Bende bugün gittim doktora aynı senin gibi sıfır sancı acilmada 1parmak dedi benimde pazartesi çağırdı kilosuda 3600dedi aynıyız senle ogunde muayene etcek yine böyleyse Çarşamba alırız artık dedi suniyle
Bende ocean d3 veriyorum da, gaz damlasında da varsa d3 fazla mı olur diye düşündüm. İnternette biogaia için d3 vitamin ve probiyotik diye yazıyorda. Doktor sana da ayrı verdiyse sorun yoktur o zaman
Kızlar benim oğlan aç kalıyor ondan uyumuyor artık emin oldum İki memeyi de emdi. Emdikten sonra ikisini de sağdım süt falan kalmamış. 3 saat meme uyku döngüsünde uğraştım. En sonunda 60 cc mama hazırladım hepsini bitirdi. Şimdi biraz sakinleşti. Mental olarak çökmüş durumdayım. Ağlamak istiyorum sinirlerim çok bozuldu
Hiç bunun için üzülme canım.. Bebeğinin sağlığını düşün onun için de karnınin tok olması ve uyku düzeni çok önemli..
Ben daha önce de bi kaç kere mama konusunu tekrarladım dile getirdim çünkü ilk çocuğumdan biliyorum aç kalan uyumuyo.. Uyumayan bebekler için en azından bir kere de olsa denenmeli bence
İlk bebek gerçekten acemilik oluyo bu çok normal diyorum ya aynısını yaşadım bende..
Hiç bunun için üzülme canım.. Bebeğinin sağlığını düşün onun için de karnınin tok olması ve uyku düzeni çok önemli..
Ben daha önce de bi kaç kere mama konusunu tekrarladım dile getirdim çünkü ilk çocuğumdan biliyorum aç kalan uyumuyo.. Uyumayan bebekler için en azından bir kere de olsa denenmeli bence
İlk bebek gerçekten acemilik oluyo bu çok normal diyorum ya aynısını yaşadım bende..
İnsan bebeğine yetemediğini düşünüyor Hem çok yorgunum, hem çok uykusuzum. Mamayı çıldırmış gibi yediğini görünce dayanamadım hüngür hüngür ağladım. Sağlık ocağındaki hemşire sakın mama vermeyin sütünüz yeter demişti. Meğer çocuk 2 gündür açmış. Bundan sonra mama destekli mi gitmeliyim artık ?
Ben de sütüme cok guvenıyordum ama dogum kılosundan 400 gr dustugunu gorunce cok uzuldum. Uyumuyor kıvranıp duruyor yazık doymayınca huzursuz oluyorlar napayım ben de mamaya basladım dün. Humana cay aldım faydası olur ınsallah sindi iyice gıguslerım sureklı memede uyuyor
Çaylar tek başına ise yaramıyor ne yazık ki,kafanın rahat olması dinlenmek ve uyku da çok gerekli olabildiği kadar. Tomrisin emzirme notlarına vakit bulursan bir göz at derim .Bende rezene çayı süt konusunda çok fayda etti hem gaz sorunu olmuyor onu da deneyebilirsin
Çaylar tek başına ise yaramıyor ne yazık ki,kafanın rahat olması dinlenmek ve uyku da çok gerekli olabildiği kadar. Tomrisin emzirme notlarına vakit bulursan bir göz at derim .Bende rezene çayı süt konusunda çok fayda etti hem gaz sorunu olmuyor onu da deneyebilirsin
Maalesef kafam rahat değil. Sütüm yetmiyor mu yoksa bu çocuk doymuyor mu neden uyumuyor diye diye yarı uyur yarı uyanık 4-5 günü devirdim. Bugün en sonunda pes ettim. Gerçekten çocuk açmış. 60 cc ile de doymadı. Üstüne 30 cc verince rahatlayıp uyuyabildi. İştahlı bir çocuk doğurmuşum demek ki. Sen rezene çayını nerden aldın peki canım aktardan mı yoksa belli bir markadan mı ?
İnsan bebeğine yetemediğini düşünüyor Hem çok yorgunum, hem çok uykusuzum. Mamayı çıldırmış gibi yediğini görünce dayanamadım hüngür hüngür ağladım. Sağlık ocağındaki hemşire sakın mama vermeyin sütünüz yeter demişti. Meğer çocuk 2 gündür açmış. Bundan sonra mama destekli mi gitmeliyim artık ?
O düşünceyi çok iyi biliyorum niye diyosun neden yorgun ve uykusuz olman bu süreçten geliyo bebeğin uyursa sen uyursun dinlenirsin hem sütün de daha çok gelir. Senin de dinlenmeye ihtiyacın var. Mamayı sadece gece vermeye çalış gün içinde emzir bidr durumuna bakarsın zaten.. Günde 1 kere mamayla belkide hersey yoluna girecek gece de uzun uyur bu sayede sende dinlenirsin en güzel süt uykuda oluşuyor
:) Sansima hep boyle fazla gercekci doktorlar denkgeliyo. her bebek gazlidir, zamanla gecer dedi. ilac damla hicbisi yok. Heveslerim hep kursagimda kaliyo:)
Denemediğim benimde kalmadı aman aman sütüm cok değil çünkü en önemli şey uyku... promalt içecek içiyorum sut damlası kullanıyorum anne cayi içiyorum sut yapıcı şeyler yiyorum başkası bunları içse şarıl şarıl sütü akar
Ikisini de emzirip mamayla destekliyorum. Yoksa daha once tokatlar diyodum ama su an benim kiz beni picaklar heralde. Ayni dedigin gibi saldiriyo. Sutum de makul seviyede var bence. Sabaha kadar ikisini de emdi durmadan ama sabah yine 3 bibereon mama icti oyle uyudu. Yani ben inek degilim ki valla bu kadar var iste. Mama ocu degildir bu benim doktorum lafi. anne sutunu alsin ustune mamanin zarari yok.
Ya nedir bu anne sutu takintisi cildiricam bak bu da kadina yapilan baski hic aglama uzulme de, kendini kotu hissetme de. Sanki tamamen anne sutu veren ustun bir irk var, biz mamayla destekleyenler de iste uyduruktan anne miyiz?. Yoo yetmiyo bizim danalara napalim. Ac mi yatiralim. Zaten bak bebekler anca 1 aydan sonra emmeyi tam ogrenirmis. 1 aydan sonra belki de tamamen birakirsiniz mamayi. Uykunu al dinlen kafani da rahatlat cnm
Ikisini de emzirip mamayla destekliyorum. Yoksa daha once tokatlar diyodum ama su an benim kiz beni picaklar heralde. Ayni dedigin gibi saldiriyo. Sutum de makul seviyede var bence. Sabaha kadar ikisini de emdi durmadan ama sabah yine 3 bibereon mama icti oyle uyudu. Yani ben inek degilim ki valla bu kadar var iste. Mama ocu degildir bu benim doktorum lafi. anne sutunu alsin ustune mamanin zarari yok.
Ya nedir bu anne sutu takintisi cildiricam bak bu da kadina yapilan baski hic aglama uzulme de, kendini kotu hissetme de. Sanki tamamen anne sutu veren ustun bir irk var, biz mamayla destekleyenler de iste uyduruktan anne miyiz?. Yoo yetmiyo bizim danalara napalim. Ac mi yatiralim. Zaten bak bebekler anca 1 aydan sonra emmeyi tam ogrenirmis. 1 aydan sonra belki de tamamen birakirsiniz mamayi. Uykunu al dinlen kafani da rahatlat cnm
Hakkaten nedir bu mama öcüdür damgası ya hu! Şu an 25 yaşında kardeşim mamayla büyüdü annemin sütü azdı o mamayla destekli gitti o zamanda aptamil vardı. Hepimizden uzun, iri, yapılı maşallah. Sağlıkla ilgili bir problem olmuyor mamayla büyüyen çocukta içinde zibilyon tane vitamin var. Anne sütünüde içiyorsa nedir yani asla mama vermeyin lafları. Çocuk aç mı kalsın? Daha eskiden sütü gelmeyenler nişasta su peltesi yedirerek büyütmüş çocukları ondan da mı kötü bu mama Allah aşkına. Benim 2. Çocuğum ikisinde de hiç gerek kalmadı mamaya ama olsa hemen veririm yani nedir.
Bende gece anne çayı içiyorum. Gündüz rezene, akşam kimyon çayı. Humana da sipariş verdim. Bol su. Tahin helvası, kayısı kompostosu vs. Ama bunların yanında uyumakta gerekiyor.