2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ben bu çocuğu meme vermeden susturamıyorum. Memelerim acıdı artık. Yalancı memeyle falan durmuyor ağladığı zaman.
Kucakta pışpışlamayı da beceremiyorum sanırım.
Annemin kucağında susuyor bende ağlamaya başlıyor meme verince susuyor. Beni meme diye kodlamış.

Sürekli meme isteği ne zaman bitiyor. Normal emzirmeye ne zaman geçiliyor .

Doymuyor bu ya iki fırt çekiyor uyuyor. Yatağına yatırınca da ağlıyor.

Sicak bezler masajlar neler yapmadim ki fayda yok malesef
Koca karı yöntemi ama annem böyle sürekli ağlayan bi bebeğe, tarhanayı zeytinyağıyla karıştırıp biraz ısıttı. Sonra onu bir beze yayıp bebeğin karnına kapattı. Tabi o biraz daha büyüktü ama o gün çok rahat etmiş bebek öyle söylemişti annesi. Küçükken karnımız ağrıdığında bize de yapardı. Siz bez karnına gelecek yağ altına geçecek şekilde yapabilirsiniz. Göbek deliğine gelmese iyi olur sanırım daha taze çünkü. Üstünü de kapatıp zıbını geçirirsiniz biraz bekleyip gözlemleyebilirsiniz.

Yenidoğanlar sadece açken değil kendilerini güvende hissetmek istediklerinde, annesinin kokusunu özlediğinde, sesini duymak istediğinde de meme istermiş.

Yenidoğanlar sadece açken değil kendilerini güvende hissetmek istediklerinde, annesinin kokusunu özlediğinde, sesini duymak istediğinde de meme istermiş.
Gerçekten çook doğru eşim sürekli kucağında tutup gazını çıkarmaya çalışıyor dayanamayıp ben kucağa alınca çocuk susuyor 2 fırt çekip sızıyor hemen.
Tabi aşırı gaz varsa zor oluyor da

Oğlumda acı elma yağı ile masaj yapmıştık ayak tabanları nispeten fayda etmişti .Bebek erkek mi ? Erkekler daha sorunlu bu anlamda

Bence aç değil kokunda kalmak istiyor yatağının kenarına her hangi bir çamaşırını koysan kokunu alınca belki uyur .

Bugün 1. Ay kontrolüne gittik 1.200 gr almış, 3000 gr doğmuştu. 4 cm daha uzamış. Kalça ultrasonunda sıkıntı yok. Gaz için biogaia kullanmaya devam et dedi. Benim kız uyanıkken hep meme istiyor emzik tutmadı türlü. Sık emzirirsen çok gazı olur en az 2 saat koymalısın araya dedi. Kalbinde üfürüm var dedi çocuk kardiyolojisine yönlendirdi önlem amaçlı. Böyle bir şey duyan var mı? İnternetten baktım, olabiliyormuş bebek ve çocuklarda. Bazıları önemsizmiş geçiyormuş, bazıları önemli

Canım dogdugundakı muayenede bıze de 1/6oranında ufurum var dediler kardiyoloji randevusu nu hazırana verdıler ozmana kadar gecer bıle dedıler ama dun ozel dr a goturduk yok ufurum dedı
Kalca ultrason ıcın bize 3. Ayda verdıler randevu senınkı 1 aylıkken yapılmış erken degıl mi?

Gozunuz aydin allah anali babali buyutsun guzel gunlerde insallah

Çektim ama hiç bsey gelmedi sıcak geldi ateşini ölçtüm ateşi var üstünü bir çift incelttim şuan yok ama burnunu açmam lazim bir şekilde
Bizim dr ateşi olursa balgamlı öksürüse getirin demişlerdi ama, ateşi çok mu istersen bir dr a götür. Ateşi olur diye çok korkuyorum bende. Öksürdükçe içim gidiyor. Bende tekrar bir götürürüm ciğerlerini dinlesinler ben anlamıyorum zaten bu zamanda sürekli hırıltılı sesler çıkarıyorlar

Benim ilk kızımda vardı eko çekildi masum ufurum bir yaşına gelmeden geçer dendi çok şükür geçti de mutlaka git eko çektir yenidoganlarin çoğunda olabiliyor masum olduktan sonra sorun yok
Öksürük falan yok üstünü incelttim emzirdim üzeri kalındı şimdi ateş yok burnunu da fizyolojik serumla açtım çok şükür rahat emiyor ama kızımı doktora götürmem şart yoksa ufaklığa kesin geçecek baba işte kimse yok yanımda nasıl goturcem diye düşünüp duruyorum

Doktora sordun mu ne yapabilirsin diye? Ben gaz damlasina karsiydm ama doktor hicbi zarari yok dedi gunde 10 kere 16 damla bile verilir dedi biz smdilik gunde 2 ya da 3 kez 8 damla veriyorz ilerki donem sancilar insallah artmaz ama artarsa ben de dozu arttiricam mecbur
Masallah cnm sen mama veriyo muydun sadece anne sutuyle mi almis bu kiloyu

Mama vermedim hiç, anne sütü canım. Demek ki doyuyormuş.

Son düzenleme:
Kızlar biz dün hastaneden çıkarken oranın çocuk druna randevu verdiler hemen, yarın için. 5. Gün oluyor yani. Ama benim o hastanede doğum yapma sebebim kistlerimde uzman kadın doğum uzmanları olmasıydı. Çocuk için orada devam etmek istemiyorum, emrivaki yapıp yarına randevu ayarladılar ama götürmeyeceğim. Hastanede ilk tetkikleri yapılmıştı, işitme testi vs. Şimdi ben illa yarın yani 5. Gün götüreyim mi kızı bir yere? Yoksa Pazartesi falan da götürsem olur mu? Siz kaçıncı gününde götürdünüz?

Biz de 5. Gün götürdük, işitme testinden geçmemişti hem test olsun diye hastaneye gittik.
Ben de memnun kalmadım doktorundan. Sormadan hiç bir şeyini söylemiyor. Gerçi ilgileniyor ama eksik bilgi veriyor gibi geldi.

Başka doktor arayışındayım ben de.
Esenler, Bağcılar, Bahçelievler tarafında doktor önerisi olan varsa alabilirim.

Bağcılar medipol önerdi arkadaşım oranın da otoparkı sinir ediyor insanı. Pratik değil . Olmadı oraya götüreceğim.

Merhaba kızlar. Bebeyle uğraşmaktan buralara bakamaz oldum Şöyle hızlıca bir okudum herkesin ayrı bir derdi var. Allah bizlere sabır güç kuvvet versin bacılar. Ben de uyumayan bebek yapmışım Bugün kaç saat uyudum bilmiyorum. Benim oğlan beni iyice emziğe çevirdi. Emiyor gazını çıkarıyorum kakasını yapıyor alt değiştir yerine yatır acayip bir döngüye girdim. Bazen de üstüne işiyor Her gün makine çalışacak nerdeyse. Keşke kız doğuraydım diyorum Neyse saatlerce o kadar emek veriyorum yine gözler fıldır fıldır. Sanırım tembel bir bebek. Süt var ama yalandan emiyor gibi. Kayınvalidem de tepemde bu çocuk aç ondan uyumuyor diyip duruyor. Mama verelim diye tutturdu. İyi ver madem dedim artık dayanamayıp. Çocuk mamayı yalayıp yuttu yine uyumadı Dedim demek ki açlıkla alakası yokmuş. Mama vermiycem artık. Zaten günde en az 3 kere kaka yapıyor. Doymasa yapmazdı herhalde. Off anne olmak çok zormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…