Maddi durum el veriyorsa git özelde doğur canım ben niğdedeyim burda özel yaptıran yok ya kayseriye ya adanaya gitmem lazım özel için bana iki katı masraf olacak yoksa bende özelde doğururdum sırf insan gibi muamele görmek içinBenim burda anlatmadığım ilk gebeliğimden kalma bi travmam var devlet hastanesiyle ilgili. 32.haftada şehirdışındaydım sancılandığım için şehir hastanesi acile gitmek zorunda kalmıştım. Ordaki bir ebeden gördüğüm insanlık dışı muamele yüzünden devlet hastanesi önyargısı oluştu. Kanlar içinde ve bağıra çağıra ağlayarak çıkmıştım ordan detaylı anlatmicam etkilenmeyin diye. Kendi doktorum da kendi doktorum diye ısrarım o yüzden. Bi tek ona güveniyorum. Yoksa o bebek her türlü çıkacak amma özelde amma devlette.
Canım zaten özel hastaneye gidiyorum devlete tahliller için bile gitmem o derece soğumuşum. Covid pozitif çıkma ihtimaline karşı korkum özeller kabul etmiyor ya.Maddi durum el veriyorsa git özelde doğur canım ben niğdedeyim burda özel yaptıran yok ya kayseriye ya adanaya gitmem lazım özel için bana iki katı masraf olacak yoksa bende özelde doğururdum sırf insan gibi muamele görmek için
Bizim oralarda az büyüyene annesine çelme takıp devirip emecekti neredeyse derler ona dönmüş senin yengenin işiGunaydin kizlar. Ben kendime erkenden uyandim diodum ohooo gec kalmisim meger hahaha
Emzirmek bende 2 yil min isterim elbettee ama insallah olur oglum 7 ay emdiginden pskolojik 1 yila sartladim sanirim kendimiyengem 5 yasina kadar emzirdi cani biso cektiginde sutluyum ben diodu diorum senin sutun artik eksidi yeter ama 5 yasinda cocuk kendisi birakti yengemin hic niyeti yoktu biraktirmaya
Ozel univ hastanesi mi ? Burda da devlete bagli univ hastaneleri ayrim yapmiyor hepsi dogurtuyor. zaten sistemleri oturmus covit aervisleri vs ayri ayri
Bu bizzzzz
Canım zaten özel hastaneye gidiyorum devlete tahliller için bile gitmem o derece soğumuşum. Covid pozitif çıkma ihtimaline karşı korkum özeller kabul etmiyor ya.
Bu koronada herşeye bahane oldu iki gündür uğraşıyorum devlette randevu almak için en erken 17 gün sonraya buldumCanım zaten özel hastaneye gidiyorum devlete tahliller için bile gitmem o derece soğumuşum. Covid pozitif çıkma ihtimaline karşı korkum özeller kabul etmiyor ya.
Ben ilkinde sezeryan olmuştum canım o yüzden bunda da olurum diye planlamıştım ama doktorum yine de çok sene geçtiği için normal de yapabilirsin filan diyordu ki bebeğimin maşallahı varmış benimki de kesinleşti sezeryan olucam kafa ölçüsü filan baya önde Allahtan diğer ölçüleri de uyumlu şekilde ilerde gidiyor neredeyse 3 hafta ileri iri bir bebek olacak normal doğuramazmışsın zaten dedi senin ilk miydi bilmiyorum ama ilkse belki son ölçülerine göre filan tekrar değerlendirir doktorunBir de kızlar bebeğim 3 hafta ileriden gitmeye başladı. (Tek arterli olanlar gelişim geriliğinden korkmasınlar) 31.haftada kilosu 2530g boyu 48 cm ölçülmüştü. Kafa çapı 100 mm i (31de 90 mm idi) ve kilosu 4 kg i aşarsa normal doğum yapamayız dedi doktor.
Sizin deneyimleriniz, gördükleriniz nedir bu konuda? Normal doğum istiyordum ben ama sanırım çok zor bir ihtimal.
Çok çok geçmiş olsun canım ne denir bilemedim çok şükür ki şimdi ikinizde iyisiniz en önemlisi de bu Allah korumuş inş günler geçtikçe daha da iyi olacak her şey sen içini ferah tut zor olanı atlatmışsınızSelam kızlar merak edenler olmuş beni, şuanda iyiyim şükür hala hastanedeyiz benim rahatsızlığım nedeniyle hala gözetim altındayız. Yaşadığım şey preklampsi değil hellp sendromu diye birşeymiş. İnternetten bakabilirsiniz. Malesef tespiti zor ve anne bebek ölümlerine neden olan birşeymiş. Dediğim gibi tansiyonlarınızı mutlaka ölçün, bir de ufak bir ağrınız olursa(benimki üst karın ağrısıydı) derhal doktora sorun ve tahliller isteyin. Gerçekten tesadüfen olan bir durum oldu 3 haftada bir tahlil yaptıran biriyim. Herşey mükemmelkrn tekrarladığımız klasik tahliller ile karaciğer, kan, enfeksiyon, herşeyin 2 hafta içinde bitmiş olduğunu gördük, bebeğim doğunca düzelmeye başladı ve bugün tamamen normale dönmüş. Sezeryanım riskliydi, kan kaybından ölme ihtimalim olacağına dair bilgilendirme yapılarak acilen alındım. 2 ünite kan verilmiş. Bu hellp sendromu bünyede başlayınca kan pıhtılaşması da hamilelik ilerleyince daha da yavaşlıyormuş. Kendi özel doktorum dahi ben yapamam bu ameliyatı dedi söylemiştim size de, devletteki doktorlar yaptı doğumumuzu.
Şuanda hastanedeki 7.günümüz. 3 gün daha burda kalıp değerlendirme devam edecek. Malesef doktor 2.hamileliği 2-3 sene yasakladı ve sonrasında da yine önermedi. Tekrarlayan bir sendrommuş ve hamile olursam ciddi takiple ilerlemem gerektiğini söyledi. Şuanda tek avantajım haftamızın ileri olması oldu.
Oğlumun kilo merak edilmiş, kendisi az derece prematüre doğdu, 2300 doğdu, çene kasları gelişmediği için emmekte zorlanıyor ve kilosu 2050’ye düştü, mamaya başlattılar ve çok az toparladı. Boyu 43 cm doğdu. Yoğun bakım, küvez, ciğer geliştirici hiçbiri olmadı. Sütüm bence faydasız çünkü burda çok ilaç alıyorum, katı beslenmem yasak sezeryan dikişlerimden ötürü. 24 saatlik bir serum aldım. Her yerimde diren kabloları, damar girişleri, sondalar vs vardı bugün son kablodan kurtuluyorum hayırlısıyla. Bebeğimin bezi aldığım ilaçların kokusuyla kokuyor. Doğumumuz tam 36+0’da sabah oldu. Gerçekten içimde kalan çok şey var bu hamileliğimde ama bunlara da şükür. Oğlum doğduktan sonra 1.5 saat daha ben ameliyat masasında kalmışım ailem eşim bebek doğdu haberine bile sevinememişler. Eşim ve annem bebeğe gidip bakmak istememişler bile, hala da eşim bebeğimize bakmadı 1 kez uzaktan baktı ve hastaneye gelip anneme istediklerimi bırakıp gidiyor. Bizi görmek istemiyor, aşırı yıpranmıştır, ki zaten şuanda yataktan uzaklaşamıyorum. Bunları anlatıyorum ama asla etkilenmenizi istemem.
Sizden ricam hergün tansiyon ölçümü ve rutin kan idrar tahlillerinizi aksatmayın. Ben hastanede yattığım gün bile işe gitmiştim o derece sağlıklıydım öylesine bebeğe bakayım diye doktora gitmiştim ama meğerse kriz geçirerek ölecek bir anne adayıymışımhastane çantası hazırlamıştım ama fotoğrafçı, çikolatalar, kapı süsü hazırlayasım hiç olmamıştı. Şuanda koyduğum hiç bir lohusa takımını giymiyorum. Sadece pamuklu gecelik işe yarıyor, bir de depend külot bezler.
Benim ilk canım. Aynen kafası yapısal olarak daha büyükmüş o daha fazla ileride karın çevresi vs e göre. Doktor henüz erken ama bu şekilde giderse normal zor demişti en son. Bakalım bunda ne diyecek.Ben ilkinde sezeryan olmuştum canım o yüzden bunda da olurum diye planlamıştım ama doktorum yine de çok sene geçtiği için normal de yapabilirsin filan diyordu ki bebeğimin maşallahı varmış benimki de kesinleşti sezeryan olucam kafa ölçüsü filan baya önde Allahtan diğer ölçüleri de uyumlu şekilde ilerde gidiyor neredeyse 3 hafta ileri iri bir bebek olacak normal doğuramazmışsın zaten dedi senin ilk miydi bilmiyorum ama ilkse belki son ölçülerine göre filan tekrar değerlendirir doktorun
Sen istanbuldasin sanirim dimi, hangi devlet hastanesine gidiyosnİlk oglumda kafa genetik olarak epey buyuktu ama univ hastanesiydi ve vala kafa capini pek dikkate almadi normal dogurttu he uzun surdu dikis fazlaydi vs ama ozeller gibi direk sezeryan demiyor devlet yokluyor zorluyor mutlaka en son ccare sezeryan yapiyor ama hepsi aynimidir bilmiyorum acikcasi
Bu arada kizlar sehirleri semtleri bilmiyorum ama devlet hastanesinde kadin dogum bolumunde yasadiginiz sanssizliklari uzulerek okuyorum suan gittigim devlet hastanesinden gayet memnunum genel olarak baktigimda bende mi skinti var acaba die dusundum hakkatenkucuk yerlerdeki devlet hastanelerindeki doktorlar daha bi garip sanirim. Allah hepimizi ozel veya devlet iyilerle icinde allah korkusu olup gogsu merhametli insanlarla karsilastirsin insallah
Aynen. Sadikonuk egtim arastirmaya gidiyorum. Daha oncede capa univ hastanesinde dogurdum capadaki tek sorun kontrollerde bilgi vermiyordu sadece iyi diodu ama kotu davranis asla olmadi dogum aninda doktorundan hastabakicisina kadar ope seve dogurtturdular he ama diorum zorladilar iste normal olacak die direndiler o ayriSen istanbuldasin sanirim dimi, hangi devlet hastanesine gidiyosn
Kızlar bugün kontrolüm vardı bebek iyi suyu da iyi dedi doktor ama nst de birçok 50 yi geçen bazen 100 ü bulan sancılarım çıktı, doktor biraz dolaş gel tekrar nst bakalım dedi anlamıştım zaten karnımdaki settleşmelerden.
canım kilosu bence geri değil ya doktorunun ortalaması mı yüksek anlamadımMaşallah canım benim bebeğim gitgide geriye düşüyor.
10 gün ilerden giden bebeğim zamanla 5 güne düştü, sonra tam haftasıyla uyumlu çıktı bugünse bir hafta geri çıktı kilosu 2585 ama doktor sıkıntı görmedi.
Sadi konuk annemlere yakin aklimda bulunsun. ben de kanun s.s'ye gittim bir iki kere simdiki dogum doktorum da oradan cikmis, onun esi de orada calisiyor hepsi cok tatli ve yardimci insanlar. dayima kanser teshisi koyan dr da kanuni'deydi o adam sayesinde aninda kolonoskopisi emari cekildi sira beklemeden, dayim da cok memnun kaldi. Ama genel olarak devletteki doktorlarda bilgi sorunu degil de insandan bikma sorunu oldugunu dusunuyorm. Ben bir saatte sikiliyorm onlar tum gun o insanlarla ugrasiyolar milletten her tur insan orada sonucta cahili, yaslisi, ukalasi da cok. Yani randevu alip gidip doktorun kapisinda bekliyosn iceri girmene izin vermiyolar su koronada bile dip dibe, doktorun odasinin kapisi kapanmiyo senin siran gelio teyzeler iceri itistiriyo o sira beklemeden girecek ya da o an bisey soracak ama bitmiyolar valla 1 sabir 2 sabir bana bile o an geliyolar cok buyuk sabir gerektiren bi is devlet hastanesi isi, aldiklari maas da bu eziyetin yaninda para degil.. sonunda herkese oyle davranmaya basliyolar.Aynen. Sadikonuk egtim arastirmaya gidiyorum. Daha oncede capa univ hastanesinde dogurdum capadaki tek sorun kontrollerde bilgi vermiyordu sadece iyi diodu ama kotu davranis asla olmadi dogum aninda doktorundan hastabakicisina kadar ope seve dogurtturdular he ama diorum zorladilar iste normal olacak die direndiler o ayri
Benim kızım da 3080 doğmuştu zaten bizden kilolu bebek çıkmaz, ne benim tarafımda ne eşimin tarafında tombik bebek hiç görmedim. Zaten 10 gün önden giderken bile inanamıyordum kızım hep geriden geliyordu çünkü. 3 kilo doğdu ama çok şükür gayet sağlıklı, motor gelişimi hep önden gitti, emeklemesi, desteksiz oturması yürümesi vs. Kilo durumuna takılmıyorum ben yine 2800-3 arası doğsun sağlıklı olsun daha ne isterim :)canım kilosu bence geri değil ya doktorunun ortalaması mı yüksek anlamadım
1 hafta geri olsa 34 haftalık bebek ortalama 2400 oluyor. bebeğin 2500ü geçmiş ki bence çok çok iyi2 kilo üstü doğanlar bile küvöze girmeden eve çıkıyor.
inşallah benim oğlum da 2500ü geçer başka ne isterim
kızım 3060 gr doğdu 2840a düştü
2840 bebek de gayet sağlıklı şekilde başlıyor hayata
İlk zamanlar korse takmanın karın kaslarını tembelleştirdiğini duymuştum ben de.Kızlar bu gün Eminönünde iç çamaşırci ya girdik ordaki satıcı kadın doğumdan sonra 40 gün gibi böyle bir ince çok sıkmayan korse kullanmamı önerdi. Normal korseler ilk zamanda çok sıktığını vücudumuza zarar verdiğini ve bağırsakları yapıştırır dedi . Ben 3 çocuk annesiyim ilk başta bu hatayı yaptım. Sen şimdilik bunu kullan ilk 40 gün sonra bedenine göre korse alırsın dedi. Elimde hiç bişey olmadığı için ben bunun L bedenini aldım siyah olandan. Beden konusunda yine arada kaldım ama sağolsun kadın hamilelik durumu olduğu için doğumdan sonra küçük yada büyük gelirse değiştiririm dedi.
Seninle evlerimizin de yakin olduugunu düşünüyorum. Evet haklisin ama ben genelde sabah 8.5 randevusunu aliyorum gitmemle odaya girmem bir oluyor ( ozele de yenibosna nisa hastanesine gidiyorum ve son gidisimde 1 saat tam bekledim ) belkide doktorlara gunun yorgunluğu vurmadan muhattap oldugumdan dolayi sorun yasamadim... Gece acile gittigimde endisem vardi ama korktugum gibi olmadı hic o zamanda acaip tatlilardi sadece 1 acil kanamali hasta bekledim ve hastanin ardindan deli gibi dezenfekte ettiler igneden iplige... Bunun yani sira hos sohbet muhabbet diorum ya şok oldumSadi konuk annemlere yakin aklimda bulunsun. ben de kanun s.s'ye gittim bir iki kere simdiki dogum doktorum da oradan cikmis, onun esi de orada calisiyor hepsi cok tatli ve yardimci insanlar. dayima kanser teshisi koyan dr da kanuni'deydi o adam sayesinde aninda kolonoskopisi emari cekildi sira beklemeden, dayim da cok memnun kaldi. Ama genel olarak devletteki doktorlarda bilgi sorunu degil de insandan bikma sorunu oldugunu dusunuyorm. Ben bir saatte sikiliyorm onlar tum gun o insanlarla ugrasiyolar milletten her tur insan orada sonucta cahili, yaslisi, ukalasi da cok. Yani randevu alip gidip doktorun kapisinda bekliyosn iceri girmene izin vermiyolar su koronada bile dip dibe, doktorun odasinin kapisi kapanmiyo senin siran gelio teyzeler iceri itistiriyo o sira beklemeden girecek ya da o an bisey soracak ama bitmiyolar valla 1 sabir 2 sabir bana bile o an geliyolar cok buyuk sabir gerektiren bi is devlet hastanesi isi, aldiklari maas da bu eziyetin yaninda para degil.. sonunda herkese oyle davranmaya basliyolar.
Ben de tam tersi hamilelikte kaslar iki yana ayriliyo dogum sonrasinda korse kaslarin tekrar bir araya toplanmasina yardim ediyo diye duydmİlk zamanlar korse takmanın karın kaslarını tembelleştirdiğini duymuştum ben de.
Ay canim cok sagol hem duan icin hem gecmis olsun dilegin icinSeninle evlerimizin de yakin olduugunu düşünüyorum. Evet haklisin ama ben genelde sabah 8.5 randevusunu aliyorum gitmemle odaya girmem bir oluyor ( ozele de yenibosna nisa hastanesine gidiyorum ve son gidisimde 1 saat tam bekledim ) belkide doktorlara gunun yorgunluğu vurmadan muhattap oldugumdan dolayi sorun yasamadim... Gece acile gittigimde endisem vardi ama korktugum gibi olmadı hic o zamanda acaip tatlilardi sadece 1 acil kanamali hasta bekledim ve hastanin ardindan deli gibi dezenfekte ettiler igneden iplige... Bunun yani sira hos sohbet muhabbet diorum ya şok oldum
Ama kesinlikle haklisin insanla ugrasmak gercekten cok zor bi nokta da onlarda hakli sistemsel hatanin kurbani oluyorlar.
Kanuni s.s icin hos seyler duymadim bende normal dogum icin ama sezeryanda cok memnun olanlar var oglumu alerji doktoruna goturdum onda da erken saat randevusu ve hic bekleme itis kakis olmadan girdik ve ciktim ama doktoru sevemedim ayrica 2 kez aciline gitmek zorunda kaldim ve cok cok kotuydu mesela.
Kemoterapi hastalarina bir cok hastanede ayricalikli davraniliyor bu arada bu konuda gercekten cok iyi bir cogu sistemi guzel oturtmuslar...
Gecen gun yazini okudum yazacaktim ancak bisiler girdi araya oncelikle cok cok gecmis olsun yuzmus kuyruguna gelmis allah birdha gostermesinsana ciddi soyluyorum gecen biraz yuruduk islerim vardi oyle yoruldumki ay bu kiz bide calisiyor die aklima gelip dua ettim sana yazindan sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?