2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Benim de bu hafta feci yorgunluk çöktü üstüme sürekli uyumak istiyorum. İlk üc ay bende oyle yorgunluk uyku hali pek olmamisti. Bazilarinda bu yorgunluk hali son üç ay oluyormus. Vucut enerji depolamak icin yapıyormuş sanirim. Ama enerjisizlik hali boyle giderse doguma kadar zor olacak

Ben bu yöntemi birebir uyguladım kızımda oturmaya başladığında lazımlığına oturttum hep her yaptığında çişini yaptığını dile getirdim 8 aylık olduğunda sabahları kalkıp anne çiş diyordu. Bezi sadece çiş içşn kullanıyorduk işaretleri kaçırırsam beze yapıyordu kakasını hep lazımlığa yaptı zaten. 1 yaşında tamamen hazırdı aslında ama ben biraz daha uzattım süreci klozete oturmayı bi istedi bi istemedi derken alaturka tuvaleti denedik bayıldı :) en zor kısmı dışarıya çıktığınızda oluyor her yere lazımlık taşıyamıyorsunuz o zaman anne bezim var yapamam diye ima ediyor yavrucak dil döküp anlatıyorsunuz bezine yap ben temizlerim diyorsunuz :) kızım için iyiki yapmışım dediğim şeyler arasındadır Allah nasib ederse minik kızımada denemek istiyorum

Şahaneymiş. Erkek çocuğunda da başarılı olunabilir mi acaba ben de denemek istiyorum siz kaçıncı ayda başladınız?

Şahaneymiş. Erkek çocuğunda da başarılı olunabilir mi acaba ben de denemek istiyorum siz kaçıncı ayda başladınız?
İlk çişe tuttuğumda 11günlüktü :) çok korkarak yaptım ama kızım bana cesaret verdi. İlk 1-2 hafta çok istikrarlı değildik çünkü olayı babaya anlatıp ikna etmek gerekiyordu çiş yapıp foto atıyorduk babaya eşiminde çok hoşuna gitti tabi en çok hoşuna giden kısmı çok az bez masrafımızın olmasıydı arada konuşuruz bu konuyu hep takdir eder sağolsun.

Erkek çocuğunda çişe tutarken biraz ileri fışkırma durumundan zor olabilir diye düşünüyorum :) onun dışında bi zorluğu olacağını sanmıyorum. Çocuk çok erken farkına varıyor her şeyin bu sayede kızım daha 1 yaşına gelmeden hep sabahları kuru kalkardı çok erken öğrendi tutmayı

Hay masallah A Afra00
Cesaret verdin denemek için
Teşekkür ederim
Şartlarınız uygunsa deneyin derim herkesin yapacağı bir şey değil bazılarına çok angarya geliyor uğraşmak istemiyor benim ilk çocuğumdu tek odağım oydu ilgilenebildim çok şükür bakalım ikincide nasıl olacak bilmiyorum. Birde herkese anlatmayın eğer uygularsanız çünkü anlamıyorlar sizi yargılayıveriyorlar hemen. Biz evde başkası varsa kv yada annem dahil hem mahremiyet açısından hemde anlatmak istemediğimizden hemen odamıza geçerdik orada yaptırırdık. Anneme bile çok sonra söyledim meğerse oda bana çişe tut çocuğu diye tavsiye verecekmiş çok mutlu olmuştu. Benim eşim lazımlığa geçtiğimizde çok yardımcı olmuştu ben iş yaparken o ilgileniyorsa bana ihtiyaç duymadan yaptırıyordu yada uyandığında yatağından alıp hemen oturtuyordu. Bize bez açıp temizlemekten kolay gelmişti.

31.haftaya girdiğimde önceki haftalardan çok daha da ağırlaştım ben sabah işe gitmek için kalkmak çok zor
Allah yardimcimiz olsun. Her gün daha da agirlaşiyoruz. Bir iş yapınca hemen yoruluyorum. Yapmakta istemiyorum gözümde büyüyor.Peki bebek ne zaman dönmesi gerekiyor. Benim ki daha dönmemiş bir bilginiz varmı?

Allah yardimcimiz olsun. Her gün daha da agirlaşiyoruz. Bir iş yapınca hemen yoruluyorum. Yapmakta istemiyorum gözümde büyüyor.Peki bebek ne zaman dönmesi gerekiyor. Benim ki daha dönmemiş bir bilginiz varmı?
Benimki 29. Haftada dönmüştü ama tekrar dönebilir yeri olduğu için dedi. Normalde benim bildiğim kadarıyla 28-32 arası dönüyorlarmış ama 36 ya kadar yolu varmış.

Bir de 29. Hafta içindeki ağırlığı 1480 gr dı. İki hafta önde yani. Şeker testimde de bi sıkıntı çıkmamıştı ama bilemedim

29 haftaya göre ağırlığı normal olabilir. Bizimkinin ağırlığı 27 haftalık 1 kilo 50 gram çıktı. Boyunu sormayı unutmuşum. Doktor dönmemiş dedi dönmezse sezeryan yapicaz dedi ondan biraz rahatsız oldum. İnşallah döner benim tembel yavrum daha zamanı var

Hiç bilmiyorum bu bilgiyi, benimki dönmüş mü onu da bilmiyorum en son 28+6’da gitmiştim doktor olması gerekenden farklı bir durum olsa söylerdi heralde

günaydın hanımlar nasılsınız

hastane çantalarınızı ne zaman hazırlamayı düşünüyorsunuz
Evde detaylı bir temizlik olmasını bekliyorum halı koltuk yıkanması gibi ondan sonra düşünüyorum bir de sipariş verdiğim emzirme atletleri falan bir gelsin muhtemelen 33-34.haftada olacak yani

Günaydın cümleten
28+2 günlükken gittim doktora henüz dönmemiş dedi ,hatta siz nasıl hissediyorsunuz bilmiyorum ama ben göbek civarında hissediyorum hala hareketleri

Çiş egitimine gelince hiç bir çocuk bezli gitmiyor okula tesellim bu erken olması da marifet değil geç olması da problem değil önemli olan bu süreci sağlıkla geçirmek

Bende bugün dr kontrolünden geldim, bebiş 1.5 kilo her şey yolunda görünüyor dedi. Yükleme yapmadım diye 2 gün açlık tokluk bakalım dedi, sabah aç 80, kahvaltıdan 1 saat sonra 105 çıktı normal galiba bu değerler. Değil mi?

Hiç bilmiyorum bu bilgiyi, benimki dönmüş mü onu da bilmiyorum en son 28+6’da gitmiştim doktor olması gerekenden farklı bir durum olsa söylerdi heralde
Tabiki söylerdi herşey yolundadır canım. Bildiğim kadarıyla belli bir haftası var o aralıklarla dönmesi lazım

Peki sen tuvalete tuttuktan sonra altına normal hazır bezlerden mi bagladin yoksa yikanabilir bebek bezlerinden mi? Ben de tuvalete tutmak istiyorum. Ama bez yikamak istemiyorum yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…