Benim oğlan doğduğunda 50 cm demişlerdi, dün doktor 56 cm ölçtü. 10 günde 6 cm uzamaz sanırımBenimki 56 cm doğdu tulumları olmuyor. 6 aylık tulum alıyoruz artıktulumların ayaklarını benim de kesesim var
Bez de 3,5 kilo olmasına rağmen 2 numaraya geçtik . Daha iyi oluyor sıkmıyor çocuğu.
Geçmiş olsun canım, sende var mı bi şey, bulaşmamıştır inşallah.Bu arada eşim tam zamanında korona oldu. Annemlere gönderdim onu. Orda babamla kalıyorlar. Tam kayınvalideler geldi adam korona oldu .
Normalde ayrı yatıyorduk yer yok diye yanıma yattı bir de.
15 günde doğum kilosunu yakalaması bekleniyor 50 gr kalmış, mama veriyor musun, Ben ilk 2 gün verdim bıraktık sonra, küvezde vermişler sanırım geldiğinde katı kaka yaptı kabız yapmış sanırım mama, vermiyorum o yüzden sütüm yetiyo gibi.Doğum kilosundan 50 gram eksik şu an. 3 gün sonra tekrar tartılmaya gideceğiz. Doktor çok eksik değil duruma göre mama takviyesi önereceğini söyledi.
Benim oğlan doğduğunda 50 cm demişlerdi, dün doktor 56 cm ölçtü. 10 günde 6 cm uzamaz sanırım
15 günde doğum kilosunu yakalaması bekleniyor 50 gr kalmış, mama veriyor musun, Ben ilk 2 gün verdim bıraktık sonra, küvezde vermişler sanırım geldiğinde katı kaka yaptı kabız yapmış sanırım mama, vermiyorum o yüzden sütüm yetiyo gibi.
Biraz uğraş bencede benim ebeler hiç uğraşmadı bende o an silikon uç almş buldum kendimi. İnşallah tutarBenim de hem göğüs ucum var hem sütüm kızım tutamıyor bende silikon meme ucu mu alsam dedim de ebeler izin vermedi. Meme ucu Gayet iyi diye. Şimdi şekerli su sürüyorum göğsüme kahverengi kısmına yalanirken tutuyor göğsümü şimdilik işe yarıyor gibi bakalım görecez
Anladım canım. Teşekkür ederimBebeğin ağzına göre şekil aldırıp vermeyi deneyin. Mesela c yapın ellerinizi derler ya, bebek soldayken, sağ taraftan c yaparsanız bebeğin ağzına oturmuyor, üstten c yaparsanız ağzına daha rahat oturur. Bilmiyorum anlatabildim mi ama, ablamda da, kardeşimde de yarım saat uğraştık ilk seferde, bu şekilde tutturduk. Ertesi gün alıştılar.
Anladım anladım teşekkür ederim. Sana da geçmiş olsunSütten göğüslerin çok gerilmiş olabilir mi? C şeklinde baş parmak üstte diğer dördü altta kalacak şekilde memeni tutup bebeğin ağzına göre bastır biraz anlatabildim mi bilmiyorum.
Hmm bende elimde tutup çekiyodum su deneyim bideCanim benimde memem emmekten yumusayinca tutamiyor biraz soguk suyla yikiyordum ucu diriliyor azicik zaman geviriyorum ki soguk olmasin oyle veriyorum agzina tutuyor bende anlamadim yumusacik olunca tutamiyor agzinda
Gümüş kalkanlarda çıkık bırakıyor bende gümüş kalkanlardan var ama takmıyorum yara yok diyeBen avent muadili kalkan kullanıyorum, o meme başını biraz büyütüyor, hemen kavrıyor benim kız, takmayınca biraz zorlanıyor
Ben de ayni durumdayim ya. Bendeki bi de ilk cocuk ama cok caresiz kaldim. Gece derin uykuya dalamiyo hep kucak istiyo memede ve kucakta uyuyo. Gunduz bile kendi yatagnda sadece bikac saat uyuyo. Nasi boyle oluyo anlamadim. Asiri yorgun ve caresiz hissediyorm kendimi. Annemle yakin oturuyorz onceleri gece kaliodu simdi aksamuzeri donup sabah geliyo ben de ona kiyamiorm iki ev cevirio diye uzuluyorm bi gidin babamla gezin fln dedim belki yarin gelmicekler ama bunu dusununce bile stres oluyorm niye boyle anlamadimm. Gece olunca stres oluyorm nolcak bu cocuk uyuyacak mi diye. Lohusa depresyonunda miyim ondan mi boyleym bilmiorm. Dinlenik olup sadece kendi evimi cevirsem duzenimi kursam o bile yeter sanki annem olmayinca hepimiz ac susuz fln kalicaz:) bi yandan o gtsim esimle bas basa kalalim da istiyorm o da bana eski duzenimizi hatirlatiyo cunku annem varken ev hep degisik. bu arada cocuk uyaninca da asla anneme vermiorm bosuna kaliodu kadin ondan gitti ztn. Sadece meme ve kucak istedigi icin artik geceleri birlkte koyun koyuna uyuyorz dun gece 2 saat kipirdamadan oyle uyumusuz. Sonra uyaninca yine yatagina koydm 5 dk snr uyandi.Annem yanımda hala çok şükür, yaza kadar kal diyorum yazın beraber döneriz, abartma diyor
Ben ne yapıcam 2 küçük çocukla diyorum, bana mı sordun doğururken diyor, haklı
Geçen gün markete gittim bir hava alayım diye, ağlarsa napıcam diyor, emzir dedimoff yazık kadına üzülüyorum bi yandan o da hapis gibi oldu evin içinde, çık gez dolaş diyorum tek başıma nereye gideyim diyor, yine haklı
Hem kıyamıyorum anneme hem de gitmesin istiyorum
Şuan nst’deyim sancılara bakıyorlar anlamıyorum bende bakıyorum ama saçma bir şekilde şuanda sancım yok gibiİnşallah güzel haberlerle dönersin canım. Terslikler üstüste gelmiş ama kendini de bebişi de strese sokmamaya çalış. Doğana bir şekilde bakılıyor öyle düşün. İkiniz de sağlıklı olun da kalan her şey hallolur. Hiç kafana bunları takma, stres olup sancılarını artırma. Sağlıkla dön evine inşallah.
Geçmiş olsun canım, sende var mı bi şey, bulaşmamıştır inşallah.
İlk bebek canım böyle hissetmen çok normal, ben ilkinde annem 40ım çıktığında giderken çocuk gibi ağlamıştım, sarıldım gitme diye ben nasıl bakıcam diyeBen de ayni durumdayim ya. Bendeki bi de ilk cocuk ama cok caresiz kaldim. Gece derin uykuya dalamiyo hep kucak istiyo memede ve kucakta uyuyo. Gunduz bile kendi yatagnda sadece bikac saat uyuyo. Nasi boyle oluyo anlamadim. Asiri yorgun ve caresiz hissediyorm kendimi. Annemle yakin oturuyorz onceleri gece kaliodu simdi aksamuzeri donup sabah geliyo ben de ona kiyamiorm iki ev cevirio diye uzuluyorm bi gidin babamla gezin fln dedim belki yarin gelmicekler ama bunu dusununce bile stres oluyorm niye boyle anlamadimm. Gece olunca stres oluyorm nolcak bu cocuk uyuyacak mi diye. Lohusa depresyonunda miyim ondan mi boyleym bilmiorm. Dinlenik olup sadece kendi evimi cevirsem duzenimi kursam o bile yeter sanki annem olmayinca hepimiz ac susuz fln kalicaz:) bi yandan o gtsim esimle bas basa kalalim da istiyorm o da bana eski duzenimizi hatirlatiyo cunku annem varken ev hep degisik. bu arada cocuk uyaninca da asla anneme vermiorm bosuna kaliodu kadin ondan gitti ztn. Sadece meme ve kucak istedigi icin artik geceleri birlkte koyun koyuna uyuyorz dun gece 2 saat kipirdamadan oyle uyumusuz. Sonra uyaninca yine yatagina koydm 5 dk snr uyandi.Benim bu hislerim ne zaman gecer sizce tecrubeli anneler
Bu arada cok gecmis olsun size de iyi ki hemen fark edilmis bu son olsun insallah yavrundaki problem.
Aramdı kimse işte bende onu diyorum halbuki ilk değer yüksekti arayıp haber vermedi kimse. Bizim çocuk doktoru söyledi bize.Seni aradılar mı peki, ilk yüksek çıkmış ya? Siz nasıl anladınız topuk kanından ayrıca mı bakıldı?
40 tan sonra vitamin desteği ile atlatırız inşallah. Herkes aynı durumda. Ben de ilkinde çok kötü depresyına girmiştim şimdi daha tecrübeliym. Ama çok yalnız kalmamakta fayda varBen de ayni durumdayim ya. Bendeki bi de ilk cocuk ama cok caresiz kaldim. Gece derin uykuya dalamiyo hep kucak istiyo memede ve kucakta uyuyo. Gunduz bile kendi yatagnda sadece bikac saat uyuyo. Nasi boyle oluyo anlamadim. Asiri yorgun ve caresiz hissediyorm kendimi. Annemle yakin oturuyorz onceleri gece kaliodu simdi aksamuzeri donup sabah geliyo ben de ona kiyamiorm iki ev cevirio diye uzuluyorm bi gidin babamla gezin fln dedim belki yarin gelmicekler ama bunu dusununce bile stres oluyorm niye boyle anlamadimm. Gece olunca stres oluyorm nolcak bu cocuk uyuyacak mi diye. Lohusa depresyonunda miyim ondan mi boyleym bilmiorm. Dinlenik olup sadece kendi evimi cevirsem duzenimi kursam o bile yeter sanki annem olmayinca hepimiz ac susuz fln kalicaz:) bi yandan o gtsim esimle bas basa kalalim da istiyorm o da bana eski duzenimizi hatirlatiyo cunku annem varken ev hep degisik. bu arada cocuk uyaninca da asla anneme vermiorm bosuna kaliodu kadin ondan gitti ztn. Sadece meme ve kucak istedigi icin artik geceleri birlkte koyun koyuna uyuyorz dun gece 2 saat kipirdamadan oyle uyumusuz. Sonra uyaninca yine yatagina koydm 5 dk snr uyandi.Benim bu hislerim ne zaman gecer sizce tecrubeli anneler
Bu arada cok gecmis olsun size de iyi ki hemen fark edilmis bu son olsun insallah yavrundaki problem.
T tulperde aynı duyguları paylaşıyoruz. Ben de annemle aynı sitede oturmamıza rağmen 40 gün gecede kal dedim. Yoksa sabah gelip, akşam gidecekti. İnsan kendi düzenine geçmekte istiyor ama o kadar uykusuzum ki bu gece zor ayıldım emzirmek için, annem kalktı verdi hep kucağıma. Benim bir de ilk bebeğim. Annem olmasa ne yemek olur, ne de ev toparlanır. Boşluk bulunca uyumaya çalışıyorum ama uzun uyumuyor ki kızım zaten.. Ne zaman normalleşiriz acabaBen de ayni durumdayim ya. Bendeki bi de ilk cocuk ama cok caresiz kaldim. Gece derin uykuya dalamiyo hep kucak istiyo memede ve kucakta uyuyo. Gunduz bile kendi yatagnda sadece bikac saat uyuyo. Nasi boyle oluyo anlamadim. Asiri yorgun ve caresiz hissediyorm kendimi. Annemle yakin oturuyorz onceleri gece kaliodu simdi aksamuzeri donup sabah geliyo ben de ona kiyamiorm iki ev cevirio diye uzuluyorm bi gidin babamla gezin fln dedim belki yarin gelmicekler ama bunu dusununce bile stres oluyorm niye boyle anlamadimm. Gece olunca stres oluyorm nolcak bu cocuk uyuyacak mi diye. Lohusa depresyonunda miyim ondan mi boyleym bilmiorm. Dinlenik olup sadece kendi evimi cevirsem duzenimi kursam o bile yeter sanki annem olmayinca hepimiz ac susuz fln kalicaz:) bi yandan o gtsim esimle bas basa kalalim da istiyorm o da bana eski duzenimizi hatirlatiyo cunku annem varken ev hep degisik. bu arada cocuk uyaninca da asla anneme vermiorm bosuna kaliodu kadin ondan gitti ztn. Sadece meme ve kucak istedigi icin artik geceleri birlkte koyun koyuna uyuyorz dun gece 2 saat kipirdamadan oyle uyumusuz. Sonra uyaninca yine yatagina koydm 5 dk snr uyandi.Benim bu hislerim ne zaman gecer sizce tecrubeli anneler
Hangi markanin 2 numarasiydi bende bez stogu yapiyorumda sleepy natural aliyorum o sebeple soruyorumBenim de çıtçıtlı badiler yakası aşağı kadar iniyor geriliyor baya, bir büyüklere geçicem
Bezi de 3 numaraya geçesim var sanki lastikleri sıkıyor gibi
Bu arada bezleri iyi ki 2 numara almışım kilolu doğmadığı halde tam iyi gelmişti.
Aaa lütfen burda dogurmayan gillerin başını çekiyorum benİnşallah canım.
Doğurmayan kaç kişi kaldınız şimdi :)
@Statusahibi bacımsu sen de mi doğurmadın daha
Annem yanımda hala çok şükür, yaza kadar kal diyorum yazın beraber döneriz, abartma diyor
Ben ne yapıcam 2 küçük çocukla diyorum, bana mı sordun doğururken diyor, haklı
Geçen gün markete gittim bir hava alayım diye, ağlarsa napıcam diyor, emzir dedimoff yazık kadına üzülüyorum bi yandan o da hapis gibi oldu evin içinde, çık gez dolaş diyorum tek başıma nereye gideyim diyor, yine haklı
Hem kıyamıyorum anneme hem de gitmesin istiyorum
Üstelik gündüz kızım sürekli gözümün içine bakıyorT tulperde aynı duyguları paylaşıyoruz. Ben de annemle aynı sitede oturmamıza rağmen 40 gün gecede kal dedim. Yoksa sabah gelip, akşam gidecekti. İnsan kendi düzenine geçmekte istiyor ama o kadar uykusuzum ki bu gece zor ayıldım emzirmek için, annem kalktı verdi hep kucağıma. Benim bir de ilk bebeğim. Annem olmasa ne yemek olur, ne de ev toparlanır. Boşluk bulunca uyumaya çalışıyorum ama uzun uyumuyor ki kızım zaten.. Ne zaman normalleşiriz acabaAllahtan annem yakın oturuyor, ona da kıyamıyorum gerçi. Hayattan koptum resmen evde ben bu kadar durabilir miydim. Şimdi uyurken duş mu alsam, yemek mi yesem, uyusam mı acaba tek olduğumu düşünemiyorum, Allah yardımcıları olsun yalnız bakmak zorunda olanların.Uyanıkken hep meme istiyor, memede uyumak istiyor.
Sleepy natural kullanıyorum ben de.Hangi markanin 2 numarasiydi bende bez stogu yapiyorumda sleepy natural aliyorum o sebeple soruyorum
Boşa gitmez ilk günler o kadar çok bez gidiyor ki, günde 10 tane rahat gidiyodur bizim hala.kalsın ya kalabildigi kadar tut
Bisi olmaz hava soguk zaten nerde gezecek
Bezde 2 numara slepy aldım aşırı pismanım galiba cok minik geldi gozume
Koca bir paket
Keske direkt 3 alaydım
Yakınımda da hic hamile yok bitiremem onları
Birine veririm olmazsa artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?