- 13 Haziran 2018
- 2.066
- 3.113
- 133
- 39
Aynen zaten bu ay kartim kesilsin diye bekliyorm sali kesilsin her seyi alicam internetten artik haftaya da insallaj ben de cantayi yapar kapatirim diye dusunuyorm. Senin yazdiklarin cok isime yaradi cok tesekkurler hepsini kaydediyorm:)Alış veriş kısmı kolay canım ,sen listeni yap ,kafanın boş olduğu zamanda,doğumun işi belli olmaz ve gerçekten hafta ilerledikçe hem. Çok çabuk yoruluyorsun hemde kafanı toplayamiyorsun,malum fiyatlarda artık her hafta bile yükseliyor,ben rahatladım mesela bu işler bitince artık dinlenip kitap okuyacağım bol bol , doğuma az kala bir temizlik yaptıririm insaalah biter herşey
Rica ederim sevindim işine yaramasinaAynen zaten bu ay kartim kesilsin diye bekliyorm sali kesilsin her seyi alicam internetten artik haftaya da insallaj ben de cantayi yapar kapatirim diye dusunuyorm. Senin yazdiklarin cok isime yaradi cok tesekkurler hepsini kaydediyorm:)
Ne guzel bak hersey yolundaymis iltihap etkilememis demekki bol bol su icBende kontrolden geldim herşeyleri iyi şükür sancıda çıkmadı ama idrar yolu enfeksiyonu geçmiyor
Kızlar valizinizde birde patik koyun, yda şu içi polarlı kalın çoraplardan, sezeryan olursanız ameyathaneler çok soğuk oluyor, benim ayaklarım buz gibiydi, yatakta rahat edersiniz
Benim bebek iri değilBenim kızın da kafası ondeymis. İri bebek dedi. Normal doğum istesem bile zor olacaktı.
aynen öyle iyi para alıyor hizmetide iyi olmalı. bebeğim doğumumda gece bebek ağladığında susturamıyorsam onları çağırıyordum . götürüp çocuğu susuturup getiriyorlardı. birde gerçekten yıkıyorlardı:)) sezaryenimin 2. günü birisi gelip beni yıkamıştı :))Eee orasi acibadem tabkide diger ozellere gore pahaligeven bi yakinimiz beyin kanamasi gevirdi ve ambulans o hastaneye goturdu hasta hayati tehlike oldugundan ucret alinmadi ama refakatci icin gecelik 4 bin tl fatura cikardilar ayrica 2. Gunun sonunda hastayi yogun bakimdan normal odaya aldilar ki durumu kritikti ama ucret talep ettiler vs vs ama tabiki hastaneye degilde otelde kaliyor gibisin dedim 4 bin tl refakatci ucreti ne yapiyorlar altin tabakla yemek flan verip altini yikamalari lazim
Küçük bir de buzluk hazırlığı yapacağım arkadaslar , doğum sonrası ilk günler yoğun ve uykusuz geçiyor ,yada gelen olursa ikram etmek için , bir tane daha bebeğim var çünkü . Bunun içinde ,;
Yaprak sarma
Ispanaklı börek ( ıspanak süt artiriyormus )
Peynirli börek
Tatlı kurabiye (elmalı ve kakaolu)
Tuzlu kurabiye
süt için dediğiniz gibi bol su ve bol bol emzirme . ne kadar çok emerse o kadar çok süt geliyor. ben emziriyordum. hatta sonrasında pompa ilede çekiyordum. göğüsleri komple boşaltıyordum. çok sorun yaşamadım. yeşillik, komposto türü şeyler(şekersiz tabi:)) mercimek , bulgur süt yapan şeyler. bencede en azından ilk zamanlar dikkat edersek bebek alışırsa sonrası gelir diye düşünüyorum.İlk iki hafta dikkat etmek lazım gaz için , bol bol su günde 3.5-4 litre kadar, çok fazla süt ürünü tüketmemek lazım,baklagil ,salamura ürünler gibi ürünleri tüketmemek lazım. Maydanoz ve nane de anne sütünü azaltiyormus aklınizda bulunsun. Süt artırıcı ürünler ise , öncelikle Su, tahin helvası,tahin pekmez , yulaf , tarcin ,dereotu,incir , dut, bulgur , hurma ,kabak çekirdeği , ıspanak ,havuç ,rezene ,maden suyu. Doğumdan önce buna uygun alış veriş yapacağım . İlk günler sebze ve meyveleri pişmiş şekilde tüketmek lazım, komposto gibi ,ayran değil ama yoğurt çorbası gibi mesela ,umarım sizin de işinize yarar, ikinci çocuk olunca biraz daha hazırlıkli olmak gerekli ,planli olmak bu süreci kolaylaştırabilir
Benim de tam değil büyük şeylerini aldım beşik küvet falan ama şampuan yok tarak yok tırnak makası vs bende de yok buraya baktıkça her şeyim eksik gibi geliyorKızlar mesela alıncaklar bitti fln yazmışsınız ya ben hala her şeyimi tamamlamadım ve hala tam olarak ne almam lazım bilmiyorum. Bi liste yaptm ama, tırnak makası tarak banyo küveti fln yok şampuandı kremdi aspiratördü bezdi pişik kremiydi bunların hiçbiri yok. hastane çantasına bi tane kaşık biberon koymayı düşünüyorum o yok almadım. bu cmt annemle bi çıkıcaz ama gündemimiz 11 aralıkta evlenen kuzenimin düğünü için elbise bakmak
Kime gectin, ben aytac yuksele gidiyorm cok memnunm cok seviyorm.
Yok hastaya elbet el bebek gul bebek bakiyorlar ancak refakatci uvretine gercekten cok sasirmistim.aynen öyle iyi para alıyor hizmetide iyi olmalı. bebeğim doğumumda gece bebek ağladığında susturamıyorsam onları çağırıyordum . götürüp çocuğu susuturup getiriyorlardı. birde gerçekten yıkıyorlardı:)) sezaryenimin 2. günü birisi gelip beni yıkamıştı :))
maşallah size. ne güzel hazırlanıyorsunuz. ben hiç bişi yapmadım. zaten son güne kadar çalışacağımdan yapamamda. zaten annelerden başka gelende olmaz. olursada annemler yapar napayım:))
süt için dediğiniz gibi bol su ve bol bol emzirme . ne kadar çok emerse o kadar çok süt geliyor. ben emziriyordum. hatta sonrasında pompa ilede çekiyordum. göğüsleri komple boşaltıyordum. çok sorun yaşamadım. yeşillik, komposto türü şeyler(şekersiz tabi:)) mercimek , bulgur süt yapan şeyler. bencede en azından ilk zamanlar dikkat edersek bebek alışırsa sonrası gelir diye düşünüyorum.
benim ilk hamileliğim mesut kaymanlaydı. ama bu hamileliğimde müberra namlı kalemle başladık. çok naif sakin bir doktordu. iyide gidiyordu. bende ayrıntılıyı aytaç hocaya yaptırdım. o zaman demiştim bu doktorda çok iyimiş, zaten perintolog. müberra hoca hastane değiştirince aytaç hocaya geçtim. aslında ayrıntılıdan sonra aytaç hocayla başlasaymışım diye düşünmüştüm. kısmette onunla devam etmek varmış. birde gerçekten çok iyi bir doktor.Kızlar mesela alıncaklar bitti fln yazmışsınız ya ben hala her şeyimi tamamlamadım ve hala tam olarak ne almam lazım bilmiyorum. Bi liste yaptm ama, tırnak makası tarak banyo küveti fln yok şampuandı kremdi aspiratördü bezdi pişik kremiydi bunların hiçbiri yok. hastane çantasına bi tane kaşık biberon koymayı düşünüyorum o yok almadım. bu cmt annemle bi çıkıcaz ama gündemimiz 11 aralıkta evlenen kuzenimin düğünü için elbise bakmak
Kime gectin, ben aytac yuksele gidiyorm cok memnunm cok seviyorm.
evet o biraz ilginç olmuş. çok yüksekmiş. biz paket olduğundan sanki refakatçi bedava gibi geliyor. bu refakatçi ücretine göre doğum ücreti iyiymiş :)))Yok hastaya elbet el bebek gul bebek bakiyorlar ancak refakatci uvretine gercekten cok sasirmistim.
Ya benim böbrek sıkıntı olduğunüçin mecbur ilaç kullancam son 1 ay zaten 36 da alacak heralde benim kuzularıNe guzel bak hersey yolundaymis iltihap etkilememis demekki bol bol su ic
Camasirini pamuklu kullan ve ped vs kullanma hani akinti oluo die kullaniosan die dedim
Bundan almistik bizde ama kullanamadik yani bir turlu cekememisti hicbisi.Benim kızdan kalan var o yüzden almak istemedim ama almalimiyim. Bundan var elimde fiyata bakarmisiniz sokkk içindeyim altı ustu bir aspiratör al demeyin dakin :)))Eki Görüntüle 2955223
Ben dha ne ütü yaptım ne beşik kurdum çantaya kadar çok işim var ben mi ağırdan alıyorum acaba
Ayy yanlız değilmişim sevindim erken gibi geliyor bana da ocağa dha bir buçuk ay var bir hafta içinde hepsi yapılır huncta duruyor bütün kiyafetler
Fizyolojik serumkızlar ilk bebeleri olanlar bilmez bu fizyolojik serumları bir kere alın ve atmayın plastiklerin bitince eczaneden fizyolojik serum u serum şeklinde alın şişeleri kaynatıp iğne ile siz doldurun çok uyguna geliyor öbür türlü çok pahalı.
Ben ayiktim ama sütum gene geç geldi 3 gün sonunda birde bebişim gösterdiler heycanlanmjsim kusmaya başladım nefesim kesildi hemen bayiltmislardi beni.
benim ilk hamileliğim mesut kaymanlaydı. ama bu hamileliğimde müberra namlı kalemle başladık. çok naif sakin bir doktordu. iyide gidiyordu. bende ayrıntılıyı aytaç hocaya yaptırdım. o zaman demiştim bu doktorda çok iyimiş, zaten perintolog. müberra hoca hastane değiştirince aytaç hocaya geçtim. aslında ayrıntılıdan sonra aytaç hocayla başlasaymışım diye düşünmüştüm. kısmette onunla devam etmek varmış. birde gerçekten çok iyi bir doktor.
Evet mantıklıymış odaBen ayağımı ısıtmak için sıcak su torbası da koyacağım. Evde var lazım olunca almakla uğraşmasınlar.
Ozel sigortan var mi ? Ne kadar acibademde muayene ve dogum ucreti ozel sigortasiz ben muayeneyi sormustum sanki sgk kapsaminda 450 mi ne dediydi die hatiriyorumevet o biraz ilginç olmuş. çok yüksekmiş. biz paket olduğundan sanki refakatçi bedava gibi geliyor. bu refakatçi ücretine göre doğum ücreti iyiymiş :)))
Paylaşabilirsin canım. Belki unuttuğumuz bir şeyler vardırKızlar eğer doğum yapacağınız hastane belliyse liste alabilirsiniz çanta için. Benim belli değil ama kontrole gittiğim erdem hastanesinden liste aldım(orda olmayacak ama doğumum). İşten çıkıp eve geçtiğimde paylaşabilirim broşürün fotoğrafını isterseniz orda çantaya konması gerekenler yazıyor.
benimde sezeryan olacak ve aralık son hafta dedi ama duruma göre ocak başına yapabiliriz. ben yeni sene olsun istiyorum bakalım.Evet hem doktorluğu hem insanlığı çok iyi gerçekten. Bi arkadaşımı daha ona yönlendirdim o da çok sevdi birlikte ona gidiyoruz.
Bakalm aramızda 4 gün görünüyor ama benim sezeryan olacağından dolayı en son çıkarken 4 ocak diye konuştk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?