2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Canım bende covid den dolayı acilde muayene oldum Bi hafta 2100 çıktı Bi hafta sonra 2600 çıktı Bi haftada yarım kilo almış Bi hafta sonra gittim gene doğum acile de 2 hafta geri çıktı kilosu korona lıyım diye üstün körü ölçü verdi hepsi ama seninki özel o niye yaptı ben de inanmıyorum ölçümlere boşuna bizi korkutuyorlar

Yani benim doktorum da çok önemsemiyor zaten birebir tutmaz doğacağı kiloyla. Ben hiç olmazsa 3 kilo bari olsun istiyorum ele gelsin biraz çok küçük olunca tutmaya giydirmeye falan korkuyorum ben

Benim oğlum 5 yaşı bitirdi 15 kilo desem Benimki çok çok hareketli binde yemeyi hiç sevmiyor bu sebeple kilo almiyor. (zaten 2 kilo doğdu.) Ama algıları kendini ifade etmesi yaşıtlarıyla aynı belki daha iyi. Önemli olan bu. Artık kiloyu takmamayi öğrendim

Senin baya yüksek çıkmış canım buna rağmen açılma olmamış mı, bi de açıklık kontrolü nasıldı, acıdı mı?

Anlamadım ki öyle mi yapılıyor açıklık muayenesi. İki Parmağıyla baktı, açtı falan . Kısa sürdü acıma olmadı.

Ben uzun zamandır Progestan kullanıyordum belki ondan açıklık olmadı. Yeni bıraktım 10 gün oldu.

Boş ver hiç takma , ben zamanında çok takıyordum hatta çok üzülüp ağlıyordum çevrenin bu çocuk çok zayıf baskısından ama artık hiç takmıyorum.

Magnezyuma devam ediyo musun peki? Ben bugün onu sormayı unuttum bıraksam mı artık diyorum.

Sordum varsa kullan dedi.
Magnezyum engeller mi kasılmaları ?
2 tane kullanıyordum 1 e düşüreyim o zaman. Hiç kullanmazsam kramp giriyor bacağıma
Kasılmalar için vermişti ya doktor, acaba engeller mi diye düşünüyorum doğum sancılarını falan baskılayabilir mi, ben de günde 2 kullanıyorum hala salı bi sorayım bakalım doktoruma ben de. Ama doktorun kullan dediyse doğuma engel bi şey değildir o zaman.

Ben 1 tane kullanıyım .yine de sorunca yazar mısın aklıma takıldı.
Varsa kullan ne demek kullan ya da kullanma demesi gerekirdi

Benimde bugün kontrolüm vardı 3.190 gram olmuş zaten hedefim 2500 3200 arasıydı fazlasını çıkaramam diyordum herşey normal giderken bugün canımı sıkan bir şey öğrendim bebeğin kordonu 1 sıra boynunda görünüyor kan akımı normal olduğu için bir sıkıntı yok dedi doğumu halen normal bekliyoruz ama kalp atışı düşerse direkt sezeryana alabiliriz dedi normal sezeryan yeterki sağlıkla gelsin farketmez banada dua edin olurmu çarşamba günü tekrar kontrolümüz var

Tek sıra kordon dolanmışsa normal doğuma engel değil diye biliyorum canım doktorun riske atmaz zaten gereken yerde müdahale edilir hiç endişelenme.

Doğum sırasında olan ağrı normalin üstünde oluyor, adet sancısının şiddetli hali belden kasıklara vuran düzenli giren bir ağrı oluyor, bebek kafası kanala girdikçe vajinada gerilme hissinden başka birşey hissetmiyorsun vajinadan çok belden kasıklara vuran ağrı zorluyor insanı zaten ıkınma ve düzenli nefes alımında doğum kolaylaşıyor ve kafa çıkınca saniyeler içinde doğum gerçekleşiyor oradaki his paha biçilemez 3. Cü gebeliğim 3. Cü kızım geliyor benimde bildiklerimi yazdım canım ama herkesin doğum anısı farklı tabi. Bende şuan kasılma sertleşme ve ara ara giren düzensiz sancılar var, düzenli sancılarımı veya nişanımı suyumu bekliyorum. Allah hepimizi bir avazda kurtarsın sağlıcakla inşallah..

Ne güzel anlatmışsınız

Nefes egzersizi vs gerekli mi? Ben açıkçası yürüyüş bile yapmıyorum. Doğumu da normal planlıyoruz.

Kasılma olayını da hiç anlamıyorum. Nasıl bir şey ya hiç olmuyor ya da ben gerçekten anlamıyorum.

İlk 6 ay her ay götürülüyor bebekler kontrole .Daha sonra 3 ayda bir .Sonra hasta olmadıkça her sene bir defa.Bizim kilo problemimiz olduğu için sık sık ziyaret ediyoruz .
Sağlık ocağı eğer ilgiliyse onlarda bakıyor aslında ama yerine göre değişiyor bizim sağlık ocağındaki doktorda çok iyi aslında ama yinede götürmek istiyorum aylık kontrollere ilkinde götürmüştüm haksızlık olmasın

Önceki hamileliğimde 3300 dedi 40+3 haftada bebek 2450 kg doğdu inanın çok da gerçek sonuçlar vermiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…