2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ayrıntılı ultrason için radyoloji uzmanına mi gittiniz / randevu aldınız ya da perinatologa mi. Benim kontrol için gittiğim hastanede radyoloji uzmanı bakıyor. Ama emin d olamadım. Sizce hangisine gidilmeli ?
Canım benim salı günü var detaylı ulturason prof dr yapıcak dedi doktorum yani yine kadın doğum doktoru yapcakmış

Kızlar size birsey danısacağım hamile kaldıgımdan beri her gece nerdeyse kabus görüyprum böyle bisi yaşayan varmı acaba benim gibi ? Artık strestenmi anlamadım gitti

Tetanoz aşısı oldu mu herkes? Kararsız kaldım ben gerekliliği konusunda, mutlaka ol diyen de var olmasan da olur diyen de
ben iki sene önce iki doz olmuştum hamileliğimde, bu yüzden olmana gerek yok dedi doktorum. ama hiç olmamış olsam kesin olurdum. bir zararı yok sonuçta tereddüte mahal verecek

Ayrıntılı ultrason için radyoloji uzmanına mi gittiniz / randevu aldınız ya da perinatologa mi. Benim kontrol için gittiğim hastanede radyoloji uzmanı bakıyor. Ama emin d olamadım. Sizce hangisine gidilmeli ?

Esasen perinatologun alanına giriyor ama çok deneyimli bir radyologsa neden olmasın . Cihazlarin da kalitesi önemli tabi ki .

Ocak Şubat ayında sinovac oldum mecburi çünkü başka aşı yoktu o zaman .Sinovacin handikapi aşı tutmayabiliyor , temmuzda 3.doz biontech oldum. Sinovac in koruyuculuğu diğerine göre düşük diyor uzmanlar . Naçizane olacaksan biontech ol derim ama yine de doktorların nasıl degerlendiriyorsa o şekilde hareket et .İnan hiç bir belirtim yan etkim olmadı kol ağrısı hariç bu da kişiden kişiye değişiyor ,ananem 89 yaşında o da biontech oldu 3.doz maşallah kol bile ağrımadi .

benim doktorum da olmamı tavsiye etti çünkü bebeği boğmacaya karşı da koruyomuş. Tek doz yeter dedi ama ztn türkiyede 2 doz yapıyolarmış yurtdışında tek doz yapılıyomuş söylediği kadarıyla. Onu da 27. haftadan snra dedi

Kızlar size birsey danısacağım hamile kaldıgımdan beri her gece nerdeyse kabus görüyprum böyle bisi yaşayan varmı acaba benim gibi ? Artık strestenmi anlamadım gitti
hormonlardn oluyo sanırım benim iki hamileliğimde de ilk haftalarda oldu bu haftalarda görmez oluyorum. Zaten geçen seneki hamileliğim tam koronanın başına denk gelmişti o zaman her gün rüyamda kalabalıklara girdiğimi ellerimi yıkamadan avm'de yemek yediğimi fln görürdüm kabusa gel:) Yazık psikolojimize. Bu seneki kabuslarım daha farklıydı neyse ki

Ben ilk gebeliğimde radyolojiye gitmiştim. Gittiğim hastanede radyolog bakıyordu. Baya ayrıntılı incelemişti memnun kalmıştım.
Bunda malum sebeplerden dolayı perinatologa gittim. Normalde perinatolog falan bilmezdim bu gebeliğimde öğrendim..

Hım öyleyse Doktordan doktora fark varmış. Ben de hicc perinatolog bulamadım burada. Mecbur radyoloji uzmanına gidicem. İnsaAlalh iyi inceler

Ay sorma vallahi cok doğru lanet olsun bu koronaya ya dedigin gibi bi yere gitmeye korkuyorum rüyalarımda sürekli koronalı görüyorum bide annem dün demezmi bizim mahallede hamile kız vefat etti ayyyy varya dahada beter oldum bütün gece kabus gördüm ya (

Aslında bebeğin yeri normal göbek deliği in üstünde hep ama ayakta mı duruyor anlamıyorum hep vajinaya doğru içten tekme hissediyorum
23 haftalık olduk kızımı hiç yukarılarda hissedemedim Allaha şükür hep kasıklarımda geziyor tekme atıyor yalnız değilmişim

Canım ben de kararsızdım burada da paylastım hatta ama gecen hafta kadın dogum doktorum kesınlıkle bıontech olmalısın deyince karar verdım ama takıpte oldugum immunolojı dr sınovac olmalısın dedıgın ıcın arada kaldım tekrar haftaya gideceğim. Insallah kendimiz ve bebegımız ıcın en dogru olana karar verırız

Merhabalar bence herkeste etkisi farklılık gösterebilir. Ben 2 doz biontech oldum. İlkinde bişey olmamıştı, ikincisinde hafif bir ateş yaşadım bir gece. Dinlendim, sabah geçmişti. Olup da hiç sıkıntı yaşamayan çok var etrafımda. Ama tabii çeşitlilik çok olunca kafalar karışıyor. Ben deneyimimi paylaştım
Ben doktoruma hangsini olmalıyım diye sormadım. Direkt aşı size kalmış bir karar. Gebeyken olanlarda henüz bir sıkıntı gözlemlenmemiş demişti bana. İnsiyatif almadı.

ben de biontech oldm, ikinci dozda 3 gün ateşlenip evde yatsam bile korona olmaktan iyidir diye düşündüm. Sinovac fazla korumuyor deniyor özellikle bu yeni varyantlara karşı. Bir de aşı olsak da stres oluyoruz olmayıp korona olan da stres oluyo neticede koronayı sorunsuz atlatan da çok var çok şükür tabi ama koronadan dolayı komplikasyon yaşayan da çok var. Aşının kısa vadede komplikasyonları korona kadar çok değilmiş. İkisinin artı eksisine baktığımda olayım kurtulayım diye düşündüm. İlkinde çok şükür bir sıkıntı yaşamadım umarım ikincide de yaşamam. Herhangi bir ilaca karşı alerjim olsa belki biontech olmazdm.

Kızlar selam herkese,

Dünden bu yana içimde bir sıkıntı.. Öncesinde kıpır kıpır olan bebek nedense dünden beri bi hayli hareketsiz.. Bu normal bir durum mu ? Alıştırdı harekete şimdi ise neredeyse çıt yok ..

Ben perinataloguma sordum kesinlikle biontech olmalısın artık mutasyona uğradı virüs sinovac coronavirüs için yapılmış bir aşı biontech mutasyonlu virüste daha etkili dedi pazar günü ilk doz biontech oldum

Kızlar bugün tahliller ve tetanoz aşısı için sağlık ocağındaydım. Yarın da detaylı ultrason var. Bir şeyi merak ediyorum belki bilenleriniz vardır. Bebekler doğduktan sonra yapılan bazı testler ve aşılar var. Sağlık ocağında takibini yapıyorlar sanırım. Biz bebek doğunca özel sağlık sigortası yaptıracağız. Özel sağlık sigortası olunca sağlık ocağına gitmeye gerek var mı yoksa özel hastanede tüm bu işlemleri ve takibini yaptırabiliyor muyuz?

Selamlar,
Benim de bazen öyle oluyor. Bir gün cok hareketliyse diğer gün hiç hareket olmayabiliyor. Doktor böyle seyler olabilir demisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…