2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Bende yazmıştım canım karın çevresi küçük haftasına göre diye bu cumartesi tekrar kontrole gideceğim. Boyu kilosu haftası için normal ama karın çevresini takip etmek lazım dedi. İnşallah sıkıntısız gideriz doğuma

Amin inşallah canım bende hafif baş ağrısı yaptı bu arada diğerlerinde olmamıştı. kol ağrısı falan yok şükür
Anladim canim gecmis olsun o zaman canim. iyiki yaptirmamisim diyorum bas agrisi oluyorsa bu hafta sıkıntı benim icin bende haftaya yaptircam ins

Cnm beslenmen nasil bnm bebek normal haftasinda idi doktor bana erken dogum riski var deyince ben biraz kg alsin die kalsiyum takviyesi aldim, muz, kasar, ceviz badem , süt bunlara yuklendim. Her yemekten sonra yarim saat soluma yattim ve sonuç bebek 2 hafta ileri gitmiş simdide kilolu die sıkıntı oldu sende bnm yaptıklarımı yap mutlaka.

32+6 haftalık şuan 36 ya kadar dönme ihtimali var sonrası için %1 ihtimali var dedi
Evet döndükten sonra doğuma kadar geri dönmüyorlarmış
Canım ben kanala girmediği sürece her zmaan geri dönme ihtimali var diye biliyorum dönse ve kanala girmese yine normal doğmaz bebek benim Sünni sancı ile başlamıştı doğum kanalda değildi 4 cm açıklık olana kadar da kanala girmedi son anda sezeryana dönebilirsin kanala inmezse diye hep söylediler kanala girdiğini de açık açık hissettim o an leğen kemiklerime çat diye bisey oturdu resmen ve sonrasında sürekli büyük tuvaletim varmış hissim vardi bilmiyorum açıklık olmasa o kadar net hissedilirmiydi ama benimki yine hala girmedi kanala pozisyonu hep ayni ama

İNŞALLAH kontrolde kilosuda normal çıkar bebişin. Benide takipe aldı İNŞALLAH sağlıklı sıhhatli kucağımıza alırız

32+6 haftalık şuan 36 ya kadar dönme ihtimali var sonrası için %1 ihtimali var dedi
Evet döndükten sonra doğuma kadar geri dönmüyorlarmış
döner o zaman sıkma canını bizim en büyük hatamız daha olmayan şeyler için kendimizi üzmek.daha zamanı var demekki.

Kızlar çatı muayenesi kaçıncı haftada oluyor?
Birde Normal doğumda epidural düşünen var mı yada tecrübe edinip çevresinde gözlemleyen ?
Benim doktorum 37.haftada dedi. Epidural falan merak ediyorsan canim kaan kocatepenin 34.gebelik haftasindaki videosunu izle o hepsinj anlatiyor bende ordan yeni dinledim mesela artik spinal olmuyormus tercih edilmiomus falan diyordu galiba o videosunu izle

kaç haftalık senin canım ben bu hafta gittim dönmüştü .şimdi doğuma kadar böylemi olacak diye sormadım bende.yani artık yer değiştirmeyecek mi
Banada dönmüş dedi bu iyi bisi dedi ben kotu algılamıştın çünkü evet oyle oluyor canim benim bebisin kafa asigida solda popo sag uste dogru ayaklari orada doktora özellikle sordum ne nerde diye

Kızlar bebisin kiyafetlerini sinavdan sonra yikayacaktim ama hava gunesli olunca beyazları attim simdi renkli attim bir tane daha renkli attim mi tamamdir annemde asti bu ne yahu buna mandal mi dayanir dio annem ablama geçecek yılbaşı haftası tek olcam yavas yavas utulerim dedim bi aglamakli oldum ya miniminicik şeyler bu arada duru granul bende hic topaklanma yapmadi sadece ana kısma koydum ve az koydum guzelcecik yıkadı

Canım bana göre en iyi bu ay beslenmişimdir ama doktora sordum çok seninle alakalı bir durum değil kendini suçlama dedi.

Muz düzenli yiycem ceviz fln da tüketiyorum ne bileyim sağlıklı bebeğin üzme kendini dedi ama işte erken alabiliriz deyince ona üzüldüm

Bana kafası hala yukakarıda 31-32 hafta itibariyle dönmesi gerekir tabi biz 36 ya kadar bekleyip takip edeceğiz dedi . Yani bu haftalarda normal doğum pozisyonu almaya başlamış olması gerekiyor
Baş aşağı döndükten sonra alanı daraldığı için geri yukarı dönmüyor, kanala inmesi son hafta olur muhtemelen kısa süre sonra da doğum başlar diye düşünüyorum

Kızlar selam, uzun zamandır foruma girmemiştim umarım herkesin hamileliği sorunsuz ilerliyordur Benim bi sorunum var Şuan 31+4 haftalığız 24. Haftadan beri amniyon sıvısı fazla diyor doktorum. Gebelik şekerinden, aşırı karbonhidrat kullanımından dolayı olduğunu düşünüyordu doktorum hızlı kilo artışımdan da dolayı ama o ihtimalleri şeker taraması ve rejimle elemiştik. Sebepsiz amniyon sıvısı fazlalığı olduğunu düşünüyordu ama galiba 30. Haftadaki kontrolümde bişey görmüş olacak ki beni ayrıntılı ultrasona yönlendirdi. Bu hafta ayrıntılı ultrasona girdim, bebeğimin mide cebinin olması gerekenden küçük olduğu görüldü. Bu da yemek borusunda bi sorun olabilir demekmiş. Yemek borusunda sızıntı, tıkanıklık vs. Amniyon sıvısını yeteri kadar yutamadığı için midesi küçük görülüyormuş. Ultrasonda yemek borusu görülemediği için ancak doğduktan sonra kesin teşhis koyulabilirmiş. Eğer gerçekten yemek borusunda sorun varsa doğduktan sonra bebeğimin ameliyat olması gerekecekmiş. İçime kor düştü. İhtimallerle doğumu beklemek çok zor. Başka perinatoloğa da görünmek istiyorum. İstanbul mümkünse Anadolu yakasında bi tavsiyeniz olur mu? Ve aranızda böyle bişey yaşayan, duyan gören oldu mu

Boşver dinlen cnm.banada devam dedi bide magnezyumu 2 ye çıkardı.ben yürümekte bile güçlük çekiyorum. istesemde iş yapamıyorum yemeğimi Zor pişiriyorum.çok kötü bir durum ya.biran önce doğurup evimin işini yapmak istiyorum.temizlik yapmayı özledim.

Kızlar çatı muayenesi kaçıncı haftada oluyor?
Birde Normal doğumda epidural düşünen var mı yada tecrübe edinip çevresinde gözlemleyen ?

ilk cocukta hiç çatı muayenesi yapılmadı bana
ikinci cocukta da hiç konusu acılmadı , yapılacağını zannetmiyorım.

normal - epiduralsiz doğum yaptım.

Ay bende yaa. Söyle kanepeye ittirip ,haliyi kaldırıp temizlik yapmayı çok özledim. Az önce silip süpürdüm ama en minimumda artık olduğu kadar ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…