- 5 Kasım 2020
- 3.091
- 6.408
- 108
Ay nasıl söylemiyorsunuz gizleniyor mu karnınız mesela?Hayır söylemedim. Yılbaşında söylemeyi planlıyorum. “Kardeşin olacak o da sana bu hediyeyi yollamış” deme planım var :)
Sizde nasıl durumlar? İsim seçtiğine göre heyecanlı ama hiç endişesi de var mı?
Öff bunu mu takıyorsun kafana kuzum yaGünaydın kızlar. Kaç gündür ödemliyim şişim. Bu sabah tartıda +8 kiloyu gördüm. Bu ne şimdi moralman sıfırım. Açlık tokluk şekeri verdim. Büyük ihitmal yüksek çıkacak ve şeker yüklemesi yaptırıcam. Ben simdiden diyete basladım ama27. Haftada +8 kilo ne demek ya
Çok alakasız ben hep soluma yatıyorum ve oğlum ters kafası yukardaHastaneye şeker yüklemesi için geldim
Bizim oğlan anne karnında tersmiş
Anlaşılan çok sırt üstü yatıyorsun, bebeğin düzelmesi için sadece sola yat dedi sağolsun
Gilokozu içtim 1 saat bekliyoruz bakalım.
Ölçüm yaptı 3 farklı hafta var, 4 gün önce özelde ki doktora gittim hiç bir şey dememişti.
Ablayı kırmayınŞu Melisa yorumlarını kızım okusa mest olur. hamile oldugumu söylediğim anda melisa dedi hatta hamile oldugumu bilmediği zmaanlarda bile kardeşi olursa melisa olsun istiyordu. eşim de çok boş bir isim gibi diyor. vera çok daha anlamlıymıs. topu bana atıyor sen koy diyor ama aklımı da karııştırıyor. yorumlarınızı okuyorum yazdugınız için çok teşekkür ederim kızlar
şimdilik herşey toz pembe. ama ortada aglayan emzirilen sürekli ilgi gösterilen bir bebek yokken herşey güzel olabilir de doğumdan sonra neyle karşılaşacagız merak ediyorum. abla olma fikrini çok seviyor. sürekli oyuncak alalım kardeşime hediye yapalım kardeşime. bunu kardeşime veririm ben altını degiştiririm kardeşimin diyor. bakalım 3 ay sonra nasıl olacak.Hayır söylemedim. Yılbaşında söylemeyi planlıyorum. “Kardeşin olacak o da sana bu hediyeyi yollamış” deme planım var :)
Sizde nasıl durumlar? İsim seçtiğine göre heyecanlı ama hiç endişesi de var mı?
ilkinde onların istediği isim mi oldu. eger öyleyse abinin adı ve yanına kendi begendiğin bir adı koyabilirsin canım. üzgünüm de kocanın tarafı hakkını fazlasıyka kullanmıs. gerçi onlara neyseisim konusu beni çok geriyor ve çok mutsuz ediyor
ilk cocukta isim meselesi bizde cok olaylı kapandı
bu sebbele bu bebekte bahsini açmıyoruz ama sonrası sanki yine öyle
neden derseniz kısa anlatayım,
kayın babam vefat etmişti biz evlenmeden önce, ilk cocukta kocamın bütün sülalesi fikir beyan etti,
işte eğer ahmet can olmazsa bebek görmeye gelmeyiz, altın takmayız falan filan.
ben tepksizi kalınca dahası söylenenleri umursamayınca aile olayı cok ileriye götürüp, kavgaya cevidirdi,
işin içine ailemi kattı, derken kötü bir dönem geçiirdim.
şimdi kalbim 2ye bölünmüş gibi
benim abim emektarım babam yoktu o bakıp büyüttü, okuttu evlendirdi
hem onun ismi olsun istiyorum onu mutlu etmek değer verdğimi hissettirmek iistiyorum,
hem bağımsız bana özel isim olsun istiyorum
kocam bana inat istiyorsun yoksa seçmezdin diyip damarıma basıyor, karışık duygular içindeyim.
taam canım yarın gidip sorucam inşallah olur valla çok sevinirimKuzum zaten anlasınlar olayı ben anlamasınlar demiyorum şeker yükleme deyince kendileri yükleyecek sanıyorlar o yüzden hayır diyorlar sen belirt bunu yani sadece şeker ölçümü için geleceğini kalan kısmı kendin halledeceğini ondan bahsediyorum ben
Güle güle güzel günlerde sağlıkla oturun canım yeni evinizdeKızlar dun aksam taşındım mahvoldum valla ben tasima yapmadigim halde bittim birde esyali eve taşındım rahat olur dedim ama nerde bittim.sabah annemle etrafi kesfedelim alincaklar vardi eve alalim diye çıktık sabah 09.30 da eve geldigimde saat 12yi geciyordu kahvalti da yapmamistik evde ekmek falan hicbisi yoktu esimde asker sabah arabayla işe gitti bir sürü yürüdüm suan hicbir yerimi hissetmiyorum valla bebege bisey olacak diye tirstim neyseki bebis uzanınca hareket etti.evi bi gorseniz o kadar esyam varmis ki her yer heryerde hamilelikte taşınmak falan hiç mantikli değilmiş bunu anladım birde ev temizlendi ama hala pis gibi annem heryeri camasir suyuyla temizleyecek falan annem olmasa yanmıştım biliyorum kendimi mahveder yinede her yeri temizlerdim ben ay icimi doktum size valla kendi evimi ozledim surekli ağlayasım geliyor
İki ismi de çok severim, ama Melisa diyorumKızlar mini bir anket yapabilir miyiz. 2. kzıım için 2 isim arasındayız uzun süredir. Vera ve Melisa. Verayı ben istedim eşim de çok istiyo. Melisayı da ablası buldu ve çok istiyo. topu bana attılar. Vera çok agır Melisa da çok hafif gibi geliyo. Ama bunlar arasında bir karar vericem. sizin fikirlerinizi de alabilir myiim?
Haklısın canım fiziki kafama takmıyorumda benm boyum kısa nefes darlıgından normal doğuma kadar etkilenicem o moralimi bozuyor. Bu mide yanmalarım şikayetlerimde kilodan kesinlikle. Bi aralar şişmanken de bu şkayetlerim vardı. Doğumdan sonra da vereceğimi hiiiç sanmıyorum hantalın tekiyim benÖff bunu mu takıyorsun kafana kuzum yabiz kadınlar hayatımız boyunca zaten hep bişeylerimize dikkat ediyoruz. Fiziğimiz olsun saçımız makyajımız olsun bakımımız olsun.. Ama hamilelikte bari vücuduna bir es vermelisin o kilolar kalıcı değil çünkü. Ben kızımda hiiç kafama takmadım 35 kilo aldım ve hepsini verdim sonrasında biraz çaba ve dikkatle. Şimdi gene takmıyorum 11-12 kg aldım umrumda mı hayır değil. Çünkü biliyorum ki doğum sonrasını hepsini vereceğim diyestisyen destekli bir rejim ve ev içindeki işlerimi hallederken işi bir yandan da spora dökerek hoppp kızımın 1 yaş doğum gününde eskisi gibi zayıftım Dikkat edin tabiki ama buna üzülecek kadar kafaya takmamalısınız bence
Zaten taş ve enfeksiyon ağrısı da başladı gece acile gittim sancıdan. Onlar için de bol su içmem gerek. neler yaşayacağım bilmiyorum beni çok zor günler bekliyor gibi Allah yardımcımız olsunCnm gecmiis olsun moralini hic bozma bol bol dinlen is yapma bol bol su icmekte iyi olduğunu duymuştum ikiz bebek bekleyenler topiginde
Saglikla kavuşacaksın kizina hep olumlu düşün cnm moral önemli biliyorsun
2.21 canım. Haftaya doktorum ne diyecek onu merak ediyorum.Kac şuan cnm rahim agzin?
Amin inşallah sana da çok geçmiş olsun. bir çabuk geçsin istiyorum bu birkaç ay.Dikiş atıldı bana acilen, sonrasında hep istirahat ve progestan böyle devam edicez. İnşallah sağsalim zamanında kavuşalım yavrularımıza
Ay nasıl söylemiyorsunuz gizleniyor mu karnınız mesela?benim kız karnımdan bir adım öteye gitmiyor kardeşim aşağı kardeşim yukarı.. üstelik tesadüfen herkesten önce öğrendi kuzum kist için muayeneye gittiğim sıralarda onuda götürmüştük sonrasında hayvanat bahçesine falan götürürüz diye şak diye öğrendi herkesten önce yani ama şikayetim yok çok alıştı ve benimsedi kreşte öğretmenine bile söylemiş kardeşim olacak onu çok sevicem biliyor musunuz diye
şimdilik herşey toz pembe. ama ortada aglayan emzirilen sürekli ilgi gösterilen bir bebek yokken herşey güzel olabilir de doğumdan sonra neyle karşılaşacagız merak ediyorum. abla olma fikrini çok seviyor. sürekli oyuncak alalım kardeşime hediye yapalım kardeşime. bunu kardeşime veririm ben altını degiştiririm kardeşimin diyor. bakalım 3 ay sonra nasıl olacak.
göbeğini nasıl fark etmiyor. maşallah nasıl gizleyebildin bu kadar.
Çok teşekkürler, inşallah güzel olucak her şey canını sıkma, haftaya kendi doktorundan güzel haberler alırsın inşallah. Progestan tedavisiyle rahim boyu uzayan çok insan okudum, bizimkiler de uzayacak inşallahAmin inşallah sana da çok geçmiş olsun. bir çabuk geçsin istiyorum bu birkaç ay.
Çok geçmiş olsun canım tabii dua ederiz. Şikayetlerin var mıydı pekiRahim ağzı kısalığım olduğunu öğrendim bugün.
Çok moralim bozuldu ya erken doğum olursa diye.
Hayırlısıyla şu son birkaç ay da bir geçseydi de en doğru zamanda alsaydim kollarıma kızımı.
Bana dua eder misiniz
okula gidiyor en azından canım bu dönemde pandemi zamanı zaten çok insanla görüşwmedik hiçbirimiz kensini eksik hissetme o konuda. umarım söylediğin zaman çok sevinir kızın.Şubat ayından sonra yaklaşık 15 kilo vermiştim. Yani çocuk kilolu olmama alışkın. Tabi şu an farklı bir göbek yapısı ama ne bilsin yavrum :)
Şu sıra yeni okula başladı, ilk kez günde 6 saat okula gidiyor. O nedenle mi bilmiyorum, okul yeni diye mi, son günlerde çok mutsuz okuldan alınca. Hep negatif bir şeye kanalize oluyor. Mesela yarın kütüphane günü, bugun kitabını çantana koyalım yarın istersen yeni kitap al dedim, ne ağlamak ben o kitabı vermek istemiyorum diye. Tamam dedim vermek zorunda değilsin, yine durup durup ağlıyor ben kitabı geri vermek istemiyorum diye. Son 6 ayda hayatımızda büyük değişiklikler oldu ve ben değiştim, çocuk da beni aynalıyor sanırım. O nedenle çok üzülüyorum. Mesela son zamanlarda kimse ile görüşesim yok, bir nevi evimizde sessiz sakin oturabilirken oturuyoruz gözü ile bakıyordum ama şimdi acaba çocugu cok mu asosyal bıraktık diye endişeleniyorum.
Evet o konuda cok haklisiniz, yani turkiyedeki cocuklara nazaran cok sansli oldu burada. Pandemi basladigindan beri sadece 2 ay okulu kapandi. Geri kalan zamanlarda okula gitti, okuldan cikinca parkta oynadilar falan o bakima cok sansli oldular. Ama simdi oyle degil ve ben klasik anne suclulugu yasayip hatayi kendimde ariyorum. Gercekten su surecte tek hatamin yeteri kadar sosyallesmemek oldugunu dusunup kendimi sucluyorum cunku hata bende olmali bu ruh halimde. Bilmiyorum cok duygusal oldu bu ara. Bugun okuldan aldim agliyor; neden; 3 kurusluk yuzuk kirilmis, butun gun aglamis, aglamaktan yemek yiyememis. Gozunun yasi ile agliyor. Boyle olunca cocugun psikolojisi bozuldu ve daha biz bebegi bile soylemedik diye dusunuyorum. Cok mu karisik yazdim bilemedim :) kusura bakmayinokula gidiyor en azından canım bu dönemde pandemi zamanı zaten çok insanla görüşwmedik hiçbirimiz kensini eksik hissetme o konuda. umarım söylediğin zaman çok sevinir kızın.
o yaştaki çocuklarım hepsi gelgitli. canım senle ne alakası var. kızım usludur ama sakız ya da toka herhangi birşey alınca ambalajını yırtarsan evi ayaga kaldırır. düşmanı olursun. yani demem o ki hepsi böyle. senle ilgili hiçbirşey yok. bir de çocugun huyu öyleyse anne babanın çok da etkileyebilecegine inanmıyorum ben sonucta aynı ailenin içinde yetişen çocukların hepsinin huyları birbirindrn apayrı.Evet o konuda cok haklisiniz, yani turkiyedeki cocuklara nazaran cok sansli oldu burada. Pandemi basladigindan beri sadece 2 ay okulu kapandi. Geri kalan zamanlarda okula gitti, okuldan cikinca parkta oynadilar falan o bakima cok sansli oldular. Ama simdi oyle degil ve ben klasik anne suclulugu yasayip hatayi kendimde ariyorum. Gercekten su surecte tek hatamin yeteri kadar sosyallesmemek oldugunu dusunup kendimi sucluyorum cunku hata bende olmali bu ruh halimde. Bilmiyorum cok duygusal oldu bu ara. Bugun okuldan aldim agliyor; neden; 3 kurusluk yuzuk kirilmis, butun gun aglamis, aglamaktan yemek yiyememis. Gozunun yasi ile agliyor. Boyle olunca cocugun psikolojisi bozuldu ve daha biz bebegi bile soylemedik diye dusunuyorum. Cok mu karisik yazdim bilemedim :) kusura bakmayin
Canım şimdiden söylesen alışması açısından iyi olmazmı? Son 3 aylık döneme girdik artık anca alışır benceEvet o konuda cok haklisiniz, yani turkiyedeki cocuklara nazaran cok sansli oldu burada. Pandemi basladigindan beri sadece 2 ay okulu kapandi. Geri kalan zamanlarda okula gitti, okuldan cikinca parkta oynadilar falan o bakima cok sansli oldular. Ama simdi oyle degil ve ben klasik anne suclulugu yasayip hatayi kendimde ariyorum. Gercekten su surecte tek hatamin yeteri kadar sosyallesmemek oldugunu dusunup kendimi sucluyorum cunku hata bende olmali bu ruh halimde. Bilmiyorum cok duygusal oldu bu ara. Bugun okuldan aldim agliyor; neden; 3 kurusluk yuzuk kirilmis, butun gun aglamis, aglamaktan yemek yiyememis. Gozunun yasi ile agliyor. Boyle olunca cocugun psikolojisi bozuldu ve daha biz bebegi bile soylemedik diye dusunuyorum. Cok mu karisik yazdim bilemedim :) kusura bakmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?