- 22 Nisan 2021
- 1.771
- 2.591
- 53
Ay haydi inşaallahBenİlk hamileliğimde çatı muayenesi sonrası doğurmuştum
31 aralıkta doğdu düşmedi dr düşürdüAvent ultra air seviyor. Altını değiştirirken iyi oluyor.
11 gün oldu bizimki de düşmedi. Kaç günde düştü sizinki.
canım aman takip ciğere inmesin hırıltılı solunum falan olursa hemen çocuk dr na götürEvet canım burnu akıyordu oğlumun, kızında akıyor dünden beri
geç kalmadınki şimdi al en geç cuma gelir ben kızımda almadım pişman oldu şimdi oğlumda nuna aldım içine koyuyorum gündüzleriBu yenidoğanların emdikten sonra uyumadıklarını bilseydim otomatik sallanan beşik alırdım
Ben 34. Haftada covıd testı ıcın gıttım bebekle ılgılı hıcbır sorun yoktu ama nst ye bagladı lar asırı sancı cıkmıs ama bende tık yok 3 kez serum taktılar sehır hastanesınde sureklı nst ye bagladı lar sonra kagıt imzalayıp cıktım ertesı gun kendı dr ma gıttım o gunden berı haftalık nst de sancı falan cıkmıyor. Ama senın haftan sancı ıcın normal karsılanacak bir hafta. Serum sancıyı azaltıyor ama cok istemişler sheur hastanesi varsa bir dene istersen acılden gırıs yapmayıHanımlar fikirlerinize ihtiyacım var. Bugün kontrole gittim, kistlerimden ötürü planlı sezeryan olacağımı söylüyor doktor en başından beri. Sezeryan esnasında kistleri de alacak. Bugün 37+1 idi bebiş, ultrasonda 39a kadar bekleriz dedi. Sonra nst'ye aldı orda bir sancı gördü. Bir şeyler iç yine gel nst yapalım dedi, yine nst bağlandı bu kez yine bir sancı görülmüş. Bu gece hastaneye yatıralım, serum bağlayalım yarın duruma bakarız dedi. Ama tek gece yatışa 3.500 tl dediler ben de yatmak istemedim eve geldim. Netten bakıyorum nst'de bir sancı çıkması normal falan diyor. Sizce başka doktora mı görünmeli, ne yapsam?
Anneyız bız, kanımızda pozıtıf cıktıgını dan ıtıbaren endıse ıle bırlıkte giriyor hayatımıza yavrularımız. Ben de kızımda cok kotu depresyona gırmıstim yasadıklarımı bır anlatsam roman olur. Kızımla ılgılı Yasadıgım hersey daha da manyak ettı bennı takiiiiiii kızımın lennflerındekı buyuk luk nedeniyle onkoloji ye yonlendırılene kadar cok zor seyler yasadık şüphe bile benı mahvetmeye yetti ama Allah a olan teslımıyetımı artırdı yasadıklarım. Insanlar nelerle sınanıyor gordumKızlar biraz dert yanayım beni anlayan olur belki, ilk çocuğu kucağıma aldığımda lohusayken ve sonrasında bir depresyon yaşadım. Bunun depresyon olduğını da çıkınca anladım. Sürekli oğluma bakıp; eninde sonunda ölecek bir canlıyı neden dünyaya getirip bu sorumluluğu aldım diyordum tövbe haşa sanki ben dünyaya getirmişim gibi, ya da ben ölürsem ne olur korkusundan her hastalığı ölümcül sanmaya başlamıştım. Sonra sonra toparladım. Şimdi bı duygularım yeniden hortlamaya başladı hemde yine oğlum için, kızıma bakıyorum diye suçluluk cabası. Bugün öğretmeni okulda biraz halsizdi drmiş sanki nefrsim kesildi acaba neyi var diye. Napacam ben bu hislerle başa çıkmak çok zor
Ben de bebeğimi hemen görmek isterim tabii ama bilemiyorum korkularımı yenebilir miyimYok ikinci kanı aldırmak için sormuştum.
Spinal anestezi oldum çok memnun kaldım bence yapabilirsin sende çok keyifli bebeği hemen görmek
Ne güzel yazmışsın canım bende zatrn sürekli böyle teselli ederek çıkardım kendimi ama gerçekten desteksiz çok zor, o nedenle hemen buraya yazdım, en azından konuşmak bile iyi geliyor. İlkinde farkında değildim.Anneyız bız, kanımızda pozıtıf cıktıgını dan ıtıbaren endıse ıle bırlıkte giriyor hayatımıza yavrularımız. Ben de kızımda cok kotu depresyona gırmıstim yasadıklarımı bır anlatsam roman olur. Kızımla ılgılı Yasadıgım hersey daha da manyak ettı bennı takiiiiiii kızımın lennflerındekı buyuk luk nedeniyle onkoloji ye yonlendırılene kadar cok zor seyler yasadık şüphe bile benı mahvetmeye yetti ama Allah a olan teslımıyetımı artırdı yasadıklarım. Insanlar nelerle sınanıyor gordumben ne kadar endıselensem pınpırıklensem de ne yazıleıysa alnımıza onu yasıyoruz
Rabbım kımseyı evladıyla sınamasın. Bızlere de sakinlik huzur versin kı yavrularımıza ıyı anne olabılelım
İlk lohusalıgın 8 ay surdu geriye donup bakınca anladım sacmalıklarımı bu sefer benzer seylerı yasamamak ıcın kotu hissettiğim an destek almayı planlıyorum.
Icınden cıkamadıgımız bıze sorun gelenlerle tek basımıza mucadele etmek eziyetten baska bısey degıl canım
38+4 düAy haydi inşaallahKaçıncı haftadaydın?
İnşallahHayır hayır hiç sayıklama bağırma olmadı baya kendimde gibi bebeğimi sordum.
Ayılma tarafını bilemicem ama anestezi doktoru 5 dakika da ayılırsın dedi.
Ağrı çook çook az adet ağrısı vardı ama çook az ağrı pompası kullanmadım mesela hissetmiyodum çünkü.
Sadece sersemlik oluyor üzerinde o kadar o da akşama kadar geçiyor yürütüyor hemşireler inşallah sizinde çook kolay rahat bi doğumunuz olurr
Benim oldu çatı muayenesinden 2 gün sonra geldi bebiş. Ay siz diyince idrak ettim erken gelmesini o tetikledi demekKızlar bir şey sorucam. Çatı muayenesinden sonra doğumu başlayan oldu mu hiç? Ben artık başlasın istiyorum bugün çatı muayenesi oldum kanama oldu baya ama sancı yok.
Nuna'nın hangi ana kucağını aldın canım? Ben de almak istiyorum31 aralıkta doğdu düşmedi dr düşürdü
canım aman takip ciğere inmesin hırıltılı solunum falan olursa hemen çocuk dr na götür
geç kalmadınki şimdi al en geç cuma gelir ben kızımda almadım pişman oldu şimdi oğlumda nuna aldım içine koyuyorum gündüzleri
Canim tabi hormonlar bizi mahfediyor bircok duyguyu ucta yasiyoruz bunu bi tarafa koyuyorum. Fakat bir de emzirmek, dogum vs vitamin sikintisi yasatiyo dogum sonrasinda. B vitamini ve Demir eksikligi ozellikle sinir sistemini cok etkileyip stres endise gibi duygulari tetikliyor. Hatta bu lohusa sendromu denilen seyin en onemli nedenlerinden biri de bu, vitamin eksikligi..oncelikle bu degerlerine baktir. Hemen hizlica bir kan testi..Gercekten supriz bir sonucla karsilasabilirsin. Belki de cok kolayca cozulur sikintin.Kızlar biraz dert yanayım beni anlayan olur belki, ilk çocuğu kucağıma aldığımda lohusayken ve sonrasında bir depresyon yaşadım. Bunun depresyon olduğını da çıkınca anladım. Sürekli oğluma bakıp; eninde sonunda ölecek bir canlıyı neden dünyaya getirip bu sorumluluğu aldım diyordum tövbe haşa sanki ben dünyaya getirmişim gibi, ya da ben ölürsem ne olur korkusundan her hastalığı ölümcül sanmaya başlamıştım. Sonra sonra toparladım. Şimdi bı duygularım yeniden hortlamaya başladı hemde yine oğlum için, kızıma bakıyorum diye suçluluk cabası. Bugün öğretmeni okulda biraz halsizdi drmiş sanki nefrsim kesildi acaba neyi var diye. Napacam ben bu hislerle başa çıkmak çok zor
Ever canım ilkinde vitamin desteği ile toparlamıştım haklısınCanim tabi hormonlar bizi mahfediyor bircok duyguyu ucta yasiyoruz bunu bi tarafa koyuyorum. Fakat bir de emzirmek, dogum vs vitamin sikintisi yasatiyo dogum sonrasinda. B vitamini ve Demir eksikligi ozellikle sinir sistemini cok etkileyip stres endise gibi duygulari tetikliyor. Hatta bu lohusa sendromu denilen seyin en onemli nedenlerinden biri de bu, vitamin eksikligi..oncelikle bu degerlerine baktir. Hemen hizlica bir kan testi..Gercekten supriz bir sonucla karsilasabilirsin. Belki de cok kolayca cozulur sikintin.
Bol bol su ve ev yoğurdu ile kefir tüket canım.Kızlar benim bugün yine idrarda protein pozitif çıktı ama tansiyon gayet normaldi. Buraya da yazmıştım kaç gündür ishal-kusma ile uğraşıyorum diye onun nedeni de çok ileri derecede idrar yolu enfeksiyonu geçiriyormuşum. Doktor hemen antibiyotik başladı, ilaç dışında bana önerebileceğiniz beni rahatlatacak yöntemler var mı?
Dogrudur ben ne zaman nedensiz kotu hissetmeye baslasam bakarim demir ve b diplerde cikar.. hic ihmal etme. Simdilik keciboynuzu ozu pekmezi degil ama ozu, kan icin icmeye calis bikac kasik. B vitamininden zengin besinler ayrica..ama tabi yetmez destek olarak da alman gerekiyo olabilir. Doktorun yazar zaten..Ever canım ilkinde vitamin desteği ile toparlamıştım haklısın
Hadi hayirlisi e gunu gelmis annesi. Simdidrn gozuniz aydin insallah saglikla kavusunKızlar ben yarın sabah sezaryen için hastaneye yatış yapıyorum. Sabaha kadar gelir belki diye bir umut bekliyorum ama hiçbir belirti yok. Normal doğum çok istemiştim ama nasip değilmiş. Bu saatten sonra önemli olan benim ve oğluşumun sağlıklı olmasıDualarınızı bekliyorum kızlar Müsait olduğumda doğum hikayemi anlatırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?