Demekki bebişin uyuyorBende var otomatik sallanan ana kucağı ama henüz sallamadım hiç
Ben sezeryandan sonraki gun hastanede dus almistim. Dikisin uzerinde seffaf bant gibi bisi vardi. Dikkat etmistim tabi yine de. Bakalim bu kez nasil olacak ben de merak ediyorumBana sıktı, eve geldim çamaşırıma yapışmış yarısı soyuldu. duş alınca da ovalamadığım halde çıktı. Bakıyım duş almaya korkuyorum bir şey olacak diye . Sağol.
Bol su disinda sanirim ayaklari sicak tutmak lazim ya. Usutme cok etkiliyo idrar yollarini. Corapsiz gezme (Annemin lafi)Kızlar benim bugün yine idrarda protein pozitif çıktı ama tansiyon gayet normaldi. Buraya da yazmıştım kaç gündür ishal-kusma ile uğraşıyorum diye onun nedeni de çok ileri derecede idrar yolu enfeksiyonu geçiriyormuşum. Doktor hemen antibiyotik başladı, ilaç dışında bana önerebileceğiniz beni rahatlatacak yöntemler var mı?
Senin bebek tombis miydi o yuzden mi istiyodun biraz erken? Yoksa darilicam bak hani birbirimizi beklicektik die son haftacilarDarısı başıma hayırlısı ve sağlıklısıyla inşaallah
Bende biraz dert yanayım demiştim tam, sizinkileri okudum.. Bende çok duygusalım durup dururken ağlayasım geliyor. Bir anda düzenim değişti kolay değil tabii ama hayattan kopmuş gibi hissediyorum. Tek işim kızım, üstüne titriyorum.. Annelik çok başka bir şeymiş, uyurken bile özlüyorum.Eşime pek vakit ayıramıyorum, özledim resmen Normalde de çalışan biriydim, şimdi hastane dışında evden adım attığım yok.. Ne zaman geçer bunlar Annem ve kardeşlerim iyi ki yanımda yoksa daha zor geçerdi. Evle onlar ilgileniyor, ben sadece kızımla. Hamilelik ve hatta doğum en kolayıymış lohusalığın yanında. Başınızı şişirdiysem kusura bakmayın, siz nasıl hissediyorsunuz? İnşallah bu yaşadıklarım normaldir ve geçer
Bu hisler çok kötü gerçekten ama asla yalnız kalmamak lazım. Bilmiyorum bende bunalmış gibiyim hep kötü düşğncelerBenzer hisler hepimizde canım, 20 gündür herşey batıyor, misafir gelecek diye aklım çıkıyor, kimse gelsin istemedim bir annem vardı, cumartesi çok yakın hissettiğim anne kız akrabam gelmek istedi, bir kez çevirmiştik tekrar gelmek isteyince kabul etmek zorunda kaldık, ama onların gelişi bana öyle iyi geldi ki anlatamam, moralim yerine geldi, bu gün yarı kırkımız çıktı, biraz biraz hayata karışmaya başlarız artık
Allah hakkında hayırlısını versin canımKızlar ben yarın sabah sezaryen için hastaneye yatış yapıyorum. Sabaha kadar gelir belki diye bir umut bekliyorum ama hiçbir belirti yok. Normal doğum çok istemiştim ama nasip değilmiş. Bu saatten sonra önemli olan benim ve oğluşumun sağlıklı olmasıDualarınızı bekliyorum kızlar Müsait olduğumda doğum hikayemi anlatırım.
Benim bu ikinci minnos oldugu icin rahatlikla soyleyebilirim ki hissettigin her duygu, aklindan gecen her dusunce NORMAL. Tabi urkutucu boyutlardaki istisnalar disinda..Bir de gunden gune zorlasmicak, kolaylasacak bunu da aklinda tut.Bende biraz dert yanayım demiştim tam, sizinkileri okudum.. Bende çok duygusalım durup dururken ağlayasım geliyor. Bir anda düzenim değişti kolay değil tabii ama hayattan kopmuş gibi hissediyorum. Tek işim kızım, üstüne titriyorum.. Annelik çok başka bir şeymiş, uyurken bile özlüyorum.Eşime pek vakit ayıramıyorum, özledim resmen Normalde de çalışan biriydim, şimdi hastane dışında evden adım attığım yok.. Ne zaman geçer bunlar Annem ve kardeşlerim iyi ki yanımda yoksa daha zor geçerdi. Evle onlar ilgileniyor, ben sadece kızımla. Hamilelik ve hatta doğum en kolayıymış lohusalığın yanında. Başınızı şişirdiysem kusura bakmayın, siz nasıl hissediyorsunuz? İnşallah bu yaşadıklarım normaldir ve geçer
Benimki toraman canım doktor karnımı görünce şok oluyor ne kadar büyük diyeSenin bebek tombis miydi o yuzden mi istiyodun biraz erken? Yoksa darilicam bak hani birbirimizi beklicektik die son haftacilar
Ben sezeryandan sonraki gun hastanede dus almistim. Dikisin uzerinde seffaf bant gibi bisi vardi. Dikkat etmistim tabi yine de. Bakalim bu kez nasil olacak ben de merak ediyorum
Herseyin hayirlisi. Onemli olan saglikla bebegi kucaga almak, yolu yontemi hic muhim degil. Simdiden hayirli ugurlu olsun :)Kızlar ben yarın sabah sezaryen için hastaneye yatış yapıyorum. Sabaha kadar gelir belki diye bir umut bekliyorum ama hiçbir belirti yok. Normal doğum çok istemiştim ama nasip değilmiş. Bu saatten sonra önemli olan benim ve oğluşumun sağlıklı olmasıDualarınızı bekliyorum kızlar Müsait olduğumda doğum hikayemi anlatırım.
Doktorun aksini soylemediyse dusunu al sen korkma bence bisicik olmazBi hastanede bir de evde aldım. Kokacam yakında
Benim ki hızlı nefes alıp veriyo emerken yoruluyo galiba ondanKizlar selam. Doguran analar sorum size sizinde bebeler memede emerken garip sesler cikariyor mu ? Yorulma sesi inleme diyemem ama inleme gibi de dvegisik. Normalde yapmiyor mama meme emerken yapiyor osuruktan nem kapar hale geldim heeee sanirsin ilk bebem ama unutmusum resmen bir cok seyi
Yilin kaynanasi yemin ederimBenim kaynanam uyku hapı içti kızlar uyanmayım diye
Alakasi yok kimse kimseyi tanimiyor, asla gunah yok burdaBugünde günaha girdik allahim affet
Ben sana dedim di mi. Daha kac kez gelip gidecek o enerjiKızlar ya ben yine koala gibi uyumuş kalmışım bir köşede 2 saatcikyorgunum halsizim bitkinim dünkü enerjimi istiyorum
Cok gecmis olsun insallah o gune kadar negatife donersinKizlar bende ayın 5 inden beri korona pozitifim . ..moralim çok bozuk yarın olacak olan ameliyatımı pazartesiye ertelediler.
Ben ilkinde genel anastezi oldum. Benim gibi biri icin cok konforlu. Ben kan alinirken bayilirim cunku.cok rahattim cikinca da. Simdiki hastanemde acil durumlar disinda genel anastezi yapilmiyor. Epidural mecburen ama buyuk ihtimal fenalasicam uyutmak zorunda kalacaklar.. doktoruma soyledim sorun degil dedi..gorucezMerhaba kızlar, dün doktordan sezeryan için gün aldım. Ayın 19unda gelecek inşallah kızım. Ben epiduralden korkuyorum genel anestezi olmak istiyorum ancak doktorum çok yanlış düşündüğümü söyledi. Genel anestezi olan veya olmayı düşünen varsa bu konu hakkındaki fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ben de ilkinde genel anastezi aldim. Sutum ayni gun geldi. Ben sonraki haftalarda emzirme isini beceremedigim icin gitti o ayri.Merhaba çarşamba günü genel anestezi alarak sezeryan oldum kişiden kişiye değişir ama ben ameliyat ortamının stresini kaldıramam diye düşündüm eşimde panik yanımda kimse olmicaktı o yüzden genel oldum zaten daha başlıyoruz dediklerinde tansiyonum çıkmıştı.
Çabuk toparlandım şahsen o gün kafamda sersemlik oldu ama aynı gün çıktım yürüdüm eve geldiğimde de sanki doğum yapmış gibi değildim annemler bilir mız mız olduğumu öyle yatak döşek yatıcam sandılar.
Ama ben şuan süt azlığı yaşıyorum genelden dolayı mı oldu bilemem kayınvalidem genel almış şakır şakır sütü gelmiş şu ara en favori muhabbeti bu
Spinal epiduralden daha mi iyi sence yani farklarini da tam bilmiyorum daYok ikinci kanı aldırmak için sormuştum.
Spinal anestezi oldum çok memnun kaldım bence yapabilirsin sende çok keyifli bebeği hemen görmek
Ben emzik vermiyorum da meme verirken benimkide öyleKızlar biraz saçma olacak ama napim tecrübesizimbebeği memeyi tutturmaya çalıştığımda yada emzik vermeye çalıştığımda başını iki yana doğru hızlı hızlı sallıyo arıyo gibi yani normal dimi
Canim gecen de yazmistim gormemis olabilirsin tabi. Ben emzirme isini sevemedim ilkinde. Annem k.validem emzir emzirdikçe gelir dedikce bende ters tepti. Sut sagma makinasi almistik zaten. Onla sagip vermeye calistim, yoruldum uykusuzluk agir geldi. Cocuk emerken uyuyordu. Yerine koyunca uyaniyordu diyodum aa doymadi mama vereyim. Halbuki emzirmeye devam etsem belki olacakti. Sonrasinda malt sulari, kayisi sulari ictim litrelerce ama nafile is kafada bitiyor. Gittikce azaldi ve ise donunce tamamen bitti. Benimki tamamen psikolojikti. Olan sutumu bitirdim resmen. Hastanede hemsireler sutunuz olacak dolu gosuleriniz demisti. Eve geldigimde silikonlu gibiydi ama iste diyorumya is beyinde..Kafayi rahat tutacaksin, emzirmeyi seveceksin, dinleneceksin, bol su iceceksin bence bunlar varsa sut de olur. Insallah bu kez ben de becerebilirim gercekten istiyorum. Yani istemek istiyorum. Sen de lutfen sakin ol mumkun oldugunca o ana odaklan guzel muzik ac ne seni rahatlatiyosa. Ben bu kez sallanan koltuk aldim rahat edeyim diye.Saron emzirme işini beceremedim demişsin tam olarak nasıl yani?
Süt var ama arttıramıyorum hala daha hastanedeyiz strese mi giriyorum acaba.
Dün 1 gece daha yatış verdiler diye çook ağladımmm yine de ne alsa faydadır diye sağıyorumm
NormalKızlar biraz saçma olacak ama napim tecrübesizimbebeği memeyi tutturmaya çalıştığımda yada emzik vermeye çalıştığımda başını iki yana doğru hızlı hızlı sallıyo arıyo gibi yani normal dimi
Bunlari yazarken de bogazim hala dugum dugum. Kizim cok sukur cok saglikli bir bebekti 5. Aydan sonra hep mamayla devam etmesine ragmen ama hala vicdanim sizliyor.Canim gecen de yazmistim gormemis olabilirsin tabi. Ben emzirme isini sevemedim ilkinde. Annem k.validem emzir emzirdikçe gelir dedikce bende ters tepti. Sut sagma makinasi almistik zaten. Onla sagip vermeye calistim, yoruldum uykusuzluk agir geldi. Cocuk emerken uyuyordu. Yerine koyunca uyaniyordu diyodum aa doymadi mama vereyim. Halbuki emzirmeye devam etsem belki olacakti. Sonrasinda malt sulari, kayisi sulari ictim litrelerce ama nafile is kafada bitiyor. Gittikce azaldi ve ise donunce tamamen bitti. Benimki tamamen psikolojikti. Olan sutumu bitirdim resmen. Hastanede hemsireler sutunuz olacak dolu gosuleriniz demisti. Eve geldigimde silikonlu gibiydi ama iste diyorumya is beyinde..Kafayi rahat tutacaksin, emzirmeyi seveceksin, dinleneceksin, bol su iceceksin bence bunlar varsa sut de olur. Insallah bu kez ben de becerebilirim gercekten istiyorum. Yani istemek istiyorum. Sen de lutfen sakin ol mumkun oldugunca o ana odaklan guzel muzik ac ne seni rahatlatiyosa. Ben bu kez sallanan koltuk aldim rahat edeyim diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?