2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızlar kendiniz için kaç tane pijama -gecelik takımı alacaksınız yanınıza ? Bir gecelik bir sabahlık 1 pijama takımı ve 1 alt aldım sadece yeter mi ki ?

Bebek için de 3 takım hastane çıkışı hazirladim patikli çoraplı olacak şekilde 1 Pamuk battaniye koydum .Allah nasip ederse taburcu olacağımiz gün evden daha kalın battaniye isterim diye düşündüm ama bilemedim yine de .

Bir de kendiniz için iç çamaşırı ne kadar alacaksınız 3 takım yeter mi ?

Kızlar ben de bugün tekrar gittim suyum 57 mm olmuş ama bebegim inanılmaz hareketli suyu az olan bebek nasıl bu kadar hareketli oluyor. Doktor yarın bile alabiliriz dedi sonra bende nst iyiyse beklesek perinatologla görüşsem pazartesi dedim nst güzel çıktı hemşire bile ne kadar hareketli dedi. Doktor pazartesiyi bekler dedi pazartesi 35 hafta oluyoruz tam. Perinatolog iyi derse peki dedim takip ederiz 2 3 güne bir ama 38i bile beklemeyecegi kesin dedi 😑 kafam çok karışık hala ters duruyor bu da etkiliyor bence ölçümleri suyu nasıl bu kadar hızlı düştü anlamıyorum

Kızlar ben de bugün tekrar gittim suyum 57 mm olmuş ama bebegim inanılmaz hareketli suyu az olan bebek nasıl bu kadar hareketli oluyor. Doktor yarın bile alabiliriz dedi sonra bende nst iyiyse beklesek perinatologla görüşsem pazartesi dedim nst güzel çıktı hemşire bile ne kadar hareketli dedi. Doktor pazartesiyi bekler dedi pazartesi 35 hafta oluyoruz tam. Perinatolog iyi derse peki dedim takip ederiz 2 3 güne bir ama 38i bile beklemeyecegi kesin dedi 😑 kafam çok karışık hala ters duruyor bu da etkiliyor bence ölçümleri suyu nasıl bu kadar hızlı düştü anlamıyorum

Suyun oranını bilmiyorum. Sırf suyu azaldığı için mi erken doğmasını öneriyorlar merakımdan soruyorum.

Suyun oranını bilmiyorum. Sırf suyu azaldığı için mi erken doğmasını öneriyorlar merakımdan soruyorum.
Evet. 29 30 hafta olsa risk alırdık ama 34 hafta bitiyor bebek ciğer gelişiminin bir kısmını tamamladı risk almaya gerek yok diyor. Suyun daha fazla azalması anne karnında ani ölümlere neden olabiliyor diyor napcagimi şaşırdım pazartesiyi bekleyecegim

Evet. 29 30 hafta olsa risk alırdık ama 34 hafta bitiyor bebek ciğer gelişiminin bir kısmını tamamladı risk almaya gerek yok diyor. Suyun daha fazla azalması anne karnında ani ölümlere neden olabiliyor diyor napcagimi şaşırdım pazartesiyi bekleyecegim

Evet 34. Haftayı geçmiş sağlıklı bir şekilde tutunur dünyaya.
Havuç suyu içiyordu suyu azalan arkadaşlar. Pazartesiye kadar bol su ve havuç suyu içmeyi deneseniz zararı olmaz

Kızlar kendiniz için kaç tane pijama -gecelik takımı alacaksınız yanınıza ? Bir gecelik bir sabahlık 1 pijama takımı ve 1 alt aldım sadece yeter mi ki ?

Bebek için de 3 takım hastane çıkışı hazirladim patikli çoraplı olacak şekilde 1 Pamuk battaniye koydum .Allah nasip ederse taburcu olacağımiz gün evden daha kalın battaniye isterim diye düşündüm ama bilemedim yine de .

2 gecelik 1 pijama sabahlikli olarak 3 takim camasir koydum. Bebek icin 4 takim 1 hastane cikisi 2 ince battaniye bir kalin battaniye 1 de muslim ortu koydum guncel hali ile. Arada acip bakiyorum az gelen cok gelen varsa degisiklik yapiorum wala bir dogsalardi hayirlisi ile 🤦

Korkma yanilmiyorsam 29h lik dogan bebe var grupta yanlis anlama ornek olup icin ferahladin diye soyluyorum. Yasam sinirini asmis durumda bebegin saglikla lucagina al insallah
Havuc suyunu biraz daha fazla tuket bol su ic 🤲🤲

Benim bebegin takımlarındaki pantolonlar hep kendinden patikli, ilaveten corap koymak gerekir mi?

Benim bebegin takımlarındaki pantolonlar hep kendinden patikli, ilaveten corap koymak gerekir mi?
Ayagini isitamazki o bebe 🥰🥰 tabiki lazim yani. Ben oglum eylulde dogdu corap ustune ince patikli alt ustune patikli tulum giydiriyordum mesela. He 3 aydan sonra gece uyurken coraplarini komple cikariyordum patiksiz pijama giydiriyordum

ben de sadece 2 gecelik 2 sabahlık takım şeklinde koymayı düşündüm ama hastaneden bana verilen broşürde 2 gecelik 2 pijama şeklinde yazılmış bana çok geldi ztn 2 gece kalıcam bi de ilk günün yarısını ztn amelyat önlüğüyle geçiricem 2 yeter gibi düşündüm.
depend almadm ben almazsam pişman olur muyum ki, hastane broşüründe yine 4-5 lohusa çamaşırı ve 2 tane kullan at çamaşır yazılmış. Dependlerin de paketin içinde bir sürü var sanki kullanmam gibi geliyo böyle kullan at şeyler bende tik şeklinde çevreciliğim tutuyo doğaya yapılan bi katliammış gibi hani sevmiyorum hiç açıkçası. Almazsan da olur derseniz lohusa çamaşırlarımla takılmayı düşünüyorum.

Kuzenimin doğum zamanı gelmişti artık son zamanlarıydı normal doğumu bekledi bir türlü gelmeyince suyu azaldı ve sezeryana aldılar. Ama senin daha haftan var yani.. bir doktora daha görünmeni tavsiye ederim

Ben de perinatologa gorunmeni tavsiye ederim ama Pzt gununden once yok mu perinatolog bulamiyo musun

1 gecelik, 2 takım pijama ve 1 normal 1 polar sabahlık. (Hırka da olabilir) Bebek için 1 hastane çıkışı 10lu, yedek 2 takım, yedek zıbın, çorap. 1 patik. 2 penye battaniye, 1 kalın battaniye, 1 müslin örtü.
1 emzirme sütyeni 1 tane de emzirme sütyenli atlet koydum. Alt olarak depend var onun üstüne lohusa çamaşırı giyilir mi bilemedim orası karışık bende. 2 tane lohusa çamaşırı alıp koysam iyi olacak sanırım. 2 tane de normal iç çamaşırı koyarım. Lohusa iç çamaşırımla terliğim eksik valiz de. Sana yazmışken bakayım 😄

Back
X