Peki montessori yatak ve beşik konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu aralar çoğu kişi yatak öneriyor. Anne yanında kullanılacak olan dışında ikinci bir beşiğe gerek yok gibi düşünülüyor sanırım. 6. aydan sonra yere yakın olan o montessori tipi yataklar kullanışlı oluyor mu acaba?
Merhaba, acaba hamilelikte bacaklarında varis oluşan var mı? Normalde hiç yokken 16. haftadan sonra varis olmaya başladı bende. Doktor genellikle doğumdan sonra azalıyor ve geçiyor, gün içinde bacaklarını yukarı kaldırıp uzan başka şeye gerek yok, dedi. Önceki hamileliklerinde veya şimdi benzer şey yaşayan var mı, bir önlem filan aldınız mı merak ettim.
aslında birçok endokrin doktoru T4 daha önemli olduğunu vurguluyor. benim doktorum yeşim erbil. internetten bakabilirsin kendisini uzmanlık alanı. bende 15 yıldır öyleyim ama son zamanlarda farklı farklı şeyler söyleniyor. aklım çok takıldı.
Canim kadın dogumcular troid değerlerine karışmıyor. Dahiliye doktoru ile görüşün diyor. Eğer daha önceki değerinizi göre yeni troid değeriniz artmissa bence dozun da ayarlanması gerek. İhmal etmeyin bu konuyu. Ben normalde troid hastası değilim ama hamileliğimde artıyor ne yazikki. İki aydan fazla oldu levotiron kullanali. En son troidim normale dönmüştü ama dahiliye doktorum devammm Taki doğuma kadar dedi. Her sabah kahvaktidan yarım saat önce içmeye devam ediyorum.
aslında benimde hep kontrollü gidiyor ama bu sefer benimde kafam karıştı. endokrin doktorum TSH değerinden önemli T4 değerin diyor. bu yüzden beklediğimden farklı bir yorum yaptı. olmadı başka bir doktorada görüneceğim.
Geçmiş olsun. Kalp damar cerrahisi bölümüne mi gittiniz? Kadın doğum doktoru önemsemedi ama bende de olabilir belki. Hamilelikte herhangi bir tedavi uygulanmıyor o zaman size doğumdan sonra dediklerine göre. Varis çorapları vs var ama kullanıyor musunuz siz o tür bir şey?
Geçmiş olsun. Kalp damar cerrahisi bölümüne mi gittiniz? Kadın doğum doktoru önemsemedi ama bende de olabilir belki. Hamilelikte herhangi bir tedavi uygulanmıyor o zaman size doğumdan sonra dediklerine göre. Varis çorapları vs var ama kullanıyor musunuz siz o tür bir şey?
Çok teşekkür ederim. Kalp damar cerrahisi dedi doğumdan sonra gel diye. Ayağımı gösterince doppler çekildim, teşhis öyle kondu. Şu an ilaç veremem dedi. Varis çorabı kullanabilirsin dedi ama ben kullanmadım. Şu an ayağımda renk değişimi kalmadı ama aklımda doğumdan sonra ihmal etmeden görünücem. Kadın doğumcuma da söyledim not aldı ama bir şey demedi bana da
Ben de henüz hiçbir şey almadım 21 haftaya girdim. Aslında son aylara kadar almam diyordum ama youtube'da oda düzeni, yenidoğan alışverişi videoları izleyince alasım gelmeye başladı. Yine de biraz daha bekleyeceğim. En karar veremediğim ise oda konusu. Çevredekiler bebek doğduktan sonra yap odasını, şimdilik bir beşik yeter diye tavsiye ediyor. Ben de şimdi erken ama 7-8 aylıkken filan güzelce odasını hazırlamak istiyor gibiyim. Sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz bebek odasıyla ilgili?
Ben bebek odasını bir yaşına doğru yapmayı planlıyorum. Nasıl olsa benim yanında uyuyacak bir yaşına kadar o yüzden gerek yok diye düşünüyorum. Sonrasında tabi uzun süre kullanabileceği bir oda tasarımına girecem. Bakalım inş doğru karar vermişimdir. Yaşayıp görecem
daha herhangi bi ödeme yapmadım ama kabul ediyorum yazdım, yüzde yirmiden fazla olmayacak diye gelmişti mail. hatta bugün bi tane daha geldi yanıtım için teşekkür etmişler bi de cumaya denk gelirse diye ek süre istemişler bişiler dio ama tam da anlayamadım valla
Valla test oluncada insanların kafaları karışmaya başladı zaten ölüme bi kulp bulunca ölüm değişmiyorkı Allah nefes almasını isteseydi alırdı ecel demişler doğru demısler şimdi benim arkadaşımında 8,5 aylık bebegı karnında öldü doktorun cevabı ben bılıyordum ölceğini mantıga bak doktorlarda herşeyı bılıyormuş gibi yapıyor bılıyorsan neden 8.5ay bekledın sebebi ise belli değil yok cocuk ozurluydude ondan öldü yok anne karnında boğulmuş ölünce arkasından salladı doktor ne dıcekti baska herkes kendının doktoru olmalı önce biz neden buraya yazıyor şöyle bı sıkıntımız var böyle sıkıntımız var dıye bırbırmızden destek alıyoruz .
testler olmasa kim bilir kaç anne adayı düşük yapardı ama:) mesela testle öğreniliyor kan pıhtılaşması sorununuzun olup olmadığı, ona göre kan sulandırıcı alıyorsunuz, veya halam tüm bebeklerini 7 aydan önce erken doğumla kaybetmiş rahim kısalığından, şuan öyle durumlarda ultrasonla bakılıp serklaj yapılıyor. tabi ki Allah ömür vermedikçe o bebek yaşamaz ama eskiye oranla çok çok daha iyiyiz bebek ölüm oranlarında. aman neyse güzel konulardan bahsedelim yaa
aslında birçok endokrin doktoru T4 daha önemli olduğunu vurguluyor. benim doktorum yeşim erbil. internetten bakabilirsin kendisini uzmanlık alanı. bende 15 yıldır öyleyim ama son zamanlarda farklı farklı şeyler söyleniyor. aklım çok takıldı.
tereddüt ettim şimdi sen öyle deyince çünkü benim tsh 3,61 çıktı doz yetersiz kalmış dedi yükseltti t4 istemeden. t4e en son ne zaman baktığını bile hatırlamıyorum. ben de kontrole gittiğimde sorayım bakalım inşallah gereksiz yere yükseltilmemiştir. Ama gebelerde tsh sınırı 2,5 diyorlar, 2,5 in üstündeyse t4e bakılsın yazmıyorlar. kafamkarıştı
gümrük vergisi yüzde 20ymiş toplam tutarın, ona göre hesaplayabilirsiniz. kabul ediyorum diye dönüş yaptım bir hafta on güne gelir heralde kargo bakalım:)
Bende seneye yaza oda yapmayı düşünüyorum. Evim çok küçük.
Bir odada sadece yatağım ve sifonyerim var. Diğer odada gardırop duruyor.
Şimdiden gardırobu odaya alsam bebeğin beşiğini yanıma alamam.
Bebeğe dolap almazsam eşyalarını koyacak yer yok. Her türlü sığamıyorum eve.
daha herhangi bi ödeme yapmadım ama kabul ediyorum yazdım, yüzde yirmiden fazla olmayacak diye gelmişti mail. hatta bugün bi tane daha geldi yanıtım için teşekkür etmişler bi de cumaya denk gelirse diye ek süre istemişler bişiler dio ama tam da anlayamadım valla
Aynı mailler bana da geldi...Bir sonraki aşamada 2-3 iş günü içinde türkiyede gümrüğe girecek ordayken tutarı ödeyeceksiniz yazıyordu...Herhalde daha gümrüğe gelmedi ürünler sizinde... Neyse bekleyelim sabırla henüz erken:)