- 2 Ocak 2020
- 1.366
- 2.494
- 63
- 33
her doğum kendine özeldir ama normal doğum için hergün 1 saat yürüyüş açılmayı doğum esnasında çok hızlandırıyor. korkacak hiçbir şey yok sancım çok azdı 4 cm açılmayla yatırdılar 8de suni takıldı gerçekten çok zordu ama kızım 9.45te doğdu bence ilk doğum için çok hızlıydı ama dediğim gibi neredeyse hergün 1 saat yürüyordum 3-8 ay arası yüzme havuzuna da gidiyordum. 38 den sonra 14 katlı siteyi hergün iki kez çıkıp indim. bunların hepsinin faydasını gördüm bir de son aylar korunmasız ilişki de doğuma yardımcı bilindiği üzere.Bir de normal dogum tecrubesi olan hanimlar odumuzu patlatmadan nasil dogurdunuz bi anlatsanizYani dogum ani teknik olarak nasil oldu, o cocuk ordan nasil.cikio ya . Icimden bi ses bu kez normal dogurucam diyor ama bir yandan da hicbir fikrim yok nasil dogru ikinilir onu bile bilmiyorum. Goya ebelerle calisacaktim, yoga ya gidecektim midemle ugrasmaktan hicbirini yapamadim. Kendimi normal dogum icin cok hazirliksiz hissediyorum
ha epizyotomi yapıldı hatta dikişim fazlaydı da ama dikişler hayatımı çok engellemedi bebeğimle 3-4 saat sonra ben ilgilendim hep. 15 günde tamamen tüm dikişler iyileşti.
bu gebeliğimde malesef hem kızımdan hem pandemiden ne yürüdüm ne yüzdüm bugün ilk kez kızımı kreşe bıraktıktan sonra yarım saat yürüdüm ama çok yoruldum inşallah doğuma kadar yine hergün yürüyeceğim. ve 14 katı yine inip çıkacağım.
canım çooom geçmiş olsun çok zor günler geçirdiniz ama geçecekSelam kızlar merak edenler olmuş beni, şuanda iyiyim şükür hala hastanedeyiz benim rahatsızlığım nedeniyle hala gözetim altındayız. Yaşadığım şey preklampsi değil hellp sendromu diye birşeymiş. İnternetten bakabilirsiniz. Malesef tespiti zor ve anne bebek ölümlerine neden olan birşeymiş. Dediğim gibi tansiyonlarınızı mutlaka ölçün, bir de ufak bir ağrınız olursa(benimki üst karın ağrısıydı) derhal doktora sorun ve tahliller isteyin. Gerçekten tesadüfen olan bir durum oldu 3 haftada bir tahlil yaptıran biriyim. Herşey mükemmelkrn tekrarladığımız klasik tahliller ile karaciğer, kan, enfeksiyon, herşeyin 2 hafta içinde bitmiş olduğunu gördük, bebeğim doğunca düzelmeye başladı ve bugün tamamen normale dönmüş. Sezeryanım riskliydi, kan kaybından ölme ihtimalim olacağına dair bilgilendirme yapılarak acilen alındım. 2 ünite kan verilmiş. Bu hellp sendromu bünyede başlayınca kan pıhtılaşması da hamilelik ilerleyince daha da yavaşlıyormuş. Kendi özel doktorum dahi ben yapamam bu ameliyatı dedi söylemiştim size de, devletteki doktorlar yaptı doğumumuzu.
Şuanda hastanedeki 7.günümüz. 3 gün daha burda kalıp değerlendirme devam edecek. Malesef doktor 2.hamileliği 2-3 sene yasakladı ve sonrasında da yine önermedi. Tekrarlayan bir sendrommuş ve hamile olursam ciddi takiple ilerlemem gerektiğini söyledi. Şuanda tek avantajım haftamızın ileri olması oldu.
Oğlumun kilo merak edilmiş, kendisi az derece prematüre doğdu, 2300 doğdu, çene kasları gelişmediği için emmekte zorlanıyor ve kilosu 2050’ye düştü, mamaya başlattılar ve çok az toparladı. Boyu 43 cm doğdu. Yoğun bakım, küvez, ciğer geliştirici hiçbiri olmadı. Sütüm bence faydasız çünkü burda çok ilaç alıyorum, katı beslenmem yasak sezeryan dikişlerimden ötürü. 24 saatlik bir serum aldım. Her yerimde diren kabloları, damar girişleri, sondalar vs vardı bugün son kablodan kurtuluyorum hayırlısıyla. Bebeğimin bezi aldığım ilaçların kokusuyla kokuyor. Doğumumuz tam 36+0’da sabah oldu. Gerçekten içimde kalan çok şey var bu hamileliğimde ama bunlara da şükür. Oğlum doğduktan sonra 1.5 saat daha ben ameliyat masasında kalmışım ailem eşim bebek doğdu haberine bile sevinememişler. Eşim ve annem bebeğe gidip bakmak istememişler bile, hala da eşim bebeğimize bakmadı 1 kez uzaktan baktı ve hastaneye gelip anneme istediklerimi bırakıp gidiyor. Bizi görmek istemiyor, aşırı yıpranmıştır, ki zaten şuanda yataktan uzaklaşamıyorum. Bunları anlatıyorum ama asla etkilenmenizi istemem.
Sizden ricam hergün tansiyon ölçümü ve rutin kan idrar tahlillerinizi aksatmayın. Ben hastanede yattığım gün bile işe gitmiştim o derece sağlıklıydım öylesine bebeğe bakayım diye doktora gitmiştim ama meğerse kriz geçirerek ölecek bir anne adayıymışımhastane çantası hazırlamıştım ama fotoğrafçı, çikolatalar, kapı süsü hazırlayasım hiç olmamıştı. Şuanda koyduğum hiç bir lohusa takımını giymiyorum. Sadece pamuklu gecelik işe yarıyor, bir de depend külot bezler.
bebeğine de mama veriliyor diye üzülme sakın onun önce sağlıklı bir anneye ve sevgisine ihtiyacı var. sen iyi olki bebeğin de sağlıkla büyüsün.
bu arada çok güçlü bir annesin
evinize geçince bebeğinle uğraşırken hatırlamayacaksın inşallah bugünleri