2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ben zatrn tıroıd hastasıyım hamıle kaldıgım dan beri rezalet degerlerım 3nhaftada bir gıdıyorum sureklı doz ayarlıyorlar 2.5 un altında olmalı tsh ıhmal etmeyelım
merhaba ; bende normalde tiroid hastasıyım. bende 2 ayda bir değerlerimi kontrol ettiriyorum. bu ay tiroidim 4,17 çıkmış. tiroid doktorumla görüştüm 2,5 altı olması ve ilacı arttırmamız gerekmiyor mu dedim. ama bana T4 değerimin yüksek olduğunu ve tiroid ilacını azaltmam gerektiğini söyledi. kadın doğumcum değere yorum bile yapmadı. anlamadım. bende ilaç dozumla oynamadım ama hep aklımda bir şüphe(

İhmal etmemek lazım doktoruma soracağım teşekkür ederim

Alışverişlere başlandı mı kızlar?? Ben henüz birşey almadım. Hep bir sonraki kontrolden sonra alayım diyorum. Detaylı ultrasondan sonra inş başlayacam.
bu arada Meryem ana otunu nerden alabiliriz? Bende almak istiyorum ama aktarda bulabilir miyim ?

Canim kadın dogumcular troid değerlerine karışmıyor. Dahiliye doktoru ile görüşün diyor. Eğer daha önceki değerinizi göre yeni troid değeriniz artmissa bence dozun da ayarlanması gerek. İhmal etmeyin bu konuyu. Ben normalde troid hastası değilim ama hamileliğimde artıyor ne yazikki. İki aydan fazla oldu levotiron kullanali. En son troidim normale dönmüştü ama dahiliye doktorum devammm Taki doğuma kadar dedi. Her sabah kahvaktidan yarım saat önce içmeye devam ediyorum.

Kizlar her gece uyanip ayaga kalktigim zaman gözümün onu kararıyor biraz bekledikten sonra duzeliyo. Zaman zaman da basım donuyo gibi oluyo. Sizde durum nasıl.

18.hafta biterken sık kasık ağrısı şikayetim olmaya başladı hatta dün gece uykudan kalkacak kadar ama bebiş hareketlerini duyuyorum diye endişe etmedim.Oluyor mu sizde de ?

Tabi öyle
Sağlıklı bebeler doğuyor yaşıyor
Ama eskiden yarısı ölüyormus bebelerin
Babanemin 10 cocugu olmus
Yarısı ölmüs misal
Ben bir daha hamile kalırsam dr a filan gitmicem diyordum
Bak gittim bi suru sey çıktı
İyiki gitmisim diyorum simdi
Biz uzerimize duseni yapalimda

18.hafta biterken sık kasık ağrısı şikayetim olmaya başladı hatta dün gece uykudan kalkacak kadar ama bebiş hareketlerini duyuyorum diye endişe etmedim.Oluyor mu sizde de ?
Ya iki gundur benimde karnımda bir ağrı var
Sanki icerden etimi geriyolar gibi
Bende büyüdüğüne yoruyorum

Benimde ay sonu kontrolüm var, bir kere daha kız olduğunu göreyim de öyle başlarım dedim
Muhtemelen detaylı ultrason da yapar. Geç kalmış sayılmam haralde daha 20.haftadayım, hem havalarda biraz serinler sıcakta bir yere gidesimde gelmiyor işe gidip geliyorum anca :) Kafam da çok karışık nerden başlasam bilmiyorum büyük eşyaları en sona bırakacağım bebek odası, bebek arabası vs. gibi

O da bende çıktı hamilelikte ilac kullanıyordum ama bitti acaba surekli kullanacak miyiz? Carsamba dr a gidecegim ama bugun alıp kullanmaya devam etsem iyi olacak galiba
Kızlat tiroit problemi olan var mı?

ben tiroid hastasıyım 10 yıldır ilaç kullanıyorum. hamileliklerimde hep daha da artıyor ilaç ihtiyacı. kesinlikle doktor kontrolüne gidip kan vermeden ilacı bırakmayın bence, tiroid öyle bişey ki eksikliği bebek için çok tehlikeli. bir de ilaçlarınızı sabah kahvaltısından en az yarım saat önce almanız gerekiyor bazen doktorlar söylemiyor kadın doğumcular pek tiroidi bilmediği için, endokrin uzmanım bana tok karna aldığında o gün hiç ilaç içmemiş say kendini demişti ondan diyorum..

Bitkiler öyle masum değil. Ayrıca benzetilip başka bir türün toplanma ihtimali bile var.
Ben olsam bilmediğim bitkileri alıp kullanmam.
Merhaba kızlar meryem ana otunu deneyen varmı ? Fatma ana eli otuda deniliyor doğumu hızlandırdıgını ve açılmanın oldugunu duydum.
ben ilk doğumumda kullanmıştım , onu içmiyorsunuz veya bir yere sürmüyorsunuz zaten. dolayısıyla bitkilerin masumiyetiyle pek ilgisi yok, doğuma giderken suya koyuyorsunuz doğumdan çıkınca suyunu döküyorsunuz diye biliyorum ama tam detayları hatırlamıyorum ben doğumdayken annem yaptığı için:)

Ya iki gundur benimde karnımda bir ağrı var
Sanki icerden etimi geriyolar gibi
Bende büyüdüğüne yoruyorum

Evet ya öyle agrimda oluyor ama dün gece resmen regl sancısı gibi geldi ya üsüttüm ya da rahim yukarı çıkıyor o geriyor .Başka bir şey olmasın da detayliya da çok var daha çok merak ediyorum nasıl kızçem.

allah allah ben 10 yıldır hipotiroidim ama t4e çok nadir bakarlar, hep tsh ye göre doz ayarlaması yapyor benim doktorlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…