2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Geçmiş olsun canım benimde bebeğin kilosu az çıktı haftasına göre tekrar perinatoloğa görünücem doktorum iyi olur dedi.
Ben avrupa yakasında ali ekiz e gittim çok memnun kaldım ama siz karşıdaymışsınız yinede gelebilirseniz tavsiye ederim kendisini. Tekrar geçmiş olsun.

Ah ah şuan en korktuğum şey o dikişler ben yalan söyleyemeyeceğimçok acıyor uyustururlarsa dış kısmında çok acı olmuyor ama benim iç yırtıklar vardı onlar uyuşmadi acıdı malesef tabi bu ikinci dogumumdu ilk dogumumda zaten pis ebe uyusturmadan dikti bittim resmen elimi atıp yeter diye kıvranıp ağladığımi bilirim her seferinde bitti bitti deyip dikti bitmedi gitti sanki bir ömür sürdü o an ama insallah bunda olmaz dikişim sizlerinde olmasin inşallah yinede yavrumuzu kucağımıza almamiza değer varsın acısın

benim kesi vardı altan , epiduralsiz doğurdum,
öyle bi acı hissetmedim , bir iki kere batma hissi oldu o kadar
büyük ihtimalle doğum biter bitmez uyuşturma iğnesi yaptılar.

canım muz süt kaşar peyniri tahin helvası ceviz tüket hergün.

Canım plasentadan kaynaklaniyorsa kan sulandirici kullanman gerekebilir.
Ayrıca üzülme doğduktan sonra çok hızlı kilo alıyorlar.

Normal dogumda lavma yapiliyo bagirsaklar temizleniyo emin ol o daha zor canim
Canım bana iki doğumdada öyle birşey yapmadılar kendim zaten evde son kez girdim büyük abdest yapmaya hastaneye gitmeden önce sonra hastaneye gittim kimse yaptinmi yada lavma yap bile demedi sancı basladiktan sonra hiç birşey yemedim doğuma kadar ben zaten öyle normal doğum yaptım doğum başlayınca büyük tuvaletin gibi bir his zaten oluyor oda bebek aşağı baskı yaptığı için yani büyük tuvalet gelmiyor insan öyle sanıyor ama sanki çocuk arkadan çıkacak gibi ki sende yasamissin biliyorsundur bide kızlar normal doğum çok korkunç birşey değil şansınız varsa deneyin derim korkmayın sancılar zor evet ama doğum Allah'ın izniyle bir anlık zaten üç beş ikinmaya bakıyor

Geçmiş olsun canım.Allah korktuğun yere uğratmasın Okan Üniversitesi Eray Çalışkana gidebilirsin.Epey övgü alan bir doktor.

İnşaallah canim genel olunca takmiyorlar spinal ve epidural takiyorlar sondayi
Huylanma yaşamadım canim ayni serum gibi birsey düşün
Ay genel mi olsam bende ufak bi çikolata kisti var eğer kaldıysa doğuma kadar doktorum onu da Alırız dedi, belki genel anestezi yapar o yüzden

Canim kimi arkadasima odada takmislar. Kimi arkadasima ameliyathanede uyusturunca yada bayiltinca. Bende ameliyatanede takilsin istiyorum cok korkuyorum.
Bencede ya öyle bi ihtimal varsa öyle yapsınlar niye boşuna sıkıntı yasicaz ki

Normal dogumda lavma yapiliyo bagirsaklar temizleniyo emin ol o daha zor canim
Ben istemiyorum cnm normal doğum ya yapamam sanirim cesaretim yok, kizimda suni sanci aldım mahvoldum, bide etrafımda sancı çekip sonradan sezeryan olan var ondan korkuyorum açıkçası

Canım Allah korktuklarına uğratmasın, zorlarımızı kolaylaştırsın inşallah hiçbir sıkıntı yoktur dualarım seninle Eğer problem varsa dahi Allah beterinden korusun çözümsüz dermansız dert vermesin inşallah Güzel haberler alıp buraya yazmanı dört gözle bekliyor olacağım Anadolu yakasında değil ama imkanın olursa Ali Gedikbaşı’na görünmeni isterim. Daha önce başhekimlik yapmış alanında çok başarılı ve insanı korkutmadan yatıştırarak ihtimalleri söyleyen bir doktor. Hayırlı sağlık haberleri almanı dilerim canım

Valla ben yapıyorum ama en yorucu şey süpürgeydi onu çıkardım hayatımdan şimdilik robot süpürge işimi görüyor. Bende şarjlı ile banyoyu çektiriyorum sonra gidip oturuyorum tekrar kalkıp çamaşır suyu vs döktüğüm lavaboyu temizliyorum tekrar otur dinlen tekrar kalk yemek koy geri otur falan filan diye diye günleri geçiriyorum. Hasta gibi sürekli yatmak psikolojik açıdan çok yoruyor çünkü kendimi amansız bi hastalığım varmış gibi hissediyorum yattıkça. O yüzden otur kalk yaparak devam ettiriyorum hayatımı ki zaten bozuk olan psikolojim iyice yerlerde sürünmesin.

bence bol bol uzanmanın keyfini çıkar
bunu bir hastalık olarak görme,
ben çalışıyorum , artık başım kaldırmıyor
keşke sadece uzanıp sadece tv izleyip kahve içsem

Canım plasentadan kaynaklaniyorsa kan sulandirici kullanman gerekebilir.
Ayrıca üzülme doğduktan sonra çok hızlı kilo alıyorlar.
Hımm bunu doktora sorayım gittiğimde yakın zamanda çağırdı kontrol edicek sık sık karar vericek ona göre doğuma.
Öyle canım sağlıklı doğsunlarda biranda böyle birşey söyleyince doktor şaşırdım üzüldüm biraz. Teşekkür ederim canım

Canim bol bol yoğurt ve süt tüketmeni tavsiye ederim benim beslenmemde en çok değişen o hamilelikte kilosunu çok etkiliyor bence mesela soyle sabah kahvaltıda süt sonraki ara öğünde süt meyve öğlen yemeğinde bir kase yoğurt ikindi öğünde bazen süt bazen kuruyemis kaju çok kilo aldırıyor diye biliyorum aksam yemeğinde yine yoğurt bir kase sonra gece yatmadan önce 2 saat kadar önce yine bir kase yoğurt ben bu şekilde besleniyorum istemsiz kilosu önde gidiyor ben yoğurt ve süte bağlıyorum bu durumu muz mutlaka yerim gün içinde bir defa soda içerim bitane bunların hepsi bebeğe yararlı şeyler birde yapı diye bisey de var bebeğin yapısı kilolu değilse ne yapsan olmuyor üzme kendini hiç o yüzden

Ahhh o ebeler yokmu. Rabbim iyi ebeler çıkarsın karşımıza inşaallah.

Teşekkür ederim canım daha sağlıklı beslenmeye çalışıyım.
Bende bu ay güzel beslendiğimi gidince bebeğin kilosu diğer aylara göre daha iyi arttığını düşünüyordum:)
Evet yapıdan olabilir doktorda seninle ilgili değil lütfen bebeğe kilo aldırıcam diye sağlıksız beslenme kilo aldırıyor diye sürekli aynı şeyleri yeme diye uyardı İNŞALLAH yolunda gider herşey hepimiz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…