2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Hangisini kullanıyordun sen canım?
Ben bıraktım gaz damlasını sadece d vitaminini vericem artık.
2 hafta kullandık aman aman bir değişiklik olmadı.
Tüh d vitaminini unuttum bugün Sab simplex verdi doktor bitkisel dedi. Sabah akşam 10 damla. Gazını daha iyi çıkarıyor gece uykusundan önce de dikkat ettim kakasını yapıp uyuyor

Kanguru için erken değil mi daha bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın bnde de kanguru var ama üç ayda başlanıyor diye biliyorum
Bana da doktor kızım zamanında 3 aydan önce önermiyorum demişti 3 aydan sonra kullanmıştık
Oğlanda da yine doktora sorup başlicam kalça çıkığı da var ya belki sıkıntı olur.

Kızlar az önce süt artırma yöntemlerini okurken "breast compression" diye bir tabire denk geldim, aslında çok basit bir şey ama belki benim gibi acemi olup bunu bile bilmeyenleriniz vardır diye size de yazıyorum. Memeye baskı uygulayarak süt çıkışını kolaylaştırabiliyormuşuz, sağım yaparken denedim tam makine çekerken memeye baskı yaptım hakikaten süt miktarı biraz arttı. Emzirirken çocuğun aktif emdiği esnada memeye baskı yaparak sıkıtırmayı, çocuk emmeye ara verdiğinde bırakmayı öneriyorlar. Videosunu da ekliyorum. Dediğim gibi çok basit bir şey ama birinin bile işine yarasa kardır. Videonun adı "breast compressions with dr jack newman".

Canım sen bebisi gece uyanmasıni beklemeden alıp emziriyor musun

Bana da doktor kızım zamanında 3 aydan önce önermiyorum demişti 3 aydan sonra kullanmıştık
Oğlanda da yine doktora sorup başlicam kalça çıkığı da var ya belki sıkıntı olur.
Bende aynı şekilde kızımı üç ayda koymuştum doktor o şekilde demişti ama bunda şimdi burda koyanları okuyunca olabiliyormu dedim bnm ki bayagida iyi oturaklı ama daha kalça ultrasonu da cekilmedik biz

Bunu ben yapmıştım bir kaç kere. Yani bilmeden yapmışım

Yumruğunu emmeyi de yeni icat etti
Yatakta yumruğunu emerek mızıklanınca acıktı diyip hemen alıyorum
Aslında elleriyle keşfetmeye başladılar dönemleri gereği her şeyi emiyorlar

Bunu bilmiyordum da ben de masaj yapıyorum bazen emzirirken memeye. Bebek emerken yukardan aşağı doğru masaj yapıldığında sütün kanallara yapışan yağlı kısımları aşağı inip bebeğin yağlı sütü içmesi sağlanırmış.

Anam zaten tazyikli sıktırsam boğarım çocuğu
Sertleşen yerlere öyle yapıyorum emzirmenin sonuna doğru.

Benim kızımda yapıyor sanki midesi ağzına geliyor da kendini kurtarmak için mi yapıyor ne. Normal bir şey gibi geldi bana
Benimki bunu yapmaktan uyuyamamisti bu sabah. Gazdan oluyo bence. Kucagimdan yerine koyuyodm ogurecek gibi oluyodu alip sirtina vurunca da kustu hep bi turlu uyutamadm

Peki kaç saatte bir alıp emziriyorsun veya mikirdanip uyanma belirtisi verince uyanmadan mi hemen alıp emziriyorsun
Saate bakmıyorum canım acıkınca zaten ağlıyor alıp emziriyorum. Uyanmıyor ağlasa da meme ağzına girdiği an uyumaya devam ediyor.
Ufak tefek mızırdanmaları hık mıkları olursa ellemiyorum hiç.

Kızlar tiken tiken olunca cocuklarin sırtı oyle kaliyor mu
Bende az once yıkadım biraz ovdum ama bisi çıkmadı
Cok mu ovmak lazım

Kızlar tiken tiken olunca cocuklarin sırtı oyle kaliyor mu
Bende az once yıkadım biraz ovdum ama bisi çıkmadı
Cok mu ovmak lazım
Hafif bastırarak saat yönünde ovunca çıkmıştı benim ama su dökmekle falan akıp gitmedi almamak gerekiyormuş kendi dökülecekmiş. Sabah baktım hala sırtında duruyolardı
Bi de sırtın her yerinden çıkmadı sadece belirli bi yerinden çıktı biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…