- 23 Nisan 2021
- 526
- 332
- 53
- 34
Plesenta sorunu olarak ne yaşadın canımOksapar ben kullaniyorm ama onceki hamileligimde plasenta sorunu yasadigim icin verdi cnm kilodan verilen duymadm ama doktorun vardir bir bildigi
Merhaba. Benim troidim yüksek çıktım dahiliye doktoru dozunu ayarladi. Hatta bir sonraki tahlillerimde troid degerim normal çıktı ama doktor 25 mg ile doğuma kadar devam dediTsh yuksek çıkmış yine bendeaz once öğrendim sinirim bozuldu
Tiroidi olan hamişler acaba dahiliye destekli mi devam ettiniz
Yoksa kadın dogum dr unuz mu krar verdi doza
Ben aslında 50 mg kullaniyorumMerhaba. Benim troidim yüksek çıktım dahiliye doktoru dozunu ayarladi. Hatta bir sonraki tahlillerimde troid degerim normal çıktı ama doktor 25 mg ile doğuma kadar devam dedi
plasenta yeterli gelişip büyüyemediği için çok erken haftalardan itibaren bebeği besleyememeye başladı daha 20. haftada 2 hafta geride kalmıştı sonra bebeğe giden kan akışlarında hep sorun oldu kordonda ters akım oldu en sonund bundan dolayı bende gebelik tansiyonu gelişti neticede 27+5te 21+5e uyumluydu sanırım kilosu doğdu, tabi malesef yaşayamadı 420 gramdı zaten...Plesenta sorunu olarak ne yaşadın canım
Bende oksapar kullanıyorum kanı sulandırıp bebeğin daha iyi beslenmesini sağlıyor demişti doktorum.Kızlar merhaba ben 32. Haftanın içindeyim kilolu olduğum İçin doktor olsalar iğne verdi tansiyonum normal pıhtılaşma yok ama sırf kilodan dolayı verdi ben de anlayamadım benim gibi kullanan var mı?
Sizde herhangi bir sorun sonucunda mı verdi yoksa benimki gibi tedbir amaçlı mı?Bende oksapar kullanıyorum kanı sulandırıp bebeğin daha iyi beslenmesini sağlıyor demişti doktorum.
İlk gebeliğim düşük oldu tedbir amaçlı verdiSizde herhangi bir sorun sonucunda mı verdi yoksa benimki gibi tedbir amaçlı mı?
Bende düşük de yok pıhtılaşma da yok sadece kiloluyum o yüzden verdiİlk gebeliğim düşük oldu tedbir amaçlı verdi
Tsh yuksek çıkmış yine bendeaz once öğrendim sinirim bozuldu
Peki bu hamileligin nasıl gidiyo aynı sorun yoktur inşallah. Bı de gelişimi nasıl bebeğinin. Benim birinci hamileliğimde de seni ki gibi bebeğim beslenemiyirdu sürekli geriden gidiyordu haftası kilosu tam kabustu. Şimdi de en çok dikkat ettiğim bebeğin kilosu her kontrolde tedirgin olurum.plasenta yeterli gelişip büyüyemediği için çok erken haftalardan itibaren bebeği besleyememeye başladı daha 20. haftada 2 hafta geride kalmıştı sonra bebeğe giden kan akışlarında hep sorun oldu kordonda ters akım oldu en sonund bundan dolayı bende gebelik tansiyonu gelişti neticede 27+5te 21+5e uyumluydu sanırım kilosu doğdu, tabi malesef yaşayamadı 420 gramdı zaten...
Ayda bir dahiliyeye gidip.kan veriyorum ilaca da devam ediyorum en baştan beri. Tsh yuksek.cikinca genelde.kadin dogumcular direk dahiliyeye.gonderiyorlarTsh yuksek çıkmış yine bendeaz once öğrendim sinirim bozuldu
Çok şükür bu hamileliğim iyi cnm. Ben de tabi tedirginimm hatta kilosu 4 5 gün gerideydi yine son gittiğimde ama büyümeye devam etmesi önemli olan. İlk 24. haftada kontrolde kilosu 3 gün geri, boyu ve baş çevresi normal çıktı 3ünün ortalamasını alınca da gelişimi haftasıyla birebir uyumluydu ama ben o 3 güne takılmıştım. Dr da kiloya takılma bütün bebekler aynı kiloda doğmaz plasenta bebeği beslediği sürece hepsi kendi potansiyelinde büyür demişti. ama tabi bende korku oldu birdahaki gidişimde 1 hafta geri sonra 10 gün geri derler mi diye. 27+4te tekrar gittiğimde de kilosu 4 gün geri ama diğerleri yine kendi haftasıyla uyumluydu. Çok takılmadım artık, en azından 3bçk haftada büyümeye aynı oranda devam etmiş, plasenta da hala iyiydi ztn. doktorum önceki doğumumu da yaptırdığı için o zamanki plasentayı fln da biliyor geçen sene daha kısa ve kalındı bu sefer tüm rahime yayılmış büyümüş fln demişti ztn çok şükür damarlarda şuan herhangi bir direnç çentik fln da görünmüyor. Bir dahaki kontrolüm 2 hafta sonra. Umarım hala iyidir. Sizinle bizim durum biraz benziyor anladığım kadarıyla ama belki sizdeki sorun çok daha ileri haftalarda başlamıştı ondan 2 kiloya kdr gelebilmiş en azından. Şuan ne durumda?Peki bu hamileligin nasıl gidiyo aynı sorun yoktur inşallah. Bı de gelişimi nasıl bebeğinin. Benim birinci hamileliğimde de seni ki gibi bebeğim beslenemiyirdu sürekli geriden gidiyordu haftası kilosu tam kabustu. Şimdi de en çok dikkat ettiğim bebeğin kilosu her kontrolde tedirgin olurum.
Aslında birinci hamileliğimde 20 li haftalarda gelişimi önce bir kaç gun gerilikle başladı. Hatta doktorum demekki minyon olacak demişti. Sonralari bir hafta iki hafta geriden gitmeye başladı. Ayrıntılı ultrasonda da birşey çıkmadı benden bebeğe giden kan akisi normaldi.Baya bı geriden gitme devam ettiğinde doktorun aklina dank etti beni devlette bir doktora sevk etti. Ben doktorun cehaletinin olduğunu düşünüyorum. En azından gerilik başladığında bana aspirin falan verebilirdi. Benim de birinci hamileliğim olunca acemiyim. Neticede 38. Haftaya ancak 2 kilo ile gelebildik. Mesela cumartesi randevum var acaba kilosu iyi mi diye hep bi tedirginlik var. Karnım büyüdü mu diye aynadan bakıp dururum. Umarım herşey yolundadır. Aynı şeyleri ikinci defa yaşamam ve yaşamayız. 27+3 ye gittiğinde kilosu kaç çıktı senin.Çok şükür bu hamileliğim iyi cnm. Ben de tabi tedirginimm hatta kilosu 4 5 gün gerideydi yine son gittiğimde ama büyümeye devam etmesi önemli olan. İlk 24. haftada kontrolde kilosu 3 gün geri, boyu ve baş çevresi normal çıktı 3ünün ortalamasını alınca da gelişimi haftasıyla birebir uyumluydu ama ben o 3 güne takılmıştım. Dr da kiloya takılma bütün bebekler aynı kiloda doğmaz plasenta bebeği beslediği sürece hepsi kendi potansiyelinde büyür demişti. ama tabi bende korku oldu birdahaki gidişimde 1 hafta geri sonra 10 gün geri derler mi diye. 27+4te tekrar gittiğimde de kilosu 4 gün geri ama diğerleri yine kendi haftasıyla uyumluydu. Çok takılmadım artık, en azından 3bçk haftada büyümeye aynı oranda devam etmiş, plasenta da hala iyiydi ztn. doktorum önceki doğumumu da yaptırdığı için o zamanki plasentayı fln da biliyor geçen sene daha kısa ve kalındı bu sefer tüm rahime yayılmış büyümüş fln demişti ztn çok şükür damarlarda şuan herhangi bir direnç çentik fln da görünmüyor. Bir dahaki kontrolüm 2 hafta sonra. Umarım hala iyidir. Sizinle bizim durum biraz benziyor anladığım kadarıyla ama belki sizdeki sorun çok daha ileri haftalarda başlamıştı ondan 2 kiloya kdr gelebilmiş en azından. Şuan ne durumda?
Şu an doktorum bebeğin degerleri normal dedi. Haftasıyla uyumluymus. İnşallah öyledir. Ben de en son 24. Haftada gittim. 650 gram falandi. Senin 24 te kaç gram çıktı. Bu de 27+4 ye kaç gram çıktı.Çok şükür bu hamileliğim iyi cnm. Ben de tabi tedirginimm hatta kilosu 4 5 gün gerideydi yine son gittiğimde ama büyümeye devam etmesi önemli olan. İlk 24. haftada kontrolde kilosu 3 gün geri, boyu ve baş çevresi normal çıktı 3ünün ortalamasını alınca da gelişimi haftasıyla birebir uyumluydu ama ben o 3 güne takılmıştım. Dr da kiloya takılma bütün bebekler aynı kiloda doğmaz plasenta bebeği beslediği sürece hepsi kendi potansiyelinde büyür demişti. ama tabi bende korku oldu birdahaki gidişimde 1 hafta geri sonra 10 gün geri derler mi diye. 27+4te tekrar gittiğimde de kilosu 4 gün geri ama diğerleri yine kendi haftasıyla uyumluydu. Çok takılmadım artık, en azından 3bçk haftada büyümeye aynı oranda devam etmiş, plasenta da hala iyiydi ztn. doktorum önceki doğumumu da yaptırdığı için o zamanki plasentayı fln da biliyor geçen sene daha kısa ve kalındı bu sefer tüm rahime yayılmış büyümüş fln demişti ztn çok şükür damarlarda şuan herhangi bir direnç çentik fln da görünmüyor. Bir dahaki kontrolüm 2 hafta sonra. Umarım hala iyidir. Sizinle bizim durum biraz benziyor anladığım kadarıyla ama belki sizdeki sorun çok daha ileri haftalarda başlamıştı ondan 2 kiloya kdr gelebilmiş en azından. Şuan ne durumda?
Off canim Allah kolaylik ve tez zamanda bebegine ve sana sifa versin. Ne kadar zor bi surec!! Bebegine cok itinali bakildigina eminim. Kac göz uzerinde oluyor o bebeklerin. Kuzenimin ikizleri de cok erken dogdu. Uzun sure kuvezde kaldilar. Cok seyler soylendi hatta olumsuz anlamda ama su an ikisi de cin gibi maasallahlari var. Gelisimlerinde hicbir sorun yasamadilar cok sukur. Senin dd karantinqn bugun yarin biter yeterince zaman gecmis. Sen de kalbini verah tut. Bu hafta kavusursun bebegine insallah, nerde olursa olsun!Merhaba kızlar, başımdan neler geçti bir bilseniz.. Eşimin kuzeni evlendı kınaya gittik, ertesi gün cinsiyet partisi yaptık erkek evladımız olacağını öğrendik. Merhaba tabi ben o günlerde çok yoruldum. Ertesi gün işe gittim. O gece 5dkda bir kasılma oldu bir ağrıdır hiç geçmedi, sabah hafif kanamam geldi apar topar hastaneye gittik. Doğum sancısıymış, serum fln ile kasılmalar durdurmaya çalıstılar, ayrıca 3cm acılmam vardı. Korona olduğumu da o gün öğrendim, sanırım gittiğim kınada oldum.. Neyse serumu kesmek zorunda kaldılar, kasılmalar devam etmezse Rahim ağzına dikiş atacakları fakat kasılmalar devam etti acil doğuma girdim. 13 Ekim Bebeğim premature doğdu. Şuan küvez sürecinde ben ise ev karantinasındayım. Normalde 14 gün karantina süreci ama benim pcr testim halen pozitif çıkıyor... Bebeğimi 21 gündür görmüyorum. Allah sabır verir diyorum, dua ediyorumbugün yine pcr testi oldum, sonucu bekliyorum. Umarım evime aileme ve evladıma bir an önce kavuşurum. .. bu arada erken doğum sebebim Korona mı onu da bilmiyorum ama kızlar kendinizi koruyun, gerekirse aşı yaptırın, Çok fena bir süreç korona ... Allah hepimize sağlık versin
Küvozde olan bebeğime oksijen desteği (+kortizon hormonu) erken doğumdan ötürü fazla gelişmeyen ciğerlere destek amacıyla veriliyor, bir süre hastanede kalacak, dualarınızı bekliyorum ...
Endokrin uzmani ile gorus cnm, dogrusunu o soyler. Bazen mesela uc gun 50 dort gun 25 kullan gibi fantastik dozlarla gereksiz doz almani engelliyorlar..boylesi daha dogru. Bende kronik Hashimatoyum o sekilde ilerliyorum. Bir de tavsiyem gluteni azalt. Tiroidin dusmani gluten. Hic yeme demiyorum ama mumkun oldugunca yeme. Her gun bir bardak kefir icebilirsen super olur. Ben hamileligimde her seyden tiksindigim icin icemiyorum.. normalde icerdim.Tsh yuksek çıkmış yine bendeaz once öğrendim sinirim bozuldu
Ahhh cok gecmis olsun dualarima ekleyecegimden suphen olmasin bir an once testin negatif cikar da bebegine kavusursun insallahMerhaba kızlar, başımdan neler geçti bir bilseniz.. Eşimin kuzeni evlendı kınaya gittik, ertesi gün cinsiyet partisi yaptık erkek evladımız olacağını öğrendik. Merhaba tabi ben o günlerde çok yoruldum. Ertesi gün işe gittim. O gece 5dkda bir kasılma oldu bir ağrıdır hiç geçmedi, sabah hafif kanamam geldi apar topar hastaneye gittik. Doğum sancısıymış, serum fln ile kasılmalar durdurmaya çalıstılar, ayrıca 3cm acılmam vardı. Korona olduğumu da o gün öğrendim, sanırım gittiğim kınada oldum.. Neyse serumu kesmek zorunda kaldılar, kasılmalar devam etmezse Rahim ağzına dikiş atacakları fakat kasılmalar devam etti acil doğuma girdim. 13 Ekim Bebeğim premature doğdu. Şuan küvez sürecinde ben ise ev karantinasındayım. Normalde 14 gün karantina süreci ama benim pcr testim halen pozitif çıkıyor... Bebeğimi 21 gündür görmüyorum. Allah sabır verir diyorum, dua ediyorumbugün yine pcr testi oldum, sonucu bekliyorum. Umarım evime aileme ve evladıma bir an önce kavuşurum. .. bu arada erken doğum sebebim Korona mı onu da bilmiyorum ama kızlar kendinizi koruyun, gerekirse aşı yaptırın, Çok fena bir süreç korona ... Allah hepimize sağlık versin
Küvozde olan bebeğime oksijen desteği (+kortizon hormonu) erken doğumdan ötürü fazla gelişmeyen ciğerlere destek amacıyla veriliyor, bir süre hastanede kalacak, dualarınızı bekliyorum ...
Bi de yuksek derken ne kadar yuksek. Moralini Bozma sakin. Oyle hemen bebegi etkilemiyor. Cook uzun sure cook yuksek degerlere cikacak sen de ilacini kullanmayacaksin da oyle artik bebegi "etkileyebilir" noktasina gelecek. Merak rtme hemen dozu ayarlarsiniz duzelir. Ayrica tek basina TSH cok bir sey ifade etmiyor t3 ve t4 normale yakinsa o da onemli. Sakin, kisa yuruyusler, moralinin yuksek olmasi troidi toparliyor. Ben profesyonel hasta olarak bunu soyleyebilirimTsh yuksek çıkmış yine bendeaz once öğrendim sinirim bozuldu
Ah unuttum soylemeyi komsum var 5.5 aylik dogu bebegi kuvozde 3 ay kadar kaldi ama suan gor aslan gibi masallahhhh 3 yasinda hic bir eksigide yok yasitlarindan darisi senin bebegine insallah.Çok teşekkür ederim, inşallah sağlıkla sizler de bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
Maske takmaktan sivilceler ve lekeler oluyor malesef. doğumum 25. haftada oldu,750 gram....magnezyum kullanmıyordum, ne işe yarıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?