2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Mochi bende aldım 1 yaşlarına kadar pek çalışmayı düşünmüyorum ama bakacak insan olduğu için mecbur kalırsam çalışmaya avent in elektrikli pompasını alacağım nöbete giderken sağar bırakırım 112 de çalışıyorum emzirirken vaka falan çıksa ayıramam çocuğu ağlar daha çok canım sıkılır

Kızlar ben hemen hemen her gün bir saate yakın yüzüyorum. Akşamları da yine bir saate yakın yürüyorum ona rağmen geceleri belim sırtım ağrıyor. Hareket etmek, egzersiz elbette çok önemli ama asıl sebep ağırlaşıyoruz ve ağrılarımız artıyor

Bu hafta bir haftada 1.5 kilo almışım kızlar simdiye kadar cok iyi gidiyordum bu hafta ipin ucu fena kacmis

Ben de sana katiliyorm bi de moda cikti bebek aglayacakmis ama sen kucaga almayacakmissn kendi kendine uyuyana kdr yanina ugramicakmissin uyku egitimiymis adi.. bana gore degil ben bebegim aglarken bisey yapmadan oturabilcek biri degilim ben kopegime bile kiyamiorm bi bakis atti mi gezmeye goturuorm ztn.. bi de bi kitap okuyorm annenin duygusal yoklugu diye, bebekler ve kucuk cocuklar annenin ihtiyac karsilamada ne kdr istekli ya da gonulsuz oldugunu bile hissedermis hayata geldikleri bu ilk yillarda bize cok muhtaclar anneyle guvenli baglanma olmasi, annenin onlarin her ihtiyacini kosulsuz karsilayacak olduguna emin olmalari gerekirmis fln.. simarikliktan da aglasa yapcak bisey yok o zaman da simarma ihtiyacini gideririm:)

36.5 oldum çok bir yaş değil ama tabi fizik değişti oğluma göre daha ağırlik hissediyorum bende anneme göre hamilelik için genç değilim ,çünkü o 30 una gelmeden iki bebeyi ele avuca getirmiş

Bu arada hafif kundak iyidir oğlumda yapmadım gerek yok diye ama varmış ama bunda yapacam ustalık eserim olacak inşallah bu kız

Eskiler der hep sizi yatağa koyardık hemen uyurdunuz belki de ağlatıyorlardi bilmiyoruz ki ama uyku eğitimi gerçekten güzel ama işte ben onu başaramadım çok ağladı aman başlarım uyku eğitimine diyip onun istediği şekilde devam ettik hayatımıza .Bunda tekrar deneme yapacam ağlatmadan

Yanına yatıp pış pış yapınca susmuyor mu ya oyuncak bebek gibi düşünüyorum düğmesine basınca susacak

Geleceklerse hastane kapisinda bekleyip bekleyip gitsinler
Asıl eve gelip kalmaya kalkarlarsa ayvayi yedim

Zaten insanın paikolojisi normal olmuyor
Birde o zaman kimseyle ugrasmak istemiyorum
Yok sutun var mi
Yok bu bebek niye ağlıyor
Bilmem kiminki hic aglamiyodu hep uyuyodu uzar gider kafamdan duman çıkar aksi takdirde

Teşbihte hata olmaz ne olur kusura bakma cahillik çok güzel bir şey bu gibi durumlarda .Her olumsuz hikayesi olana maruz kaldığım için bende normal doğumdan koşarak uzaklaştım hoş istesem de doğum yapamazmisim zaten ama olsun.Millet hep olumsuz hikayesini anlatır bu durumlarda
Ya ben tüm olumsuz hikayelere anlatmalara ragmen
Kulagimi tıkayıp gitmiştim
Hic birini duymadım bile
Milyarlarca insan nasıl dogurdugsa bende dogururum diye düşündüm
Keske biraz kulagima su kaçırsaydım ama
İlk dogumum cok cok zor olmustu
Biraz dr etkeni de vardı tabi
Cahillik iste hic sancim
Yokken 38. Haftada muhtemelen izne çıkacağı icin suni sancıyla zorla dogurttu beni
2. De gitmedim evde cektim sancımı
Oyleki o kadar cok beklemisimki nerdeyse doguruyomusum
Coraplarimi bile çıkartamamışlardı

Kizlar pedagojik egitim almis olanlar bilir, erikson psikososyal gelisim evrelerinden 0-1,5 yas arasini asagiya kopyaliyorum, burda onemli olan bebegin ihtiyaci neyse karsilamakmis, agliyorsa bakilacak, alti alinmasi gerekiyorsa alinacak, acsa doyurulacakmis,terliyorsa usuyorsa ihmal edilmeyecek..egitim vereyim , erken alissin bu donemde pek guvenilecek bir method degil anladigim kadariyla.. Tum fiziksel gereksinimleri karsilanacakmis. Eminim aglayan bebek zor oluyordur, uykusuzluk vs , ama iste yapabildigimiz kadar yapicaz artik,

PSİKOSOSYAL GELİŞİM EVRELERİ​

1.Gelişim Evresi: Temel Güven Karşısında Güvensizlik (0-1,5 Yaş)

Birinci gelişim evresi, bebeğin ağız yoluyla (tadarak) öğrenme dönemini kapsar. Bu yüzden bu evrenin adı ORAL DÖNEM verilmiştir. Yeni doğan bebeklerin birinci hedefi ağız yoluyla anne memesini aramak ve emmektir. Oral dönemde anne-babalar çocuklarını periyodik aralıklarla ve düzenli olarak beslemelidirler. İhtiyaçları güvenle karşılanan bebek ilerleyen yaşlarda daha umutlu ve pozitif olur.

Yaklaşık 6. Ayından sonra diğer motor becerileri gelişmeye başlayan bebekler dokunmayı, tutmayı, ısırmayı öğrenirler. Bu da onlar için yeni deneyimler demektir. Yavaş yavaş dişleri çıkmakta olan bebek kendi parmağını ısırmanın acı verici bir deneyim olduğunu öğrendiğinde bir daha parmağını ısırmaz. Aynı şekilde anne memesini ısırdığında memenin o an kendisinden kaçırılıyor olmasını deneyim edinir ve bu davranışını azaltma eğilimi başlar.

Çevresine verdiği etkilere (örn: ısırmak) karşı tepki alan bebek, kişilik olgusu hakkında ilk temellerini atar; kendi varlığını hisseder.

Bu dönemde bebeğin beklentileri: İlgi, sevgi, yeme-içme ve rahatsızlık verici durumların (örn: poposunu acıtan bez) ortadan kaldırılmasıdır. Ebeveynler, bebeğin bu beklentilerini sağlıklı bir şekilde, aksatmadan karşılarsa bebekte güven duygusu gelişir. Gelişen güven duygusu, çocuğun ilerleyen yaşlarda hayata bakış açısını etkileyebilecek düzeye ve öneme sahiptir. Bu dönemde güvensizlik hisseden bebek ileride hayata karamsar bakabilir.

Yine takip eden süreçte bebek ebeveynlerini göremediğinde bununla baş edebilir. Yani o an anne-babası yanında değil diye terk edildiğini düşünmez. Bu baş ediş, çocuğun ilk sosyal başarısı olarak kabul edilir.

Birinci evre olan 0-1,5 yaş döneminde çocuğun olumsuzluklarla karşılaşması, ihtiyaçlarını giderememesi ve güvene dayalı problemler yaşaması, ilerleyen yaşlarda çok farklı problemlere yol açabilir. Bunlar: Karamsarlık, içe kapanık olma durumu ve alkol-madde bağımlığı şeklinde gözlemlenmektedir. Muhakkak böyle olacağı iddia edilmez ancak ihtimalleri güçlendiren bir durumdur.

Pedagojik egitim almış biri olarak yazacaktım üşendim
Helal
Cocugu o sekilde ağlatmak cok yanlış
Guvenli baglanmada sorun teskil ediyor

Aynı senin gibiyim canım bende hiç bir şey bilmiyorum. Nasıl olucak diye düşünüyorum sürekli sonra da sıkılıp aman diye oluruna bırakıyorum. Çok zormuş gibi gözümde büyütüyorum. Hep ona göre hareket edicez artık bakalım hayırlısı

Ben kızımda uyku eğitimi vermedim ama ona kulak verdim kucaksa kucak annem kaynanam o kırk gün beni delirtmislerdi alma kucağına alismasin diye bende enson patlayıp yeter karisacaksaniz evinize gidin şimdi almicam ne zmn alcam büyüyünce zaten kucakta durmayacak dedim iyikide öyle yapmışım hep göğsümde kokumla uyuttum emziremedim ama göğsümdende indirmedim çok şükür kızımın bebekligi çok rahattı ( şuan tam bir canavar o ayrı ) inşallah buda öyle olur

Her dönemin kendine göre zorluğu var kızlar.
Bebekken ah bi emeklese de kucağımdan kurtulsa dedim emekledi bu sefer hep tehlikeli şeylere gitti
Bi yürüse dedim peşinden koşturmaktan yoruldum
Şimdi okula bi başlasa diyorum bakalım neler bekleyecek bizi
34 yaşındayım annem hala keşke bebek kalsaydınız diyor ahahaa ne zorluğum varsa ona şu an artık

Kızlar burun aspiratörü olaran Bi öneriniz varmı, küçük çocuğu olan anneler ne kullandınız, ortibebe hariç Bi tavsiyeniz varmı,( o midemi )

Dogum yaptigim sabah ziyarete gelen bi kadinin bebek aglarken "aa siz bunu kucaga alistirmissiniz" dedigi geldi aklima. 12 saatte hizlandirilmis kurs verdik. Insanlar cok bos konusuyo. Kucaga almayalim sayko olsun cocuklar

Neyse ki kimse gelmeyecek. Sadece anne baba kardeş görmeye gelir. Gereksiz insanlarla nezaket icabı görüşmeyeceğiz. Pandemi bu açıdan işimize yarayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…