2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ne denir ne söylenir bilemiyorum basınız sağolsun acınızı kalbimden hissettim rabbim evladiniza uzun sağlıklı ömür nasip etsin size de güç kuvvet versin çok üzgünüm

Cok ama cok uzgunum, herkes gibi soyleyecek birsey bulamiyorum, hayatta basa gelen herseyin bir sebebi varmis, umarim bu sureci ailenizle, birbirinize tutunarak en kisa surede atlatirsiniz. Dualarim sizinle ..

Doğumun nasıldı peki kolay oldu mu? Ben de normal doğum istiyorum ama bazen bir korku geliyor içime. İnsan bilmediği acıyı çekmekten korkuyor sanırım
Ben de normal dogum istiyorum hatta mumkunse kesisiz istiyorum. Doktorumun bu konudaki yaklasimini bilmiyorum ve cok merak ediyorum. Haftaya randevum var bunlari sormak icin erken mi bilemedim. Ama normal dogum destekçisi bir doktor olup olmadığını ogrenmek isterdim acikcasi

Doğumun nasıldı peki kolay oldu mu? Ben de normal doğum istiyorum ama bazen bir korku geliyor içime. İnsan bilmediği acıyı çekmekten korkuyor sanırım
Hem bilmediğinden hem de çocukluğumuzdan bu yana duyduğumuz, filmlerde gördüğümüz doğum hikayelerinden bilinçaltında doğal olarak bir korku oluşuyor. Ben de çok korkuyordum ama annem ve eşim tabiki doktorum da baştan beri hep normal için destekledi, beni o yönde alıştırdılar, düşüncem o yönde olunca korkum da azalmaya başladı hatta sonlara doğru artık bi tatsam o duyguyu diye aşırı sabırsızlanıyordum ve çok şükür ki asla korkulacak bir şey olmadığını bizzat yaşadım. Evlendiğimde bir yıla yakın vajinismus çekmiş biri olarak, canı çok tatlı, en ufak bir acıya bile dayanamayan ben bile normal yaptıysam herkes yapabilir bence

Kesili, kesisiz olayı biraz yapıyla biraz da doktorun görüşüyle alakalı. Bazı doktorlar kesi atmaz, bazıları da bakar yırtılacak gibiyse kendiliğinden yırtılacağına daha düzgün bir şekilde kesi atmayı tercih ediyor. Ona çok takılmayın doğum anında kesik acısını dikiş atıldığını falan hissetmiyorsunuz.

Sadece kaynanalar olsa iyi. Benim bi arkadaşım emzirirken dan diye odaya giran kayınbabasına basılmıştı
Hayır yani doğum yapan kadının evinde yatılı kayınbabanın işi ne. Bir gün gel gör gelinini bebeği eve dön değil mi

Ben de bunu arastiriyordum, emzirme ile ilgili bir videoya denk geldim. Stanford universitesinde bir emzirme danismani cekmis. Genel olarak sunlari anlatti, bebek ilk dogdugunda ilk gun emmeye karsi cok istekli oluyormus, bu sirada anneden gelen kolostrumu emmesi cok onemliymis, zaten üzüm kadar midesi oldugu icin sütüm az mi geliyor, doyuyor mu diye dusunmeye endiselenmeye gerek yok diyor.hatta 32. Haftada dogum yapan anne ile 40. Haftadaki annenin kolostrum icerikleri farkli olurmus. Her ikisi de o donemdeki bebegi besleyebilecek icerikte olurmus. Yani 32. Haftada dogum yaptim , sütümün icerigi iyi olmaz diye birsey de yokmus, tam da o hafta dogan bebegi besleyebilecek icerikte gelirmis süt. Bu kolostrum ilk gunde yogun geliyor, 10. Gune kadar devam ediyor, sutle karisarak azala azala bitiyor. Ancak 10. Gun gibi dogal saf sutumuz gelmeye basliyirmus. 10 gun boyunca o degerli siviyi iyi kullanmak gerekiyor. Ilk 24 saatten sonra bebek uykuya geciyormus, yaklasik bir 24 saat kadar asiri uykuluoluyormus. O kisim biraz sikintili diyor. Ama ilk 3 gun zaten emzirmeye adapte olma donemi olarak kabul ediyorlar..3. Gun itibariyle bebegin midesi ceviz kadar oluyor. Gunde 8-12 defa emzirme oneriliyor. 8 den fazla emzirme , sutun fazla gelmesine tesvik ediyormus.bir hafta sonra kayisi kadar midesi. Ilk 3 hafta gogus pompasindan uzak durun dedi. Hem bebegin emme aliskanligi icin, hem de asiri sut uretimine de gerek olmadigini soyledi.
Emzirme notu olarak, aglayan bebegi once sakinlestirin sonra memeyi sunun ; agzini acmasi icin meme ucuna burnunu dokundurun ,sonrada cenesiyle memenin alt tarafina dokundurun agzini kocaman acicaktir diyor. Meme ucunu sunarken sadece uc kismini elinizle sikistirmayin , bebege daha genis kavrama alani birakacak sekilde tutun diyor. Yani bebegin agzi elinize dokunmasin diyor. Bebegin istegi meme basini kavramak degil daha genis birakani kavramaktir. Zaten bu sekilde yaparsa yara olmaz dedi.

Umarim benim gibi acemilere faydasi olur, tecrubeli anneler belki gulumseyerek okudularcocugun altina bez nasil baglanir onu bile gormedim, ogrenicz insallah zamanla

Umuyorum gunu birlik gelir giderler
Minibus tutacaklarmış tum sulale coluk cocuk gelebilmek icin
Allahım ins oyle bisey olmaz amin

Bana da ergenliğinden beri şiddetli regl sancıları çeken biri olarak rahatça doğururmuşum gibi geliyor ama ah o bilinmezlik yok mu İnşallah normal doğum yaptım kızlar diye yazarım burdan

Umuyorum gunu birlik gelir giderler
Minibus tutacaklarmış tum sulale coluk cocuk gelebilmek icin
Allahım ins oyle bisey olmaz amin
Ay okurken başıma ağrı girdi Minibüsle tüm sülale lohusa kadının evine gelmek ne ya söyleyin eşinize öyle şey mi olur heryer virüs bebenin bağışıklığı düşük

Abooo onlara kim hizmet edecekmiş yemeği çayı Allah yardımcın olsun

Ay okurken başıma ağrı girdi Minibüsle tüm sülale lohusa kadının evine gelmek ne ya söyleyin eşinize öyle şey mi olur heryer virüs bebenin bağışıklığı düşük
Esimi şimdiden darlamak istemedim
Zaten virüs var
Vakti gelince olmaması gerektigini söylerim artık
Bayadır bebek yoktu
Coluk cocuk herkes hevesliymis
Gelip hastane kapisinda beklemeyi hayal ediyolar
Kac ay var diyorum ve dusunmemeye çalışıyorum

İnşallah hastaneye pandemi önlemi olarak kimseyi almazlar diye dua ediyorum ben

Bugün kontrolüm vardı çok şükür herşey yolundaymış 700gr olmuş paşam umarım kilosu iyidir kızım biraz küçük doğmuştu umarım bu en az üç kilo doğar göbek fıtığı başlamış bende ilerleyen aylarda duruma bakacağız dedi doktor magnezyum başladı bende durumlar böyle kızlar

İlk zamanlar için puset daha mantıklı aslında haklısınız. Zaten kışın bir yere de gidilmez. Puset olarak ne aldınız? Her puset de olur mu acaba ?
Valla pedli olsun kafi cok yüksek fiyata gerek ypk onuda az kullanıcaz sonucta hastaneye giderken falan bir kaç aylık kullanılcak birşey trendyolda falan uygun var henüz almadm. Alırsam paylaşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…