Canım kasılmalarım geçen hafta coooktu. Bu hafta daha az. Ara ara bazen geliyor. Bence büyüdükçe belirti gösteriyorlar. Hafta hafta değişiyor şikayetler. Ben dakika tutmustum gelen kasılmaları not defterine hep yazdım. Doktor düzensizse normal demişti. Uykudan uyandıran bi kasılma olmadığı sürece prova yapıyormus rahimCanım kasılmalar devam ediyor mu? Bazı günler benim de çok oluyor kafayı takıyorum karnım da taş gibi genel olarak. Valla anlamıyorum
Bu haftalarda baş aşağı mı olması gerekiyormuş?Hastaneye şeker yüklemesi için geldim
Bizim oğlan anne karnında tersmiş
Anlaşılan çok sırt üstü yatıyorsun, bebeğin düzelmesi için sadece sola yat dedi sağolsun
Gilokozu içtim 1 saat bekliyoruz bakalım.
Ölçüm yaptı 3 farklı hafta var, 4 gün önce özelde ki doktora gittim hiç bir şey dememişti.
Ben çok kafama takıyorum kasılma oldukçaCanım kasılmalarım geçen hafta coooktu. Bu hafta daha az. Ara ara bazen geliyor. Bence büyüdükçe belirti gösteriyorlar. Hafta hafta değişiyor şikayetler. Ben dakika tutmustum gelen kasılmaları not defterine hep yazdım. Doktor düzensizse normal demişti. Uykudan uyandıran bi kasılma olmadığı sürece prova yapıyormus rahim
Onu sordum canım 50 lik kesin tanı vermiyormuş yüksek çıktığında bir daha 75 lik ve 100 lük yapılması gerekiyormuş bu aralarda beklemediğim gebelerimde şeker çıkıyor dedi. 75 lik ve 100 lük kesin tanı olduğu için onu yapıyorum dedi.50lik yerine 75lik önermeisnin bi ndedni var mıydı canım
İlk doğum sezaryen olursa ikinci normal olabiliyor mu? Ben ilki sezaryense sonrakiler de hep öyle olmak zorunda sanıyordum, ne cahilim yaa bu konulardaSen de çikolata kisti varmış sanırım canım, ilk bebeğim sezaryen doğmak zorunda kalmıştı, doktor ameliyat sırasında bende de kist görmüş ve almıştı, kaç cmdi bilmiyorum ama aradan çıkmış olduBen de bu sefer normal doğum istiyorum ama sence istemeli miyim , çok mu zor ?
Kızlar okumayın Allah aşkına bu kadar ayrıntılı araştırmaya gerek yok, benim ilk hamileliğim olmasına rağmen inanın korkumdan kafaya takarım diye ince ince okumuyorum, çünkü takıyo insan gerçekten, zaten kritik şeyler olunca burda öğreniyorum sizlerdenMerhaba kizlar ben de dün gece tam happy momda preeklampsi yazısını gördüm uyuymadim düşünmekten acaba acaba diye. Siz de bu konuları konusmussunuz galiba. Benim de ilk gebeligim ve tüp bebek. su an siskinlikten başka bir sıkıntım yok. 26. Haftadayim. Tecrübeli anneler böyle erken dogumdur preeklampsidir nasıl anlayacagiz biz ki doktora başvuralım. Önerileriniz var mı. Herkese sağlıklı günler
Hayırlı olsun canım yeni eviniz, mutlulukla oturun inşallahKızlar dun aksam taşındım mahvoldum valla ben tasima yapmadigim halde bittim birde esyali eve taşındım rahat olur dedim ama nerde bittim.sabah annemle etrafi kesfedelim alincaklar vardi eve alalim diye çıktık sabah 09.30 da eve geldigimde saat 12yi geciyordu kahvalti da yapmamistik evde ekmek falan hicbisi yoktu esimde asker sabah arabayla işe gitti bir sürü yürüdüm suan hicbir yerimi hissetmiyorum valla bebege bisey olacak diye tirstim neyseki bebis uzanınca hareket etti.evi bi gorseniz o kadar esyam varmis ki her yer heryerde hamilelikte taşınmak falan hiç mantikli değilmiş bunu anladım birde ev temizlendi ama hala pis gibi annem heryeri camasir suyuyla temizleyecek falan annem olmasa yanmıştım biliyorum kendimi mahveder yinede her yeri temizlerdim ben ay icimi doktum size valla kendi evimi ozledim surekli ağlayasım geliyor
Dayanamadjm yazdım canim doktora enfeksiyon dedi tahlil ver dedi rahatladımValla benimde geçiyor ama takmamaya çalışıyorum doktor kanallar kapalı erken doğum şuan için söz konusu değil gibi görünüyor deyince dün rahatladım ve hepsini kafamdan uzaklaştırdım sende doktora gidince rahatlayacaksın eminim kendini strese sokmamaya çalış
Canim banada doktor 75lik yapacagiz dedi 50lik yuksek cikar sonra 100luk sikinti yapar tekrardan dedikızlar şeker yüklemesini kaçlık yaptırdınız
tamam canım haftasınu ben de yaptırıcam. şu an daimi bir doktorum olmadıgı için kendim bir laboratuvarda yaptırıcam o yuzden sordum teşekkür ederimOnu sordum canım 50 lik kesin tanı vermiyormuş yüksek çıktığında bir daha 75 lik ve 100 lük yapılması gerekiyormuş bu aralarda beklemediğim gebelerimde şeker çıkıyor dedi. 75 lik ve 100 lük kesin tanı olduğu için onu yapıyorum dedi.
Rica ederim canım. Umarım güzel sonuçlar alırsıntamam canım haftasınu ben de yaptırıcam. şu an daimi bir doktorum olmadıgı için kendim bir laboratuvarda yaptırıcam o yuzden sordum teşekkür ederim
taşınmak normal zamanda bile zor canım hele ki hamilesim 1 haftaya herşey oturur. eşinin yanında olacaksın anlafıgım kadarıyla. bunun için bile değer. herşey yavaş yavaş olur. annen de sen de kendinizi çok yormayın. taşınma sonrası yorgunluktan bagısıklık düşebiliyo dikkat edinKızlar dun aksam taşındım mahvoldum valla ben tasima yapmadigim halde bittim birde esyali eve taşındım rahat olur dedim ama nerde bittim.sabah annemle etrafi kesfedelim alincaklar vardi eve alalim diye çıktık sabah 09.30 da eve geldigimde saat 12yi geciyordu kahvalti da yapmamistik evde ekmek falan hicbisi yoktu esimde asker sabah arabayla işe gitti bir sürü yürüdüm suan hicbir yerimi hissetmiyorum valla bebege bisey olacak diye tirstim neyseki bebis uzanınca hareket etti.evi bi gorseniz o kadar esyam varmis ki her yer heryerde hamilelikte taşınmak falan hiç mantikli değilmiş bunu anladım birde ev temizlendi ama hala pis gibi annem heryeri camasir suyuyla temizleyecek falan annem olmasa yanmıştım biliyorum kendimi mahveder yinede her yeri temizlerdim ben ay icimi doktum size valla kendi evimi ozledim surekli ağlayasım geliyor
Zor değil bence ama ben sezeryan olsam tekrar istemezdim normali canım hem bildiğin şey hemde bi defa kesik olduğu için risklerini göze alman lazımSen de çikolata kisti varmış sanırım canım, ilk bebeğim sezaryen doğmak zorunda kalmıştı, doktor ameliyat sırasında bende de kist görmüş ve almıştı, kaç cmdi bilmiyorum ama aradan çıkmış olduBen de bu sefer normal doğum istiyorum ama sence istemeli miyim , çok mu zor ?
Evet canım bende sirf haftasına bakayım diye yüklenmiştim gerçekten gereksiz gerginlik sebebi oldu bana hiç gerek yokCnm sil uygulamalari ben bu hamileligim de hic uyguluma yüklemedim kk da ki hamiellik günlüğünü arada okursam okuyorum onun dışında hafta hesaplamasi bile yapmiyorum, diğer türlüsü hep stres biliyorum.
Oranın forumuna falan asla bakmıyorum canım sadece gunune bakayım diye girdiğimde okuyordum arada ama yorum yapma imkanım olsa tersleyecegim uygulamayı o kadar sinir oldumBende ordan gelen msjlar hoşuma gidiyor diye silmedim, bazen sinir oluyorum.. Ben cok kimseyle görüşmüyorum anlamıyorlar cok şükür de forumda erken doğum olanlardan falan etkileniyorum
Canım şurada 2 3 haftamız var çoktan yaşam sınırını geçtiler o haftalarda geçse cok ciddi problem olmaz birde hemen bugün risk olsa illaki belirti verir anlarız bende hemen oluyor saniyordum doğumu ilkinde korkuyordum senin gibi sanki erken doğum riski olsa diye ama en kötü iğne yaparlar ciğer geliştirici vs kasilmalari önlerler o yüzden korkma hiç kötüyü çağırmaHaklısın cnm ama hani okuyorum erken doğunca sıkıntılar oluyor falan diye ondan endişe ediyorum.. Zamanında sağlıkla gelsinler inşallah
Aynen kuzum insallah seker yuklemeyi de atlattirz sağlıklaBen de öyle canım haftaya randevum o zaman şeker yüklemesini yaptıırcam insallah geç olmaz dediğin gibi zaten yedklerimize dikkat edersek belki iyi bile olur
Canim kendini yorma yavas yavas yap annen,eşin yanindaymis hersey hallolur üzme kendini bu kadarKızlar dun aksam taşındım mahvoldum valla ben tasima yapmadigim halde bittim birde esyali eve taşındım rahat olur dedim ama nerde bittim.sabah annemle etrafi kesfedelim alincaklar vardi eve alalim diye çıktık sabah 09.30 da eve geldigimde saat 12yi geciyordu kahvalti da yapmamistik evde ekmek falan hicbisi yoktu esimde asker sabah arabayla işe gitti bir sürü yürüdüm suan hicbir yerimi hissetmiyorum valla bebege bisey olacak diye tirstim neyseki bebis uzanınca hareket etti.evi bi gorseniz o kadar esyam varmis ki her yer heryerde hamilelikte taşınmak falan hiç mantikli değilmiş bunu anladım birde ev temizlendi ama hala pis gibi annem heryeri camasir suyuyla temizleyecek falan annem olmasa yanmıştım biliyorum kendimi mahveder yinede her yeri temizlerdim ben ay icimi doktum size valla kendi evimi ozledim surekli ağlayasım geliyor
Hayırlı uğurlu olsun eviniz. İşleriniz tamamen bittiğinde huzurla yaşarsınız inşallah :)Kızlar dun aksam taşındım mahvoldum valla ben tasima yapmadigim halde bittim birde esyali eve taşındım rahat olur dedim ama nerde bittim.sabah annemle etrafi kesfedelim alincaklar vardi eve alalim diye çıktık sabah 09.30 da eve geldigimde saat 12yi geciyordu kahvalti da yapmamistik evde ekmek falan hicbisi yoktu esimde asker sabah arabayla işe gitti bir sürü yürüdüm suan hicbir yerimi hissetmiyorum valla bebege bisey olacak diye tirstim neyseki bebis uzanınca hareket etti.evi bi gorseniz o kadar esyam varmis ki her yer heryerde hamilelikte taşınmak falan hiç mantikli değilmiş bunu anladım birde ev temizlendi ama hala pis gibi annem heryeri camasir suyuyla temizleyecek falan annem olmasa yanmıştım biliyorum kendimi mahveder yinede her yeri temizlerdim ben ay icimi doktum size valla kendi evimi ozledim surekli ağlayasım geliyor
Ay bak işte ya bende ilkinde cok üzülüyordum farkına varmiyordum şimdi sinir oldum durduğum yerde okumadığım haldeBuna kesinlikle katılıyorum, Happy Mom uygulamasında yazılan özellikle kan basıncı yükselir tarzı şeyler psikolojimi bozdu resmen. Tansiyonum çok yüksek değerlerde olmasa da 13/8 14/9 çıktığı oluyor. Ve ben kendimi sakinleştiremedikçe daha da yükseliyor. Evde takip yapıyorum hic bir sorun çıkmıyor, ne zaman hastaneye gelsem stresten hep 14/9Ve benim aklıma gebelik zehirlenmesini sokanda Happy Mom uygulaması. O günden beri aklımdan çıkmıyor.
Sabah doktoruma yazdım canım tahlil vereceğim enfeksiyon dediYaptın mı canım test
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?