Canını sıkma moralinin iyi olması önemli. Sadece mama ile büyüyen bebekler de var. Sütünün yeterli olmadığı yerde mama takviyesi verirsin ne var yani.. O hemşirelere de gıcık oluyorum bir tane de bende var aile hekimliğinde, kusura bakma da birİnsan bebeğine yetemediğini düşünüyorHem çok yorgunum, hem çok uykusuzum. Mamayı çıldırmış gibi yediğini görünce dayanamadım hüngür hüngür ağladım. Sağlık ocağındaki hemşire sakın mama vermeyin sütünüz yeter demişti. Meğer çocuk 2 gündür açmış. Bundan sonra mama destekli mi gitmeliyim artık ?
Maalesef kafam rahat değil. Sütüm yetmiyor mu yoksa bu çocuk doymuyor mu neden uyumuyor diye diye yarı uyur yarı uyanık 4-5 günü devirdim. Bugün en sonunda pes ettim. Gerçekten çocuk açmış. 60 cc ile de doymadı. Üstüne 30 cc verince rahatlayıp uyuyabildi. İştahlı bir çocuk doğurmuşum demek ki. Sen rezene çayını nerden aldın peki canım aktardan mı yoksa belli bir markadan mı
Canim sutunun azalmasinin en onemli seyi stres yorgunluk. Cok tecrube ettm bunu. Bi arkadasimn annesi gtti diye stres yapinca bile sutu kesilmisti. Mama ver bebegine ve rahat ol sutun yine artinca sadece sut verirsnHumana ben de içtim ama işe yaramıyor sanırım. Bugün arifoğlu’nun anne çayına başladım. İnşallah sütümüz bollaşır
O kadar iyi anlıyorum ki sizi resmen hastanede mamayı içince kendi çocuğuma sinirlendim o anki psikoloji gerçekten çook zor o ara bide memeyi de almamaya başladı ondan çok korktum ama çook şükür şimdi iki memeden emiyor üstüne mama veriyorum bazen sütüm daha fazlaysa daha az içiyor bazen de daha fazla hiçbişey onların sağlığından önemli değil ama şu etrafın algısı insanın psikolojisini bozan onlarİnsan bebeğine yetemediğini düşünüyorHem çok yorgunum, hem çok uykusuzum. Mamayı çıldırmış gibi yediğini görünce dayanamadım hüngür hüngür ağladım. Sağlık ocağındaki hemşire sakın mama vermeyin sütünüz yeter demişti. Meğer çocuk 2 gündür açmış. Bundan sonra mama destekli mi gitmeliyim artık ?
Hayırlı olsun , Allah analı babalı büyütsünKızlar bebeğimi kucağıma aldım şükürler olsun 21.00 de hastaneye girdik 23.47 de normal doğumla doğdu minnakım….Allahım ne güzel bir duyguymuş yeniden aşık oldum şükürler olsun bu duyguyu bize yaşatana şükürler olsun…
5. Gün götürdük bizde :) doğumdan sonra taburcu olana kadar kontrol eden doktoruna randevu ayarladilar bize de görürdük sarılık için kontrol ettiKızlar biz dün hastaneden çıkarken oranın çocuk druna randevu verdiler hemen, yarın için. 5. Gün oluyor yani. Ama benim o hastanede doğum yapma sebebim kistlerimde uzman kadın doğum uzmanları olmasıydı. Çocuk için orada devam etmek istemiyorum, emrivaki yapıp yarına randevu ayarladılar ama götürmeyeceğim. Hastanede ilk tetkikleri yapılmıştı, işitme testi vs. Şimdi ben illa yarın yani 5. Gün götüreyim mi kızı bir yere? Yoksa Pazartesi falan da götürsem olur mu? Siz kaçıncı gününde götürdünüz?
Sen kesin doğurmuşsundur diye girdim yok yine doğurmamışsınKızlar hastaneden çıktım şimdi Nst de sıfır sancı çıktı. Bebeğin kalp atışları iyi . Her şey yolunda. Doktor pazartesi günü çağırdı o günde dogurmaszam Çarşamba günü çağırdı o günde gelmezse dogurtacakmiş . Bu arada 3600 olmuş bebek biraz tırstım nasıl dogururum diye .
Bugün bütün günümüz gaz sancısıyla geçti zar zor uyudu miniğim biraz birazKizlar kizcemin doktor kontorlunden geldik. Gaz icin ne yapabiliriz dedim hicbi sey dedi. Aradigim cevap tsk.
22 yaşındayım 40 gün dışında anne sütü almamışım çok şükür eksik biryerim yok, herhangi bir sağlık sorunumda yokİnsan bebeğine yetemediğini düşünüyorHem çok yorgunum, hem çok uykusuzum. Mamayı çıldırmış gibi yediğini görünce dayanamadım hüngür hüngür ağladım. Sağlık ocağındaki hemşire sakın mama vermeyin sütünüz yeter demişti. Meğer çocuk 2 gündür açmış. Bundan sonra mama destekli mi gitmeliyim artık ?
Hayırlı olsunArkadaşlar herkese selam, 2 gün önce sezaryen doğumla kızımı kucağıma aldım çok şükürbenim gibi bu yollardan geçen arkadaşlarıma sorularım var yardımcı olursanız sevinirim . Bebeğim çok şükür emiyor ama uyandırmakta çok zorluk çekiyorum acaba açlıktan kan şekeri mi düştü diyorum ama aç olsa da uyumazdı heralde diyorum. İkincisi de kakası kına rengi ve baya sıvı sanırım normal bu durum internette okuduğuma göre ama sizde kaç gün sürmüştü ya da olmuş muydu onu merak ettim. Bi de kakası tamam yapıyor ama çişini çok yapmıyor sanki bu doymuyor mu düşüncesi hep aklımda. Uzun oldu ama cevaplandırırsanız çok sevinirim
Hakkaten nedir bu mama öcüdür damgası ya hu! Şu an 25 yaşında kardeşim mamayla büyüdü annemin sütü azdı o mamayla destekli gitti o zamanda aptamil vardı. Hepimizden uzun, iri, yapılı maşallah. Sağlıkla ilgili bir problem olmuyor mamayla büyüyen çocukta içinde zibilyon tane vitamin var. Anne sütünüde içiyorsa nedir yani asla mama vermeyin lafları. Çocuk aç mı kalsın? Daha eskiden sütü gelmeyenler nişasta su peltesi yedirerek büyütmüş çocukları ondan da mı kötü bu mama Allah aşkına. Benim 2. Çocuğum ikisinde de hiç gerek kalmadı mamaya ama olsa hemen veririm yani nedir.
Canını sıkma moralinin iyi olması önemli. Sadece mama ile büyüyen bebekler de var. Sütünün yeterli olmadığı yerde mama takviyesi verirsin ne var yani.. O hemşirelere de gıcık oluyorum bir tane de bende var aile hekimliğinde, kusura bakma da birbilmiyorlar bence. Aç mı bırakalım nerden biliyorsun sütüm ne kadar var. Bugün kontrol de doktor mama takviyesi ver deseydi bende verirdim şu an için idare ediyoruz kilosu normal, sonrasına bakarız artık. 6 aylık olunca ek gıdaya geçiyoruz zaten bir şekilde dengeleriz
Canim sutunun azalmasinin en onemli seyi stres yorgunluk. Cok tecrube ettm bunu. Bi arkadasimn annesi gtti diye stres yapinca bile sutu kesilmisti. Mama ver bebegine ve rahat ol sutun yine artinca sadece sut verirsn
O kadar iyi anlıyorum ki sizi resmen hastanede mamayı içince kendi çocuğuma sinirlendim o anki psikoloji gerçekten çook zor o ara bide memeyi de almamaya başladı ondan çok korktum ama çook şükür şimdi iki memeden emiyor üstüne mama veriyorum bazen sütüm daha fazlaysa daha az içiyor bazen de daha fazla hiçbişey onların sağlığından önemli değil ama şu etrafın algısı insanın psikolojisini bozan onlar
cnm gaz konusunda bir-iki sey yapiyorum nacizane kekik cayi gunde 2 kupa, ayaklarimi hep sicak tutuyorum. bir de emzirirken veya mama verirken sik sik gazini cikartmaya calisiyorum.Hayırlı olsun , Allah analı babalı büyütsün
5. Gün götürdük bizde :) doğumdan sonra taburcu olana kadar kontrol eden doktoruna randevu ayarladilar bize de görürdük sarılık için kontrol etti
Sen kesin doğurmuşsundur diye girdim yok yine doğurmamışsınhadi bakalım 02.02 geliyor mu dersin
Bugün bütün günümüz gaz sancısıyla geçti zar zor uyudu miniğim biraz biraz
22 yaşındayım 40 gün dışında anne sütü almamışım çok şükür eksik biryerim yok, herhangi bir sağlık sorunumda yokben doğduğu günden beri mama destekli gidiyorum günde 1 defada olsa veriyorum ben kızıma kötülük yaptığımı düşünmüyorum anne sütüm hiç olmasaydı hep mama verirdim bu beni seni kötü anne yapmaz eldeki imkanlar neyse onu kullanmalıyız sütümüz şuan için yetmeyebilir o yüzden destekli gitmekte fayda var Sen iyi bir Annesin ağlama üzülme bebeğin için ne gerekiyorsa onu yap
Bende hep sıcak tutuyorum ayaklarımı gaz çıkarmada da bir sıkıntısı yoktu aslında emzirirken alttan bol bol çıkarıyordu yavrumbence 1-15.aya hepimizin mama sorunu bitecek. Bana da buttuunn hemsireler sutun var neden mama diip durdu. 2. gunun gecesinde 10% kilo kaybettigini soyleyip mama versek mi dedigimde sok gecirdiler. hemsirenin nasil kosup bi kucak dolusu hazir mama getirdigini ben biliyorum. Onlerinde halbuki bilgisar da hesapliyor ama bakmamislar. Kafaya cok takinca biseyi tersi oluyo. Asil amacim sahsen cocugumun saglikli ve tok olmasi. elalemin ne diyecegini onemsemiyorum hiiicc. meme konusunda da elimden geleni yapiyorum ki en onemlisi kafayi rahat tutmak. uyumak, ruhen dingin olmak. cok cok isterim hep anne sutu vereyim ama yoksa napicaz?
cnm gaz konusunda bir-iki sey yapiyorum nacizane kekik cayi gunde 2 kupa, ayaklarimi hep sicak tutuyorum. bir de emzirirken veya mama verirken sik sik gazini cikartmaya calisiyorum.
ay dur kekik degil kimyon kafa gitmis bendeBende hep sıcak tutuyorum ayaklarımı gaz çıkarmada da bir sıkıntısı yoktu aslında emzirirken alttan bol bol çıkarıyordu yavrumgaliba benim yüzümden dün dayanamayıp bir tane portakal yedim sanırım o yaptı bende de gaz sıkıntısı oldu çünkü kimyon çayını denedim kekiği de deneyeceğim teşekkür ederim
Ayy valla bugün bende öyleydim bir şey soruyor annem hı diyorum kalıyorum duyuyorum anlamıyorum ne dediğiniay dur kekik degil kimyon kafa gitmis bende
Kız yok nerdeHayırlı olsun , Allah analı babalı büyütsün
5. Gün götürdük bizde :) doğumdan sonra taburcu olana kadar kontrol eden doktoruna randevu ayarladilar bize de görürdük sarılık için kontrol etti
Sen kesin doğurmuşsundur diye girdim yok yine doğurmamışsınhadi bakalım 02.02 geliyor mu dersin
Bugün bütün günümüz gaz sancısıyla geçti zar zor uyudu miniğim biraz biraz
22 yaşındayım 40 gün dışında anne sütü almamışım çok şükür eksik biryerim yok, herhangi bir sağlık sorunumda yokben doğduğu günden beri mama destekli gidiyorum günde 1 defada olsa veriyorum ben kızıma kötülük yaptığımı düşünmüyorum anne sütüm hiç olmasaydı hep mama verirdim bu beni seni kötü anne yapmaz eldeki imkanlar neyse onu kullanmalıyız sütümüz şuan için yetmeyebilir o yüzden destekli gitmekte fayda var Sen iyi bir Annesin ağlama üzülme bebeğin için ne gerekiyorsa onu yap
Ya bisey sorucam sence bana ne tavsiye edersn. Benim bebegm doyuyo bence cnk uyuyo. 2 3 saat uyuyo en azndan yani. Ama kilo alimi cok degil gunluk 22 gram almis. Doktor sutunu sagip ver dedi. Smdi o emdikten snr sagiyorm bazen 25 ml bazen 40 ml cikio. Bgn sadece 2 kez sagabildm smdi o 60 ml.i verip snr da meme verdm ama bu sefer de kustu. E smdi doyan cocuga da mama vermek ne kdr mantikli kilo alsn diye. Cok surumcemede birakio bu konu beni dr mama demedi ama ben kararsizimIkisini de emzirip mamayla destekliyorum. Yoksa daha once tokatlar diyodum ama su an benim kiz beni picaklar heralde. Ayni dedigin gibi saldiriyo. Sutum de makul seviyede var bence. Sabaha kadar ikisini de emdi durmadan ama sabah yine 3 bibereon mama icti oyle uyudu. Yani ben inek degilim ki valla bu kadar var iste. Mama ocu degildir bu benim doktorum lafi. anne sutunu alsin ustune mamanin zarari yok.
Ya nedir bu anne sutu takintisi cildiricam bak bu da kadina yapilan baski hic aglama uzulme de, kendini kotu hissetme de. Sanki tamamen anne sutu veren ustun bir irk var, biz mamayla destekleyenler de iste uyduruktan anne miyiz?. Yoo yetmiyo bizim danalara napalim. Ac mi yatiralim. Zaten bak bebekler anca 1 aydan sonra emmeyi tam ogrenirmis. 1 aydan sonra belki de tamamen birakirsiniz mamayi. Uykunu al dinlen kafani da rahatlat cnm
Nacizane tabi ben olsam napardim diye dusununce; Bence doyup uyuyosa zorlamaya gerek yok da kilo alimi biraz dusuk diye ben olsam mesela normalde 30 ml veriyosam, 10 ml daha verir denerdim arttirmayi.Tekrar icerse bir 10 ml daha. Yani birden 30dan 60a cikmak yerine deneye deneye ortalama bir deger bulurdum. Kusmadan ne kadar cok icebilir diye. Mama demediyse hic verme tabi. Zaten anne sutuyle doyan bebege mama gerekmez ki, ne guzel iste.Ya bisey sorucam sence bana ne tavsiye edersn. Benim bebegm doyuyo bence cnk uyuyo. 2 3 saat uyuyo en azndan yani. Ama kilo alimi cok degil gunluk 22 gram almis. Doktor sutunu sagip ver dedi. Smdi o emdikten snr sagiyorm bazen 25 ml bazen 40 ml cikio. Bgn sadece 2 kez sagabildm smdi o 60 ml.i verip snr da meme verdm ama bu sefer de kustu. E smdi doyan cocuga da mama vermek ne kdr mantikli kilo alsn diye. Cok surumcemede birakio bu konu beni dr mama demedi ama ben kararsizim
Kızlar bu arada biz sol memeyle barıştık bugünsabrın sonu selamet
Acaba ilk sut ile midesi dolup yagli son sute ulasamiyor mu? Emzirmeden once 20cc kadar sagsaniz, sonra emzirseniz, sonra daha da icerse sagdiginizi verseniz nasil olur acabaYa bisey sorucam sence bana ne tavsiye edersn. Benim bebegm doyuyo bence cnk uyuyo. 2 3 saat uyuyo en azndan yani. Ama kilo alimi cok degil gunluk 22 gram almis. Doktor sutunu sagip ver dedi. Smdi o emdikten snr sagiyorm bazen 25 ml bazen 40 ml cikio. Bgn sadece 2 kez sagabildm smdi o 60 ml.i verip snr da meme verdm ama bu sefer de kustu. E smdi doyan cocuga da mama vermek ne kdr mantikli kilo alsn diye. Cok surumcemede birakio bu konu beni dr mama demedi ama ben kararsizim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?