2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Acelesi yok ama dedesi hazır görmeye gelmişken ismini ve göbek adını kulağına okumuştu. Ezan dua falan da okunuyor sanırım kulağına

Ucun mu yok benimde öyleydi canım gögüs ucu aldık onunla emiyo çok şükür benim hiç ucum yoktu
Benimde göğüs ucum yok silikon uc ile emziriyorum o yüzden iki memeyi de emiyor red olmadı emiyor ya bana yeter silikonla silikonsuz fark etmez kızımda çok çekmiştim çünkü silikonla emziriyorum diye mıdır nedir hiç yara olmadı goguslerim

Kızlar benim kız üçüncü gününde, ilk gün emmeye başlayıp 3 kez emmişti ama sonra birden bıraktı. Ucunu ağzına almayı beceremiyor sinirleniyor ağlıyor kıpkırmızı oluyor, erdiremiyoruz. Hastanedeki tüm yenidoğan hemşireleri denedi resmen yok inat etti tutmuyor. Memeye geldiğinde ağlıyor. Bugün eve çıktık şükür, ama kızla kaldık başbaşa. Ne yapacağımı bilmiyorum. Dün hastanede sağ demişlerdi sağdım çok da az çıktı zaten şu sarı renkli sütten geliyor hala. Bugün de eve geçince göğüslerim şişip acımaya başladı, sağayım mama içmesin dedim ama iki memeden de kan geldi sağınca, çıkan iki gıdım süt de çöp oldu. Ne yapmalıyım bana bir yol gösterir misiniz?

Mama vermelisin bence sarılık olmasın

Canım sağma dan önce masaj yap öyle daha kolay sğılıyor emmeyince göğüslerin taş gibi oluyor ve çok kötü sızlıyor ben 3saatte Bi sağıyorum biraz fazlalaştı ama hala saklıyacak kadar değil yetmediği yerde mama veriyorum benimkide emmedi daha emzirme pozisyonunda direnmeye başlıyor

Mama vermelisin bence sarılık olmasın
Tamam canım sağol, hastanede direttiler vermemek için ama çocuk aç.
Çok sağol canım, deneyeyim ben de. Aynı benimki de öyle emzireceğimi anlayınca ağlamaya başlıyor. İnşallah alışırlar gerçekten çok zor bu şekilde. Mama takviyesi yapıyor musun peki? Yapıyorsan ne kadar veriyorsun? Hastanede hemşireler de emzirmesini sağlayamayınca 10 cclik enjektöre mama yapıp verdiler göğsünü emzirmeye çalışırken mamayı da enjektörden sık ki meme reddi yapmasın dediler ama öyle de çocuğun tüm burnunun içi mama oldu.

Emzirme sorunu yasayan arkadaslar 2. Cocugum olmasına ragmen kızımı 25 ay emzirme me ragmen bu sefer emzirme destek uzmanına gıttım hastanenin ıcınde. Mucizeydı benım ıcın hem tıkalı kanalları actı hem dogru teknikler gosterdı bugun 2. Kez gittim kontrole yıne yenı seyler ogrendım birebir ılgılenıldıgı ıcın cok faydalı

Canım meme ıle bırlıkte vereceksen beslenme sondası onerdı benım uzman. Sırınga ıle verirken de serce parmağını Damagına degdırerek sırınga ile ver dedıyanı parmagını emiyor Am sırınga ile kontrollu yandan mama ıcıyor. Meme ıle sırınga verirsen cocugun bogazına kacar dedı.

Önce memeyi ağzının açısına göre sıkıp vermeyi deneyin, eğer almazsa yere yatırıp üzerine eğilip vermeye çalışabilirsiniz. İnşallah alır bebiş

Mama veriyorum sütüm yetmiyor 60cc veriyorum hepsini içiyor

Süt olayını rayına oturtana kadar mama vermen gerek sanki yani sarılık açısından açlık risk olur.Mamayi da şırınga ile verirsen meme emerken de zorlanmaz
Emzirme konusunda da doğum yaptığın hastaneden danışmanlık alabilirsin belki müdahale filan gerekebilir.

İlk başta benim kizda tutmadı memeyi biberona alismisti yogun bakimda eve gelince silikon uclu mama kaşığı ile azar azar verdik sütümü o zaman az gelmesine alışıyor ve memenide tutuyor biberonu kes canım
Onuda deneyim ama ilk kaşıkla verdik Bi kaç gün gene tutmadı doğdu tutmadı sıpa doğuştan meme ye tepkili doğdu benim oğlan

Valla her türlü kök söktürüyolar analara bu dünyaya bir daha gelsem baba olmak isterdim
Onuda deneyim ama ilk kaşıkla verdik Bi kaç gün gene tutmadı doğdu tutmadı sıpa doğuştan meme ye tepkili doğdu benim oğlan

Bebeğimin göbek bağının hala dusmedigini çocuk doktorumuza söyledim. İki hafta içinde düşmedi gerekiyordu yarın getir troid tahlili falan yapalım dedibu konuda bilgisi olan var mı.
26. Gunden sonraki dusmelere gec dusme deniyormus bizimki de 12-13. Gun arasinda dustu. Hic dusmeyecek gibiydi sasirdik hatta. Bence bir sorun yoktur ama icin rahat etsin doktor cagirmis git bence.
Odanin nemini kontrol et istersen. Kuru hava da tikiyor
Mama verirdim ben olsam. Yoksa cocuk ac kalir ve bu da cok tehlikeli. Sen de sicacik bir dus al. Goguslerine sut gelelecek belli ki sizlama ve dolgunluk hissi ondan. Goguslerinin kenarlarina sicak havlu koy ve ellerinle yavas yavas masaj yap. Bebege biraz mama verdikten sonra meme dene tekrar. Donusumlu git yabi. Cok acken daha inat ediyorlar. Sakinken daha cabuk aliyolar memeyi.

meme yara mı oldu neden kanadı acaba?
mama ver canım sarılık olmasın çocuk
pes etme sürekli teklif et memeyi
uykuluyken emzirmeye çalış

Canim göbeğin görüntüsü nasıl bebeğinizle benzer mi yoksa tuhaf mi?

meme yara mı oldu neden kanadı acaba?
mama ver canım sarılık olmasın çocuk
pes etme sürekli teklif et memeyi
uykuluyken emzirmeye çalış
Memede çatlak oluştu canım dün de hastane pompasıyla sağınca. Bir de şişti iyice, o sarı renkli süt iyice şişirmiş olabilir yapısı itibariyle kalın ya. Emzirmek yerine hafif tempoda sağsam da işe yarar mı? Şu an çok kötü acısı ve kanıyor emziremiyorum

Ya kızlar bu kulağına isminin okunması aciliyeti olan bir sey mi Allah aşkına ya annem hocayı almış gelmiş sabah şok oldum şu virüs döneminde of
Bir an önce okunması lazımmış
Bizimki 32. Günde okundu, eşim koydu, normalde böyle maharerleri yoktur hoca getirecekti ama internetten bakmış nasıl konulduğuna, bi gece abdest aldı kulağına ezanı okudu ismini koydu dua etti çok içten dayanamadım ağladım çok duygulandım

Canım şu avent kalanlardan kullansan, benimde meme uçlarım yok, avent benzeri kalkan aldım e bebekten, onlar meme başını büyütüyor lar, bebiş hiç zorlanmadan tutuyor, oğlumda bilmiyordum bu kalkanları tutamamışyı hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…