2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Eee orasi acibadem tabkide diger ozellere gore pahali geven bi yakinimiz beyin kanamasi gevirdi ve ambulans o hastaneye goturdu hasta hayati tehlike oldugundan ucret alinmadi ama refakatci icin gecelik 4 bin tl fatura cikardilar ayrica 2. Gunun sonunda hastayi yogun bakimdan normal odaya aldilar ki durumu kritikti ama ucret talep ettiler vs vs ama tabiki hastaneye degilde otelde kaliyor gibisin dedim 4 bin tl refakatci ucreti ne yapiyorlar altin tabakla yemek flan verip altini yikamalari lazim

Kızlar merhabalar ,ben bütün alışverisi bitirdim ,yıkadım ,utuledim dolabimiz hazır bu akşam da insaalah hastane cantalarimizi hazırlayacağım,siz neler koydunuz çantalara ,hazırlayan var mı. Şimdilik bir liste hazırladım sizinle de paylaşayım belki fikir olur.bende kilitli dolap poşeti aldım onlara bırakacağım , bide valiz düzenleyiciler

Anne çantası
2 adet önü açılabilen pijama takımı
1 adet sabahlık
3 adet külot
3 adet atlet
1 adet hırka
Çorap
Hastan bezi ve ped
Hasta temizleme ıslak mendili (sleepy bu , şok markette var )
Anti bakteriyel ıslak mendil ( buda sleepy marketlerde var gri paket )
Göğüs ucu kremi
Gümüş göğüs kalkani
Lohusa terlik taç ( fotoğraf çekimi için )
Göğüs pedi
Havlu
Emzirme sütyeni
Kirli için çöp poşeti
Zemzem hurma
Kayısı suyu( ben yazdan konserve şeklinde yapmıştım şekersiz şekilde )
Plastik terlik
Küçük bir bakım çantası ( içinde diş macunu fırçası , el kremi, deodorant , tarak ,toka , az bimakyaj malzemesi )

Ben sezeryan doğum yapacağım arkadaşlar listem ona göre ,en az bir gece kalacağız yani. Ekstra kıyafet goturmeyecegim,gittiğim kıyafetle çıkarım insaalah , banyo mu da hastaneden cikmadan önce yapicam eve gelince banyo telaşım olmasın hastane odam da müsait. Hem ağrı kesici etkisi oluyor hastanedeyken ağrı da çok olmuyor. Saçımı gitmeden önce fonleyip gidicem fotoğraf çekiminde iyi durur.

Bebek çantası
4 adet hastane çıkışı ( hepsini ayrı ayrı kilitli poşete bırakacağım )
3 tane ayrıca çıtçıtlı atlet
Eldiven , çorap,önlük ,ağız bezi
10 adet bez( paket bırakacağım arabaya gerekirse ordan alırız hemen ) ( sleepy 1 numara)
4 tane alt değiştirme örtüsü ( tek kullanımlık olanlardan )
Bir paket bebek temizleme pamuğu ( baby me)
Bir paket ıslak mendil ( sleepy yeni doğan )
2 adet muslin battaniye
2 adet orta kalınlıkta penye battaniye
Bir adet kalın kundak battaniye ( çıkarken yada gece soğuk olursa kullanmak için )
Küçük bir yastık ( emzirirken kullanmak için )
Bir adet yelek

Senin sezeryan durumu mu var ki ? Ama bence genel olma epidural çok güzel bebeğin çıkış anına tanık oluyorsun yanına koyuyorlar öp kokla

Ben sezaryen olursam sırf kapalı yer fobim yüzünden olucam.

Bir de miyomlar var alınması gerekiyorsa sezaryen daha mantıklı. Tam konuşmadık doktorla.

Panik olmayanlar için tabi bebeğini görsün ilk temas olsun güzel .

Küçük bir de buzluk hazırlığı yapacağım arkadaslar , doğum sonrası ilk günler yoğun ve uykusuz geçiyor ,yada gelen olursa ikram etmek için , bir tane daha bebeğim var çünkü . Bunun içinde ,;
Yaprak sarma
Ispanaklı börek ( ıspanak süt artiriyormus )
Peynirli börek
Tatlı kurabiye (elmalı ve kakaolu)
Tuzlu kurabiye

Maşallah valla benim daha hiçbir şey hazır değil yıkama bile yapmadık inşallah yetiştiririm alınacak da çok şey vat

Kızlar mesela alıncaklar bitti fln yazmışsınız ya ben hala her şeyimi tamamlamadım ve hala tam olarak ne almam lazım bilmiyorum. Bi liste yaptm ama, tırnak makası tarak banyo küveti fln yok şampuandı kremdi aspiratördü bezdi pişik kremiydi bunların hiçbiri yok. hastane çantasına bi tane kaşık biberon koymayı düşünüyorum o yok almadım. bu cmt annemle bi çıkıcaz ama gündemimiz 11 aralıkta evlenen kuzenimin düğünü için elbise bakmak
Kime gectin, ben aytac yuksele gidiyorm cok memnunm cok seviyorm.

Bide küçük bir araştırma yaptım arkadaşlar doğum sonrası nasıl beslenmek lazım ,neler süt yapar,neler gaz yapar
İlk iki hafta dikkat etmek lazım gaz için , bol bol su günde 3.5-4 litre kadar, çok fazla süt ürünü tüketmemek lazım,baklagil ,salamura ürünler gibi ürünleri tüketmemek lazım. Maydanoz ve nane de anne sütünü azaltiyormus aklınizda bulunsun. Süt artırıcı ürünler ise , öncelikle Su, tahin helvası,tahin pekmez , yulaf , tarcin ,dereotu,incir , dut, bulgur , hurma ,kabak çekirdeği , ıspanak ,havuç ,rezene ,maden suyu. Doğumdan önce buna uygun alış veriş yapacağım . İlk günler sebze ve meyveleri pişmiş şekilde tüketmek lazım, komposto gibi ,ayran değil ama yoğurt çorbası gibi mesela ,umarım sizin de işinize yarar, ikinci çocuk olunca biraz daha hazırlıkli olmak gerekli ,planli olmak bu süreci kolaylaştırabilir

Çok basınçla sıkılmazsa sterimar iyi ama ben onu ayarlayamam. Kendim kullanırken bile bazen basınçlı gidiyor canım yanıyor.

Ama bu acibadem universite hastanesi oldugu icin diger acibademlerden yine de daha ucuz en az 3te 1i daha ucuzdur, sgk indirimi yapiyolar. Ama yine de sizin yazdiginiz fiyatlardan yuksek tabi.

Alış veriş kısmı kolay canım ,sen listeni yap ,kafanın boş olduğu zamanda,doğumun işi belli olmaz ve gerçekten hafta ilerledikçe hem. Çok çabuk yoruluyorsun hemde kafanı toplayamiyorsun,malum fiyatlarda artık her hafta bile yükseliyor,ben rahatladım mesela bu işler bitince artık dinlenip kitap okuyacağım bol bol , doğuma az kala bir temizlik yaptıririm insaalah biter herşey

96 tane 3 numara almıştım prima indirimdeyken. Kaç adet 3 numara kullanılır ki.
Ben de 4-5 alsam mı dedim
Kaç ayda 4 e geçiyor ki bu bebişler

Hastane cantasina kaşık ve ateş ölçer de ekleyeyim unutmusum mesela bunu ,biberon goturmeyecegim ama süt pompası ve biberonu hazır bırakacağım eve ,gerekirse hemen eşim gelip alır

Ama bu acibadem universite hastanesi oldugu icin diger acibademlerden yine de daha ucuz en az 3te 1i daha ucuzdur, sgk indirimi yapiyolar. Ama yine de sizin yazdiginiz fiyatlardan yuksek tabi.
Aa tabi orasini iddia edemem ancak isminin ozelligini koruyor hala maddi anlamda bence. diger acibademleri bilmiyorum acikcasi fiyat anlaminda ancak gercekten 5 yildizli otel konforunda ordan sonra kendi hastaneme gidince devlet hastanesinemi geldim die acaba die sok gecirmistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…