Herkese selam kızlar ben de 8 gündür covidim. Yalnız evdekiler aşılı oğlum dışında. Onlar henüz belirti göstermedi. Gösterirler mi? Sizin nasıl oldu covid olan arkadaşlar? Ben evde serbest dolaştım 8 gündür ama..
Ben bekliyorum. Canım atmanı
Erkek bebek hastane çıkışı dogru düzgün birsey bulamadım ya
Beyaz olsun istiyorum
Simdiye kadarda hep kiz seylerine bakmıştım
Erkek bebek alışverişi yapanlardan fikir bekliyorum
hastane çıkışı next de de var ama ben oran almadım.Kitikateden aldım yumusacık organık bir kumaşı var ekru ve mavi var erkeğe bak istersen hoşuna gider belki..
Merhabalar aramızda öğretmen anne adayları varsa bir akıl danışmak istiyorum arkadaşlar. Biliyorsunuz 31 inde okullar açılıyor. Ben 12 eylülde 24 haftalık olacağım. O zaman 24-32 arası Corona mazeret izni kullanacağım ama o samana kadar 2 hafta var bu süreçte ne yapayım? SiLer ne önerirsiniz
Bana rapor alın dediler hocam ,bende 31 ağustosta sabah rapor alacağım on gün kadar , sizde alabiliyorsaniz alin hocam , zaten çok az bir süreniz var 10+5 falan alsanız raporu yetiyor sanırım
merhaba sağlık ocağı dr u tetanoz aşısı canlı değil covid aşısıyla rada beklenmesi zorunlu değil dediği için 20+1 de tetanoz 21+1 de (ayrıntılıdan hemen sonra) 3. doz aşıyı oldum.
ilk ikisi sinovac olduğu için ve 3 doz inaktifin de koruyucu olduğu söylendiği için böyle seçtim.
eğer ilk ikisini sinovac olmasaydım muhtemelen 2doz biontech seçerdim .
yani sakıncası yok diye yazmak istedim.
Jetlag olduk iki gündür akşam yemeği yemiyoruz. Ama ben sabah 4gibi aç uyanıyorum. Şimdi az yulaf+süt mü yapsam, peynirli tost mu bassam? Sizce hangisi daha sağlıklı. Yer, biraz sonra da uyurum buyuk ihtimal
Kızlar 18.haftalık olduk fakat 1 hafta önce tekmeleri flan hissediyor gibiydim şimdi hiç yok sizde tekme durumu nedir doktora gitmeli miyim aceba kontrolüm 6sında ondan öncesinde randevu alsammı diye düşünmeye başladım şimdi.
Gerek yok gitmene he içim rahat değil doyorsan bılemem suan anca anca hissediyorum onlar içerde gayet keyifler yerınde 22.haftadayım düşün sakın kötü düşünme
Bebek hareketleri benim de bir gün çok oluyor bir gün azalıyor şuan bugün mesela kuduruk gibiler bi çikolata ye düz yada soluna yatıp dinle başlıyorlar hemen aşı konusunda galiba bi tek ben yaptırmıcam aşıyı hakkımızda hayırlısı olsun bakalım ne olacak
Herkese selam kızlar ben de 8 gündür covidim. Yalnız evdekiler aşılı oğlum dışında. Onlar henüz belirti göstermedi. Gösterirler mi? Sizin nasıl oldu covid olan arkadaşlar? Ben evde serbest dolaştım 8 gündür ama..
Geçmiş olsun canım benimde 10. Günüm biz eşimle yatakları falan ayırdık lavobaları da eşime bişey olmadı çok şükür aşısı vardı onunda onun haricinde bende evde dolaştım ama eşimle çok yanyana gelmemeye çalıştık
bugüne kadar aldığım kıyafetleri paylaşıyorum çoğu ebebek indiriminden tulumlar 35 5li takımlar 50-60₺ zıbınlar ve patikli altların tanesi 10-12 ₺ indirimdeyken almayı tercih ettim tekrardan yasaklar gelirse mağazaya falan gidemem diye erkenden aldım. 2 tane 75er ₺ lik carters tulum var. hm den de bir salopet bir de dışı pamuk olan astronot tulum aldım. doğuma yakın da yenidoğan ya da 0-3 ay uzun kollu zıbınlar alırım 6-7 daha yeter sanırım
ilk bebeğim kızım çok aşırı kusan bir bebekti 6 ay reflü geçmedi o sebeple ikinciye fazla fazla alıyorum.
aşılılara bulaşmıyor diye bir durum yok açıkçası aşılılara da bulaşıyor hatta belki onlardan size bulaşmış olabilir. genelde aşılılar süper taşıyıcı oluyor çünkü semptomsuz atlattıkları için.
Jetlag olduk iki gündür akşam yemeği yemiyoruz. Ama ben sabah 4gibi aç uyanıyorum. Şimdi az yulaf+süt mü yapsam, peynirli tost mu bassam? Sizce hangisi daha sağlıklı. Yer, biraz sonra da uyurum buyuk ihtimal
ben 2 ay önce gelinimizin ayrıntılı ultrasonuna eşlik ettim. Özel bir radyoloji kliniğinden almış. Doktor çok dikkatli baktı, asistanı ile tek tek herseyi not ettiler. Ellerinde bir checklist vardı, ona göre güzelce yaptı ultrasonu.
beni de ilk hamileliğimde drun radyologa gondermişti. Hiç perinatolog diye birinden haberim olmamıştı :)
Anladım .Ben de 19 unda oldum .Biraz korkuyorum .Bir an önce iki dozu tamamlamak istiyorum .O yüzden sordum Benim de 20 Eylül'de ikinci tetanoz .Acaba arada covid aşısını olsam 20 sinden önce sakıncalı mi
Ben bugün doktorumla konuştum, tetanoz ikinci dozu yaptırmayı beklemeden biontech i olabilirsin dedi, ben de bu pztesi bointech olacağım sanırım, artık fazla seçeneğimiz de kalmadı, istemiyordum olmak ama türkiyeyi sürekli kırmızı listeye alıyorlar..böyle de sürekli ha oldum ha olacağım diye düşünmek de çok sıkıntılı..
Kısaca tetanoz iki doz arasında da covid aşısı olabiliyormuşuz, sıkıntı yok dedi doktor.
Geçmiş olsun canım benimde 10. Günüm biz eşimle yatakları falan ayırdık lavobaları da eşime bişey olmadı çok şükür aşısı vardı onunda onun haricinde bende evde dolaştım ama eşimle çok yanyana gelmemeye çalıştık
Benim de evdekiler anne babam olunca endişelendim doğrusu.. ben atlattım çok şükür şimdi onlara bişey olur mu korkusu var. 8 günde olsa olurdu herhalde :/
aşılılara bulaşmıyor diye bir durum yok açıkçası aşılılara da bulaşıyor hatta belki onlardan size bulaşmış olabilir. genelde aşılılar süper taşıyıcı oluyor çünkü semptomsuz atlattıkları için.
Ben bugün doktorumla konuştum, tetanoz ikinci dozu yaptırmayı beklemeden biontech i olabilirsin dedi, ben de bu pztesi bointech olacağım sanırım, artık fazla seçeneğimiz de kalmadı, istemiyordum olmak ama türkiyeyi sürekli kırmızı listeye alıyorlar..böyle de sürekli ha oldum ha olacağım diye düşünmek de çok sıkıntılı..
Kısaca tetanoz iki doz arasında da covid aşısı olabiliyormuşuz, sıkıntı yok dedi doktor.
Ya ben de ayrintiliya gittim bugün .Doktor sen olma ne olduğu belli değil bu aşının bebek üzerindeki etkileri bilinmiyor .Yakın çevren olsun sen korun dedi.Yine uzaklaştım ben
bende doğum sonrası aşı olmayı düşünüyordum. hatta doktoruma konusunu bile açmıyordum ol demesin diye :)) ama bende bugün ayrıntılı için perintoloğa gittim. ve o biontech ol dedi. sonra kendi doktorumlada görüştüm oda olmamı ve ilk tercih biontech dedi ve direk gittim oldum. hatta birazda nezle gibiydim ama sorun olmaz dediler. virüsün varyantları sıkıntılı gibi sanki. son dönem hem gebelerde çok sorun olduğunu duydum. etrafımda herkes aşılı ama onlar ya bana taşırsa diye düşündüm. birde oğlum kreşe başladı onunda taşıma durumu olabilir.
bugüne kadar aldığım kıyafetleri paylaşıyorum çoğu ebebek indiriminden tulumlar 35 5li takımlar 50-60₺ zıbınlar ve patikli altların tanesi 10-12 ₺ indirimdeyken almayı tercih ettim tekrardan yasaklar gelirse mağazaya falan gidemem diye erkenden aldım. 2 tane 75er ₺ lik carters tulum var. hm den de bir salopet bir de dışı pamuk olan astronot tulum aldım. doğuma yakın da yenidoğan ya da 0-3 ay uzun kollu zıbınlar alırım 6-7 daha yeter sanırım
ilk bebeğim kızım çok aşırı kusan bir bebekti 6 ay reflü geçmedi o sebeple ikinciye fazla fazla alıyorum.
sen alışveriş olayını bitirmişsin :) benim il çocuğum erkekti buda erkek olunca pek bişi almam sanırım. zaten on çok kıyafet almıştım. birtek hastane çıkışı almak istiyorum.
Benim de evdekiler anne babam olunca endişelendim doğrusu.. ben atlattım çok şükür şimdi onlara bişey olur mu korkusu var. 8 günde olsa olurdu herhalde :/
Belki de onlardan bulaştı ama şimdi bende virüs çoğaldı onlar etkilenir mi korkusu var. Pek ayrı kalmadık çünkü 8 gündür.