2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Hic bilmiyorum 0.8 mg Folik miktari ama 0.4 mg yetiyor galiba belki de ondan. Doktorum onerdi Decaviti ama dun konustum icmeseniz de olur cok sart diil dedi. gece icmeyi denicem o da olmazsa birakicam. Ishalim gunlerdir bana iyi gelmedi galiba

Eğer değerlerinizde bir eksiklik yoksa 0,4 mg öneriyorlar.

Bence Gece içtiğinizde geçmezse değiştirin tamamen bırakmak yerine.

Kızlar hastaneye ne sıklıkla gidiyorsunuz burda kalbi duran bebişleri okuyunca biraz tırstım doktor 12. Haftada çağrıyor kalb durmasının ne gibi belirtileri oluyor ki kanama felan mı

Kullanmıyorum. Bulantım hiç olmadı neler yediğimi yazsam şaşarsın korkumdan ses etmiyorum kendi kendime nazar ederim felan diye ama dediğim gibi vitaminlere bakıyorlar ya tüm vitaminlerim iyidi yoksa bende bişeyler yapardım. Ben üzülüyorum bulantım var kusmam var yazanları görünce. O haplardan alınan vitaminler yediklerimizden aldıklarımız kadar etkili değil. Benim kanım hep düşüktür mesela oğlumdada çok düşüktü kan ilacımı sonuna kadar kullandım ikişer ikişer hemde yükselmedi bir türlü. Pekmez asla sevmezdim ne zaman pekmez yedim kan değerim düzeldi . Haa ama benim haddim değil hap içmeyin demek. Doktora danışmak en sağlıklısı.

Sizinki erken belli olmuş maşallah bizimki 16. Haftada da tam göstermemişti, doktor çikolata ye gel 10 dakika sonra dedi, sonra görmüştük

İştahı açık olanlar için normal cnm gece bile kalkıp yemek yiyorum 3 kg almışım 7 haftada 68 kg şu an 100 le bitiririz biz bu hamileliği

Kızlar hastaneye ne sıklıkla gidiyorsunuz burda kalbi duran bebişleri okuyunca biraz tırstım doktor 12. Haftada çağrıyor kalb durmasının ne gibi belirtileri oluyor ki kanama felan mı
Benim kanamam oldu ama doktora gittigimde kalp atışı zayıflamıştı zaten iki hafta öncesinde gelisimi durmuş yani kanama başladığında zaten benimki düşük olmaya baslamis. Bence cok takılmayın bu konuya üzmeyin kendinizi suan en son kontrolde sağlıkliydi buna odaklanin hergünü stresle geçirmeye gerek yok

Maasallah maasallah Benim de degerlerim normal cikti ama doktor verdi ama simdi de cok sart diil kullanmasaniz da olur dedi. Ben de kullanmicam bi sure bakicam nasil hissediyorum. Ben normalde cok guzel beslenirim. Saglikli beslenmek icin degil ama gercekten oyle severim. Paketli gida sevmem, canim cekmez. O yuzden belki de beni bana biraksalar daha iyi olacak ama yine de bazilari icin destek almak gerekir diye dusunuyorum mesela ben bir troid hastasi olarak iyot, selenyum gibi minarellerimin eksik olmamasi lazim gibi gibi.

Slm cnm acaba ultrason resmini kendimize çevirerek mi bakacağız , karşıdan gördüğümüz şekilde mi onu anlayamadim
A.selam canım bende tam olarak bilmiyorum ama karşımıza alarak bakıldığında yorum yapılıyor bebeğin konumu değil plasantanın olduğu yer önemliymiş ben anlamıyorum plesanta nerede oluyor

Inşallah canım belki dogumdan sonra burda bi grup kurarız birbirimize destek oluruz tecrubelerimizi paylaşirız maşallah sende baya kilo vermissin

Sizin mesajınızı alıntılayarak merahaba demek istedim:) ben de 3 mayısta kürtaj oldum. 9. hafta rutin kontrolüne gittiğimizde 8. haftada bebeğimizin kalbinin durduğunu öğrendik. O gün sanırım hayatımda geçirdiğim en zor günlerden biriydi. Sonrasında bebekten alınan parçayı genetik teste gönderdik ve embriyoda kromozomsal bir sıkıntı olduğu anlaşıldı. Yani tamamen tesadüfi ve şanssızlık. Burada okuduklarım bana ümit verdi, şimdi ilk adetimi oldum ve umarım hayırlı vakitte ben de tekrar sizinle aynı duyguları yaşayabilirim, herkes evladını sağlıkla kucağına alsın inşallah. Ama naçizane bir tavsiyem şudur ki, hayata gelecek nasibi olan bebek bir şekilde tutunuyor anneye, nasibi yoksa da ne kadar iyi doktora gidilirse gidilsin ne kadar dikkat edilirse edilsin o kalp duruyor. O yüzden keyfini çıkarın yaşadığınız duygunun ve olabildiğinde stresten uzak kalın.

ilk gebeliklerdeki düşükler tırnak içinde SIRADAN düşük olarak adlandırılıyor ve bu yüzden genelde araştırma önerilmiyor. ama ben özel hastaneye gittiğim için doktorum parçayı gönderebilirz demişti ve genetik test yapıldı. Kromozomsal bir bozukluk çıktı embriyoda, örneğin down sendromu da kromozomun +1 fazla olmasından kaynaklanıyor ama bu bozukluk yaşamla bağdaştığı için bebek dünyaya gelebiliyor. Oysa bizim bebeğimizde çıkan kromozomsal bozukluk yaşamla bağdaşmadığı içi ilk 3 ayda düşükler yaşanıyor. Bu genetiksel faktörlerin tekrarlama gibi bir durumları olmadığını biliyorum, çünkü hepsi birbirinden bağımsız. Yumurta ve spermin birleşmesi esnasında hastalıklı olanlar birleşiyor ve bu tarz sorunlar çıkabiliyor olarak özetleyebiliriz yani, tamamen nasip işi. Genetik test normal çıksaydı bu sefer bizi araştıracaklardı doktorlar ama genetikte bebek zaten sağlıksız olduğu için gerek duymadılar. Yine de ben kan pıhtılaşması için vs test yaptırmayı düşünüyorum. Sakın kendinizde bir sorun aramayın şu aşamada, ya da nedne böyle olduğunu sorgulamayın. Kabul edin ve sabır gösterin. Allah en doğrusunu bilir biz bilemeyiz.

Kızlar bisey soracaktım. ANKARA da onerebileceginiz kadın doğum doktoru ve hastane var mi??

Ne guzel yazmissiniz. Ben de size katiliyorum. Insallah en kisa zamanda tekrar hamile kalir saglikla bebeginizi kucaginiza alirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…