Ben de sana katiliyorm bi de moda cikti bebek aglayacakmis ama sen kucaga almayacakmissn kendi kendine uyuyana kdr yanina ugramicakmissin uyku egitimiymis adi.. bana gore degil ben bebegim aglarken bisey yapmadan oturabilcek biri degilim ben kopegime bile kiyamiorm bi bakis atti mi gezmeye goturuorm ztn.. bi de bi kitap okuyorm annenin duygusal yoklugu diye, bebekler ve kucuk cocuklar annenin ihtiyac karsilamada ne kdr istekli ya da gonulsuz oldugunu bile hissedermis hayata geldikleri bu ilk yillarda bize cok muhtaclar anneyle guvenli baglanma olmasi, annenin onlarin her ihtiyacini kosulsuz karsilayacak olduguna emin olmalari gerekirmis fln.. simarikliktan da aglasa yapcak bisey yok o zaman da simarma ihtiyacini gideririm:)İlk çocuk acemilik oluyor illa ki ,bana kucağa alistirma ,bırak ağlasın ciğerleri açılır vs vs diyenler çok oldu ya hu niye kucağa almıyorum niye ağlatiyorum .Her bebek doğunca kendi duzenini kuruyor ve anne de bu düzene uyuyor o yüzden akışına bırak ,kimsenin lafına bakma .Bende de kilo varyaş var bayilazam dün anneme diyorum kalçam belim agriyor diye e kızım yaşta var artık dedi bak hemen etkilenmişim bende yaşa bağladım.
Kadınların yaşı sorulmaz ama kaç yaşındasın ki merak ettimoluruna bırakıcam bende sonuçta onunda bir karakteri var. Mesela başta yarı kundak yapmayı düşünüyorum severse devam ederim sevmezse etmem.
Hadi bakalım inşallah uslu çocuk olurlar da üzmezler annelerini
Ben de sana katiliyorm bi de moda cikti bebek aglayacakmis ama sen kucaga almayacakmissn kendi kendine uyuyana kdr yanina ugramicakmissin uyku egitimiymis adi.. bana gore degil ben bebegim aglarken bisey yapmadan oturabilcek biri degilim ben kopegime bile kiyamiorm bi bakis atti mi gezmeye goturuorm ztn.. bi de bi kitap okuyorm annenin duygusal yoklugu diye, bebekler ve kucuk cocuklar annenin ihtiyac karsilamada ne kdr istekli ya da gonulsuz oldugunu bile hissedermis hayata geldikleri bu ilk yillarda bize cok muhtaclar anneyle guvenli baglanma olmasi, annenin onlarin her ihtiyacini kosulsuz karsilayacak olduguna emin olmalari gerekirmis fln.. simarikliktan da aglasa yapcak bisey yok o zaman da simarma ihtiyacini gideririm:)
Eskiler der hep sizi yatağa koyardık hemen uyurdunuz belki de ağlatıyorlardi bilmiyoruz ki ama uyku eğitimi gerçekten güzel ama işte ben onu başaramadım çok ağladı aman başlarım uyku eğitimine diyip onun istediği şekilde devam ettik hayatımıza .Bunda tekrar deneme yapacam ağlatmadan
Geleceklerse hastane kapisinda bekleyip bekleyip gitsinlerAy bu milletin hic isi yok mu ya:)) Bence sen hicc merak etme istedikleri kadar gelsinler hastaneye ziyaretci alacaklarini hic sanmiyorum. Bi de velevki alirlarsa Kattan hemserilerle bir sekilde konusup ara ara gelip odayi bosaltmalari gerektigini soylesin. Off millet eglence lazim hayret 40i ciksin bakalim di mi
Ya ben tüm olumsuz hikayelere anlatmalara ragmenHalay mi cekeceklermis bu kadar kalabalık gelip .Bence bir lohusanin evine gelirken korkmalilar hormonların verdiği yetkiye dayanarak ağzıma geleni söyleyebilirim mesela
İlk zamanlar zaten çok fazla ememiyor yoruluyor dolayısıyla memede kalma zamanı uzayabilir.Şahsen ben ilk 1 hafta nerdeyse yapışık durdum, emsin diye çünkü kilolu doğum oldu sarılık değeri sınırda bir birim daha yüksek olsa yatış yapılacaktı o nedenle emmesinden başka çaresi yoktu .Doğrusu nedir bilmiyorum ama ilk zamanlar süre filan yok , açlıktan şeker yükseliyor uykuya meyil oluyor o zaman kaldırıp emzirmek gerek mesela .Az sıkmadim ayağını burnunu kalksinn diye
Pedagojik egitim almış biri olarakKizlar pedagojik egitim almis olanlar bilir, erikson psikososyal gelisim evrelerinden 0-1,5 yas arasini asagiya kopyaliyorum, burda onemli olan bebegin ihtiyaci neyse karsilamakmis, agliyorsa bakilacak, alti alinmasi gerekiyorsa alinacak, acsa doyurulacakmis,terliyorsa usuyorsa ihmal edilmeyecek..egitim vereyim , erken alissin bu donemde pek guvenilecek bir method degil anladigim kadariyla.. Tum fiziksel gereksinimleri karsilanacakmis. Eminim aglayan bebek zor oluyordur, uykusuzluk vs , ama iste yapabildigimiz kadar yapicaz artik,
PSİKOSOSYAL GELİŞİM EVRELERİ
1.Gelişim Evresi: Temel Güven Karşısında Güvensizlik (0-1,5 Yaş)
Birinci gelişim evresi, bebeğin ağız yoluyla (tadarak) öğrenme dönemini kapsar. Bu yüzden bu evrenin adı ORAL DÖNEM verilmiştir. Yeni doğan bebeklerin birinci hedefi ağız yoluyla anne memesini aramak ve emmektir. Oral dönemde anne-babalar çocuklarını periyodik aralıklarla ve düzenli olarak beslemelidirler. İhtiyaçları güvenle karşılanan bebek ilerleyen yaşlarda daha umutlu ve pozitif olur.
Yaklaşık 6. Ayından sonra diğer motor becerileri gelişmeye başlayan bebekler dokunmayı, tutmayı, ısırmayı öğrenirler. Bu da onlar için yeni deneyimler demektir. Yavaş yavaş dişleri çıkmakta olan bebek kendi parmağını ısırmanın acı verici bir deneyim olduğunu öğrendiğinde bir daha parmağını ısırmaz. Aynı şekilde anne memesini ısırdığında memenin o an kendisinden kaçırılıyor olmasını deneyim edinir ve bu davranışını azaltma eğilimi başlar.
Çevresine verdiği etkilere (örn: ısırmak) karşı tepki alan bebek, kişilik olgusu hakkında ilk temellerini atar; kendi varlığını hisseder.
Bu dönemde bebeğin beklentileri: İlgi, sevgi, yeme-içme ve rahatsızlık verici durumların (örn: poposunu acıtan bez) ortadan kaldırılmasıdır. Ebeveynler, bebeğin bu beklentilerini sağlıklı bir şekilde, aksatmadan karşılarsa bebekte güven duygusu gelişir. Gelişen güven duygusu, çocuğun ilerleyen yaşlarda hayata bakış açısını etkileyebilecek düzeye ve öneme sahiptir. Bu dönemde güvensizlik hisseden bebek ileride hayata karamsar bakabilir.
Yine takip eden süreçte bebek ebeveynlerini göremediğinde bununla baş edebilir. Yani o an anne-babası yanında değil diye terk edildiğini düşünmez. Bu baş ediş, çocuğun ilk sosyal başarısı olarak kabul edilir.
Birinci evre olan 0-1,5 yaş döneminde çocuğun olumsuzluklarla karşılaşması, ihtiyaçlarını giderememesi ve güvene dayalı problemler yaşaması, ilerleyen yaşlarda çok farklı problemlere yol açabilir. Bunlar: Karamsarlık, içe kapanık olma durumu ve alkol-madde bağımlığı şeklinde gözlemlenmektedir. Muhakkak böyle olacağı iddia edilmez ancak ihtimalleri güçlendiren bir durumdur.
Yanına yatıp pış pış yapınca susmuyor mu yaoyuncak bebek gibi düşünüyorum düğmesine basınca susacak
Aynı senin gibiyim canım bende hiç bir şey bilmiyorum. Nasıl olucak diye düşünüyorum sürekli sonra da sıkılıp aman diye oluruna bırakıyorum. Çok zormuş gibi gözümde büyütüyorum.Of bilmiyorumçok detay var ve ben bu detayların hiçbirini bilmiyorum. Hayal gücüm bir bebekle nasıl bir hayat olur ona yetmiyor Oluruna bırakıcam galiba. O nasıl isterse öyle olacak gibi. İstediğim şeyler var mesela kendi kendine uyuması bence magnezyum eksikliğinden oluyor olabilir. Hoş ben içiyorum ama gene de ağrım var. Kilo da var öyle de olunca ağrı kaçınılmaz şuan benim için.
Bebekken herşey daha kolaymış diyeceksiniz emeklemeler başlayınca sonra yürüyecek keşke emekliyor kalsaydı dicektiniz her yeni gelen olay eskiyi aratacakZor değil kızlar
Emzir, gazını çıkar, bezini değiştir, uyut
Hep aynı döngü
Dogum yaptigim sabah ziyarete gelen bi kadinin bebek aglarken "aa siz bunu kucaga alistirmissiniz" dedigi geldi aklima. 12 saatte hizlandirilmis kurs verdik. Insanlar cok bos konusuyo. Kucaga almayalim sayko olsun cocuklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?