2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Su an birebir ayni durumdayim. Gec basladim almaya ama kizimda her seyi aldim ama herr seyii fazlasiyla. Bunda yarisinin yarisinin yarisi bile degil. Ayari tutturamadik gibi
Eksik kalan şeyleri artık doğumdan sonra da alabilirim diye düşünüyorum.
Kıyafet olarak 3 tane 5 li set, 2 tane tulum, bol bol zıbın var zaten, bir tane penye battaniye, çorap bir de yelek aldım. Deterjan, bez, şampuan gibi şeyler kaldı.

Arkadaşlar akşam akşam merak ettim son aylarda çok hareketli olduğu için erken doğuran var mı hiç aramızda önceki doğumlarında, ya da çevresinden duyan var mı, hani yürüyüş doğumu kolaylaştırır derler ama hareketlilik erken doğuma neden olur mu merak ettim

İlk gebeliğimde aşırı hareketliydim. Son ay günde 4 saat yürüyordum ama 42.haftada doğurdum.
Son ay günde 3 tane hurma yiyordum, doktorun verdiği doğuma hazırlık egzersizlerini yapıyordum, merdiven in-çık, yerleri çömelip elimle silme, sıcak duşlar, market, pazar alışverişi hiçbiri bana mısın dememişti bende
Risk yoksa hareketli olmak iyidir son ayda doğumu kolaylaştırır.

Hadi ya benimde ilkinde 41. Haftamda sancıyla normal doğum diye gittim sezeryan oldum ama onda çok hareketsizdim ondan gecikti sandım hep desene alakası yok bunda çok hareketliyim ve vajinamda çok garip batmalar var acaba dedim hiç aklımda yokken normal doğurmak zorunda kalmayayım ben ikincide sezeryan olur diye kodlamışım korktum bir anda

Yok canım bence hamilelikle ilgili sıkıntılar erken doğuma neden olur, hareketli olmak risk yoksa doğumu kolaylaştırır.
Benim doktorum yürüyüşe takık her gittiğimde ilk onu hatırlatır, bol bol yürüyeceksin der.
Bu batmalar enfeksiyondan falan olabilir mi acaba? Benim kontrolüme de daha bir hafta var

Benimkine de daha 2 hafta var aslında gitsem yine de giderim de muhtemelen bir sıkıntı yok yorulmuşsun filan diyecek diye de boşuna gitmek istemiyorum çünkü hareketliliği filan çok iyi başka bi sıkıntımda yok ama enterasan bir şekilde sürekli bu sefer erken gelecekmiş gibi hissediyorum neyse bakıcaz artık giderde öğrenirsen bana da yaz Belkide bir an önce dünyaya gelsin diye sabırsızlanıyorum ondan böyle hissediyorumdur

Ben ilk hamileligimde sadece ise gidip geliyordum annem yanimdaydi 9 ay prenses gibi elim sicak sudan soguk suya degmemisti son 36.h da annem takti hic hareket etmiosun yuruyus yap die 37de 45 dklik yurudum geceleri 38+4 te 2 cm acilmam oldu ve dogurdum suni ile bilmiyorum yuruyusun etkisi var mi ama hareket etme etme bi anda hareketlen al sana acilma simdikinde ise oglumu pesinden kos ev isi yap vs epey zaten hareketliyim surekli yem yiyen tavuk gibi yerden bisiler topluyorum en basindan beri umarim dogumu kolaylastirir

Ben hamile olduğumu bilmiyorken(5.haftaya kadar) çok ciddi spor yapıyordum, nabzımı 120’ye kadar çıkartarak, eliptik bisiklet, ve hala da ağır birşey kaldırıyorum dayanamayıp. Çok kızıyorlar. İş yerimde de merdiven kullanırım 2 katlı zaten. Neden bilmiyorum ama hareketsizliği sevmiyorum. Sadece 12.haftada biraz ev işi yaptığımda kanamam olmuştu Sonra 2 hafta yatmıştım o kadar zor geldi ki bu bana. Benim ufaklık da benden beter asla ama asla durmuyor. Sanırım bana çekecek. Eşim de yattığı yerde çivi çakılmış gibi kalkmayan birisi

Bu arada 0-3 aylık neler alındığı sorulmuş ben dizmiştim dolaba bakarak yazıyorum
-1 hastane takımı 10’lu(yenidoğan)
-1 hastane takımı daha 10’lı(bunda 0-3 ay yazıyor)
-1 alt üst 2’li takım(yenidoğan)
-1 patikli tulum(0-3 ay)
-1 uzun kollu şapkalı zıbın(0-3 ay)
-2 tane 0-3 ay kısa kollu zıbın
-3 tane 3 ay kısa kollu zıbın
- 1 veya 2 tane de hediye örülmüş yelek vardı ama daha gelmedi hediyem :)
- 2 tane de uyku tulumu var biri 0-6 aylık 2.5 tog ve diğeri 0-36 ay owli 0.5 tog

Çorap, battaniye, battaniye kundak, eldiven ve şapkalar da var birkaç tane. En çok zıbın var listede görüldüğü gibi annem çok bezini taşırıyor ve batıyor demişti o aylar için. Ama tabi baktığımda zıbın enn çok 3-6 ay almışız.
Bir de 1 numara 40’lı sleepy göbek bağı yeri olan yenidoğan bez ve 1 numara 70’li prima premium care bez aldık. Hangisi iyi gelirse 2 numara ondan gidecek yani az ve öz almışımdır umarım

Son düzenleme:
Allah yardimciniz olsun insallah haftasi ilerledikce gecen bir durumdur ve sagliklq bebegine kavusursun. Kalpten duam senile. Doktorun ne dedi olumlu mu olumsuz mu goruyor durumunu?
Ense kalınlığı çıktı 11 haftada ense kalınlığı 4mm tamamen ümitsiz konuşamayız çok erken ve yaptırmamız gereken testler var böyle olupta sağlıklı bebeği olanlar hiç sorun yaşamayanlarda olabiliyormuş Rabbim sağlık versin evladıma
Allah razı olsun sizden de

Insallah guzel haberlerini aliriz. Doktorun da kotu konusmamis cok sukur

2,5 tog uyku tulumunu nerden aldınız

Günaydın
Resmen uykularim ziyan oluyor.Yastığı iyice yükselttim kaburgam ağrıyor nefes nefese kalıyorum yatınca.Vajinaya doğru bir ağrı var ama ne olduğunu tam anlamıyla anlatamıyorum.İki kalcamda aciyor ağrıyor sürekli yan yatmaktan mi bilmiyorum.Sağlikla doguraydik şu bebeleri

Çok teşekkür ederim. Tekmelerini çok kuvvetli hissediyorum kasıklarımda olunca korkutuyor biraz ilk hamileliğim fazla evham yapıyorum sanırım :)
Bende senin gibiyim evhamli..Allahin izniyle saglikla kucagimiza alacagiz insallah..bazen bende cok asagilarda hissediyorum.sonra yukari cikiyor.oyle zamanlarda biraz uzanmak ii oluyor galiba

Benim kalca agrilarim yatmadan once 1 kase ev yogurdu ve gundüz 2-3 bardakla olmuyor yani.kalsiyum artirmak lazim..bir de magnezyum takviyesi bu ikisi kurtarici kalca icin

Kalcamdaki ağrılardan perişan oldum. Cumartesi günü kontrolüm var doktoruma söyleyeceğim. Zaman zaman vajinamda benim de ağrım oluyor. Bebek büyüdüğü içindir diye iyi düşünmeye çalışıyorum.

Canım çok geçmiş olsun iyi bir perinatoloğa görün mutlaka doktorla sınırlı kalma sakın

Benim kalca agrilarim yatmadan once 1 kase ev yogurdu ve gundüz 2-3 bardakla olmuyor yani.kalsiyum artirmak lazim..bir de magnezyum takviyesi bu ikisi kurtarici kalca icin

Epeydir takviye alıyorum yoğurt çok severim ama şişkinlikten sebep çok yiyemiyorum ama demek ki takviye dozunu arttırmak lazım yürüyüş yapıyorum azalır diye ama yok bana mısın demiyor

Canım günaydın. Instagramda melike_yoga adlı bir sayfa var. O eğitmenin bu tarz ağrılar için yaptığı egzersizler var istersen bunları yap. Mutlaka biraz faydası olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…