Çok geçmiş olsun . Rabbim şifa versin canım, inşallah geçici bir durumdur ilaçla düzelirBirkaç gündür bakamadım arkadaşlar doğum yapan herkesin gözü aydın
@Saron-Sunset- güle güle büyütün inşallah başka yapan varsa gözümden kaçan Allah analı babalı büyütsün inşallah
Dün oğlumu çocuk endokrin doktoruna götürdük tsh ilgili hemen ilaç başlamamız lazım dedi ona moralim bozuldu çok, zekayı etkiliyormuş doğuştan hipotriodi çıktı maalesef, doktor ne kadar erken tedaviye başlanırsa zeka etkileme olasılığı o kadar düşük olur dedi.
Şu an için bir aylık ilaç kullanıcaz bir ayın sonunda tekrar bakılacak değerlerine, geçici mi kalıcı mı henüz belli değil. Sarılığın nedeni de buymuş.
Mamayi bide stoklu almistik depolarda skinti varmis eczaci bulabildiginizi alin diyimce saldirdik resmen elimizde patlamasa iyi degisicek esimBende buralara yazmıştım hep uyuyo normal mi diyesizin ladar vahim durumda değilim şimdi ama gündüz epey vıkırdıyor
2 gün arayla bakıldı. Biri küvezde kaldığı hastanede, diğeri kendi hastanemizde değer aynı çıktı 31. Endokrin doktoruna özellikle söyledim farklı laboratuvarlarda bakıldı diye ama tekrar tahlil yapmaya gerek bile görmedi başlanması lazım acil dedi. Bu gittiğimiz doktor Türkiye çapında doğuştan hipotriodili bebekler üzerinde en büyük çalışmayı yapan doktormuş güvendik biz de.Canım ya peki tekrar bakıldı mı düşmemiş mi?
Canim benimde memem emmekten yumusayinca tutamiyor biraz soguk suyla yikiyordum ucu diriliyor azicik zaman geviriyorum ki soguk olmasin oyle veriyorum agzina tutuyor bende anlamadim yumusacik olunca tutamiyor agzindaKızlar ben silikon meme ucu kullanıyorum meme ucum var ama oğlum tutamıyor. Ne yapabilirim nasıl tutturabilirim? Bende acemiyim oda acemi
Anladım demek düşmemiş ki gerek görmüş. Bizim düşmüştü ama bir hafta arayla bakıldı üçğncüyü bir hafta sonra yapacağız. İnşallah ilaçla düzene girrcektir sizin de. Farketmenizde iyi bir şey erken önlem alınacak hemen. İnsan üzülüyor biliyorum ama ilaçla tedavisi var diye düşün. Doktor kötü bir şry dedi mi ki size?2 gün arayla bakıldı. Biri küvezde kaldığı hastanede, diğeri kendi hastanemizde değer aynı çıktı 31. Endokrin doktoruna özellikle söyledim farklı laboratuvarlarda bakıldı diye ama tekrar tahlil yapmaya gerek bile görmedi başlanması lazım acil dedi. Bu gittiğimiz doktor Türkiye çapında doğuştan hipotriodili bebekler üzerinde en büyük çalışmayı yapan doktormuş güvendik biz de.
Doktor erken tedaviyle önlenebilir diyor zeka geriliği için olumlu konuşuyor özellikle 13.gün kritikmiş daha öncesinde başlandığında normal gelişim gösteriyormuş çok şükür 10.gün başladık biz. Bir de bunda t4 daha önemliymiş Allahtan bizim t4 normal düzeyde. Doktor geçici olduğunu düşünüyor bizimkinin ama en iyi ihtimalle tedavi yine de en az 6 ay sürüyormuş, inşallah geçicidir yoksa ömür boyu ilaç kullanmak durumunda kalacak.Anladım demek düşmemiş ki gerek görmüş. Bizim düşmüştü ama bir hafta arayla bakıldı üçğncüyü bir hafta sonra yapacağız. İnşallah ilaçla düzene girrcektir sizin de. Farketmenizde iyi bir şey erken önlem alınacak hemen. İnsan üzülüyor biliyorum ama ilaçla tedavisi var diye düşün. Doktor kötü bir şry dedi mi ki size?
Her sarılık değil, tsh yüksek olanlarda belirtilerden biri de sarılıkmış, çok uyuması, göbek bağının geç düşmesi hala düşmedi bizim bunlar da belirtiymiş.Bide sarılık neden tsh la alakaşıymış ki
Ben avent muadili kalkan kullanıyorum, o meme başını biraz büyütüyor, hemen kavrıyor benim kız, takmayınca biraz zorlanıyorKızlar ben silikon meme ucu kullanıyorum meme ucum var ama oğlum tutamıyor. Ne yapabilirim nasıl tutturabilirim? Bende acemiyim oda acemi
İlk çocuğum kolikti, mamayla büyüttüm, ilk günden beri gazlıydı, kakasını 3 günde bir yapardı, 3 ay bitene kadar ağladı, bi ağzında beberon varken birde uyurken susuyordu, bütün gaz damlalarını denedik hiç bişey fayda etmedi, sonra Bi şurup başladık o çok iyi gelmişti oh be dünya varmış dedik, kolik orhanla büyüdü oğlumMamayi bide stoklu almistik depolarda skinti varmis eczaci bulabildiginizi alin diyimce saldirdik resmen elimizde patlamasa iyi degisicek esimyok vikildasa iyi anam catlio cocuk sallamaya karsi olan ben denemedigim cesit kalmadi sallamayi yeterki aglamasin o aglio ben agliom resmen kolikse yapilcak hic bisi yok resmen anca muzik sallama bilmem ne koligin caresi yok belli bi aya kadar devam eder malesef
Çok geçmiş olsun canım, Allah şifa versin biran önce bebişin değerleri normale döner inşallah2 gün arayla bakıldı. Biri küvezde kaldığı hastanede, diğeri kendi hastanemizde değer aynı çıktı 31. Endokrin doktoruna özellikle söyledim farklı laboratuvarlarda bakıldı diye ama tekrar tahlil yapmaya gerek bile görmedi başlanması lazım acil dedi. Bu gittiğimiz doktor Türkiye çapında doğuştan hipotriodili bebekler üzerinde en büyük çalışmayı yapan doktormuş güvendik biz de.
Hipotridi icin en basta ozelliklemi baktirdin canim ? Bende hipotroidi hastasiyim ama kizima hatta oglumada ozellikle bakmadilar hicBirkaç gündür bakamadım arkadaşlar doğum yapan herkesin gözü aydın
@Saron-Sunset- güle güle büyütün inşallah başka yapan varsa gözümden kaçan Allah analı babalı büyütsün inşallah
Dün oğlumu çocuk endokrin doktoruna götürdük tsh ilgili hemen ilaç başlamamız lazım dedi ona moralim bozuldu çok, zekayı etkiliyormuş doğuştan hipotriodi çıktı maalesef, doktor ne kadar erken tedaviye başlanırsa zeka etkileme olasılığı o kadar düşük olur dedi.
Şu an için bir aylık ilaç kullanıcaz bir ayın sonunda tekrar bakılacak değerlerine, geçici mi kalıcı mı henüz belli değil. Sarılığın nedeni de buymuş.
Bide k bakma ya berbat uykusuzum kafam basmiyor resmen cok gecmis olsun. Bence ilacla degerler en kisa surede etki eder emin ol zarar gorecegini dusunmuyorum minnosun icin rahat olsunBirkaç gündür bakamadım arkadaşlar doğum yapan herkesin gözü aydın
Yok canım ben baktırmadım küvezde kaldı ya orda bakmışlar, taburcu olurken söylediler yüksek çıktığını 2 gün sonra tekrar baktırmamız gerektiğini, değer düşmeyince çocuk endokrine yönlendirdi doktorumuz.Hipotridi icin en basta ozelliklemi baktirdin canim ? Bende hipotroidi hastasiyim ama kizima hatta oglumada ozellikle bakmadilar hic
Topuk kanından da bakıyorlar bu arada yüksek olduğunda arıyorlar özellikle baktırmaya gerek yok sanırım.Bide k bakma ya berbat uykusuzum kafam basmiyor resmen cok gecmis olsun. Bence ilacla degerler en kisa surede etki eder emin ol zarar gorecegini dusunmuyorum minnosun icin rahat olsun
Ya oglumda topuk kaninda flan aramadilar ama dogum raporlarina not dusmusler kocaman kocaman hipotridi bebek die benden gecmis sanirim ancak hic kimse soylemedi bunu ( hastane ihmalkarligi ) ben cok uzun zaman sonra gordum raporlardaki ibareleri hemen doktora goturup degerlerine baktirmistim normaldi ama 1 yasinda flandi dusun sonra aradan epey zaman gecti dogum yaptigim hastaneden aradilar ozur ozur ustune bu durumu izah ettiler vs vs karisik ve uzun mevzu ancak hamdolsun hicbir sorunu da yok zekayla ilgili aksine 6 yasinda teste girecek ileri zeka ongorusu var pedegogun ornek olsun die anlattim sana korkma allahin izni ile bisicik olmazTopuk kanından da bakıyorlar bu arada yüksek olduğunda arıyorlar özellikle baktırmaya gerek yok sanırım.
Allah korusun canım inşallah gerek kalmaz dahada erken biter. Şimdi bende şüphelendim bak ayı dolmadan götürüp tekrar mı tahlil versem. 13. Günü de geçtik ama onuda ilk defa duydum.Doktor erken tedaviyle önlenebilir diyor zeka geriliği için olumlu konuşuyor özellikle 13.gün kritikmiş daha öncesinde başlandığında normal gelişim gösteriyormuş çok şükür 10.gün başladık biz. Bir de bunda t4 daha önemliymiş Allahtan bizim t4 normal düzeyde. Doktor geçici olduğunu düşünüyor bizimkinin ama en iyi ihtimalle tedavi yine de en az 6 ay sürüyormuş, inşallah geçicidir yoksa ömür boyu ilaç kullanmak durumunda kalacak.
Sizi aradılar mı peki asm denTopuk kanından da bakıyorlar bu arada yüksek olduğunda arıyorlar özellikle baktırmaya gerek yok sanırım.
Bu nasıl bi ihmalkarlık, Allah korusun ya değerleri düşmemiş olsaydı farkında bile olmayacaktınız.Ya oglumda topuk kaninda flan aramadilar ama dogum raporlarina not dusmusler kocaman kocaman hipotridi bebek die benden gecmis sanirim ancak hic kimse soylemedi bunu ( hastane ihmalkarligi ) ben cok uzun zaman sonra gordum raporlardaki ibareleri hemen doktora goturup degerlerine baktirmistim normaldi ama 1 yasinda flandi dusun sonra aradan epey zaman gecti dogum yaptigim hastaneden aradilar ozur ozur ustune bu durumu izah ettiler vs vs karisik ve uzun mevzu ancak hamdolsun hicbir sorunu da yok zekayla ilgili aksine 6 yasinda teste girecek ileri zeka ongorusu var pedegogun ornek olsun die anlattim sana korkma allahin izni ile bisicik olmaz
Canım sizin değer düşmüş zaten demek ki düşme eğiliminde. Kızımda da 20lerden 8 e düşmüştü doktor tekrar baktırmaya gerek görmemişti için rahat olsun öyle bi şey olsa doktor yönlendirirdi.Allah korusun canım inşallah gerek kalmaz dahada erken biter. Şimdi bende şüphelendim bak ayı dolmadan götürüp tekrar mı tahlil versem. 13. Günü de geçtik ama onuda ilk defa duydum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?