Malesef canım hiç sancıları hissetmedim en güzel yanı buydu ıkınmakda zorlamadı çok yorucuydu sadece bebeğin çıkış anında canım yandı birtek benim çatı kemiklerim falan çok rahatmış her kontrol eden doktor şaşırıyordu hatta ilk söyledikleri çok rahat doğum yaparsın oluyordu doğum yapmadan önce hep soruyorlardı sen doğum mu yaptın diye o kadar rahatmış ama 2 doğumumdada öyle olmadı açılma 8cm olunca bebek kendini itmeyi bırakıyor ve ben saatlerce o son andaki gibi güçlü ıkınmak zorunda kaldım oda yetmedi üstten bastırdılar. Bu doğumumda son 2 saat boyunca her sancıda üstümde 2 ebe ile ıkındım sen düşün. Kaslar gevşemiş haliyle. Sarkma şuan içşn ileri boyutta değil dışarı çıkan kısım rahmin uç kısmı biraz araştırdım forumdada okudum bunu yaşayanlara hep aynısı söylenmiş tekrar çocuk düşünülüyorsa hemen ameliyat edilmiyor4 5 saat seni ikindirdilarmiAh çok üzüldüm beni son 10 dk ikindirdilar sadece. Ben herkese ayni müdahale ediyorlar sanıyordum normal doğumda
Canim yeşillikli birsey yedin mi oda kaka rengini etkiliyor anne sütü ile beslenen bebeklerde sarı yeşil kanka normal sayılıyor. Instagramda guncel anne var cocuk doktoru elif hanım çok güzel paylaşımlar yapıyor takip etmeni öneririmKızlar günaydın
Gece kızımın kakasında yeşil kaka da gördüm biraz neden oluyor acaba?
Tam sayfa adını yazar mısın canımCanim yeşillikli birsey yedin mi oda kaka rengini etkiliyor anne sütü ile beslenen bebeklerde sarı yeşil kanka normal sayılıyor. Instagramda guncel anne var cocuk doktoru elif hanım çok güzel paylaşımlar yapıyor takip etmeni öneririm
Bizimde 5 e yaklaştı kilosu.. Bezde çok şükür 5 tane kaldı bugün biterGeçen hafta 5 kiloydu.
Canım sen bilirsin ama sleepynin 2 numarası iz yapıyor bizde. Stok yapmadıysan 3 deneyebilrsn eper sleepy kullanıyorsanBizimde 5 e yaklaştı kilosu.. Bezde çok şükür 5 tane kaldı bugün biter2 ye geçeceğim
EvetSiz aşı oldunuz mu? Bide regl için erken değil mi? Ben ilk doğumda 9 ay kadar regl olmadım. Süt hormonu buna engel olabilir bazılarında.
Evet canım bendr de oluyor normal olduğunu düşünüyorum.
Benim eşimi tarif etmişsin. Gece uyku moduna girince sistemleri kapanıyorben bunu ilk çocuktada yaşadım ondan alışkınım. Ama gündüz çok yardımcı sabahta kalkıp işe gidiyor kızmıyorum. Çok ağlarsa söylerim sadecr
Canım ilk günler bende kimseye vermedim ama o her emzirmede kucakta diye illa ki alışıyor boşuna yorma kendini kucak isteyen kendi kendine duramayan çocuksa ne yapsan boş. Eşim.sevmek istiyordu yernde sev diyodum yani
Bu konuda bir şeyler yazmak istedim, kendi çözümlerimi en azından sonuçta hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Benim bebrğimde gündüz bir kaç saat kesintisiz uyuyor bu bana dinlenme fırsatı veriyor, bebek uyurken evdeki yemek dahil hiçbir iş umurumda değil. Bunu yaptığım için dinleniyorum ve sinirlerimin daha sağlam olduğunu düşünüyorm, ama kalkıp iş yaparsam tam oh bitti dediğimde zaten bebek uyanıyor, ne onla ilgileniyorm ne kendimle bu sefer. Size de işleri aksatmanızı tavsiye ediyorum. 2. si emziğe alıştı kritik anlarda emzik benim kurtarıcım oldu, abisi amamsız şekilde duyulmak istiyor bazen ve ben kardrşi emzikle oyalanırken ona zaman ayırıyorum. Ağlarken abisine (4.5 yaş) kardeşin ağlamaya başladı o ağlarken üzülüyorum susturmak için ne yapabiliriz diyorum? Kendi çözümlerini sunarken o da ilgilendiği için biraz ortam yumuşuyor. Baba gelir gelmez kardeşini veriyorum ve ben abiyle ilgileniyorum 1 saat. Abi arada yine huy değişiklşğine gitti ama ben hep çözüme ortak etme ve suygularını konuşarak çözmeye çalışıyırum. Sağlıklı şekilde atlatırsak kalıcı sorunlara yol açmayacağını bir süre sonra alışacağını düşünüyorm. Sling zorunlu yapılması gereken işler konusunda 3. Tavsiyem beraber iş yaabiliyorsunuz. Ve çok eski bir yöntem, güvenli bağlanmayı arttıracağını düşünüyorum. Neden evden çıkmıyorsunuz? Artık havalar ılındı, ben her darlandığımda arkadaşalrım ya da anneme geçiyorum. İyi geliyor. Bebeği ana kucağına koyuyorum abi.zaten kendi geliyor. Misafir gelecekse herkese haber ediyorum bana birer çeşit yapıp gönderiyorlar, yapacak kimseniz yok mu ya da istemek adetiniz mi değil bilemiyorum ama yapacak kimsem olmasaydı bir çay bir hazır kurabiye ile ağırlardım. Maksat ağırlamaktır bence. Tüm bunları ilk çocukta daha ağır yaşadım ama çocukla yaşamaya alışmak 2. De daha kolay bence ilkinde daha zorlamıştı beni. Babası gece kalkamayacağını söyledi, bende 12.30 da uyuduğu için 10.30 gibi emzirip kendisine veriyorum ve uyumaya gidiyorum, 2 saat uyumak hatta bazen bebek uyuduysa 3 saat olabiliyor beni gece için hazırlıklı tutuyor ve gece zombiye dönüşmüyorum. Bazen bebek sakin oluyor 9 da uyuyor abimizde zaten hep 9 da uyur o zamanda eşimle film seyredip arada vakit geçiriyoruz bu da çok iyi geliyor. Niyetim akıl vermek değil, yaşadıklarımı yazmaktı belki bir faydası dokunur.
Tam bitti diyemem ama bağıra çağıra kendi hallediyor işini 15 dkda. Bizim 3.aya girince böyle rahatladı. Ama tabiki bazı günler uykudan uyandıran gazlar olmuyor değil sadece işini kendi halledebiliyor maksimum 15 dkda o kısmı iyi oldu. Bizimki dehşet gazlıydı bu arada prematüre olduğundan bağırsaklar normal yenidoğandan daha da ince ve anne karnında yararlı bakterileri eksik almış oluyor. Doktor muayenesinde bile gazdan iki büklüm duruyordu. Probiyotik toparladı ben de bol kimyon çayı falan tükettim o aralarYa ne guzel ne zaman bitti gaz sorunu sizin daha 4. Ay gelmeden bitmis
Sling 4 kilo olana kadar rahattı ama 4’ü geçince çok zorlandım özellikle 2’li kilolarda efsaneydi. Kanguruya da koydum onda da kafası falan sabit durmadığından bir de kalçasına çok yük biniyormyş gibi hissettiğimden rahat olamadım. 5 aylık olana kadar rahat olamam gibi onda. Ben mecbur salıncağına koyuyorum bagi’nin mama sandalyesi&salıncak olan bir ürününü aldım elim ayağım resmen her yere taşıyorum her koyduğumda 1 saat oyalanıyor onda doğduğundan beri. Hele o ağlama krizlerinde susturan tek şey olduKızı okula göndermedik daha 2 yıl daha kreşe gidecek bu sene evdeyim nasılsa diye bir de okuldan eve hastalık taşımasın evde küçük bebek olacak diye göndermedik.
Kanguru var da daha küçük diye koymuyorum sling deneyeyim bi de olmazsa, kullanan var mı?
Yani tamam uyumasın bütün gün dicem ama anakucağında falan da oyalanmıyor ki bütün gün kucağımda.
Bamyadan oldu o zaman sağolCanim yeşillikli birsey yedin mi oda kaka rengini etkiliyor anne sütü ile beslenen bebeklerde sarı yeşil kanka normal sayılıyor. Instagramda guncel anne var cocuk doktoru elif hanım çok güzel paylaşımlar yapıyor takip etmeni öneririm
Simdi uyuduBen de dogru durust uyumadm
Onceki gece 5te uyanmisti dun de 5e kdr dogru durust uyumadi zombi gibiydm 5te uyudu 7de kalkti yine
9 gbi gazini cikardi artik uyur dedm yine uyumadi
Niye bukdr zor bnlarin uyumasi
Bizde de surekli cis çıkarmaya basladi 2 no uzun sure tutmadığım haldeCanım sen bilirsin ama sleepynin 2 numarası iz yapıyor bizde. Stok yapmadıysan 3 deneyebilrsn eper sleepy kullanıyorsan
Mustela kullanıyoruz canım bizBebekleri nemlendirmek için ne kullanıyorsunuz kizlar
Bebekleri nemlendirmek için ne kullanıyorsunuz kizlar
Sorma bizimde çıkıyor sinir oluyorum bende uzun tutmuyorum tutsam ne olcak kim bilirBizde de surekli cis çıkarmaya basladi 2 no uzun sure tutmadığım halde
Kiyafet değiştirmekten bi hal oldum
Birde hic sevmiyor
Sanki bi yeri kesildi
Bas bas bağırıyor degisirken
Bir paket daha var bi 50 tane kaldı mecbur kullanıcam
Losyonu mu sütü müMustela losyon kullanıyorum. Başta kokusu çok ağır gelmişti alıştım. İyi nemlendiriyor.
Başka marka da alacaksanız losyon olmasına dikkat edin.
doktorlar losyon öneriyor genelde yoksa bebek yağı olabilir demişti.
Bziim d aynı yüzünde ki sivilcemesi kirmixiliklwr arttı yediklerimiz mi dokunuyo Muş yanağı degdik e arttiyir sonra geçiyor başka yerinde cikiyor ne yapacağızKızlar dün 1ay kontrolümüz vardı çok şükür herşey yolunda gaz ilacı başladık 4250gr olmuş kilosu boyunu olcmedi üç ayda başlıyorum ölçmeye dedi sünnet için ilk 3 ay öneririm dönmeler başlamadan rahat toparlar dedi birde yüzünde kırmızılıklar vardı alerjiye benziyor yediklerini mutlaka dikkat et süt alerjisi de olabilir başka alerjide test yapmıyoruz şuan sonuç doğru çıkmıyor dedi ilerleyen zamanlarda gidişatı na göre çocuğun bakıp karar veririz dedi
Canım dr bana mama baslamustı ama once meme ver sonra mama ver demıstı.Kızlar size soruyla geldim
Şimdi bebeğim üç gündür biberon almiyordu mama değiştirdi. Şükür az da olsa aldı ama çok az içiyor 30 CC sonrası ağlıyor meme vermedim aç kaldı gene az aldı biberondan
Şimdi ben ne yapayım önce mama sonra meme yaptım gene az içti mamadan memeyi kessem oda olmaz nasıl bir yol izleyeyim he bu arada acaba gaz için verilen ilaçlar yapabilir mi biberon reddini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?