2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bana sıktı, eve geldim çamaşırıma yapışmış yarısı soyuldu. duş alınca da ovalamadığım halde çıktı. Bakıyım duş almaya korkuyorum bir şey olacak diye . Sağol.
Ben sezeryandan sonraki gun hastanede dus almistim. Dikisin uzerinde seffaf bant gibi bisi vardi. Dikkat etmistim tabi yine de. Bakalim bu kez nasil olacak ben de merak ediyorum

Bol su disinda sanirim ayaklari sicak tutmak lazim ya. Usutme cok etkiliyo idrar yollarini. Corapsiz gezme (Annemin lafi)

Bu hisler çok kötü gerçekten ama asla yalnız kalmamak lazım. Bilmiyorum bende bunalmış gibiyim hep kötü düşğnceler

Allah hakkında hayırlısını versin canım sağ salim kucağına alırsın inşallah

Benim bu ikinci minnos oldugu icin rahatlikla soyleyebilirim ki hissettigin her duygu, aklindan gecen her dusunce NORMAL. Tabi urkutucu boyutlardaki istisnalar disinda..Bir de gunden gune zorlasmicak, kolaylasacak bunu da aklinda tut.
Her gunu ayni yasamak, bir varligin her seyiyle sana bagli olma dusuncesi insana basta agir geliyor ozellikle ilk bebekte. Ama geciyor, alismiyosun, zevk almaya basliyosun. Gunden gune.. Babaliga oyle derler ama bence Annelik de zamanla gelisen, ogrenilen bisi bazilarimiz icin (mesela ben). Kendine zaman ver birazcik kafanda her sey oturacak daha 13 gunluk lohusasin canim benim senin kusuruna bakilmaz

İlk Dogumda allak bullak olmus hissi yogun oluyor 2. Dogumdan sonra ılk cocuga karsı vicdan azabı bence. Suan okadar huzunluyum kı bebeğimle basbasa gecırdıgım son gunumdogunca sureklı herkesten korumak zorunda kalacam cok Kıymetlı kızımdan bıle belki cunku okula gıttıgı ıcın sureklı hasta ve ıkı hasta cpcukla ugrasmak dusuncesı ve aşırı rahat sorumsuz eş benı bunaltıyor sımdıden.
Eşim kendını uykuya verdı buaralar zatrn bu hamılelıgımde hıc ilgilenmedi onemsemedı bıle baska işleri vardı ailesi ile hıc bıze zaman ayıramadı. Lohusalık ta ınsallah boyle olmaz dıye dua edecem ama ona bile inanmadan dua edıyorum. Oysakı bilseler onların destegı ıle bu donemı rahat ve hızlı atlatacagız

Senin bebek tombis miydi o yuzden mi istiyodun biraz erken? Yoksa darilicam bak hani birbirimizi beklicektik die son haftacilar
Benimki toraman canım doktor karnımı görünce şok oluyor ne kadar büyük diye çoğu kişinin 41-42.haftasından büyük karnım. Gelmesin mi daha

Herseyin hayirlisi. Onemli olan saglikla bebegi kucaga almak, yolu yontemi hic muhim degil. Simdiden hayirli ugurlu olsun :)

Benim ki hızlı nefes alıp veriyo emerken yoruluyo galiba ondan

Benim kaynanam uyku hapı içti kızlar uyanmayım diye
Yilin kaynanasi yemin ederim Melatonin Reis
Bugünde günaha girdik allahim affet
Alakasi yok kimse kimseyi tanimiyor, asla gunah yok burda
Kızlar ya ben yine koala gibi uyumuş kalmışım bir köşede 2 saatcik yorgunum halsizim bitkinim dünkü enerjimi istiyorum
Ben sana dedim di mi. Daha kac kez gelip gidecek o enerji
Kizlar bende ayın 5 inden beri korona pozitifim . ..moralim çok bozuk yarın olacak olan ameliyatımı pazartesiye ertelediler.
Cok gecmis olsun insallah o gune kadar negatife donersin
Ben ilkinde genel anastezi oldum. Benim gibi biri icin cok konforlu. Ben kan alinirken bayilirim cunku.cok rahattim cikinca da. Simdiki hastanemde acil durumlar disinda genel anastezi yapilmiyor. Epidural mecburen ama buyuk ihtimal fenalasicam uyutmak zorunda kalacaklar.. doktoruma soyledim sorun degil dedi..gorucez

Ben de ilkinde genel anastezi aldim. Sutum ayni gun geldi. Ben sonraki haftalarda emzirme isini beceremedigim icin gitti o ayri.
Yok ikinci kanı aldırmak için sormuştum.

Spinal anestezi oldum çok memnun kaldım bence yapabilirsin sende çok keyifli bebeği hemen görmek
Spinal epiduralden daha mi iyi sence yani farklarini da tam bilmiyorum da

Saron emzirme işini beceremedim demişsin tam olarak nasıl yani?
Süt var ama arttıramıyorum hala daha hastanedeyiz strese mi giriyorum acaba.
Dün 1 gece daha yatış verdiler diye çook ağladımmm yine de ne alsa faydadır diye sağıyorumm

Kızlar biraz saçma olacak ama napim tecrübesizim bebeği memeyi tutturmaya çalıştığımda yada emzik vermeye çalıştığımda başını iki yana doğru hızlı hızlı sallıyo arıyo gibi yani normal dimi

Ben emzik vermiyorum da meme verirken benimkide öyle , aceleci sabit dursa daha kolay bulacak, birde elleri giriyo araya kafası iyice karışıyor

Canim gecen de yazmistim gormemis olabilirsin tabi. Ben emzirme isini sevemedim ilkinde. Annem k.validem emzir emzirdikçe gelir dedikce bende ters tepti. Sut sagma makinasi almistik zaten. Onla sagip vermeye calistim, yoruldum uykusuzluk agir geldi. Cocuk emerken uyuyordu. Yerine koyunca uyaniyordu diyodum aa doymadi mama vereyim. Halbuki emzirmeye devam etsem belki olacakti. Sonrasinda malt sulari, kayisi sulari ictim litrelerce ama nafile is kafada bitiyor. Gittikce azaldi ve ise donunce tamamen bitti. Benimki tamamen psikolojikti. Olan sutumu bitirdim resmen. Hastanede hemsireler sutunuz olacak dolu gosuleriniz demisti. Eve geldigimde silikonlu gibiydi ama iste diyorumya is beyinde..Kafayi rahat tutacaksin, emzirmeyi seveceksin, dinleneceksin, bol su iceceksin bence bunlar varsa sut de olur. Insallah bu kez ben de becerebilirim gercekten istiyorum. Yani istemek istiyorum. Sen de lutfen sakin ol mumkun oldugunca o ana odaklan guzel muzik ac ne seni rahatlatiyosa. Ben bu kez sallanan koltuk aldim rahat edeyim diye.

Bunlari yazarken de bogazim hala dugum dugum. Kizim cok sukur cok saglikli bir bebekti 5. Aydan sonra hep mamayla devam etmesine ragmen ama hala vicdanim sizliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…