2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Canını sıkma moralinin iyi olması önemli. Sadece mama ile büyüyen bebekler de var. Sütünün yeterli olmadığı yerde mama takviyesi verirsin ne var yani.. O hemşirelere de gıcık oluyorum bir tane de bende var aile hekimliğinde, kusura bakma da bir bilmiyorlar bence. Aç mı bırakalım nerden biliyorsun sütüm ne kadar var. Bugün kontrol de doktor mama takviyesi ver deseydi bende verirdim şu an için idare ediyoruz kilosu normal, sonrasına bakarız artık. 6 aylık olunca ek gıdaya geçiyoruz zaten bir şekilde dengeleriz

Aktardan aldım taneli olandan süzen poşette değil yani.Hem gaz sorununuz varsa o da gitmiş olur

Humana ben de içtim ama işe yaramıyor sanırım. Bugün arifoğlu’nun anne çayına başladım. İnşallah sütümüz bollaşır
Canim sutunun azalmasinin en onemli seyi stres yorgunluk. Cok tecrube ettm bunu. Bi arkadasimn annesi gtti diye stres yapinca bile sutu kesilmisti. Mama ver bebegine ve rahat ol sutun yine artinca sadece sut verirsn

O kadar iyi anlıyorum ki sizi resmen hastanede mamayı içince kendi çocuğuma sinirlendim o anki psikoloji gerçekten çook zor o ara bide memeyi de almamaya başladı ondan çok korktum ama çook şükür şimdi iki memeden emiyor üstüne mama veriyorum bazen sütüm daha fazlaysa daha az içiyor bazen de daha fazla hiçbişey onların sağlığından önemli değil ama şu etrafın algısı insanın psikolojisini bozan onlar

Hayırlı olsun , Allah analı babalı büyütsün
5. Gün götürdük bizde :) doğumdan sonra taburcu olana kadar kontrol eden doktoruna randevu ayarladilar bize de görürdük sarılık için kontrol etti
Sen kesin doğurmuşsundur diye girdim yok yine doğurmamışsın hadi bakalım 02.02 geliyor mu dersin
Kizlar kizcemin doktor kontorlunden geldik. Gaz icin ne yapabiliriz dedim hicbi sey dedi. Aradigim cevap tsk.
Bugün bütün günümüz gaz sancısıyla geçti zar zor uyudu miniğim biraz biraz
22 yaşındayım 40 gün dışında anne sütü almamışım çok şükür eksik biryerim yok, herhangi bir sağlık sorunumda yok ben doğduğu günden beri mama destekli gidiyorum günde 1 defada olsa veriyorum ben kızıma kötülük yaptığımı düşünmüyorum anne sütüm hiç olmasaydı hep mama verirdim bu beni seni kötü anne yapmaz eldeki imkanlar neyse onu kullanmalıyız sütümüz şuan için yetmeyebilir o yüzden destekli gitmekte fayda var Sen iyi bir Annesin ağlama üzülme bebeğin için ne gerekiyorsa onu yap

Hayırlı olsun 5. Günden bildiriyorum hepsinin aynısını bizde yaşadık. Şuan kakası daha altın sarısı, cisi de daha belirgin. Uyku durumu da aynıydı şuan daha normal ilk günler baya baygın gibiydi. Yine de sarılık takibi falan yapılır zaten ondan da olabilir.

Canim sutunun azalmasinin en onemli seyi stres yorgunluk. Cok tecrube ettm bunu. Bi arkadasimn annesi gtti diye stres yapinca bile sutu kesilmisti. Mama ver bebegine ve rahat ol sutun yine artinca sadece sut verirsn

bence 1-15.aya hepimizin mama sorunu bitecek. Bana da buttuunn hemsireler sutun var neden mama diip durdu. 2. gunun gecesinde 10% kilo kaybettigini soyleyip mama versek mi dedigimde sok gecirdiler. hemsirenin nasil kosup bi kucak dolusu hazir mama getirdigini ben biliyorum. Onlerinde halbuki bilgisar da hesapliyor ama bakmamislar. Kafaya cok takinca biseyi tersi oluyo. Asil amacim sahsen cocugumun saglikli ve tok olmasi. elalemin ne diyecegini onemsemiyorum hiiicc. meme konusunda da elimden geleni yapiyorum ki en onemlisi kafayi rahat tutmak. uyumak, ruhen dingin olmak. cok cok isterim hep anne sutu vereyim ama yoksa napicaz?

cnm gaz konusunda bir-iki sey yapiyorum nacizane kekik cayi gunde 2 kupa, ayaklarimi hep sicak tutuyorum. bir de emzirirken veya mama verirken sik sik gazini cikartmaya calisiyorum.

Bende hep sıcak tutuyorum ayaklarımı gaz çıkarmada da bir sıkıntısı yoktu aslında emzirirken alttan bol bol çıkarıyordu yavrum galiba benim yüzümden dün dayanamayıp bir tane portakal yedim sanırım o yaptı bende de gaz sıkıntısı oldu çünkü kimyon çayını denedim kekiği de deneyeceğim teşekkür ederim

ay dur kekik degil kimyon kafa gitmis bende

Kız yok nerde Bende tık yok beklemedeyim

Ya bisey sorucam sence bana ne tavsiye edersn. Benim bebegm doyuyo bence cnk uyuyo. 2 3 saat uyuyo en azndan yani. Ama kilo alimi cok degil gunluk 22 gram almis. Doktor sutunu sagip ver dedi. Smdi o emdikten snr sagiyorm bazen 25 ml bazen 40 ml cikio. Bgn sadece 2 kez sagabildm smdi o 60 ml.i verip snr da meme verdm ama bu sefer de kustu. E smdi doyan cocuga da mama vermek ne kdr mantikli kilo alsn diye. Cok surumcemede birakio bu konu beni dr mama demedi ama ben kararsizim

Nacizane tabi ben olsam napardim diye dusununce; Bence doyup uyuyosa zorlamaya gerek yok da kilo alimi biraz dusuk diye ben olsam mesela normalde 30 ml veriyosam, 10 ml daha verir denerdim arttirmayi.Tekrar icerse bir 10 ml daha. Yani birden 30dan 60a cikmak yerine deneye deneye ortalama bir deger bulurdum. Kusmadan ne kadar cok icebilir diye. Mama demediyse hic verme tabi. Zaten anne sutuyle doyan bebege mama gerekmez ki, ne guzel iste.

Cevap veren arkadaşlara teşekkürler bakalım pazartesi kontrolümüz var o zamana kadar ayılma seansları ve emzirme döngüsü devam bir de anne sütü alan bebekleriniz ilk hangi gün kustu doğumdan sonra?

Acaba ilk sut ile midesi dolup yagli son sute ulasamiyor mu? Emzirmeden once 20cc kadar sagsaniz, sonra emzirseniz, sonra daha da icerse sagdiginizi verseniz nasil olur acaba

Kızlar bebeğim 2-3 haftadır hasta, burnu akıyo öksürüyor, bende aynıyım, tam iyileşti derken iki gündür bebeğimin yine burnu akmaya ve öksürmeye başladı, sanırım emzirirken kızımı terletiyorum, özellikle gece ben çok terliyorum, dikkat ettim kolum tam sırtına geliyo ve oda terliyor sonra üşüyo, şimdi küçük yastıkla emziriyorum,

Kızlar tek tek yazamadım. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Mesajlarınız benim için çok kıymetli. İnsan yalnız olmadığını bilmek istiyor İnşallah bu süreci sağ salim atlatırız. Bebeğim aç kalmasın da gerisi mühim değil. Süt yetmedikçe mama desteği vereceğim artık. Çünkü benim de uyumam lazım böyle zombi gibi yaşayamam Gelişmelerden haberdar ederim sizleri tekrar teşekkür ederim hepinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…