2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Var ucu süt geç geldi sağolsun annamin dıdırından biberon verdik alıştı çekmek isremiyor memeden uçla da denedim biraz büyük geldi galiba içini doldurana kadar sinirlenip bırakıyor
İlk başta benim kizda tutmadı memeyi biberona alismisti yogun bakimda eve gelince silikon uclu mama kaşığı ile azar azar verdik sütümü o zaman az gelmesine alışıyor ve memenide tutuyor biberonu kes canım

Bizim de kayınpeder okuyacaktı kulağına güya ama gelesileri yok hiç. Eşime sen oku diyorum yok illa babam okuyacak diyor e gelmiyorlar işte çocuk bir aylık olacak neredeyse daha ismi okunmadı kulağına.

Valla oluyorsa öyle yaparım bende korkuyorum zaten ortalık b..k içinde kalmış herkes covid oluyor çevremde
Covidden o kdr korkmuyorm bebek icin cunku bebeklerde bi protein eksikmis covidin uremek icin o proteine ihtiyaci varmis bundan dolayi bebeklere tutunamiyomus doktorumuz boyle soyledi
Allah korusun influenza daha tehlikeli geliyo bana suan
Baska hastaliklar da var tabi
Allah biliyo ya 40 mevludu cok istiyodm evde yapmak ama bu gidisle 40 ucurma icin bile bebegi bi yere cikaramicaz

A Bunu ben de düşünüyorum ya çünkü mememde süt hiç bitmiyor acaba emiyor sanıyorum ama tam çekemiyor mu, sütü getiremiyor mu, ama yutkunma sesini de duyuyorum doymuşa da benziyor, sanırım kilo alımına göre hareket edeceğim zaten 3 aylıkken falan kestiricez sünnetle beraber.

Bazen güzel yutuyor, bazen sadece gevşeniyor gibi.
Biraz toparlasın ben de göstereceğim, çok küçük daha.

Bebeğimin göbek bağının hala dusmedigini çocuk doktorumuza söyledim. İki hafta içinde düşmedi gerekiyordu yarın getir troid tahlili falan yapalım dedibu konuda bilgisi olan var mı.

kızlar benim bebeğimin burnu devamlı tıkalı. serum fizyolojik ve burun aspiratörü bir türlü işe yaramıyor. geçen gece nefes almakta zorlanıyordu ve aspiratör falan tam açmadı. bu osman gönülalın burun temizliği videosunu izledim. ama daha çok küçük olduğu içinde yapıp yapmamak kararsız kaldım. deneyen var mıdır?

Burnunun tıkalı olması sıkıntı, uyuyamaz beslenemez doğru düzgün. Tek nefes aldığı yer burnu zaten, yapmalısın mecbur. Ben şırıngayla değil de, fizyolojik serumdan fışkırtıyorum öyle yapabilirsin. En son çare doktora götür yapsın sende öğrenirsin. Korkmana gerek yok yaparken ben yapıyorum en son gerekirse aspiratörle çekiyorum

Bebeğimin göbek bağının hala dusmedigini çocuk doktorumuza söyledim. İki hafta içinde düşmedi gerekiyordu yarın getir troid tahlili falan yapalım dedibu konuda bilgisi olan var mı.
20 güne kadar normal karşılanıyor diye biliyorum ben ama çocuk endokrine gittiğimizde tsh yüksekliğinde geç düşer demişti bize de doktor daha 10.gündeydik halbuki, 12.gün düştü bizim. baktırın canım bence de nolur nolmaz.

Bizim 13.gece düştü ama okuduğum kadarıyla 20-25 güne kadar düşmemesi normalmiş
1 aylık olunca kalça ultrasonu çekilecekti yarın doktora gitsek çekerler mi? 29 aralıkta doğurdum 1 ay olmuyor mu

1 ay kalca ultrasonu için erken değil mi ? Beni de 1 ay sonra çağırdılar ama normalde 40-45. gün doğru sonuç veriyor diye biliyorum

Bilemedim ki canim. Şu an 13. Günümüzde yiz. Göbek kordonunun üstünde bir damla kan kurumuş gorunuyo fakat elbisesine bulaşan bir kan yok.

Evet doktor da getir de troidlerine baktiralim demişti canim.

Ben denedim birkaç defa da beceremedim daha doğrusu cesaret edip tazyikli sıkamadım o yüzden pek işe yaramadı ama hırıltısı var bugün bi da yapıcam inşallah akar bu sefer.

Doktorumuz öyle dedi de erken teşhis için, ben kilosu ve gaz sancısı için gideceğim duruma göre artık çektiririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…