2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Tecrubeli anneler bir sorum var size. Normal dogum sirasindaki agri dediginiz sey normal agri di mi? Yani vajinamizda bir aci da hissediyo muyuz? Yoksa bel, sirt karin bolgesinde cok siddetli agri oluyo da vajinadaki onemsiz mi kaliyo. Insallah anlatabilmisimdir. Bugun daha once bahsettigim GBS testi icin doktor ornek alirken azicik bile dokununca ic kisma aci ile sinir bozulmasi arasi bisi hissetttim muayenelerde de oyle oluyorum zaten. Sonra kendi kendime bunda bile rahatsiz oluyorum ya dogum sirasinda cok aci olursa o bolgede dedim. Sanki agriya dayanirmisim da o kisimdaki aciya hassasiyete dayanamazmisim gibi geliyor.

Sut isi gercekten kafanda bitiyor. Bak ornek verecegim sana...
Bebegimi ilk getirdiler hemen memeye koydular siktim baktim sut geliyor oleyyyy emziriyorum derken hooopppp 2 dk bile olmadi bebegi aldilar kuvoze.... cattt uzuntuyle benim sut kesildi ani bicak gibi. Sagiyorum yok gelmio hastane tipi sagma makinasi hemde cok guzel... Ama yok olmadi bir kac kez denedim yok deliricem. Hastanede hasta yemegi hosaf ve igrenc bir corba sut yapmaz bisi yapmaz yemekler hep disarrdan yedim ki yasak aslinda bagirsaklar icin kati yemek ama sut olsun gelsinde benden zaten uzaktaki evladima bi hayrim dokunsun die cirpindim ama basaramadim,.. simdi ise eve geldim bos memeyi emzik gibi verdim hep mizirdandikca oda emdi 2. postaydi sanirim bi baktim sakir sakir sut geliyor... Yani hem evimize sagligimiza kavusmanin sevinci hem oglusuma kavusmamdaki mutluluk sutumu etkiledi bence.... yani demem o ki sutun olmasa bile gelmese bile inan inan ve savas emin ol sen kazanacaksin pes etme asla emzirmekten
Hic mi gelmiyor bos emzik gibi emzir ustune ver mama cikar gaz max. 3. 4. Postada emin ol memelerin tas gibi olacaktir

Canım gecmıs olsun kızımın dogumuna aynı bu sekılde gittim 37. Haftada bı hastalandım doguma kadar duzelemedım genel anestezi ıstedım ama hastalıgımdan dolayı yapamadılar evladımın kokusunu bile alamadım zaten 2 aya yakın tıkalıydı burnumsukur bebekte bısey yoktu. Suan yıne hastayım 2 haftadır tıkalıyım oksuruk vs yıne koku almayacam muhtemelen. Bebek ıyı olsun da bolca koklarız sonrra tek sorun oksuruk. Eger sezaryen olursa oksurukce belki sıkıntı olur kı sen normal bekliyorsun bıldıgım kadarıyla. Insallah bıran once duzelır sın.

Çok güzel bi soru olmuş, rezimi alıyım şurda

Günaydın doguma üç gün kala 9 ay hasta olmadım simdi geldi beni buldu böyle bi şans. Boğazlarım parça parça gibi acıyor burnum tıkalı geniz akıntısı var sesim degisti gece hiç uyuyamadım napcam ben

Çok güzel bi soru olmuş, rezimi alıyım şurda
Canım 6.5 yıl evvel doğum yaptım hatırladığım kadarıyla şöyle anlatayım kendiminkini…Doğuma yakın son saatlerde Bel ve karında daha çok beldeydi benim siddetli sancı oluyor bu kasılma ve ıkınma hissini uyandırıyor vajinanda da ise basınçla açılma ittirme hissediyorsun bu durumlarda kendini arkaya bırakmak yerine doğru nefeslerle öne doğru konumlanmak gerek aksi halde gözdeki kılıcal damarlara kadar çatlama yaşanabilir çünkü…Benim nacizane tavsiyem ayrıntı düşünmeden doğumla korkuyu ilişkilendirmeden aradaki kısımları güvendiğin hekimlere ebelere emanet ediceksin teslimiyetçi olup,aklında doğum sonrası hayal ettiğin birkaç sahne belirle ve onlara odaklan kendini onların içine konumlandır bir nevi kendini hipnoz etmeye çalış…Çok derin bir konu aslında ama belki yardımcı olur diye burda bu kadar ifade edebildim…Araştırmak isterseniz hypnobirthing…

Zencefil bal süt iç canım benim günde 3 bardak çok iyi gelecek inşallah 2 gune toparlarsin. Bir de kozalak şurubu da icine sıcak su katıp icebilirsin çok iyi geliyor

Gözün aydin..darisi biz3 Allahim

canım benim sancı rahmin 25kg bir güçle kasılıp içerideki bebeği aşağı itmesinden kaynaklı vajinanda hiçbir şey hissetmeyeceksin emin ol sancı varken açıklık muayenesi bile hiç acıtmıyor ama bebek doğunca sancı bitiyorya her şeyi hissediyorsun dikişleri malesef
dediğim gibi sancılandıktan sonra vajinal muayene hiçbir şekilde acıtmıyor kaldıki sen yurtdışındasın hep aynı aynı ebe belli aralıklarla gelir bakar bizdeki gibi ebe hemşire dr asistan 5 dk arayla bakmaz
not: dün söylediğin burun yıkama setini aldım allah razı olsun burnumu gerçekten açtı gece hastalıktan uyuyamadım burnum tıkandı üşüdüm vs inşallah bebeğimi sağlıklı kucağıma alırım
allah razı olsun içim rahatladı gece burun tıkanıklığından uyuyamadım vajinaya çok batma hissi yaşadım adet gibi ağrılarım da oluyor zaten şurada 10 gün kaldı doğuma
ahhh çok geçmiş olsun canım ne diyim aynı dert bende de var çok kötüyüm sanırım doğumum da yaklaştı burnum tıkalı öksürük desen dün ilk kez afedersin öksürürken idrar kaçırdım ya
bol bol zencefil pekmez ne bulursan dene 3 güne toparlarsın inşallah sana da dua edeceğim

Yaa oksurdukce hapsırdıkca ben de kacırıyırum ustelık calısıyorum suan dısarı cıkmak ezıyet bana. Mandalina yiyorum bolca bı de Multıvıtamını daha duzenlı kullanıyorum hasta oldugumdan berı.
Saglıkla alırız yavrularımızı kucagımıza ınsallah hepimiz

Ay gercekten sen hala dogurmadin ya
38+5 oldum.Agridan ağlayacağım artık .Bugün evi dip bucak temizleyecegim belki bir faydası olur .Ne güzel alacakti doktorum .İstesem alınır aslında .Eşim tutturdu bekleyelim annenler yok,annemler de 30 una bilet almış .Hem de Aralık olmasın kız mış yaşı büyük olmasın mış

Temizliğe hiç bulaşma derim dün yaptım ağrılar sızılar geçmiyor. Regl olmuş gibiyim belim çekiliyor. Kendime gelemiyorum resmen.

Ağrılarını hafifletecek esneme egzersizleri yapsan. Temizlik yaparken tutulursun daha çok ağrın olur.

Bebeğin geleceği varsa geliyor malesef yaşı büyük dede büyük olur ben 19 Aralık'ta doğum yaptım beklemedi beklemeyeceğidr belliydi kısmet artık.. annemler 1 gün sonra yetişebilfi herşey nasip..alah kurtarsın sağ salim

Kızlar tekrar selam fırsat buldum bebekten yazayım dedm dikişlerim acıyor hala bir hafta oldu ama normaldir sanırım..aman tek doğurunda bakımı kalsınsağ salim ..gece uyanmalarıyla ağlak bir sesle başbaşayım şu an bebeğin kontrolleri var bugün her daim hazır bulunun bebek bu belli olmuyor pay diye sancınız gelebilir bende olduğu gibi..şimdilik hoşçakalın dualarımdasınız..

Öksürürken bende kaçırdım Allah suyum geliyor diye panik oldum kasıklarımı tutuyorum öksürürken surekli sancı giriyor Allah şifa versin nerde hasta varsa inşallah annem şimdi bal zencefil sut yapmış onu icicem

Insallahh cnm dedigin gibi stres ve yorgunluk en onemli seylermis herkesjn soyledigi, senin adina da cok sevindm. Bu arada hepimizin saglikla kucagina almasi icin dua etmissn ya dun allah razi olsn senden. Suan dogum yaklastikca ve bebegin her seyi hazir oldukca daha cok korku sardi beni. Cok son dakikaya birakmistm her seyi sanirim hep kaybetme korkusundandi. Dun sonunda anne yani besigini de kurduk, hastane cantasini da tamamladik. Sonra odasina bi baktim baktim masallah cok sukur her seyini yaptik guzel oldu dedim ama ya kullanmak nasip olmazsa diye korktm allah biliyo ya, bu dusunceleri uzak tutmak lazim ama insanin aklima gelio
Hepimiz saglikla alalm bebelerimizi gelelm huzurla sicak yataklarinda evlerimizde buyutelm insallaahhh

Süt için hiç olumsuz bir şey düşünmeyin, bebeğin cok cok emdiğini memeden sütün fışkırdığını falan hayal edin hormonel bi şey sonuçta beyinde bitiyo.
Bi de anne sütüne nazar değermiş, geldiğini özellikle kocanızın akrabalarına söylemeyin
Soran olursa bebek emmiyo, uyumuyo, s.çmıyo diceksiniz ki nazar olmasın
Ay Allah korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…