2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Sezaryen olanlar icin soyle bir post gordum belki isinize yarar

Bence normal çocuğun kilo alımı da uyuması da. İlla ki etli butlu mu olmalı. Yetmezse mama verilmeli ama çok kilolu çocuk sağlıklı demek de değil ki.
aç ağlıyorsa verirmelisin benim fikrimce

Acaba ilk sut ile midesi dolup yagli son sute ulasamiyor mu? Emzirmeden once 20cc kadar sagsaniz, sonra emzirseniz, sonra daha da icerse sagdiginizi verseniz nasil olur acaba
Onu ben de dusundm ama tek memeyi baya uzun emiyo emzik ediyo ztn
Emzirmenin Oncesinde degil de sonrasinda sagiyorm simdi orada gelen sut yagli suttur diye dusunuyorm biberonla veriyorm smdi onu gunde 1 2 kez haftaya bidaha kontrol var insallah alir

Bence normal çocuğun kilo alımı da uyuması da. İlla ki etli butlu mu olmalı. Yetmezse mama verilmeli ama çok kilolu çocuk sağlıklı demek de değil ki.
aç ağlıyorsa verirmelisin benim fikrimce
Ne bileym iste esim de onu diyo zayif olsn daha iyi diyo alt sinirin uzerinde ztn kilo alimi ztn alt sinirin altnda olsa mama verirdi dr ama ortalamanin da altinda iste ayda 500 grami bulmayabilir haftaya cmt belli olacak

Cözdüm galiba durumu sabah yarim cay kasigi zeytinyagi icirdim poposunada surdum. Eczanedende metsil damla aldim 13 14 tl gibi bisey misler gibi uyuyo sukur insallah boyle devam eder kakasinida yapabildi gazinida cikarabiliyo sukur
Metsil icin tehlikeli derler dikkat et

Ne bileym iste esim de onu diyo zayif olsn daha iyi diyo alt sinirin uzerinde ztn kilo alimi ztn alt sinirin altnda olsa mama verirdi dr ama ortalamanin da altinda iste ayda 500 grami bulmayabilir haftaya cmt belli olacak

Kilo alımı hastaneden çıkarken kilo kaybettiler onun üzerine mi hesaplanacak. Doğum kilosunun üzerine kaç kilo almış o şekilde mi?

Doktor bir yakınım bu gaz damlalarının hiçbir faydası olmadığını, sadece aileleri rahatlatmak için verildiğini söyledi. Bu gaz olayı tamamen gelişimin bir parçası bırakın bebek ağlasın bağırsın dedi. Benim bebeğim de gündüzleri gazdan kıvrandığı oluyor ama çok şükür kolik düzeyinde değil.
Hatta bazı doktorlar annenin yediği içtikleriyle de alakası olmadığını söylüyor, hatta benim ayaklarım üşüdü diye bebeğimde niye gaz olsun çok saçma geliyor bana da
Ben de yediklerime dikkat etmiyorum açıkçası kuru fasulye bile yediğim oldu bebeğimin gazında ekstra bi artma olmadı.

Bende ilk çocuğumda sneşn gibi hiç bir şeye dikkat etmemiştim. Şükür hiç gaz sorunu yaşamamıştım. Ama bu bebek gazlı gazı daha artmasın diye henüz kurufasulya gibi gaz yapıcı şeylere başlamadım ama 40 dolunca başlarım. Birde annem karnına kasığına zeytinyağı sürüyor. Sanki onun faydası oldu. Bende gaz için damla falan kullanmak istemiyorum. Kendini zorlayarak çıkarsın bu şekilde alışacak diyorum.

Kekik çayı iyi geliyor mu? Bende rezene içiyorum. Birde şimdi kimyon çayıda başlayacağım.

Bacımsu oyle
Deme
Bazen oyle etki ediyorki
Bebek gazdan kivraninca insan ne yapacağını bilemiyor
Kafayi yiyorsun
Kurufasulyede filan ben cok etkisini gordum
Eskiden dikkate etmezdim bu sefer cok aşırı gqz yapacak seylere dikkat ediyorum
Gerci mercimek filan yedim dun biraz
Annem sagolsun cok guzel bakıyor
Ama gidecek mecburi bir durumdan ben ne yapacagim bilmiyirum
Hersey olurda bu yene icme mevzusu beni cok geriyor

Sezeryan ne kadar zormus aman Allahım
Cok ağrım var kızlar ya
Normal mi
Tam olarak ne zaman iyilesme emareleri gösteriliyor
İlk 3 gun asiri zorlandim desteksiz kalkamiyordum asla eve geldim 3 gun daha surdu ama hastanedeki kadar degildi ama yinede sagdan sola asiri zor dondum bebegi zor tuttum vs ama sonra gecti. Bence de herkes dogurdu artik soyleyebilirim bence sezeryan asiri zor nirnal dogumda ilk gece bebegime tek basima baktim ama bunda annem olmasaydi imkansiz bakamazdim hos zaten ilk 2 gece bebegim yanimda degildi ama... Simdiki aklim olsa asla sezeryan istiyorum die tutturmazdim yeminle . Normal dogumda evet oncesinde sanci vs cekiyorsun ama bebek cikinca hersey bitiyor zerre agrin kalmiyor vs vs sezeryanda gunlerce suruyor. Gerci benim normal dogumda ustten bastirdiklari icin kaburgalarim cok asiri agridi 15 gun dikislerden oturamadim vs ama sezeryan kadar agrili degildi. Ameliyattan ciktim cok aciyor die ciglik cigliga bagiriyordum... Bu arada epidural sezeryan ile genel anestezi cok farkli epiduraller ugusukluk gecene kadar ameliyattan sonra agri hissetmiormus genel anestezi oyle degil gozunu acar acmaz beynine vuruyor resmen agrisi hele o kum torbasi aman yarabbim. Beni bide oksuruk krizi tuttuuuu inanilmaz agri cektim ben

Sezeryan ne kadar zormus aman Allahım
Cok ağrım var kızlar ya
Normal mi
Tam olarak ne zaman iyilesme emareleri gösteriliyor
Ben ilk gün biraz zorlandım sonra dönüp dolaştım ağrı vardı tabi ama çekilemeyecek gibi değildi 1. Haftadan sonra daha iyi hissettim

A anemoniasp

Bence duyduklarını anlamıyor bu sipalar hunharca iki memeyi de emiyor sonra ne oluyor hoop fazlalık disari çıkıyor ona rağmen yine meme versem emecek dana
Gazdan dolayı da bebek devamlı aranma yapar.. Eğer emerken memeyi ağZından çıkarıp tekrar memeyi almaya çalışıp alamıyor gibi yapıyorsa anlayın ki içi gaz doldu bebeğin.. o esnada yavaşça kaldırıp sırtına çok hafif tempolu(yeni yediği için kusmasın diye) vurmak gerekiyor.. Kesinlikle gaz çıkardığını duymadan tekrar meme vermeyin.. Gaz çıkarınca tekrar meme verin.. Bu şekilde yaparsanız 40ına kadar Miss gibi huzurlu bir bebek olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…