2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ya alakasiz gibi ama biz beyaz gurultu acip cok fayda gormjstuk. Destek amacli acabilirsin

Kızlar anadolu yakasında var mi cocuk doktoru tavsiyeniz.Oglumun doktorundan çok memnundum ama uzak olduğu için daha yakında bir doktor olsun istiyorum .Gebze Tuzla Pendik Kartal civarı olabilir .

İnşallah siz de sağ salim alırsınız kıcağınıza.
Ben günde 3 kere parol plus içtim 5. Güne çok daha iyiydim ama 2.gebelik ve mecburriyetler bide ayağa kaldırdı
Plus olanı emzirirken içilmiyor diye biliyordum
Herkes aynı sanırım benim oğlanda çok öksürüyor kızı korumaya çalışıyorum. O meme başları 1 haftaya geçiyor ama mutlaka gümüş kapak kullanmalısın

Kızlar ben silikon meme ucu kullanıyorum meme ucum var ama oğlum tutamıyor. Ne yapabilirim nasıl tutturabilirim? Bende acemiyim oda acemi
Benim de hem göğüs ucum var hem sütüm kızım tutamıyor bende silikon meme ucu mu alsam dedim de ebeler izin vermedi. Meme ucu Gayet iyi diye. Şimdi şekerli su sürüyorum göğsüme kahverengi kısmına yalanirken tutuyor göğsümü şimdilik işe yarıyor gibi bakalım görecez

Kızlar ben silikon meme ucu kullanıyorum meme ucum var ama oğlum tutamıyor. Ne yapabilirim nasıl tutturabilirim? Bende acemiyim oda acemi
Bebeğin ağzına göre şekil aldırıp vermeyi deneyin. Mesela c yapın ellerinizi derler ya, bebek soldayken, sağ taraftan c yaparsanız bebeğin ağzına oturmuyor, üstten c yaparsanız ağzına daha rahat oturur. Bilmiyorum anlatabildim mi ama, ablamda da, kardeşimde de yarım saat uğraştık ilk seferde, bu şekilde tutturduk. Ertesi gün alıştılar.

Yaa bilmiyorum ki doktorum yazdı hastaneden bi bakayım o kadar da içtim

Ahhhh ahhhh bi an benmi yazdim bunlari dedim. Uyku nedir unuttuk cocuk kipkirmizi oluyor gece en son gaz masajari ile kaka yaptirdik zorla biraz rahatdi. Mama kullaniyor mu ? Biz simdi doktoru ile gorustuk aptamil konformil mama onerdi bide biogia damla gunde 5 famla dedi ama anlattiklariniz 3. Hafta kolik bebek ile uyumlu allah yardimciniz olsun dedi ben sok ben iptal simdi esimi mama almaya yolladim perisaniz bildigin. Daha evvelsi gun anneme dedim ki anne bu kiz yiyo icio sicio yatio uyuyo nornalmi cocuk evde yok gibi dediydim suan varya anlatilmaz yasanir nazarlar ettim kizima... Oglumda kardesim hasta oldu bende hasta olucam diyip halisiz ne kadar tas yer varya yatiyor deliricigimmmm

1.5 aylık Ve ilk ayını uykusuz geçirmiş bir anne olarak şunları söyleyebilirim. Bence bizim yediklerimizle çok alakalı değil gazlı olmaları. Ama bir kere kaynanam bana nohut yedirdi ve o gün çocuk mahvolmuştu, onla bağlantılı mı bilmiyorum. Ben gaz için şunları yapıyorum. Çift çorap giydirme, kalın giydirmek lazım karnı sıcak olacak. Doktorun önerisiyle hergün forbiome minies inanılmaz iyi geldi 2 hafta gibi süre sonra etkisi çıktı kendi gazını kakasını kendi yapıyor. Çok darda kalırsam nurde harveys damla veriyorum ama gaz damlaları mucize değil, deneme yanıma yoluyla doğru damla bulunuyor ve ben hala mucize damlayı bulamadım. Sab simğlex de bir işe yaramadı. Bir de mutlaka hergün gaz masajı yapın, karna saat şeklinde olan masaj, aşağı dopru olan ve bacakları katlamalı. Gaz olayı %80 çözüldü böylece ama cidden en zor şey buydu karşılaştığım. Biberondan içmek, mama yemek de gaz yapıyor

Anladım canım bugün bir giidp nst'den baktır istersen dediğin gibi, hem için de rahat eder. Uykusuzluk bende de çok kötü, sabah 4 gibi anca dalabiliyorum. Ben de tam tersi 3 litreyibile bulduramıyorum, hepimizin derdi başka resmen. Ama inşallah sonunda sağlıkla kavuşuruz minnoşlara. Doktora gidersen bize de haber ver, güzel haberlerle dön inşallah.

Benim doğduğu gün çocuk doktoru emerken gördü oğlumu güzel emiyor dedi, kilo alımına da güzel diyor, sadece memeyi ilk alırken dili tam yetişemediğinden memeucunu üste yerleştirmekte zorlanıyoruz ama aldı mı da güzel emiyor şimdilik dokunmicaz, 2-3 aylıkken sünnetle beraber yaptırırsınız dedi doktoru. Senin kilo alımı nasıl az mı? Bu dil bağında kriter kilo alımı.

Birkaç gündür bakamadım arkadaşlar doğum yapan herkesin gözü aydın
Saron -Sunset- güle güle büyütün inşallah başka yapan varsa gözümden kaçan Allah analı babalı büyütsün inşallah
Dün oğlumu çocuk endokrin doktoruna götürdük tsh ilgili hemen ilaç başlamamız lazım dedi ona moralim bozuldu çok, zekayı etkiliyormuş doğuştan hipotriodi çıktı maalesef, doktor ne kadar erken tedaviye başlanırsa zeka etkileme olasılığı o kadar düşük olur dedi.
Şu an için bir aylık ilaç kullanıcaz bir ayın sonunda tekrar bakılacak değerlerine, geçici mi kalıcı mı henüz belli değil. Sarılığın nedeni de buymuş.

Bende buralara yazmıştım hep uyuyo normal mi diye sizin ladar vahim durumda değilim şimdi ama gündüz epey vıkırdıyor

Canım ya peki tekrar bakıldı mı düşmemiş mi?

Sütten göğüslerin çok gerilmiş olabilir mi? C şeklinde baş parmak üstte diğer dördü altta kalacak şekilde memeni tutup bebeğin ağzına göre bastır biraz anlatabildim mi bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…