2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Böcek gibi omzuma konup uyuyor çok seviyorum

Bir devrin kapanip baska devrin acilmasi tüm bildiklerimizi unutacaz .Meme redleri ,uyku bozukluklari düzen bozulmalari ve daha bir cok sey .
Ağzından yel alsın kız mübarek gece yok ya benim ilkinde 4. Ayda tam düzene girmişti uykuları.

Kalanın Yeşil olma sebeplerinden biri de bebeğin ağırlıklı olarak onsutle beslenmesiymis. Sütun tayzikli gelmesi de bebeğin daha çok onsutle beslenmesine ve kakasını yeşil olmasına neden olabiliyormuş.
Bilmiyordum ama olabilir çnk çok sık görüyorım
Nasıl oldu
Sabah 7:30 da emzirdim 9:30 da uyuttum sallayarak. Acaba kaçta acıkıp ağlar onu deniyorum gündüz acıkma aralıklarını çözmeye çalışıyorum 2 saatten uzun mu tok duruyor acaba gündüz
3 saate çıktı bizim emme aralığı. Gecede 4 5 saati buluyor ilk uykudan sonrası
Bi nefes alsaydık kaçıncı ay başlıyor diş çıkarma diş ağrısı kaşıntısı için güzel bir tarif var paylaşıyorum
6. Ayda başlıyor. O karanfil yağıda zehir gibi bir şey bende var
Ramazanda oruç tutacak mısınız?
Canım ilk çoculta 40 ı çıktı ramazan girdi hepsini tuttum adette olmadık diye sütüm çok az azalıyodu yani sahur iftar çok destekli yersen tutuluyor birde haziran orucuydu. Geçen sene hamileykende tuttum 30 gün. Bu senede tutarım bir aksilik olmazsa.

Bugun 2. Ay kontrolumuz vardı. Rota ve Menenjit ıcın 3. Ayda konusalım dedı, göz muayenesini yaptı dr retinaya bakıyoruz tümör vs var mı dıye.
En ideal Sunnet zamanı 1-2 yaş dedı kafam karıstınormalde daha erken yaptırın yoksa 6 dan sonra demiyorlar mı?
D. Vıtamını vıtasanol kullanıyordum sımdı dr ocean 400 tek puf ya da 3 damla dedı. Bıfıdrop kullanıyordum 1 aydır Probıyotık 3. Ay bitimine kadar kullanalım fayda gorduysen dedı kı kesınlıkle gorduk faydasını. Paylasayım ıstedım sizlerle fıkır acısından

Bizde vitasanol kullanıyorduk şimdi ocean aldık bir fıs gazda çok problem yaşamadığımız için çok şükür probiyotik gerek yok tekrar almaya dedi

Sünnet 2-6 yaş arası önerilmiyor bildiğim kadarıyla

Bı de kızlar erkek cocuklarında banyoda Sunnet derisini zorlamadan hafıfce ittirerek Temizlenmesını saglamak gerekiyormuş ben bılmıyordum benım gıbı bilmeyen vaarsa arastırsın canlar

Bir devrin kapanip baska devrin acilmasi tüm bildiklerimizi unutacaz .Meme redleri ,uyku bozukluklari düzen bozulmalari ve daha bir cok sey .
Daha ne kadar bozulabilir bir düzen acaba bizim hiç düzen yok bir gün iyiysek öbür gün kotuyuz atak bitiyor düzen oturuyor pat öbür atak
Ben ctesi günü yaptiriorum cnm sünneti doktorumuz erken önerdi bizde erken istiyorduk bakalım nasıl olacak

Size ne ilaç verildi bizde çok kötü kulak çekiyo saç çekiyo ağrıyo belliki pedifenle toz ilaç verdi bize 10 gün kullancaz bakam inşallah tez zamanda geçer çok zor yırtıyo
Bizim sorunumuz kulak değil atak haftası çıktı :/ ondan ötürü bir ilaç kullanmadık… çok geçmiş olsun

Bı de kızlar erkek cocuklarında banyoda Sunnet derisini zorlamadan hafıfce ittirerek Temizlenmesını saglamak gerekiyormuş ben bılmıyordum benım gıbı bilmeyen vaarsa arastırsın canlar
Ben de bilmiyordum hiç duymadım annemlerden falan bunu. Ama mantıklı olabilir o deriyle içindeki pipi arasında idrar kalıyordur enfeksiyon yapmasın diye. Geçen hafta oğlum sünnet oldu resmen pipiden büyük deri alındı. Bir doktora sormak gerekir o yıkama durumunu yanlışlıkla hasar verilmesini de aman

Ya kızlar sizinkiler de ellerini emiyor mu gören bu çocuk aç kalmış der emziriyorum koyuyorum yerine uyuyo on dk sonra kalkio ellerini emio kilo alımı iyi süt var eminim doyuyo bu nedendir emzikte almio
Ellerini tanımaya çalışıyor ilginç ama bebekler doğduğunda ellerinin kendine ait olduğunu bilmezmiş o yüzden elleri kafasına çarpıp uyanırmış 2-3 aylıkta ellerini tanımaya başlıyor o yüzden ağzında elleri

Kızlar 51 günlük çocuğum 3 saatte 1 yiyor artık gece uykusu çok bölünmesin diye 4 saatte çıkarsam sıkıntı olur mu acaba zor uyanıyor yedirmekte zorlanıyorum 4 saat olsa biraz acıkır iştahla yer diye düşündüm bu konuda bilgisi olan yönlendirirse sevinirim

Doktor bir haftalikken dogum kilosunun uzrine cikmis uyandirmana gerek yok uyku da yemek kadar onemli bebek icin dedi. Ben uyandirmiyorum 3 haftalik bebegimi. Bir kac defa 4-5 saat uyuyup emmedigi oldu, uyaninca emdi. Benim tartmama gore 21 gunde 800gr almis.

Hanimlar yardimci olursaniz cok sevinirim

4. Ayda uyku gerilemesi var diye biliyorum ki uykumuz zaten bozuk bizim
Ağzından yel alsın kız mübarek gece yok ya benim ilkinde 4. Ayda tam düzene girmişti uykuları.
Ağzından bal damlıyor düzene girer inşallah bizimde ya
Kilo alımı iyiyse olabilir dedoktoruna danış bence.

Kızlar günaydın sizi aylardır okuyorumdur ama üye olmaya üşendiğim için bir türlü yazamadım. Sonunda geldim. Gelme sebebim de kaka 3 gün olacak yapmıyor bebo. Normalde her gun 2-3 yapardi sonra bir gün 1 kere yaptı simdi de 3 gun olacak tik tok. Başına gelen var mıdır?

Acıkınca kendi uyanır normalde. Doktoruna danış ona göre denersin. Seninki uykucu maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…