- 13 Mayıs 2021
- 3.498
- 5.702
- 108
Hic bilmiyorum 0.8 mg Folik miktari ama 0.4 mg yetiyor galiba belki de ondan. Doktorum onerdi Decaviti ama dun konustum icmeseniz de olur cok sart diil dedi. gece icmeyi denicem o da olmazsa birakicam. Ishalim gunlerdir bana iyi gelmedi galiba
Kullanmıyorum. Bulantım hiç olmadı neler yediğimi yazsam şaşarsınVallhi kacirmisim yazdigini gorsem kac haftadir cekiyorum. Daha onceki gebeligimde elevit kullanmistim bu kadar sikinti yasamamistim, bu da onun muadili diye aklima gelmedi valla prospektus okumak gebelikten dedim ama iste. Peki suan vitamin vs olarak hicbir sey kullanmiyo musun? Ve bulantin yok mu
Sizinki erken belli olmuş maşallahBen oğlumda 11+3 te ikili test zamanında %90 erkek demişti hatta bu da pipisi demişti doktorum bacaklar açıkti terbiyesiz uşagın.Hiç değişmedi ama çalıştığım hastanede arada bı giderdim usg ye haftam olmuş 16 kız gibi derlerdi
Ve hala bacak açık uyumasını sever
Slm cnm6 haftalıkken karından usg de sağda duruyorsa kız solda duruyorsa erkek diyorlar ama bu teori bazılarında tutmamış tabi yaradan daha iyi bilir
İştahı açık olanlar için normal cnm gece bile kalkıp yemek yiyorumKızlar merhaba herkese. Kalp atışı için bekleyenlerdenim salı günü inşallah gideceğiz doktora duymak içinYalnız ben bı şey soracağım size, ben gün içerisinde aşırı acikoyorum yani kahvaltidan kalkıyorum yarım saat so nRa bidaha yemek istiyorum bı seyler. Bu normal mi sizce ? Çok şaşırıyorum
Benim kanamam oldu ama doktora gittigimde kalp atışı zayıflamıştı zaten iki hafta öncesinde gelisimi durmuş yani kanama başladığında zaten benimki düşük olmaya baslamis. Bence cok takılmayın bu konuya üzmeyin kendinizi suan en son kontrolde sağlıkliydi buna odaklanin hergünü stresle geçirmeye gerek yokKızlar hastaneye ne sıklıkla gidiyorsunuz burda kalbi duran bebişleri okuyunca biraz tırstımdoktor 12. Haftada çağrıyor kalb durmasının ne gibi belirtileri oluyor ki kanama felan mı
Doktor mu verdi acaba bu vitaminleri bana folik asit dışında birşey verilmedi
Maasallah maasallahKullanmıyorum. Bulantım hiç olmadı neler yediğimi yazsam şaşarsınkorkumdan ses etmiyorum kendi kendime nazar ederim felan diye ama dediğim gibi vitaminlere bakıyorlar ya tüm vitaminlerim iyidi yoksa bende bişeyler yapardım. Ben üzülüyorum bulantım var kusmam var yazanları görünce. O haplardan alınan vitaminler yediklerimizden aldıklarımız kadar etkili değil. Benim kanım hep düşüktür mesela oğlumdada çok düşüktü kan ilacımı sonuna kadar kullandım ikişer ikişer hemde yükselmedi bir türlü. Pekmez asla sevmezdim ne zaman pekmez yedim kan değerim düzeldi . Haa ama benim haddim değil hap içmeyin demek. Doktora danışmak en sağlıklısı.
hangisini kullanıyorsunuz?Normalde de vitamin kullanan bir insandım ben gebelikten sonra doktor kullandıklarını kes bu iki markadan birinin alabilirsin demişti o şekilde birini tercih etmiştim .Koca hap
Yok tabi onu birakirim ama folik alirim onu pek riske atamam. Iyot ve selenyum da onemli benim icin. Iyot mesela desteksiz cok zor normal gidadan almak..Eğer değerlerinizde bir eksiklik yoksa 0,4 mg öneriyorlar.
Bence Gece içtiğinizde geçmezse değiştirin tamamen bırakmak yerine.
A.selam canım bende tam olarak bilmiyorum ama karşımıza alarak bakıldığında yorum yapılıyor bebeğin konumu değil plasantanın olduğu yer önemliymiş ben anlamıyorum plesanta nerede oluyorSlm cnmacaba ultrason resmini kendimize çevirerek mi bakacağız , karşıdan gördüğümüz şekilde mi onu anlayamadim
Inşallah canım belki dogumdan sonra burda bi grup kurarız birbirimize destek oluruz tecrubelerimizi paylaşirız maşallah sende baya kilo vermissinYok canım yok fark yok maalesef . Zaten birde başörtülü gördükleri zaman bir tarafları kalkıyor .
Aynen yurtdışında daha zor . Müslüman görmek istemeyen yobazlar .
Hiç sorma bende Ahmet apa yapıp 92 kilodan 62 kiloya düştüm sonrasında biraz aldım 67-68 aradı gidip geliyorum derken hamile olduğumu öğrendim . Doğumdan sonra verilir inşAllah. Sıkma canını .
Höst demeye fırsat vermiyorlar ki . Hepsi şerefsiz . İnsan ister endişeleniyor . Tamam söyledi normal olduğunu ama yinede içim rahat etsin dedim gittim . Ama insanlıktan çıkışmışlar bunlar . Zaten düşerse düşer dedi . Zırt pırt gelip gitmeyin dedi . Gerizekalı .
Sizin mesajınızı alıntılayarak merahaba demek istedim:) ben de 3 mayısta kürtaj oldum. 9. hafta rutin kontrolüne gittiğimizde 8. haftada bebeğimizin kalbinin durduğunu öğrendik. O gün sanırım hayatımda geçirdiğim en zor günlerden biriydi. Sonrasında bebekten alınan parçayı genetik teste gönderdik ve embriyoda kromozomsal bir sıkıntı olduğu anlaşıldı. Yani tamamen tesadüfi ve şanssızlık. Burada okuduklarım bana ümit verdi, şimdi ilk adetimi oldum ve umarım hayırlı vakitte ben de tekrar sizinle aynı duyguları yaşayabilirim, herkes evladını sağlıkla kucağına alsın inşallah. Ama naçizane bir tavsiyem şudur ki, hayata gelecek nasibi olan bebek bir şekilde tutunuyor anneye, nasibi yoksa da ne kadar iyi doktora gidilirse gidilsin ne kadar dikkat edilirse edilsin o kalp duruyor. O yüzden keyfini çıkarın yaşadığınız duygunun ve olabildiğinde stresten uzak kalın.Aynı şeyleri yaşadım seninle canım dün gibi hatırlıyorum kurtaj sonrasi hemen hamile kalmama çok şaşırmıştım ve üźuldüm digerinin kalbi durdugu icin cok korktum buda oyle olur diye her ultrasona girerken kalbim yerinden çıkıcak gibi atıyodu o korku gercekten çok zor ama geldi geçti çok sukur sende stres yapma hersey olacagına varır .Benim bebegimin kalbi durmustu
ilk gebeliklerdeki düşükler tırnak içinde SIRADAN düşük olarak adlandırılıyor ve bu yüzden genelde araştırma önerilmiyor. ama ben özel hastaneye gittiğim için doktorum parçayı gönderebilirz demişti ve genetik test yapıldı. Kromozomsal bir bozukluk çıktı embriyoda, örneğin down sendromu da kromozomun +1 fazla olmasından kaynaklanıyor ama bu bozukluk yaşamla bağdaştığı için bebek dünyaya gelebiliyor. Oysa bizim bebeğimizde çıkan kromozomsal bozukluk yaşamla bağdaşmadığı içi ilk 3 ayda düşükler yaşanıyor. Bu genetiksel faktörlerin tekrarlama gibi bir durumları olmadığını biliyorum, çünkü hepsi birbirinden bağımsız. Yumurta ve spermin birleşmesi esnasında hastalıklı olanlar birleşiyor ve bu tarz sorunlar çıkabiliyor olarak özetleyebiliriz yani, tamamen nasip işi. Genetik test normal çıksaydı bu sefer bizi araştıracaklardı doktorlar ama genetikte bebek zaten sağlıksız olduğu için gerek duymadılar. Yine de ben kan pıhtılaşması için vs test yaptırmayı düşünüyorum. Sakın kendinizde bir sorun aramayın şu aşamada, ya da nedne böyle olduğunu sorgulamayın. Kabul edin ve sabır gösterin. Allah en doğrusunu bilir biz bilemeyiz.Merhaba kızlar sizi etkilemek istemiyorum ama 9 haftalık bebeğimin kalbi durdu bugün öğrendim daha önce yaşan vardı sanırım. İlk gebelik olduğu için pıhtılaşma falan bakılmamıştı şimdi süreç ne olacak bebek incelenecek özel klibine gidiyordum devlet hemen inceleme yapıyor mu? Allah hepinize sağlıklı hamilelik ile sağlıklı bebekler nasip etsin
Hiç bir belirtisi olmadı bendei rutin kontrolde öğrendim.Kızlar hastaneye ne sıklıkla gidiyorsunuz burda kalbi duran bebişleri okuyunca biraz tırstımdoktor 12. Haftada çağrıyor kalb durmasının ne gibi belirtileri oluyor ki kanama felan mı
Ne guzel yazmissiniz. Ben de size katiliyorum. Insallah en kisa zamanda tekrar hamile kalir saglikla bebeginizi kucaginiza alirsinizSizin mesajınızı alıntılayarak merahaba demek istedim:) ben de 3 mayısta kürtaj oldum. 9. hafta rutin kontrolüne gittiğimizde 8. haftada bebeğimizin kalbinin durduğunu öğrendik. O gün sanırım hayatımda geçirdiğim en zor günlerden biriydi. Sonrasında bebekten alınan parçayı genetik teste gönderdik ve embriyoda kromozomsal bir sıkıntı olduğu anlaşıldı. Yani tamamen tesadüfi ve şanssızlık. Burada okuduklarım bana ümit verdi, şimdi ilk adetimi oldum ve umarım hayırlı vakitte ben de tekrar sizinle aynı duyguları yaşayabilirim, herkes evladını sağlıkla kucağına alsın inşallah. Ama naçizane bir tavsiyem şudur ki, hayata gelecek nasibi olan bebek bir şekilde tutunuyor anneye, nasibi yoksa da ne kadar iyi doktora gidilirse gidilsin ne kadar dikkat edilirse edilsin o kalp duruyor. O yüzden keyfini çıkarın yaşadığınız duygunun ve olabildiğinde stresten uzak kalın.
Ben ilkini Medicana’da yapmıştım. Yine oraya gidiyorum. Tüm doktorları iyidir.Kızlar bisey soracaktım. ANKARA da onerebileceginiz kadın doğum doktoru ve hastane var mi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?