Ben kovid olmadım çok şükür ama grip ve boğaz ağrısı yaşıyorum 1 aydır, zencefil limondan başka da bir şey kullanamadım. Ağrı kesici dr parol verdi onuda kullanmadım. Zaten aşı falan oldum bidaha kimyasal almak istemedim acımı çektim dinlendim. Meyve tükettim. C vit aldım.
Kulak kanalının dar olmasindan dolayı yanlış sonuç verebiliyor o nedenle önerilmiyor ama zaten ateş ölçeri hemen kullanmaya baslamiyorsun yani ben ilk aylar hiç ölçmedim gerekte olmadı belki yaz bebesi olduğu içindir bilmiyorum diş döneminde sıcaklık hissettiğim vakitler ölçerdim hoş ölçüm yapsam bile ateş düşürücü hiç kullanmadım çok sayilidir kullandığım .
Valla ben de ikinci bebegi olan annelere sorayim diyorm ama siz de bilmiyosanz :) ben 3 tane yenidogan aldm baska da hastane cikisi almadim o yenidoganlarin birini hastane cikisi olarak kombinledim. Onun disinda 7-8 tane de 0-3 ay patikli uzun kollu tulum aldim.4-5 tane uzun kollu ic zibin, 5 tane de kisa kollu ic zibin aldim yine 0-3 ay icin ama annem kisin kisa kollu ic zibin giyemez dedi, bence giyer. Ozellikle gunesli havalarda bizim ev sicak oluyo kış da olsa. Bi de yelek aldm yine 2 tane fln 0-3 ay 2-3 tane de 3-6 ay. Onun disinda 4 cift eldiven, 6 cift corap almisiz. 5 tane de sapka var sanirim 2 tanesi 3-6 ay ama 3 aylik bebek hala sapka takar mi emin degilim:) 0-3 gozumuze asiri kucuk geldigi icin 3-6 almistk. Bundan snr cok begenip hala alasim gelirse 3-6 ay alicam. Az mi aldm cok mu bilemiyorm hala. Dogum yapacak baska tanidiklarim da var coksa bazilarini onlara hediye edebilirim
Wala cok degil bence oglum eylul sonu dogmustu ona kisa kollu ic body giydiriyordum kisinda oyle devam ettim simdi kizim kismetse aralik sonu ocak basi gelecek ona askili bile aldim 3 tane ( modeli cok guzeldi dayanamadim ) 4 tane kisa kollu 5 te uzun kollu aldim toplam 12 tane yani. Oglumda 6 ic body 6 tulum vs hep 6 sar takim yapmistim yetmedi kurutmak yikamak zaman aliyor kiza o yuzden mumkun mertebe bol bol aliyorum ancak hizla buyuduklerinden de abartmamak lazim ama bunun cisi kakasi kusmugu hic bitmio ( oglumda ilk 6 ay reflu vardi cok sik kusardi etkisi buyuktur belkide ) bol bol degisiosun aldigin sayilar bence normal yani
Şimdi bebelerin alışverişini bitiren anneler mesela
0-3 ay badi ,atlet,ayaklı tulum vs şeyleri kaç tane aldınız kaçar tane almak lazım.5-6 takım yeter mi acep ? Bir de atletleri kısa kollu mu kolsuz mu aldınız ya da uzun kollu mu ? Unutmuşum herşeyi dizini döven emoji
0-3 ay badi ,atlet,ayaklı tulum vs şeyleri kaç tane aldınız kaçar tane almak lazım.5-6 takım yeter mi acep ? Bir de atletleri kısa kollu mu kolsuz mu aldınız ya da uzun kollu mu ? Unutmuşum herşeyi dizini döven emoji
1 tane kadife tulum
2 tane 5 li hastane cikisi
1 tane 11 li hastane cikisi
3 tane alt ust takim patikli takim
3 tane patikli tulum
2 elbise ( 0 3 ay kilotlu corapli)
5 tane yelek ( orme hediye bazisi )
4 hirka t
4 ane patikli alt
12 tane corap
14 tane agiz mendili
4 tane onluk
5 tane eldiven
( Penye sapkalar takimlarin icinde mevcut ayrica almadim )
HAla sanki icime sinmio az gibi kafam karisti boyle sayinca yahu
1 tane kadife tulum
2 tane 5 li hastane cikisi
1 tane 11 li hastane cikisi
3 tane alt ust takim patikli takim
3 tane patikli tulum
2 elbise ( 0 3 ay kilotlu corapli)
5 tane yelek ( orme hediye bazisi )
4 hirka t
4 ane patikli alt
12 tane corap
14 tane agiz mendili
4 tane onluk
5 tane eldiven
( Penye sapkalar takimlarin icinde mevcut ayrica almadim )
HAla sanki icime sinmio az gibi kafam karisti boyle sayinca yahu
Vuhuuu çok çok teşekkür ederim ama az değil ya bence ilk zamanlar çok rahat işini görür gerisini ihtiyaç dahilinde alırsın bende öyle yapacağım kabaca 1-2 ay idare etsin sonrası alınır .Zaten evler sıcak hemen sabunla yıkayıp kuruturuz .Güzel günlerde kullansin minnoş
Herkes kat taraftaki ağrılardan bahsetmiş bnm tam tersi gece ve sabah kalktığımda göğüs kafesimin ordaki kemiklerde batma ağrı oluyor oraya mi çok vuruyor acaba sırt ağrısını her zaman yaşadığım için ona alıştım artık bugün kontrolüm vardı gribim diye cuma gününe erteledim mutlaka soracağım kemiklerim batıyor resmen
Vuhuuu çok çok teşekkür ederim ama az değil ya bence ilk zamanlar çok rahat işini görür gerisini ihtiyaç dahilinde alırsın bende öyle yapacağım kabaca 1-2 ay idare etsin sonrası alınır .Zaten evler sıcak hemen sabunla yıkayıp kuruturuz .Güzel günlerde kullansin minnoş
Aminnn hepimizinki insallah tabi ilk 2 3 ay zaten sonra rutin alisveris gunleri geliveriyor ne bilim oglum gibi reflusu olursa die endiseliyim berbat zorlanmistim insallah olmaz. Peteklere de islak camasir asmak iyi degil nem yapiyor eve bebek sagligi acisindan zararli aman almaya doyamio insan zaten. Hele kiz cocugu seyleri allahim magazada aklimi yiyorum.
Herkes kat taraftaki ağrılardan bahsetmiş bnm tam tersi gece ve sabah kalktığımda göğüs kafesimin ordaki kemiklerde batma ağrı oluyor oraya mi çok vuruyor acaba sırt ağrısını her zaman yaşadığım için ona alıştım artık bugün kontrolüm vardı gribim diye cuma gününe erteledim mutlaka soracağım kemiklerim batıyor resmen
Ben kovid olmadım çok şükür ama grip ve boğaz ağrısı yaşıyorum 1 aydır, zencefil limondan başka da bir şey kullanamadım. Ağrı kesici dr parol verdi onuda kullanmadım. Zaten aşı falan oldum bidaha kimyasal almak istemedim acımı çektim dinlendim. Meyve tükettim. C vit aldım.
Aminnn hepimizinki insallah tabi ilk 2 3 ay zaten sonra rutin alisveris gunleri geliveriyor ne bilim oglum gibi reflusu olursa die endiseliyim berbat zorlanmistim insallah olmaz. Peteklere de islak camasir asmak iyi degil nem yapiyor eve bebek sagligi acisindan zararli aman almaya doyamio insan zaten. Hele kiz cocugu seyleri allahim magazada aklimi yiyorum.
benim alt tarafta oluyor yazmıştım ve sana da evet kaburgamda da oluyor diye cvp vermek istiyorum ne bitmeyen ağrılarım varmış meğer:) kaburgalara baskı yapıyorlar heralde sol tarafı yer etti kendine acıttığı zaman göbeğimi dürtüyorum yer değiştirsin diye. Bazen kaburga ağrısıyla uykudan uyandığım bile oldu