- 7 Nisan 2016
- 1.501
- 2.666
- 133
Valla benim gibi acemilere cok faydalı bilgiler. Kaydettim bile. TeşekkürlerBen de bunu arastiriyordum, emzirme ile ilgili bir videoya denk geldim. Stanford universitesinde bir emzirme danismani cekmis. Genel olarak sunlari anlatti, bebek ilk dogdugunda ilk gun emmeye karsi cok istekli oluyormus, bu sirada anneden gelen kolostrumu emmesi cok onemliymis, zaten üzüm kadar midesi oldugu icin sütüm az mi geliyor, doyuyor mu diye dusunmeye endiselenmeye gerek yok diyor.hatta 32. Haftada dogum yapan anne ile 40. Haftadaki annenin kolostrum icerikleri farkli olurmus. Her ikisi de o donemdeki bebegi besleyebilecek icerikte olurmus. Yani 32. Haftada dogum yaptim , sütümün icerigi iyi olmaz diye birsey de yokmus, tam da o hafta dogan bebegi besleyebilecek icerikte gelirmis süt. Bu kolostrum ilk gunde yogun geliyor, 10. Gune kadar devam ediyor, sutle karisarak azala azala bitiyor. Ancak 10. Gun gibi dogal saf sutumuz gelmeye basliyirmus. 10 gun boyunca o degerli siviyi iyi kullanmak gerekiyor. Ilk 24 saatten sonra bebek uykuya geciyormus, yaklasik bir 24 saat kadar asiri uykuluoluyormus. O kisim biraz sikintili diyor. Ama ilk 3 gun zaten emzirmeye adapte olma donemi olarak kabul ediyorlar..3. Gun itibariyle bebegin midesi ceviz kadar oluyor. Gunde 8-12 defa emzirme oneriliyor. 8 den fazla emzirme , sutun fazla gelmesine tesvik ediyormus.bir hafta sonra kayisi kadar midesi. Ilk 3 hafta gogus pompasindan uzak durun dedi. Hem bebegin emme aliskanligi icin, hem de asiri sut uretimine de gerek olmadigini soyledi.
Emzirme notu olarak, aglayan bebegi once sakinlestirin sonra memeyi sunun ; agzini acmasi icin meme ucuna burnunu dokundurun ,sonrada cenesiyle memenin alt tarafina dokundurun agzini kocaman acicaktir diyor. Meme ucunu sunarken sadece uc kismini elinizle sikistirmayin , bebege daha genis kavrama alani birakacak sekilde tutun diyor. Yani bebegin agzi elinize dokunmasin diyor. Bebegin istegi meme basini kavramak degil daha genis birakani kavramaktir. Zaten bu sekilde yaparsa yara olmaz dedi.
Umarim benim gibi acemilere faydasi olur, tecrubeli anneler belki gulumseyerek okudularcocugun altina bez nasil baglanir onu bile gormedim, ogrenicz insallah zamanla
Ya ben hala sırt üstü yatmayi birakamadim. İlk yataga girdigimde hep sırt üstü yatardim sonra yana dönerdim. Şimdi de bırakamıyorum sanki dinlenmiyorum gibi geliyor sirt ustu uzanmayincaEki Görüntüle 2925667 Kızlar instagram da denk geldim sizle de paylaşmak istedim. Sağa, sola yatmaktan kalçalarım ağrıyor artık
Ya ben hala sırt üstü yatmayi birakamadim. İlk yataga girdigimde hep sırt üstü yatardim sonra yana dönerdim. Şimdi de bırakamıyorum sanki dinlenmiyorum gibi geliyor sirt ustu uzanmayinca
Ay bu milletin hic isi yok mu ya:)) Bence sen hicc merak etme istedikleri kadar gelsinler hastaneye ziyaretci alacaklarini hic sanmiyorum. Bi de velevki alirlarsa Kattan hemserilerle bir sekilde konusup ara ara gelip odayi bosaltmalari gerektigini soylesin. Off millet eglence lazim hayret 40i ciksin bakalim di miEsimi şimdiden darlamak istemedim
Zaten virüs var
Vakti gelince olmaması gerektigini söylerim artık
Bayadır bebek yoktu
Coluk cocuk herkes hevesliymis
Gelip hastane kapisinda beklemeyi hayal ediyolar
Kac ay var diyorum ve dusunmemeye çalışıyorum
videolarda sağım yapıyor diye reklamını yapıyorlar. Ben de memeyi yumuşatmak için mochi almayı planlıyordum. İlk haftalar meme çok dolu oluyor, bebek o gergin memeyi tutamıyor, biraz boşaltıp tutturmak daha doğru tutuş sağlıyor.Açıkçası bir tane mochi aldım indirimden. Ama yorumlara göre o sağım yapmıyormus. Akan sütü topluyormus.
Teşbihte hata olmaz ne olur kusura bakma cahillik çok güzel bir şey bu gibi durumlarda .Her olumsuz hikayesi olana maruz kaldığım için bende normal doğumdan koşarak uzaklaştım hoş istesem de doğum yapamazmisim zaten ama olsun.Millet hep olumsuz hikayesini anlatır bu durumlardaHem bilmediğinden hem de çocukluğumuzdan bu yana duyduğumuz, filmlerde gördüğümüz doğum hikayelerinden bilinçaltında doğal olarak bir korku oluşuyor. Ben de çok korkuyordum ama annem ve eşim tabiki doktorum da baştan beri hep normal için destekledi, beni o yönde alıştırdılar, düşüncem o yönde olunca korkum da azalmaya başladı hatta sonlara doğru artık bi tatsam o duyguyu diye aşırı sabırsızlanıyordum ve çok şükür ki asla korkulacak bir şey olmadığını bizzat yaşadım. Evlendiğimde bir yıla yakın vajinismus çekmiş biri olarak, canı çok tatlı, en ufak bir acıya bile dayanamayan ben bile normal yaptıysam herkes yapabilir bence
Halay mi cekeceklermis bu kadar kalabalık gelip .Bence bir lohusanin evine gelirken korkmalilar hormonların verdiği yetkiye dayanarak ağzıma geleni söyleyebilirim meselaUmuyorum gunu birlik gelir giderler
Minibus tutacaklarmış tum sulale coluk cocuk gelebilmek icin
Allahım ins oyle bisey olmaz amin
Emzirme kaç dakika olmalı? Bebek bırakmak istemezse sürekli memede kalmak isterse? Doyduğunu nasıl anlarız? Benim babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi
Ya şuan benim bir arkadaşım bebeğini 3 saat emzirmiş mesela. Şimdi bebek alıştı ağlıyo memeden ayrılmak istemiyo. Ağlayınca hadi bakalım emsin. Öyle alışır kalır mı?Teşbihte hata olmaz ne olur kusura bakma cahillik çok güzel bir şey bu gibi durumlarda .Her olumsuz hikayesi olana maruz kaldığım için bende normal doğumdan koşarak uzaklaştım hoş istesem de doğum yapamazmisim zaten ama olsun.Millet hep olumsuz hikayesini anlatır bu durumlarda
Halay mi cekeceklermis bu kadar kalabalık gelip .Bence bir lohusanin evine gelirken korkmalilar hormonların verdiği yetkiye dayanarak ağzıma geleni söyleyebilirim mesela
İlk zamanlar zaten çok fazla ememiyor yoruluyor dolayısıyla memede kalma zamanı uzayabilir.Şahsen ben ilk 1 hafta nerdeyse yapışık durdum, emsin diye çünkü kilolu doğum oldu sarılık değeri sınırda bir birim daha yüksek olsa yatış yapılacaktı o nedenle emmesinden başka çaresi yoktu .Doğrusu nedir bilmiyorum ama ilk zamanlar süre filan yok , açlıktan şeker yükseliyor uykuya meyil oluyor o zaman kaldırıp emzirmek gerek mesela .Az sıkmadim ayağını burnunu kalksinn diye
Kalça ve bel ağrısı bende de var. Yataktan sopa yemiş gibi kalkıyorumEpeydir korkudan yan yatıyorum ki benim çok değişik yatış pozisyonlarim vardır garibim kocam genelde salonda alırdı soluğudarp raporu alsa yeridir vurmadigim yeri kalmadı şimdilerde uslu uslu yatıyorum ama kalcam ve belim inanılmaz ağrıyor.Buna mi bağlı bilmiyorum ama magnezyum alacağım ,belki de ondan bilmiyorum
İlk 40 gün düzen olmuyor mesela,ben bebeğe göre düzenliyordum herşeyi emmek mi istiyor hop memeye kucak mi istiyor hop kucak .Bu alışkanlıklar çok uzun sürmüyor zaten.Dış dünyaya adapte sürecinde destek olmamız lazım birbirimize.Bilmiyorum doğru mu yaptim ama kucağa alma alışır diyenlere de ayrıca çok sinir olurdum.Kucagimda kalsın ne olacak ,hangi çocuk kucak bağımlısı olmuş ki bu olacak belli zamandan sonra zaten dış dünyayı tanımaya başlayınca senle işi olmayacak ki. Bir daha o günlere donme şansım yok elimden geldiğince tadını çıkardım ben kokuş kokuşYa şuan benim bir arkadaşım bebeğini 3 saat emzirmiş mesela. Şimdi bebek alıştı ağlıyo memeden ayrılmak istemiyo. Ağlayınca hadi bakalım emsin. Öyle alışır kalır mı?
Yürüyüşü biraktim açılır diye yürüdüm 2 gün ama sanki daha çok kasılmaya başladı gibi .Kalça ve bel ağrısı bende de var. Yataktan sopa yemiş gibi kalkıyorum
Of bilmiyorumİlk 40 gün düzen olmuyor mesela,ben bebeğe göre düzenliyordum herşeyi emmek mi istiyor hop memeye kucak mi istiyor hop kucak .Bu alışkanlıklar çok uzun sürmüyor zaten.Dış dünyaya adapte sürecinde destek olmamız lazım birbirimize.Bilmiyorum doğru mu yaptim ama kucağa alma alışır diyenlere de ayrıca çok sinir olurdum.Kucagimda kalsın ne olacak ,hangi çocuk kucak bağımlısı olmuş ki bu olacak belli zamandan sonra zaten dış dünyayı tanımaya başlayınca senle işi olmayacak ki. Bir daha o günlere donme şansım yok elimden geldiğince tadını çıkardım ben kokuş kokuşSana şunu diyebilirim her bebek ve anne kendine özel , eminim ki en güzel düzeni kuracaksın kendinize göre.Bu düzenden bebek ve anne mutlu oluyorsa gerisi önemli değil .
Yürüyüşü biraktim açılır diye yürüdüm 2 gün ama sanki daha çok kasılmaya başladı gibi .
oyle mi onu bilmiyordum. Ben de denerim o zaman belki bu konuda da ise yararvideolarda sağım yapıyor diye reklamını yapıyorlar. Ben de memeyi yumuşatmak için mochi almayı planlıyordum. İlk haftalar meme çok dolu oluyor, bebek o gergin memeyi tutamıyor, biraz boşaltıp tutturmak daha doğru tutuş sağlıyor.
Of bilmiyorumçok detay var ve ben bu detayların hiçbirini bilmiyorum. Hayal gücüm bir bebekle nasıl bir hayat olur ona yetmiyor Oluruna bırakıcam galiba. O nasıl isterse öyle olacak gibi. İstediğim şeyler var mesela kendi kendine uyuması bence magnezyum eksikliğinden oluyor olabilir. Hoş ben içiyorum ama gene de ağrım var. Kilo da var öyle de olunca ağrı kaçınılmaz şuan benim için.
Of bilmiyorumçok detay var ve ben bu detayların hiçbirini bilmiyorum. Hayal gücüm bir bebekle nasıl bir hayat olur ona yetmiyor Oluruna bırakıcam galiba. O nasıl isterse öyle olacak gibi. İstediğim şeyler var mesela kendi kendine uyuması bence magnezyum eksikliğinden oluyor olabilir. Hoş ben içiyorum ama gene de ağrım var. Kilo da var öyle de olunca ağrı kaçınılmaz şuan benim için.
Kadınların yaşı sorulmaz ama kaç yaşındasın ki merak ettimİlk çocuk acemilik oluyor illa ki ,bana kucağa alistirma ,bırak ağlasın ciğerleri açılır vs vs diyenler çok oldu ya hu niye kucağa almıyorum niye ağlatiyorum .Her bebek doğunca kendi duzenini kuruyor ve anne de bu düzene uyuyor o yüzden akışına bırak ,kimsenin lafına bakma .Bende de kilo varyaş var bayilazam dün anneme diyorum kalçam belim agriyor diye e kızım yaşta var artık dedi bak hemen etkilenmişim bende yaşa bağladım.
Hadi bakalım inşallah uslu çocuk olurlar da üzmezler anneleriniHa şu da var baştan onu yapacam şunu yapmayacam diye düşünme .Yapmam dediğim ne varsa yaptımuyku eğitimi konusunda disiplin saglarsan çok güzel bir şey ben yapamadim ama bunda kararlıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?