimdi de diyo ki kv; erken vermedin yemeği ondan böyle oldu, bu sefer öyle yapmazsın artık 2 aylıkken ver alışsın diyor
Hayır ilk 6 ay sadece anne sütü vermekten vaz geçmeyeceğim
Cikti gebermeyesiceAy bulunur inşallah yaa, sen başvurunu yapmışsın en azından, lazım olmadığında çıkar ummadığın Bi yerden
Benimde oğlan 4. 5 yaşında 17 kilo kızda zayıf geliyor dedi benimkilerde tırtBenim bebeler biraz tırt kızlar doğunca da kapatmıyolar arayı
17 canım ama yaşına göre boyu da uzun bizim sıpanın anası babası uzun tabiOy tombs maasallah. Gercekten 17 mi? Her cocuk farkli benim kizim da zayif uzundur. Yegeninle 3-4 kilo fark var aralarinda oyle soylimm 8 yasinda
Aynen babasıyla benim çocukluğum gör esmeriz bi de kara kuru bi şeylermişizBenimde oğlan 4. 5 yaşında 17 kilo kızda zayıf geliyor dedi benimkilerde tırt
Ama babasıda zayıf bende eskiden zayuftım şu an 73 kiloyum
Çocuktan çocuğa değişiyor canım. Benim büyük oğlan 38+da doğdu 2750grdi ama çok güzel gelişimi vardı şimdi 8 yaşında olmasına rağmen 10 yaş ölçülerinde ama küçük oğlum 36.haftada 3000gr doğdu gelişimi hep küçük kaldı şuan 5 yaşında ve 17 kilo ve minyon. Dediğin gibi sağlıklı olsunlar da gerisi boşBenim bebeler biraz tırt kızlar doğunca da kapatmıyolar arayı
Hey Allahım yaaa, kız bişi olmaz, senin iki kimliğin olmuş olur, üstündeki bilgiler senin sonuçta, benim anneminde iki tane varCikti gebermeyesiceesoetman cebinden ki asla koymam cuzdanimdan baska yere ama aramadigim yer kalmadi ama basvuru yaptigimdan elimdeki kimlik ipttal olmus olabilir mecbur gidicem nufus mudurlugune basima is actim durduk yere surunuyorum
Kızın için üzülme bizim buralarda Akdeniz anemisi diye hastalık var bilirsin çevreye göre ben oydum hastalıklı bu kız derlerdi . Çok çok zayıftım ve göz altım falan morarirdi . Annemin psikolojisini bozmuslar hastane hastane dolaştık dünya kadar kan idrar tahlilleri sonuç hicbirsey çıkmazdı doktorlar saglikli derdi . Yaş ilerleyince alınıyor ama 18 yaşından sonra kilo almaya başladım evlendikten sonra daha da aldımBiz Türk anaları bu konuda biraz şeyizz yani, illa bi besleme dürtüsüne kadar kilo alırsa o kadar sağlıklıdır gibi bi düşünce.
Kızıma kv hala hastalıklı gözüyle bakıyor zayıf diye
Neler neler dediler bana emzirirken sütüm yaramıyormuş, sütümün kalitesi iyi değilmiş, yağlı değilmiş vs.
Daha 2 aylık bebeğe çorba ver ekmek ver eline alışsın
Şimdi de diyo ki kv; erken vermedin yemeği ondan böyle oldu, bu sefer öyle yapmazsın artık 2 aylıkken ver alışsın diyor
Hayır ilk 6 ay sadece anne sütü vermekten vaz geçmeyeceğim
Yaa çok iyi, kaç daka duruyorsun nstde, benim 10 dk. Çok az bence en az 30 olması gerekmiyormuNstde hiç sancı çıkmadı bugün dümdüzdü
Ya hic bisiden olmasa stresten doguracamHey Allahım yaaa, kız bişi olmaz, senin iki kimliğin olmuş olur, üstündeki bilgiler senin sonuçta, benim anneminde iki tane varoda senin gibi önce kaybetti sonra buldu, diğerinde geldi, ikisininde kullanıyor, nüfus müd yeniyi alınca eskiyi deliyor ya onlar geçersiz, sen dinlen artık kızancık doğacak yollarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?