2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ya bu vitamin olayı beni düşündürüyor bana folik asit ve d vitamini hariç hiç bişi hala vermediler
Folik asit bıraktırdı bana 12.haftada.
Ferrum
D vit
İnnate verdi işte.
Benim demirim düşük ama belki ondan vermiştir.
İnnateyi de balık tüketemediğimi söyleyince verdi.

Folik asit bıraktırdı bana 12.haftada.
Ferrum
D vit
İnnate verdi işte.
Benim demirim düşük ama belki ondan vermiştir.
İnnateyi de balık tüketemediğimi söyleyince verdi.
Bende balık ağzıma sürmem dur bakım 9 unda randevum sorayım ne dicek
Sadece haftada 2 gün et vs demisti dengeli beslen vs klasik cümleler işte

Evlere sığamayan bir ben mi varım
Kızım 3 buçuk aylıktı balkona ilk defa çıkardığımda ama kışın doğmuştu benimki de.
Bu ikincide o kadar sakınmam diye düşünüyorum, kalabalığa girmeden hava soğuk bile olsa, iyi giydirerek hava alması iyi aslında bebeklerin.

Tabikide iyi ancak evi güzel havalandirmak bana daha cazip geliyor hele ki pandemi süreci var şuan hayatta çıkarmam misafir bile kabul etmem belli kriterler dışında
Yasaklar kalktı evet ama virüs bitmedi sonuçta balkon vs tabi çıkar ama kalabalık asla die düşünüyorum
Ben böyle diorum hergun çıkarmisim

Ben kırmızı et, tavuk, balık hiç yiyemiyorum. Ayda bir iki defa zorla işte bebeğe faydası olsun diye.
Kırmızı et kıyma vs yerimde tavuktan öğrendim bende çok fena ağzıma suremiyorum zorrrlaaa a oda sonuç çıkarma oluyor genelde. Balık zaten senelerdir yemem

Kızımı aralıkta doğurdum, sürekli dışarıdaydık beraber
Online alışverişi seviyorum ben, olmayanı gönderiyorum geri. İndirimleri takip etmek de daha kolay oluyor.
aynen ben bayılıyorum yıllardır mağazadan alışveriş yapmamış olabilirim. Bazen mesela zarada giyip bakıyorum bişeyleri beğeniyorum sonra bakıyorum kasada çok sıra var neyse ben beklemiyim diyorum çıkıp app üzerinden online söylüyorum hem de depodan temizi geliyo=)

Selam kızlar ben 2 buçuk 3 kilo civarı almışım bile. Çok fazla galiba şu aşama için. Sizler be durumdasınız? Ben galiba baya bi kilo alıcam gebeliğimde.

Ben 300-400 gram kadar + oluyor şimdilik .Kilo fazlalığım olduğu için dikkatli beslenmek zorundayım .Oğlumda da yine kilolu hamile kalmıştım ama şimdiki kilommdan daha fazla kilo ile hamile kaldım 9.5 kg alarak gebeliği tamamladım .

Normalde ilk 3 ay fazla kilo almamaya dikkat edin derler ama eğer kilo problemin yoksa boşver ye

Ben kırmızı et, tavuk, balık hiç yiyemiyorum. Ayda bir iki defa zorla işte bebeğe faydası olsun diye.
Doktorum hamilelikte iyi beslenmeyi su sekilde anlatti bana ,paylasayim istedim , tabi benim aksamlari bulanti oluyor hafif pek uygulayamiyorum, ama yapabilen yapsin isterim
Kahvalti en gec 8.30
Iki dilim ekmek , yumurta, buyuk kalip bir peynir(beyaz peynir), zeytin, ve yesillik, cay 1 bardak, bal kaymak abanmak yok dedi..
10.30: 1 bardak sut yaninda bir avuc ceviz findik badem kaju ne varsa
12.30 ogle yemegi: izgara et /tavuk balik hindi ya da 1 porsiyon sebze yemegi, yaninda cacik yogurt yesillik eger yemekte pirinc makarna varsa ekmek yok..eger bulantim var hic birsey yiyemem dersen o zaman en azindan bir corba.
15. 30: 1 porsiyon meyve( portakal suyu 1 bardak icersen bosu bosuna 800 kalLirsin, portakal suyunu shot icer gibi ic dedi) sadece 1 porsiyon meyve dedi, ya da meyveli yogurt..
Aksam; en gec 20.30da oglenoldugu gibi yemek.
cok acikirsan 22.30 gibi ara ogunde tukettigin birsey
Haftada en az 1 er kere kirmizi et , tavuk yada hindi , haftada 2 defa kucuk ve buyuk balik.
lahmacun kebap pizza hamburger bunlarin hic birinin faydasi yok canin cok cok isterse az miktarda tuket ama heleki lahMacun pide kiymasi tam pismeme ihtimali olan gidalardan uzak dur dedi. Dip balik yasak, pasta , dondurma yeme dedi . Eger bunlara kaptirirsan kendini hem bebegin sagliksiz beslenir hemde dogum sonrasi buyuk bir mideyle basbasa kalirsin dedi.

ideali buymus ama ben sahsen 2 aydir balik yemedim hic , eti de ayni sekilde cok az yiyebildim, aksam yemeklerim sacma sapan geciyor,cunku tiksiniyorum hala yemeklerden, 10 gun onceye gore gelisme var tabi.. zamanla oturacak umuyorum.

Ben bu düzeni tutturamam gibi ya. Özellikle 8.30 da kahvaltı çok zor baştan bitiyor benim için.

Tavukta çok tüketmeyin bence .Yani organikler hariç tabi ki.

Olması gereken de doktorunuzun açıkladığı şekilde.
İlk 3 ay doğru düzgün beslenemedik bulantılardan, inşallah bundan sonra daha sağlıklı besleniriz.

Ben bu düzeni tutturamam gibi ya. Özellikle 8.30 da kahvaltı çok zor baştan bitiyor benim için.
Ben sabah bulantilariyla 6 da uyana uyana alistim mecbur :)) biraz kati bir plan,ekmek su bu yok, hatta ben bununla kilo veririm dedim, eger ara ogunleri atlamazsan acikma krizlerin olmayacak ve bebek de iyi beslenecek dedi.. bir de bu plan 12. Haftadan itibarenmis ondan oncesi icin ne yiyebilirsen artik bulantidan, hic bir onemi yok, zorlama kendini demisti, hayatta kal yeter :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…