Maşallah suphanallahBenim kızım 11 aylıkken koşuyordu, avm ye gitmiştik 11.5 aylıkken terasında top oynamıştı bütün terastakiler başına üşüşmüştü nasıl yani diyeGene yaşına gelmeden 8 basamaklı kaydırağa yardım almadan çıkıp kayardı her çocuk bir değil bakalım oğlum nasıl olacak Ama kız çocuklarının bıcırıklığı çok farklı tabi.. birde çok hareketliyse oooo gittiğin heryerde tam bir cümbüş havası
Gizli şekerin vardır. Doğuma kadar sıkı diyet yap.Benim 6.4 cıkmış simdi baktimda .
Cnm benim açlık 84 ,80 hep bu sekilde.
Gecenlerde yarim ekmege yakin yedim, tahin pkemez filan iyi bir kahvalti yapip 1 saat sonra kan verdim 104 cikti.
Doktor seker yok dedi.
Sonrasinda yeni doktora başladım oda bebek iri diye 3 aylığa bakti bana kızdı nasil seker yok sende diye, normaldede kilo almamak icin dikkat ediyordum ama su sira yiyordum mesela bugunde pogaca filan yedim hata etttim. Dahiliyeye gidicem bu hafta bakalim.
Rica ederim cnm.Hepimiz stressiz bi şekilde vakitli zamanlı bebeklerimizi kucaklarımıza alalım inşallahÇok teşekkür ederim detaylı anlatım ve çizelgenizi örnek olarak attığınız için bende pazartesi gideyim hemen , çünkü sadece kadın doğum doktorumun diyetisyene git diyet başla demesiyle içim rahat etmiyor nasıl öğrenecektim sonuçlarımı , çok aydınlattınız beni teşekkür ederim tekrardan . Sizde başladınız mı insüline? İnşallah sağlıkla yavrucuklarımıza kavuşuruz
Bende tam tersi oğlumun hareketleri asla göbek deligimi geçmezdi, kızım da kaburgalarimda oynuyor.Bende aşağıda çok baskılı hissediyorum oğlum tam tersiydi bazen bu yolu şaşırdı ağzımdan çıkacak derdim yukarı basardı büyük ihtimalle bende şubata kalmam diyorum bazen kendime
Oğlum 1 yaşındayken sürekli video çekip babasına gönderiyorduk kendi de izliyordu onun konuşmasında çok faydalı olduğunu düşünüyorum. 18 aylik olduğunda normal bizim gibi cümle kurabiliyordu.Ay ben de hep konusmak istiyorum. Erkekler çok geç konusuyormus. Çevremde gördüğüm hep öyle. Kızlar daha erken bıcır bıcır konusuyor . Konusamayan çocuklara çok üzülüyorum nedense
Ben çikolatadeposundan yaptırdım elit markanın çikolataları tadını gayet beğendik. Birde kolonya şişesi arıyorum şuan süslü bişeyler henüz bulamadım onuda bulursam tamam sayılır.Ya ben de doktora gidince hiç bi sıkıntı yok açılma yok dönme yok rahim ağzında kısalma yok doktor 39bitince alırız keyfine bak diyor. Buraya bi giriyorum yazılanları görünce panik oluyorum ya bi anda doğuruverirsem, çantam hazır değil çikolata yaptırmadım falan filan bi panik oluyorum
Zamanında kolay doğumlarımız olsun inşallah hepimizin, bebişler acık daha sıksın dişlerini de büyüsünler biraz daha, neyse ki çok şükür artık kurtardılar epey kendilerini, gerisi kısmet
Canım bence hava al diceksin ki neden daha önce çıkmamışım. Temiz hava bebişe de iy gelir hem sen de kafanı dağıtmış olursun bu da bebeğe yansıyor bir de ödem olmaması için mesela hareket de önemli. Bana da böyle miskin miskin yatmak gldince kalkıym da ödem olmasın diyorumKızlar bişey soracağım, ben 1 aydır evdeyim 1 kez kontrol için çıktım sadece. Doktor yat gezme vs demedi istirahat et yorulma dedi ama bana dışarı çıkmak zor geliyor. Evde hiçbirşey kalmadı markete gitmem lazım en azından bi temiz hava çekmem lazım içime evde havasızlıktan başım dönmeye başladı şu sıralarbi yandan da bebişi sanki aşağıda hissediyorum daha doğrusu göbeğim hala yukarıda da ayağı ile vuruyor mu ne yapıyorsa anlık bi sızlama giriyor aşağıma.. napayım ya çok bunaldım bi hava almaya çıksam mı az motive edin beni
Açıkcası ben yine vajinamda pıtırtı hissediyodum ama doktor dönmüş deyince çok şaşırdım. Elleri olabilir dedi, hiçbir şey yapmadım dönmesi için bilsem de cesaret edemem sanırım korkağım birazSelam canım , nst ye herşey yolunda ise ultrason da doktor görüyor gerekli görmeyebiliyormuş anneninde şikayeti yoksa sanırım ondan geçen hafta da ben devlet hastanesine gittim benide Sokmadı nst ye doktor. Birde bana ozaman bebeğin başı yukarıda dedi , nasıl olması gerekiyordu dedim , %90 ı baş aşağı pozisyondadır dedi ama daha dönebilir dedi, bende biraz panik oldum , sizinde sanırım geçtiğimiz haftalarda bebek popo geliş duruyormuş , kaç hafta sonra düzelmiş oldu ? Herhangi bir egzersiz yaptınız Mı dönmesi için ? Daha döner mi peki 33. Haftanın içindeyiz şuanda
İkinci bebeğimde 30da hazır olucak kesin kararlıyımErken halletmek çok ii oluyor ben 30 da bitirdim canta işini. Şimdi agirlastim iyice iyiki de sona bırakmalısın.
Evet azcık daha sıkalım dişimizi
Öyle yapıyorum cnm kisa kollu geziyorum ara ara dolaşmak iyi geliyor peteğin yanmadigi odalardaKan basıncı ve hacmi arttığı için oluyormus canım panikatakta varsa tabii tetikler. Bide sıkış tıkış şuan organlarımızBol oksijen al cama çıkıp. Nefes egzersizi de işe yarıyor
Ben zaten hiç sevmezdim sıcağı şimdi hepten bunalıyorum valla, diyorum Allah'tan kisa geldi son aylar, yazin olsa daha cok zorlanirdikKan basıncı hızlı üşümemizi engelliyor sanırım ben çok üşüyen biri olarak bundan memnunum şu nefes darlığı kalp çarpıntısı olmasa
Canım iyi yapmışsın büyüklük sende kalsın. Ama eşin de keşke gitmeseymiş ya da tembih et uzağında dursun maske işe dursun kısa süre görsün gelsin hemen. Allah korusun covid falandır, covidi geçtim grip bile olmamamız lazım. Hiçbirimiz son dakika golü yemeyelim artık Allah korusun, bi hastalandık mı 1 ay sürüyor biliyorsunuz ilaç milaç içemediğimizden. Ay şunları bi sağlıkla doğuraydık artık ya...Kızlar sabah eşim annesini aradı. Hastalanmış. Bunu duyan eşim koşa koşa arabaya binip gitti annesinin yanına. Bana ilaç sordu eşim ne önerirsin vs diye. Vitamin falan önerdim.
Daha sonra bi geçmiş olsun diyeyim istersen dedim. Eşim hemen çok sevindi verdi telefona annesini.
Geçmiş olsun anne nasılsın dedim öyle soğuk konustu tabii ki. Benim halimi hatrımıda hiç sormadı :)) sesi kötü geliyordu gerçi. Allaha emanet ol dedim kapattık sonra.
Yani iyi mi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum ama eşim için yapmalıymışım gibi hissettim. Ve eşim yıllardır konusmamız için çabalıyordu. Büyüklük bende kalsın dedim. Umarım eşim kıymetimi bilir. Zaten doğum yaptığımda da aramazsa veya gelmezse eşimin yüzüne de vururum. Haksız olan taraf onlardı çünkü. Sizlere içimi dökmek istedim
İyi yapmışsın cnm insanlık sende kalsın boşver, dediğin gibi eğer o gelmezse bebeğin doğunca sende bidaha hic takmazsin onuKızlar sabah eşim annesini aradı. Hastalanmış. Bunu duyan eşim koşa koşa arabaya binip gitti annesinin yanına. Bana ilaç sordu eşim ne önerirsin vs diye. Vitamin falan önerdim.
Daha sonra bi geçmiş olsun diyeyim istersen dedim. Eşim hemen çok sevindi verdi telefona annesini.
Geçmiş olsun anne nasılsın dedim öyle soğuk konustu tabii ki. Benim halimi hatrımıda hiç sormadı :)) sesi kötü geliyordu gerçi. Allaha emanet ol dedim kapattık sonra.
Yani iyi mi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum ama eşim için yapmalıymışım gibi hissettim. Ve eşim yıllardır konusmamız için çabalıyordu. Büyüklük bende kalsın dedim. Umarım eşim kıymetimi bilir. Zaten doğum yaptığımda da aramazsa veya gelmezse eşimin yüzüne de vururum. Haksız olan taraf onlardı çünkü. Sizlere içimi dökmek istedim
Kuzu benim sezeryan bana 6 şubat gibi doğum olur dedi gecen hafta kontrolde 2 hafta onde gidiyor diyor bakalimAaa evetbakalım kim önce pıtlatcak sağlıkla gelsinler inşlh
Çık bence cnm ya hava almak iyi gelir, ama cok da yorma kendini cok yürümeKızlar bişey soracağım, ben 1 aydır evdeyim 1 kez kontrol için çıktım sadece. Doktor yat gezme vs demedi istirahat et yorulma dedi ama bana dışarı çıkmak zor geliyor. Evde hiçbirşey kalmadı markete gitmem lazım en azından bi temiz hava çekmem lazım içime evde havasızlıktan başım dönmeye başladı şu sıralarbi yandan da bebişi sanki aşağıda hissediyorum daha doğrusu göbeğim hala yukarıda da ayağı ile vuruyor mu ne yapıyorsa anlık bi sızlama giriyor aşağıma.. napayım ya çok bunaldım bi hava almaya çıksam mı az motive edin beni
Tembih ettim canım öpmez zaten ama aynı ortamda bulunması bile risk. Eve gelince karantinaya aldırıcam mecbur. 3 gün baska odada takılsın. Engel olamazdm gitmesine annesine çok değer veriyor . İnsallah kapmaz hastalık. Zaten benm durumumda riskli Allah korusunCanım iyi yapmışsın büyüklük sende kalsın. Ama eşin de keşke gitmeseymiş ya da tembih et uzağında dursun maske işe dursun kısa süre görsün gelsin hemen. Allah korusun covid falandır, covidi geçtim grip bile olmamamız lazım. Hiçbirimiz son dakika golü yemeyelim artık Allah korusun, bi hastalandık mı 1 ay sürüyor biliyorsunuz ilaç milaç içemediğimizden. Ay şunları bi sağlıkla doğuraydık artık ya...
Aynen canım haklısın. O zaman eşimde görür zaten insallah iyiyi kötüyüİyi yapmışsın cnm insanlık sende kalsın boşver, dediğin gibi eğer o gelmezse bebeğin doğunca sende bidaha hic takmazsin onu
Donup donmedigini nasil anliyosunuz ?Benim de aynı hep sağ tarafımda ve dönmedi bu yüzden çok endişeliyim dönmeyecek diye 33. Haftadayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?