- 24 Ağustos 2016
- 3.751
- 6.293
- 158
Çok iyi yapmışsınTabi ki canim ama hicbir sey bilmiyorum en azindan fikir sahibi olurum simdi annem yanımda eski usul bisiler yapar anlamam die aldim
Evet canım 2 hafta önce geldi ilk sütüm ara ara geliyor uykuda göğsümün üstüne yatınca atletim ıslanıyorKizlar sütünüz gelmeye başladı mi özellikle ikinci, üçüncü bebelerin annesi benim yara göğsümden kendiliginden damla damla gelir oldu oglumda doguma kadar süt çıkmamıştı.
Yok canım ilkinde de gelmemişti şimdi de gelmediKizlar sütünüz gelmeye başladı mi özellikle ikinci, üçüncü bebelerin annesi benim yara göğsümden kendiliginden damla damla gelir oldu oglumda doguma kadar süt çıkmamıştı.
Canım 30da yıkayınca hiç boya atmaz ama 40 60 derecede boya bırakır yüksek derecede mi yıkadın acabaKızlar varya başıma gelmeyen kalmadi bu bebisin kiyafetlerini yikarken. Annem bi komsu onceden corap getirmiş bebek icin onu vermisti neyse renklileri beyazlari ayri yıkamıştım. Sen git o mavi coraplar renk ver hep bulas kiyafetlere bir iki.sinavdan once baya sinirim bozulmustu neyse coraplardan oldugunu anladim attim o coraplari.boya olanlari da annem kaynatip cikartti.neyse mavi lekeden kurtuldum bu sefer de pembe leke cildircam ütü yaparken ayirmistim onlari da bugun eşimle kaynattik ama pembe ne bulamadim sonra bimden penye battaniye almıştım ama icime cok sinmemişti hatta haftasonu e bebekten battaniye baktim bulamamistim.neyse o battaniyede de leke var diye kaynattim birde ne gorum pembe pembe oldu su.pembe leke yapan şeyi de buldum.yani benim hersey e bebekten alma bi battaniye penye olanı almistim bimden agiz mendili ve pembe önlük.onlukten suphelenmistim ama onda çıkmamıştı. Neyse sonunda buldum yine ve kizdim kendime kimseyi dinleme e bebekten de şaşma.agzina tukurecekti aldiklarimin. Neyse bugun lcwden aldim bi battaniye atiyorim ekte.sizce bu boya verir mi valla sinirim bozuldu lcw urunleri nasil?
Benimde.oyle kendi kendine ıslandığı için erken doğum uyarisi yapmaz dimiEvet canım 2 hafta önce geldi ilk sütüm ara ara geliyor uykuda göğsümün üstüne yatınca atletim ıslanıyor
Çatı muayenesinden emin misin canım? Bence yaptırma en azından 38 den önce. Kızımda benim ne sancım vardı ne açılmam vardı 38 de doktor dur bide çatıya bakalım dedi baktı bişey yok tamam dedi ertesi gün nişanım geldi akşamına suyum patladı. Çatı muayenesi tetikledi yani. Ben bu defa çatı muayenesi yaptırmayacağımBende salıya alcaktım eşime uymuyor diye carsambaya aldim herkes bu hafta doktora gidiyor demekkibenim doktor 35de gel dediydi 37de de cati muayenesi dediydi artik 2 haftada bir gidicez demekki.bari 10 gun dolmadan çağırsalar
Allahtan kadın canım doktorumAaaa örtüyü niye açıyor ki çok rahatsız ediciDoktorun için sıradan bir manzara ama ben çok utanırdım, kadın doktor olsa bir derece
Eşine yaptırabiliyosan yaptır canım ben cok utanıyorumeşimde öyle teklif etmez zaten mecbur ayna karsısında işkence çekiyoruz işte az kaldı
Yok canim ya ne utancam her halimi biliyor zatio yaparım dio ya sey etmez öyle. Ben ne dersem sagolsun gerekiyorsa yaparız diyor ben her türlü yaptim ama yinede bir iki kalıyor sinir oldum yapsın napayım
Bende bende ayy hiç yaptiramam eşime utanırımama çok zor jiletle bile temizlemek valla perişan oluyorum resmen banyoda halden hale giriyorum
Ayyy utancak ne var aslında ama ben de utanıyorum…Esim yardımcı oluyor.
Ani bir durum olur da işte olursa o zaman yandım.
Geçen gün hastaneye gideceğim yerde onunla uğraşıyordum.
Bir daha bir sıkıntı olursa doktora doğum için mi geliyorum diye soracağım evet derse direkt eşimi eve çağırıp hızlıca halledicem gidicem artık olduğu kadar napalım.
Temizlik takıntısı bende de var düşünmekten uykularım kaçıyor camlar silinecek banyom duşa kabin bütün ev kalkacak ben yapıyorum ama bir seferde olup bitsin istiyorum oğluma hamile iken çok aşırı temizlik yaptım suyum geldi malesef bunda okadar yormayacağım kendimi inşallah bir terslik olmazsa yardımcı alacağım eşim para veremeyiz diyor ama ikna edeceğim canımdan ileri değil yaAhhh canım seni cok iyi anliyorum. Kel kör kendi isini kendin gör diye diye kimseye muhtac olmamak icin kendim yapiyorum ölümü sürüklüyorum resmen. İkinci dogumum sırf temizlik tutkusundan sekiz aylik dogdubunda bok getirse yapmam dedim. Duramiyorum mutsuz oluyorum hayatin sonu gibiymis gibi. Resmen temizlikle mutlu olup hayata baglananlardanim. Esim ölecegin gunu bilsen tabutu dezenfekte eder oyle gidersin tövbee diyo. Oda kiziyor ama yardim eden yok kimsem yok. Digerleri gibi hafif olurum sandim. Top gibi sade karnim vardi. Kus gibiydim. Ama bunda asiri buyuk karnim var. Hersey eziyet oldu. Rahatsizliklar ayri. Ama yinede duramiyorum. Rabbim kimseyi kimseye muhtac etmesin. Saglikli dogurup yine kendi islerimizi kendimiz gorelim insaAllah
Yok asmaz elinden gelse sen as derYa canım takma bu kadar zaten 40 ı çıkana kadar kimse gelip gitmez dünyanın sonu değilya. O zamana kadar illa ki bulunur temizlik yapacak biri. Benm Eşim lafta çok titizdir ama kendi yapmayacak anca dağıtır durur. O günüsü annemler temizlediğinde ona da iş verdim kadınlar yoruldu sende tut ucundan diye bir ton laf söz etti. Tartıstım valla bir de bana suçu atıyor ben temizlememişim de birikmişte falan filan. İstanbul gibi biyerde camı açtığın an toz oluyor heryer. Anlamıyor ki işi gücü hizmet beklemek. Eşinle çözersin en iyi en azından perdeleri yıkayıp asar
Yok canım yapmaz çok normal sıvı gelmesi sıkmayalım yeter sıkmak erken doğumu tetikliyorBenimde.oyle kendi kendine ıslandığı için erken doğum uyarisi yapmaz dimi
Çatı muayenesi tam olarak nasıl oluyor canım ? Ördek diye bir alet varmış onunla mı bakıyor ?Çatı muayenesinden emin misin canım? Bence yaptırma en azından 38 den önce. Kızımda benim ne sancım vardı ne açılmam vardı 38 de doktor dur bide çatıya bakalım dedi baktı bişey yok tamam dedi ertesi gün nişanım geldi akşamına suyum patladı. Çatı muayenesi tetikledi yani. Ben bu defa çatı muayenesi yaptırmayacağım
Bende klozete oturup görmeden yapıyorum hislerimle tamamenAyyy utancak ne var aslında ama ben de utanıyorum…Ki 6 yıllık evliyiz yani Banyoda alırken görmek için büyük ayna aldırmıştım eşime, anam ayna da ıslanıyor hiç faydası olmadı ben de ya görme engelli olsaydım , o insanlar nasıl yapıyordur diye dokunarak kesmeye başladım, elimle yokluyorum artık
Canım şundan alsanıza hepsini beyaz renkli aynı anda atsan bile akan rengi topluyor. Ben yeni aldığım herşeyi bunla yıkıyorumKızlar varya başıma gelmeyen kalmadi bu bebisin kiyafetlerini yikarken. Annem bi komsu onceden corap getirmiş bebek icin onu vermisti neyse renklileri beyazlari ayri yıkamıştım. Sen git o mavi coraplar renk ver hep bulas kiyafetlere bir iki.sinavdan once baya sinirim bozulmustu neyse coraplardan oldugunu anladim attim o coraplari.boya olanlari da annem kaynatip cikartti.neyse mavi lekeden kurtuldum bu sefer de pembe leke cildircam ütü yaparken ayirmistim onlari da bugun eşimle kaynattik ama pembe ne bulamadim sonra bimden penye battaniye almıştım ama icime cok sinmemişti hatta haftasonu e bebekten battaniye baktim bulamamistim.neyse o battaniyede de leke var diye kaynattim birde ne gorum pembe pembe oldu su.pembe leke yapan şeyi de buldum.yani benim hersey e bebekten alma bi battaniye penye olanı almistim bimden agiz mendili ve pembe önlük.onlukten suphelenmistim ama onda çıkmamıştı. Neyse sonunda buldum yine ve kizdim kendime kimseyi dinleme e bebekten de şaşma.agzina tukurecekti aldiklarimin. Neyse bugun lcwden aldim bi battaniye atiyorim ekte.sizce bu boya verir mi valla sinirim bozuldu lcw urunleri nasil?
Dün benim sol memem çok sızladı, hani çok süt olunca emzirmeden önce sızlar ya öyle olduBenimde hala gelen giden yok canım ben gelir diye düşünüyordum ikinci olunca ama gelmedi kuruluk var biraz acı yapiyor ona da krem sürüyorum
Umutsuz ev kadınlarına hoşgeldinTemizlik takıntısı bende de var düşünmekten uykularım kaçıyor camlar silinecek banyom duşa kabin bütün ev kalkacak ben yapıyorum ama bir seferde olup bitsin istiyorum oğluma hamile iken çok aşırı temizlik yaptım suyum geldi malesef bunda okadar yormayacağım kendimi inşallah bir terslik olmazsa yardımcı alacağım eşim para veremeyiz diyor ama ikna edeceğim canımdan ileri değil ya
Canım gelsin arkadaşların bir gün degil mi kendileri teklif etmişler sen canını sıkma bunlaraOf başıma gelenler ya.
Cumartesi temizliğe gelecekti benim hep aldığım hanımlar bugün covid olduklarını öğrenmişler. Ablam hasta covid olalı 1 ay oldu hala toparlanamadı üstüne birde domuz gribi olmuş şimdi. Annen vertigolu eğil kalk yapamıyor cam kapı silemez. Başka kadın alsam bir kere aldım bu ev çok büyük yapamam deyip geri gitmişti gene öyle olacak diye korkuyorum. Ay bıktım ya gelmişim 35. Haftaya yapacak tonlarca işim varken hep elimde patlıyor. Arkadaşlarımda biz gelir yaparız dediler ama ben nasıl yaptırayım arkadaşlarıma temizlik yazık değil mi onlara da hepsinin 2 çocuğu var koca gün çocukları bırakıp gelecekler içim el vermiyorTemizlik temizlik derken ben af edersiniz bokla oynaya oynaya doğuma gidicem sanırım Buda benim sınavım demek ki ne diyim.
Emzirdikten sonra gazını çıkarıyoruz ya, k.validem bunu bilmiyormus. Salıncak kurup çocuk bayılana kadar salliyolarmis neredeyse, tabi çocuk ağlamaktan yorulup uyuyormuş en sonunda.Çok iyi yapmışsınBebeğin gazını doğru çıkarmayı ben öğrettim kayınvalideme de anneme de mesela Kızıma hamileyken o kadar çok video ve makale okumuştum ki… bazen ama teori pratiğin gerisinde kalabiliyor, eminim sen de çok iyi bir anne olacaksın, kendine güven Şimdi kayınvalidem de annem de benim anneliğimi çok takdir ediyorlar, boynuz kulağı geçti misali
Hayır canım eliyle bakıyor. İçeri elini sokup parmağıyla rahim ağzını yokluyor. O ördek dediğin alet speculum genelde onunla mantar enfeksiyon va varmı diye içeriyi açtırıp bakıyorlar. Ama çatı olayı hem can yakıcı hemde gerçekten doğumu tetikleyici birşey. Bu sebeple 38 den önce yapılması da önerilmez doktorlar tarafındandaÇatı muayenesi tam olarak nasıl oluyor canım ? Ördek diye bir alet varmış onunla mı bakıyor ?
Ya onlar kendi usullerince yapıyor ben kendi usullerimce ama dogru şekilde ins canim insÇok iyi yapmışsınBebeğin gazını doğru çıkarmayı ben öğrettim kayınvalideme de anneme de mesela Kızıma hamileyken o kadar çok video ve makale okumuştum ki… bazen ama teori pratiğin gerisinde kalabiliyor, eminim sen de çok iyi bir anne olacaksın, kendine güven Şimdi kayınvalidem de annem de benim anneliğimi çok takdir ediyorlar, boynuz kulağı geçti misali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?