Merhaba, ben 10. Hafta ile 15. Hafta arasında en az 2 günde 1 baş ağrısı çektim, bazen hergün, hala tekrar başlayacak diye korkuyorum. Parol ara ara kullandım ama fayda etmedi, bulantıkesicilerden zofer baş ağrımı arada kesiyordu onu da tabi sürekli kullanmadım, 4 ,5 kere acilde serum aldım. Bunu çok sık yasadım, ve sonunda bulantı kusma da eslik ettiği için doktor Emar cektirdi, birsey cıkmadı
Östrojen den kaynaklandığını düşündüler, bazı hamilelerde böyle bir durum oluyormuş maalesef. Tavsiye edebileceğim, arada işime yarayan yaptığım şeyler şöyle,
Ağrı başlangıcında bir tane Türk kahvesi, normalde alışkanlığım yok , ama bir kaç defa ağrımı bastırdı.
Bana hep soğuk suya kafamı sokmamı söylediler, bu ben de işe yaramadı, ağrım kaş ve göz üzerine yoğunlaşıyordu, ben de tam tersi ağrıyan bölgelere sıcak su tuttuğumda daha iyi hissettin. Bir de ağrıdan ağladığım zamanlarda ordaki ağrımın azaldığını gördüm, sinüzitle mi alakalı , yoksa ağlayarak gerginliği mi attım , yoksa o anda zaten ağrı mı geçecekti zaten bilmiyorum.
Baş ağrısı için botox gebelikte yapılamıyormuş, akupunktur diyorlar denemedim, bir nörolog iğneyle hormon bezine mudahele etmekten bahsetti , güvenemedim. Kısacası hmilelikte bazı kadınların hormonla baş ağrısı artıyor ama , benim gibi çok ağrıması durumunda doktorlar endişelenip , emara bakmak isteyebiliyorlar. Bunu doktorunuzun kararvermesi lazım. Çünkü önce annenin sağlığı önemli.
son olarak bir nörologa gitmeden önce , ağrınızın yeri şiddeti uzunluğu hakkında bin birçeşit soru soruluyor. Size tavsiyem hemen baş ağrısı günlüğü tutun, hatta bu soruları internette de bulabilirsiniz. Ben artık tutuyorum. Ağrı nasıl başladı şiddeti, yayıldı mı ne tarafa geçti aynı yerde mi bunlar tanı için çok önemli, umarım atlatırsnız