- 13 Mayıs 2021
- 3.498
- 5.702
- 108
Merhaba kızlar bilgisi olan veya doktor tavsiyesi almış olan var mı ? Kahveyle alakalı ben aşırı kahve bagımlısı biriydim günlük dozum 4-5 filtre kahve espresso veya soguk buzlu bol sütlü kahve tüketiyordum fakat şuan tüketmiyorum ama canım çok istiyor zaten bi damla nerdeyse kahve gerisi süt çocuğa verirmiş gibi düşünün, amaç aromasını tatmak ve aşırı baş agrısı çekiyorum zaten bu bagımlılıgım yüzünden 3hafta kafamı kaldıramadım yataktan. Şimdi ise ne yapcam bilmiyorum çok canım istiyor içsem bir bardak bol sütlü buzlu sorun olur mu sizce doktorlarınız ne dedi
Benim araştırdığım kadarıyla hamilelerde günlük kafein 200 mgı aşmamalı. 1 fincan türk kahvesinde ortalama 60mg kafein varmış, 100 ml espressoda 212 mg varmış yani içtiğimiz tek shotlar anca 30 ml flndır onlarda da yaklaşık 65 mg kafein oluyor. onun dışında çayda sanırım açık içersen 30-40 mg kafein var. 1 kutu kolada 33 mg, 100 gram sütlü çikolatada yaklaşık 20 mg. Bunları hesaba katarak aldığın kafeini hesaplayıp içebilirsin. Benim doktorum yasaklamadı hatta mide bulantısına iyi gelir bile demişti. Ben günde 1 fincan türk kahvesi ve 1 bardak çayı geçmemeye çalışıyorum çoğunlukla.Merhaba kızlar bilgisi olan veya doktor tavsiyesi almış olan var mı ? Kahveyle alakalı ben aşırı kahve bagımlısı biriydim günlük dozum 4-5 filtre kahve espresso veya soguk buzlu bol sütlü kahve tüketiyordum fakat şuan tüketmiyorum ama canım çok istiyor zaten bi damla nerdeyse kahve gerisi süt çocuğa verirmiş gibi düşünün, amaç aromasını tatmak ve aşırı baş agrısı çekiyorum zaten bu bagımlılıgım yüzünden 3hafta kafamı kaldıramadım yataktan. Şimdi ise ne yapcam bilmiyorum çok canım istiyor içsem bir bardak bol sütlü buzlu sorun olur mu sizce doktorlarınız ne dedi
bana doktorum günde bir fincan türk kahvesi içebilirsin demişti. bir fincan türk kahvesinden daha hafif olur senin anlattığın şekilde buzlu kahve. gönül rahatlığıyla iç canım bişi olmazMerhaba kızlar bilgisi olan veya doktor tavsiyesi almış olan var mı ? Kahveyle alakalı ben aşırı kahve bagımlısı biriydim günlük dozum 4-5 filtre kahve espresso veya soguk buzlu bol sütlü kahve tüketiyordum fakat şuan tüketmiyorum ama canım çok istiyor zaten bi damla nerdeyse kahve gerisi süt çocuğa verirmiş gibi düşünün, amaç aromasını tatmak ve aşırı baş agrısı çekiyorum zaten bu bagımlılıgım yüzünden 3hafta kafamı kaldıramadım yataktan. Şimdi ise ne yapcam bilmiyorum çok canım istiyor içsem bir bardak bol sütlü buzlu sorun olur mu sizce doktorlarınız ne dedi
ablanınki yüksek riskli mi çıktı canım? dün bana da doktor riskli dedi telefonda, bu akşam gidip görüşeceğim. başka test yaptırmayı düşünmüyorum dörtlü test var doğum paketimde onu yaptırırım sadece.Kizlar benim ikili testim normal çıktı çok şükür .Riskli çıkanlar olmuş okudum .Yazmak istedim.Ablam 1 ay önce doğum yaptı .Onun da ikili testi riskli çıktı ve doktoru perinatologa yönlendirdi.Ayrintili ultrason için .Ayrıntılı ultrasona girdi ve normal çıktı her şey ama içine kurt düştü bir kere .Yine de doktor test yaptırın gibisinden konuşmuş .Nifty testi yaptırdı tam 7.000 TL ödedi ve sonuç risk yok .Bu ikili test güvenilir değil gerçekten .O zaman araştırdık ve riskli denilenlerin çok çok azı riskli çıkıyor .O da yüksek riskli denilenlerin düşünün .Ben bunların akıl karistirmaca ve para tuzağı olduğunu düşünüyorum .Nifty testini ben yaptırır mıydım perinatolog normal dediyse yaptırmazdim.
ahh ya kıyamam sana cnm çok üzüldüm serum iyi gelir umarım en kısa zamanda düzelirsin. Geçmiş olsunKızlar selam, bazılarınızın bildiği gibi kusmalarla başım dertteydi. Son zamanlarda günde 10 dan fazla kusmaya başladım, pzt günü şiddetli kusmadan sonra kan boşaldıyüreğim yerinden çıktı, düşük yapıyorum sandım, hemen apar topar hastaneye geldik. Bebekte çok şükür bi sıkıntı yokmuş. Biraz güçsüz kalmış dedi doktor. 3 gündür serumlar yiyorum ilaçlar alıyorum. Şuan herşey yolunda Kanama gebelikte olabilirmiş normalmiş. Tabi baktırmakta fayda var. Yaşayan arkadaşlara bilgi babında yazayım dedim.
Kusma fobisi olan biri olarak okurken bile içim çekildiKızlar selam, bazılarınızın bildiği gibi kusmalarla başım dertteydi. Son zamanlarda günde 10 dan fazla kusmaya başladım, pzt günü şiddetli kusmadan sonra kan boşaldıyüreğim yerinden çıktı, düşük yapıyorum sandım, hemen apar topar hastaneye geldik. Bebekte çok şükür bi sıkıntı yokmuş. Biraz güçsüz kalmış dedi doktor. 3 gündür serumlar yiyorum ilaçlar alıyorum. Şuan herşey yolunda Kanama gebelikte olabilirmiş normalmiş. Tabi baktırmakta fayda var. Yaşayan arkadaşlara bilgi babında yazayım dedim.
geçmiş olsun canım insallah çabuk toparlarsınızKızlar selam, bazılarınızın bildiği gibi kusmalarla başım dertteydi. Son zamanlarda günde 10 dan fazla kusmaya başladım, pzt günü şiddetli kusmadan sonra kan boşaldıyüreğim yerinden çıktı, düşük yapıyorum sandım, hemen apar topar hastaneye geldik. Bebekte çok şükür bi sıkıntı yokmuş. Biraz güçsüz kalmış dedi doktor. 3 gündür serumlar yiyorum ilaçlar alıyorum. Şuan herşey yolunda Kanama gebelikte olabilirmiş normalmiş. Tabi baktırmakta fayda var. Yaşayan arkadaşlara bilgi babında yazayım dedim.
Çok geçmiş olsun canım. Tekrarı olmaz inşallah.Kızlar selam, bazılarınızın bildiği gibi kusmalarla başım dertteydi. Son zamanlarda günde 10 dan fazla kusmaya başladım, pzt günü şiddetli kusmadan sonra kan boşaldıyüreğim yerinden çıktı, düşük yapıyorum sandım, hemen apar topar hastaneye geldik. Bebekte çok şükür bi sıkıntı yokmuş. Biraz güçsüz kalmış dedi doktor. 3 gündür serumlar yiyorum ilaçlar alıyorum. Şuan herşey yolunda Kanama gebelikte olabilirmiş normalmiş. Tabi baktırmakta fayda var. Yaşayan arkadaşlara bilgi babında yazayım dedim.
ahh ya kıyamam sana cnm çok üzüldüm serum iyi gelir umarım en kısa zamanda düzelirsin. Geçmiş olsun
Kusma fobisi olan biri olarak okurken bile içim çekildi. Rabbim yardımcın olsun. İnşallah ilaçlardan serumlardan sonra bir daha yaşamazsın. Ben çok çok üzülüyorum bunları okuyunca .
geçmiş olsun canım insallah çabuk toparlarsınız
Allah razı olsun kızlar, şuan halen hastanedeyim ama iyiyiz çok şükürBerk Çok geçmiş olsun canım. Tekrarı olmaz inşallah.
Canım ben doktoruma telefonda sordum kanama yoksa büyüme ağrısıdır, dinlen, magnezyum al geçmezse gel bakalım dedi. Benim ekstradan bacaklarım da ağrıyor çok. 2 gündür burdaki yağmurdan diye düşünmüştüm ama baktığımda hamilelikte magnezyum eksikliğinin tüm belirtilerini yaşıyorumTabi kide söylerim canım merak etme içini ferah tut sen herşey gayette güzeldir bence ilk çocuk mu senin
Enfeksiyondan bel karın çok ağrıyor kızlar akıntınızın renginden de belli olurAynı sıkıntıları 2 haftadır bende çekiyorum dün doktora gittim yeni bir doktordu biraz salak çıktı ilgilenmedi bile soramadım yarın tekrar başka doktora gitcem ona detaylı sormayı düşünüyorum çünkü çok şiddetli kaşık ve karın agrısı yanı sıra bel agrısı çekiyorum bende fakat nedenini bende bilmiyorum umarım kötü birşey yoktur bence olsa kanama vsde olur belkide kese baskı yapıyor şuan organlara büyümek için yer almak için onun acısıdır
Kesinlikle, ve ben gecen sene tam pandemi basladiginda hamile kaldigim icin gunde 10 keree kusmama ramen seruma gitmiodm pandemi korkusundan. O yuzden simdi 3 kere kussam bile hemen seruma gidiyormAllah razı olsun kızlar, şuan halen hastanedeyim ama iyiyiz çok şükür
Bunları anlatmak istemezdim fakat aramızda bu tarz şeyleri yaşayan arkadaşlara örnek olsun istedim. 10 defa kusmak normal l değil çünlü, mutlaka ilaç serum vs desteği lazım. Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin
Canım çok geçmiş olsun, 13. Haftadan söylüyorum 12 bittikten sonra baya baya azaldı ama bitmedi, İki gündür yine bi artış var ama bunaltmıyor, seninde az kalmış inşallah giderek hafiflerKızlar selam, bazılarınızın bildiği gibi kusmalarla başım dertteydi. Son zamanlarda günde 10 dan fazla kusmaya başladım, pzt günü şiddetli kusmadan sonra kan boşaldıyüreğim yerinden çıktı, düşük yapıyorum sandım, hemen apar topar hastaneye geldik. Bebekte çok şükür bi sıkıntı yokmuş. Biraz güçsüz kalmış dedi doktor. 3 gündür serumlar yiyorum ilaçlar alıyorum. Şuan herşey yolunda Kanama gebelikte olabilirmiş normalmiş. Tabi baktırmakta fayda var. Yaşayan arkadaşlara bilgi babında yazayım dedim.
Benimde ilk başta tuzlu ne varsa canım çekti. Bide ekşi erik yedim sonra kaldı şu an ara sıra yiyorumMerhaba hanımlar,
doktoruma sordum ama o yanıt verene kadar size de sorayım dedim.
8 haftalık hamileyim. Canım hep tuzlu yemek istiyor. Tuzlu ayran, tuzlu çorba, tuzlu salata. Bunları yedikten sonra kendimi daha iyi hissediyorum. Sizin doktorlarınız sizi tuzlu yememeniz konusunda uyardı mı? Yoksa daha çok baştayız şimdi ne yersek yiyelim mi?
Merhaba canım bu ikili test nasıl oluyor doktormu istiyor zorunlu olarak ya da biz kendimiz yaptırıyormuyuz? Benimde haftaya kontrolüm varArkadaşlar merhaba herkez iyidir umarım. Ben bugün kontrolden geldim 2li test için gitmiştim. Çok şükür doktor bi sıkıntı görmedi herşey normal dedi cinsiyetimizde belli oldu erkekmiş
Bu arada hayırlı olsun . Allah sağlıklı kucağına almayı nasip etsin.Arkadaşlar merhaba herkez iyidir umarım. Ben bugün kontrolden geldim 2li test için gitmiştim. Çok şükür doktor bi sıkıntı görmedi herşey normal dedi cinsiyetimizde belli oldu erkekmiş
Bende zaten magnezyum ve potasyum hastalıgı var o yüzden hamileligim normalden daha ağır ve kötü geçiyor ne kadar vitaminleri alsamda yeterince yükselmiyor malesefCanım ben doktoruma telefonda sordum kanama yoksa büyüme ağrısıdır, dinlen, magnezyum al geçmezse gel bakalım dedi. Benim ekstradan bacaklarım da ağrıyor çok. 2 gündür burdaki yağmurdan diye düşünmüştüm ama baktığımda hamilelikte magnezyum eksikliğinin tüm belirtilerini yaşıyorum
Akıntı hiç yok fakat ilk çocuğumda kanda enfeksiyon çıktı çok tedavi gördüm fakat bir türlü nedeni çözülemedi ve geçmedide birde potasyum magnezyum hastasıyım kötü geçiyor malesef ağırlarla uğraşmak zorundayım sanırımEnfeksiyondan bel karın çok ağrıyor kızlar akıntınızın renginden de belli olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?