2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Evet sallama hiçbir şeyi bebek etkileniyo her şeyden bende de idrarda protein vardı ondan dikkat ediyrm tansiyon yükselmesin diye sürekli ev yoğurdu yiyorum su içiyorum kaya tuzu kullanyrm ve çok az atyrm paketli gıdalar da fazla yemiyorum çok tuz var aman dikkat et tansiyon önemli

ev yoğurdunu kendiniz mi yapıyorsunuz kolay mı acaba yapması?
biz de çok yoğurt tüketen bir aileyiz. hep hazır alıyoruz. aslında ev yapımı olsa cooook daha sağlıklı olur.

bu bal karışımı hamilelikte yeniyormu?
bizdee var ama yan etki falan yapar diye ben pek yeiyorum. hatta biraz grip gibiyim yesem dedim ama bir an cesaret edemedim.

Ben yediklerimizin direkt olarak bebeği beslediğini düşünmüyorum yani muz bebeğe kilo aldırıyor diye bir şey var mı sahiden ?Çünkü bizden giden 3 damar besliyor,o damarlardaki kan akışı iyiyse bebekte gelişir diye düşünüyorum .O nedenle yediklerimiz aslında bizi besliyor

protein besler bebeği diyolar hamur işi börek bi tek anneye kilo diyolar ama bilemiyorm. Muz ve kaşar kilo aldırır bebeğe diye duymuştm. Neticede dediğin gibi kan akışı iyiyse plasenta yeterliyse ztn bebek istersen günde 10 tane muz ye kendi büyüme potansiyelinde büyürmüş.

ben bir tane hastane çıkışı takım aldım süslü bişey. bir tane de takım olmasa da hastane çıkışında giyeceği şeylerden takım yaptım
Ben de sadece tulum-şapka ikilisi vardı beğendiğim aldım, ona eldiven ve iç zıbın ekledim bir takım olmş oldu sanırım. Bir tane penye battaniyem var bir tane de kalın peluş aldm. Kendim böyle takım yapmış oldm ama yetmeyecek gibi. Dolapları toplamaya başlayınca bi daha bakarım artık

Ekstradan badi ve pantolon alabilirsiniz. Altı 3-5 tane alabilirsiniz. Üst de yine 3-5 tane alın bence günlük bulunsun.

Sizin aldığınız hasta çıkışlarında iç gömlek var mı ? Tam olarak adı ney bilmiyorum ama en içine giydirilen şey penyeden ince ben yaz bebesi büyüttüğüm için hiç kullanmadım direk hastane çıkışını giydirdik sonrasında da normal kısa kollu badi ve alt patikli pantolon giydirdik .Bu uşaklar kış ortası doğacak ekstra bir şey giydirmek gerekir mi acep

Maksat depoları tüketmemek, eksikse depolar onları

İç zıbın var. 2 tane de yedek aldım. Göbeği düşene kadar yumuşak kumaş olsun dediler diye aldım. Çıtçıtlı zıbınları gerçi yandan açmalı onlar da iç zıbın olarak kullanılır.

Ben açken iyiyim aslında ama yemek yesikten sonra bi çarpıntı başlıyor ne yesem böyle. Bugün endokrine gidip kan verdim sonuçlar öğleden sonraya çıakcak bakalım ne dicekler
Benimde çarpıntım yemek yedikten sonra oluyor nabzım 110 a kadar çıkıyor doktoruma ne desem normal hamilesin diyor

Son düzenleme:
Evet var özellikle kış bebişi diye sorarak almıştık:)

ev yoğurdunu kendiniz mi yapıyorsunuz kolay mı acaba yapması?
biz de çok yoğurt tüketen bir aileyiz. hep hazır alıyoruz. aslında ev yapımı olsa cooook daha sağlıklı olur.
Evet kendim mayalıyorum yoğurdu en iyisi o katkı malzemesi de yok ohh miss sağlıklıı
bu bal karışımı hamilelikte yeniyormu?
bizdee var ama yan etki falan yapar diye ben pek yeiyorum. hatta biraz grip gibiyim yesem dedim ama bir an cesaret edemedim.
Evet evet yeniyor hatta direk tavsiye ediyolar onu her gün 1 kaşık

Kizlar venim bu bebe aksam oldummu veni acaip rahatsiz edio suan ayaklari asagida kafa yukari pozisyonda bi tepiklio direk disari aticak kendini saniyorum o derece bide asiri sertlesiyor karnim aksamlari tam gogus altimda bildigin karnim kucuk bebek buyuk gelio sanki

Kızlar, benim de meme ucunun hemen yanında bir ağrı başladı 2 gündür, kızarıklık ve ateş yok, ama dokunamiyorum memeye, aşırı acıyor, memem sert durumda. Otekinde hiç bir sorun yok,. Başına böyle bir durum gelen oldu mu? Ne yapsam, Dr a sormadım henüz, bugün gözlemlemek istedim ama ağrının pek azaldığı yok.

Aynen benim de özellikle bu saatlerde sağ karnımda kaburgamın hemen altında aşırı baskı oluşuyor, ne yapıyorlarsa içerde bizim bebeler artık sanırm büyüdükleri zaman yerleri daraldıkça daha çok rahatsız hissediyoruz

Benim karnım da acayip gergin ve sert.
Benimki baş aşağı döndü bence, özellikle yürürken baya bi baskı hissediyorum alt tarafta, sanki bebek çıkıverecek gibi (keşke bu kadar kolay olsa çıkması )
Kızımda da aynı şeyi hissettiğimde doktor doğum pozisyonunu almış demişti.

Gün içinde onlarca pozisyon değiştiriyorlarmış sanırım o zamanda o pozisyona denk gelmiş. Doktorum demişti. Aksi halde korkunç olur biraz doğuma 2 buçuk ay kala gelmesi değil mi

Gün içinde onlarca pozisyon değiştiriyorlarmış sanırım o zamanda o pozisyona denk gelmiş. Doktorum demişti. Aksi halde korkunç olur biraz doğuma 2 buçuk ay kala gelmesi değil mi
O pozisyonu alınca hemen doğum olmuyor zaten canım.
Kızımda ilk 28.haftada demişti doğum pozisyonunu almış diye. Sadece kabız olmamaya çalış ıkınman iyi olmaz demişti doktor.
Her gittiğimde aynı pozisyondaydı ama 42'de doğdu
Sıkıntı aşağıya baskı çok olunca çok fazla tuvalet ihtiyacı hissediyorum ve yürürken penguene benziyorum

Bende tecrübemi yazayım, sezeryandan hemen sonra çılgın gibi üşüdüm zaten ameliyathaneye girdiğim andan itibaren titremeye başladım çıkmama rağmen ellerimin titremesi baya bi geçmedi haliyle hastahenedeki ilk dakikalar baya soğuk geldi bana artık stresten mi ameliyathanedeki serinlikten mi kan kaybetmekten mi bilmiyorum ama sonraki birkaç saat sonra gayet iyiydim üstümdeki fazlalıkları attım akabinde evdeki günlerde de emzirirken çılgın gibi terledim onda emzirme kaynaklıydı galiba ilerki günlerde emzirirken ince hafif şeyler harika oluyor ama ilk günler için kesinlikle ısıtacak bir sabahlık şart bence yani en azından ben kesin alıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…