Dayanır mı acaba bilmiyorum ilk gebeliğim ağrı sancı mı sancı normal mi ayırt da edemiyorumm... Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı
Kizlar bisi sorucam mama vermeyen analar surekli memedesiniz dimi ? Yani uzmanlarin dedigi gibi 20 dk sag meme 20 dk sol meme 2 saat uyku gibi bir duzen yok dimi? Bizde asla olmuyor cunku
Anca mama verirsem ok 2 saat uyuyor kesintisiz ama meme ile asla bu sefer annem hakli mi acaba die dusunuyorum
Ben yeni yılda doğurdum
1 Ocak sabah 5 te suyum geldi. Acil hastaneye gittik. Açıklık yoktu. Kanamam da vardı riske atmak istemedim. 1 Ocak sabah 10 da sezaryen oldum.
Aynı zamanda miyom ameliyatı oldum , çok Yorgunum
Ben yeni yılda doğurdum
1 Ocak sabah 5 te suyum geldi. Acil hastaneye gittik. Açıklık yoktu. Kanamam da vardı riske atmak istemedim. 1 Ocak sabah 10 da sezaryen oldum.
Kizlar bisi sorucam mama vermeyen analar surekli memedesiniz dimi ? Yani uzmanlarin dedigi gibi 20 dk sag meme 20 dk sol meme 2 saat uyku gibi bir duzen yok dimi? Bizde asla olmuyor cunku
Anca mama verirsem ok 2 saat uyuyor kesintisiz ama meme ile asla bu sefer annem hakli mi acaba die dusunuyorum
Benim prematüre oldğundan 2-3 hafta ememiyordu çok fazla. Sağıp 2 saatte 1 veriyordum biberonla. Bu hafta emmeye geçtik, biberon istemiyor bile. Kendisini sanırım ona göre programladı, gündüz ve gece 2 saatte 1 uyanıp emiyor, alarm kurmayı bıraktım bu hafta. Ama hem sağ hem solu veremiyorum tek emzirme seansında. Zaten doktor 45 cc içsin demişti. Tek memede 30 cc çıkıyor yaklaşık, o kadar emiyor. Sağma-mama kadar düzenli olmuyor emzirme işi ama. Sanırım mama daha çok uyutuyor, dün evde yenidoğan çekimi yaptık Kostümle Fotoğrafçı mama vermemi istedi uyuması için öyle öğrendim ben de mamanın uyuttuğunu. Ama mamayı sindiremeyip kustuğu için mecbur süt verdim
Ben yeni yılda doğurdum
Hicbi tecrubem yok ama Tevhide dadi diye biri var instagramda ondan dinlemistm. Yeni dogmus bebeklet emerken cok yorulur ve uyuyakalirmis. O yuzden memedeyken tam doymaz ve uyanirmis. Mesela 10 dakka emdi sonra uyudu soyle bi alin kaldirin gazini cikarin ya da atiyorm kucagina yatir bi sohbet et 5 10 dk, sonra yine memeye ver 10 15 dk snr yine uyuyacak yine kaldir memeden fln snr diger memeye ver bu sekilde belki 1 saat ugrasirsn ama bebegin ancak doyar demisti. Buyuk ihtimal mamayla doymasinin sebebi biberondan daha hizli gelmesi ve daha az yorucu oldugu icin olabilir. Memede 1 saatte alacagini mamayla 10 dakkada aliyodur
Kızlar 1 ayda uyku düzeni tam olmasa da düzeliyor denebilir endişe etmeyin, ama tabiki bazı geceler çok gazlı. Şuanda biyolojik saati oturmadı bebeklerinizin, ama 3 hafta geçince gazlanmalar başlıyor, gaz olmayan geceler muhteşem ama gaz olan geceler fena geçiyor. Hazır şuan bebekleriniz gazsızken nasıl bebekler gazdan korunur, nasıl çıkartılır onları araştırın derim
Ben yeni yılda doğurdum
Ben yeni yılda doğurdum
Ben bi de çorap içindeki ipliklerden korkuyordum, o da ayak parmaklarına dolanıp kangren yapabiliyormuş, patikli pantolonun üstüne giydiriyordum ben çorabı, ya da ters giydirenler de varmış o da mantıklı.
Bir de saç teli falan takılabilir ayaklarına ona da dikkat etmek lazım.
Hatta bezini bağlarken falan aman dikkat edin pipiye klitorise falan saç teli düşerse dolanabiliyormuş
Saç teli olayını geçen hafta yaşadım ben pipisine dolanmış nasıl canım sıkıldı, o günden beri bebeğin pipisini inceliyorum şeklini mi değiştirdim diye doktora gösterdim sorun yok çok şükür. Normalde saçlarım hep topluyken, banyodan çıktım diye ilk kez açıktı o gün, o kadar dikkatli olmama rağmen nasıl oldu anlamadım
Ben bebekken de belime ekmek kirintisi batmis kucaklarina alinca uyuyomusum yataga koyduklarinda deli gibi agliyomsm artik napicaklarini sasirmislar halam da gelmis fln cozum bulamamis sonunda gece acile goturmsler doktor soyun cocugu bi muayene edeym demis bi soymuslar yazik ekmek kirintisinin ici batiyo meger. Annem caktirmadan almis o parcayi doktor da bakmis bakmis bissuru tetkik muayene allah allah yok bisey demis geri getirmisler snr yorgunluktan tum gece uyanmamisim:) ekmek kirintisi oraya nasi gelmis onu sormayin o ayri bi hikaye:)
Ben yeni yılda doğurdum
Çok merak ettim seni ama doğum yapacağın aklıma gelmedi nedense saglikla analı babalı büyüsün insallah.Myomlarin hepsi temizlenmiş mi benim de böyle bir işlem olacak.
Hicbi tecrubem yok ama Tevhide dadi diye biri var instagramda ondan dinlemistm. Yeni dogmus bebeklet emerken cok yorulur ve uyuyakalirmis. O yuzden memedeyken tam doymaz ve uyanirmis. Mesela 10 dakka emdi sonra uyudu soyle bi alin kaldirin gazini cikarin ya da atiyorm kucagina yatir bi sohbet et 5 10 dk, sonra yine memeye ver 10 15 dk snr yine uyuyacak yine kaldir memeden fln snr diger memeye ver bu sekilde belki 1 saat ugrasirsn ama bebegin ancak doyar demisti. Buyuk ihtimal mamayla doymasinin sebebi biberondan daha hizli gelmesi ve daha az yorucu oldugu icin olabilir. Memede 1 saatte alacagini mamayla 10 dakkada aliyodur
Bizimde öyle, sabaha kadar Bi sağ Bi sol, ağzında süt olmasa yetmiyor diye düşüneceğim ama sarılığımız geçiyor, yinede gece hep meme istiyor. Gündüz daha derin uyuduğu için 2 saati buluyor emmesi, gece 30 dk en fazla
Çok merak ettim seni ama doğum yapacağın aklıma gelmedi nedense saglikla analı babalı büyüsün insallah.Myomlarin hepsi temizlenmiş mi benim de böyle bir işlem olacak.