Ben emzik vermiyorum da meme verirken benimkide öyle, aceleci sabit dursa daha kolay bulacak, birde elleri giriyo araya kafası iyice karışıyor
Teşekkür ederim kızlarNormaloyle yapiolar Aranir gibi sonra hoop yakalio
2 kere oldum gelen giden yokKızlar bir şey sorucam. Çatı muayenesinden sonra doğumu başlayan oldu mu hiç? Ben artık başlasın istiyorum bugün çatı muayenesi oldum kanama oldu baya ama sancı yok.
Ben emzik vermiyorum da meme verirken benimkide öyle, aceleci sabit dursa daha kolay bulacak, birde elleri giriyo araya kafası iyice karışıyor
Mutlaka psikolojik destek almani öneririm benimde emzirene kadar farklı şekillerde bu durumum sürdü sonrasında anladım yaşadığım şeyin hormonlara bağlı bir depresyon oldugunu ilkinde tek çocuk du iyi kötü baglandik ona baglandikca bu süreci atlatmistik şimdi 2. Çocuk olacak ve diğerinin etkilenmemesi adına daha çok gayret etmek lazım profesyonel destek alman bu süreçte çok önemli hatta çalışacağın kişinin de bu süreci yaşamış bir uzman olması seni destekleyecektir çocuğunun olmasi anne veya baba olması eşinden veya kendinden benzer süreçleri gözlemleme olanağı sunacağı için daha kolay bir ilişki kurmanızı sağlayacaktırKızlar biraz dert yanayım beni anlayan olur belki, ilk çocuğu kucağıma aldığımda lohusayken ve sonrasında bir depresyon yaşadım. Bunun depresyon olduğını da çıkınca anladım. Sürekli oğluma bakıp; eninde sonunda ölecek bir canlıyı neden dünyaya getirip bu sorumluluğu aldım diyordum tövbe haşa sanki ben dünyaya getirmişim gibi, ya da ben ölürsem ne olur korkusundan her hastalığı ölümcül sanmaya başlamıştım. Sonra sonra toparladım. Şimdi bı duygularım yeniden hortlamaya başladı hemde yine oğlum için, kızıma bakıyorum diye suçluluk cabası. Bugün öğretmeni okulda biraz halsizdi drmiş sanki nefrsim kesildi acaba neyi var diye. Napacam ben bu hislerle başa çıkmak çok zor
Hepsi normalBende biraz dert yanayım demiştim tam, sizinkileri okudum.. Bende çok duygusalım durup dururken ağlayasım geliyor. Bir anda düzenim değişti kolay değil tabii ama hayattan kopmuş gibi hissediyorum. Tek işim kızım, üstüne titriyorum.. Annelik çok başka bir şeymiş, uyurken bile özlüyorum.Eşime pek vakit ayıramıyorum, özledim resmen Normalde de çalışan biriydim, şimdi hastane dışında evden adım attığım yok.. Ne zaman geçer bunlar Annem ve kardeşlerim iyi ki yanımda yoksa daha zor geçerdi. Evle onlar ilgileniyor, ben sadece kızımla. Hamilelik ve hatta doğum en kolayıymış lohusalığın yanında. Başınızı şişirdiysem kusura bakmayın, siz nasıl hissediyorsunuz? İnşallah bu yaşadıklarım normaldir ve geçer
Ya deme2 kere oldum gelen giden yok
Hiç bir şey gelmedi sadace yumuşama var dedi açıklık vs hiç yokYa demekan mukus vs geldi mi peki? Açıklık yok muydu hiç? Napıcaz bu tembel bebeleri biz
Peki uyarmadı mı rahmi? Öyle durumlarda parmağıyla rahmi uyarıyormuş doktorlar ve doğum daha hızlı oluyormuş.Hiç bir şey gelmedi sadace yumuşama var dedi açıklık vs hiç yoksuyunda azalmış dedi dün sezeryane alıyordu yarına kadar direndim bu gece de gelmezse yarın sabah sezeryanle geliyor bebek
Ya demekan mukus vs geldi mi peki? Açıklık yok muydu hiç? Napıcaz bu tembel bebeleri biz
Bence bir seyler yaptı bu sefer ki muayene de ama bir şey olmadı benim ilki sezeryandi bunun normal olmasını istiyordum belki ondan da riske atmamak için yapmamış da olabilir emin değilimPeki uyarmadı mı rahmi? Öyle durumlarda parmağıyla rahmi uyarıyormuş doktorlar ve doğum daha hızlı oluyormuş.
Aynen2 kere oldum gelen giden yok
Allahim ins benimkide tam o vakit gelirDaha var sizin kuzuların gelmesine. Çok da tembel değiller günlerini bekliyorlar
O kadar kasılmam vardı gününün dolmasına 4 gün kala geldi benimki
Angel bu mesajini okudumYa bir bebek 5-6 saat uyumadan nasıl durur unutmuşum ben böyle şeyleri
Son zamanlar geçmiyormuş cidden. Sabırsızlanıyorum benDaha var sizin kuzuların gelmesine. Çok da tembel değiller günlerini bekliyorlar
O kadar kasılmam vardı gününün dolmasına 4 gün kala geldi benimki
Ay sende de mi kan mukus benzeri bişey gelmedi? Bende iki muayeneden sonra da kanama oldu.
Benim kanamam oldu canım kıp kırmızı amaSon zamanlar geçmiyormuş cidden. Sabırsızlanıyorum ben
Ay sende de mi kan mukus benzeri bişey gelmedi? Bende iki muayeneden sonra da kanama oldu.
Normal olduğunu düşünmeye ihtiyacım varBenim bu ikinci minnos oldugu icin rahatlikla soyleyebilirim ki hissettigin her duygu, aklindan gecen her dusunce NORMAL. Tabi urkutucu boyutlardaki istisnalar disinda..Bir de gunden gune zorlasmicak, kolaylasacak bunu da aklinda tut.
Her gunu ayni yasamak, bir varligin her seyiyle sana bagli olma dusuncesi insana basta agir geliyor ozellikle ilk bebekte. Ama geciyor, alismiyosun, zevk almaya basliyosun. Gunden gune.. Babaliga oyle derler ama bence Annelik de zamanla gelisen, ogrenilen bisi bazilarimiz icin (mesela ben). Kendine zaman ver birazcik kafanda her sey oturacak daha 13 gunluk lohusasin canim benim senin kusuruna bakilmaz
Sende kendine biraz koşullama yapmışsın daha yaşamadan. Belki de sandığın kadar zorlamaz. Ben ilkine göre daha iyiym aslında daha zordu ilk tecrübesizlik. Kızın belkide sana yardımcı olacak. Benim oğlumun bana faydası var şu anda.İlk Dogumda allak bullak olmus hissi yogun oluyor 2. Dogumdan sonra ılk cocuga karsı vicdan azabı bence. Suan okadar huzunluyum kı bebeğimle basbasa gecırdıgım son gunumdogunca sureklı herkesten korumak zorunda kalacam cok Kıymetlı kızımdan bıle belki cunku okula gıttıgı ıcın sureklı hasta ve ıkı hasta cpcukla ugrasmak dusuncesı ve aşırı rahat sorumsuz eş benı bunaltıyor sımdıden.
Eşim kendını uykuya verdı buaralar zatrn bu hamılelıgımde hıc ilgilenmedi onemsemedı bıle baska işleri vardı ailesi ile hıc bıze zaman ayıramadı. Lohusalık ta ınsallah boyle olmaz dıye dua edecem ama ona bile inanmadan dua edıyorum. Oysakı bilseler onların destegı ıle bu donemı rahat ve hızlı atlatacagız
Şu an desteklik kadar drğilim aslında ama ilkindeki hale bürünürsem destekle ilerlerim. Şimdi sürekli kendime telkin halşndeyim, normal diyorum geçecek bı hislerdeMutlaka psikolojik destek almani öneririm benimde emzirene kadar farklı şekillerde bu durumum sürdü sonrasında anladım yaşadığım şeyin hormonlara bağlı bir depresyon oldugunu ilkinde tek çocuk du iyi kötü baglandik ona baglandikca bu süreci atlatmistik şimdi 2. Çocuk olacak ve diğerinin etkilenmemesi adına daha çok gayret etmek lazım profesyonel destek alman bu süreçte çok önemli hatta çalışacağın kişinin de bu süreci yaşamış bir uzman olması seni destekleyecektir çocuğunun olmasi anne veya baba olması eşinden veya kendinden benzer süreçleri gözlemleme olanağı sunacağı için daha kolay bir ilişki kurmanızı sağlayacaktır
Gazı varsa demek işte çocuk huzırsuzYa bir bebek 5-6 saat uyumadan nasıl durur unutmuşum ben böyle şeyleri
Ya bir bebek 5-6 saat uyumadan nasıl durur unutmuşum ben böyle şeyleri
İyileşsinler öyle gelsin bebiş bence de. Kendi sağlığını düşünsünBenim kanamam oldu canım kıp kırmızı ama
Muayene oldugum icin degil
Kanamam oldugu icin muayene ettiler
Tam tersi oldu yani
Gecen hafta dogurcak gibiydim
Bu hafta tık yok
Butun ailem hasta onlarin iyilesmesi lazım dogurmam icin
Tamam sen dogur bekliyorumİyileşsinler öyle gelsin bebiş bence de. Kendi sağlığını düşünsünSenle aramızda bir hafta varmış ama bence peş peşe doğurucaz öyle hissettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?